Jump to content
  • Kayıt Ol

Btooom!


CHOBiTS

Önerilen İletiler

himikobtooom.jpg

Tanıtım:

Sakamoto Ryuuta, 22 yaşında annesiyle yaşayan bir Hikikomori'dir.Dış dünyaya kapattığı hayatında ilk sırayı online savaş oyunu Btooom! yer almaktadır.Dünya geneli milyonlarca oyuncusu olan bu oyunda Japonya'nın en iyisidir ve top 10'a kadar yükselmiştir. Hikikomori hayatı yüzünden de işe yaramaz bir yük olarak görüldüğü için ailesi ve akrabaları tarafından istenmeyen biri olmuştur.

Bir gün uyandığında kendini tropikal bir ormanda ağaçta paraşütle asılı olarak bulur.Buraya neden ve nasıl geldiğini hatırlamamaktadır.Ormandan çıktığında sahile ulaşır ve buranın büyük ihtimal bir ada olduğu izlenimine kapılır.Yanında küçük bir çanta vardır ve içindede ayrı bölmelere yerleştirilmiş 8 tane dijital göstergeli küp vardır.Birde sol elinin üstünde chip benzeri birşey vardır ve çıkmıyordur.Çantadaki küplerden birini alıp nedir derken yanlışlıkla tuşuna basar ve dijital ekran 10'dan geri saymaya başlar.Çok geçmeden bunun oyunda kullandığı el bombalarından biri olduğunu fark eder ve havaya fırlatır ve bir anda patlar.Patlamanın sesi onu gerçekle yüzleştirecektir.Çünkü sese gelen bir kişiyi görür.Yardım diye el çırpıp bağırırken o kişiden kendisine birşey atıldığını görür ve onunda farklı çeşit bir bomba oldugunu fark eder etmez yere yatar.Yardım istediği kişi hiç bilmediği bir nedenden kendisini öldürmeye çalışıyordur.Ölüm gerçeğini kabullensede karşısındaki insanı öldürme gerçeğini kabullenemez. Şimdi ilk rakibiyle ölüm kalım mücadelesine başlamıştır.Tutkunu olduğu Btooom oyunu gerçekliğe ulaşmış ve kendide içinde başroldür.

İlk iki bölümü nico raw olarak izledim ve mangasını begenerek okuduğum bir yapıma bana göre düzeltilmesi imkansız hatalarla başladılar.

Görsellik ve tasarım açısından oldukça iyi buna müzikleride eklersek fena sayılmaz. Ama benim olduğu kadar mangasını okuyanlarında canını sıkan bir dizi hatalar ve mantıksız işler mevcut.Yukarıdaki tanıtımı mangaya göre yapmıştım animede başrol biraz farklı işlenmiş deyim yerindeyse ilk bölümden mala bağlamış.

İlk bölüm itibariyle;

Mangada ilk bombayı deneme amaçlı attıktan sonra bunun bomba olduğu ve nasıl kullanılacağına dair jeton düşüyordu.Ama burada patladığı halde bu bombamı diyor resmen.Sonra nasıl patladığını bilmezmiş gibi rasgele fırlatıyor tuşa bazmadan.Japonya birincisi dünya 10. olmuş biri için inanılacak şeymi.Diğer elemanda az değil oda 8 bombası olduğu halde habire savuruyor.Son 2 tanesi elindeyken altındaki zaman ayarlı bombanın patlamasıyla ölüyor.O uçurumun kenarında parçalar denize düşerken düşmandan kaç bomba elde edebilir.Dahas elinde de 2-3 tane anca kalıyor.Oyunda adam başı 8 bomba var ve kendi dahil 8 çip toplaması lazım.Elde bomba kalmadı neyle toplayacak bunları. Mangadaki durumda ise birini öldürme duygusu ve bunun vereceği sorumluluktan korktuğu için psikolojik açıdan git geller yaşıyor.Bu bağlamda Gantz'da uzaylıya ateş edemeyen mal karakterleri aklıma getirmişti ama mangada bir kaç bölüm sonra düzeliyordu.

2.bölüm itibariyle;

Bu bölümde serideki en öenmli gizemi ikinci bölümde ortaya koydularki izleyicedeki merak ve korku dolu heyecanlı bekleyişin içine edildi.Çünkü Serimizin Heroininin herşeyi deşifre edildi.Manganın 33-35 arası bölümlerde himiko karakterinin adada Ryuuta ile tanışmadan önce başından geçenler ve normal hayatındayken başından geçenler işleniyordu.Bu bölümleri okuduktan sonra kız için aralarda verilen taciz içeren kısa flashbacklerin nihayetinde gerçekleşmediğini öğrenme duygusunun vermiş olduğu mutluluk en önemli husustu.Ama merak duyamadan direk kızın hikayesine giriştiler.Mangada tecavüz sahnelerini direk gösterilirken animede kız odaya girdiğinde kızlara zorla tecavüz edilmiş ve kendinden geçmiş halde uzanmış halleri karşımıza çıkıyor.Odada masanın üstünde kondomlar ve uyuşturucu haplar vardı (Mangaka Nuri Alço hayranı herhalde)Güvendiği sempaisi böyle bir durumda gelip geciktin deyip onu öpüp ağzındaki hapı yutturmak isterken vurup deviriyor ve sonrasında kaçıyordu.Kaçarken cam kapılı bir odada en yakın arkadaşına tecavüz ediliyordu ve yardım diye haykırıyordu.Polis çağırmak için kaçıyordu.Ama animede sahneler yumuşatılmış buna itirazım yok ve gerekli ama vurup kaçtıktan sonra kız arkadaşını kapıa ralığından çekip içeri alırken 3 erkek yakalıyor sempasi ise ayağından tutuyor.Yine semapiye bu sefer bir tekme atıp kalkıp polis çağırmak için kaçıyor.Bu durumda diğer iki erkek niye orada.Oradaysa o tecavüzden kurtulması mantıksız.

İkinci bölümde tek sansür sahnesi vardı muhtemelen AT-X versiyonunda oda olmaz gibi.

Yukarıdaki spoilere 2. bölümü izlemeden bakmayın.

Benim düşüncem güzel olacak bir yapım Madhouse'nın kendini kurtarma çabaları arasında mangakanın bitmesi yıllar sürecek mangasının kuşbeyinli senaristlere ve yönetmenlere verilerek harcandığı kanısındayım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    5

  • gundamaster

    2

  • darkness167

    2

  • Derflinger

    1

İlk bölümde Ryouta gibi bir dahiyi rezil ettiklerini düşünüyorum, özellikle arka arkaya 2-3 tane bombayı boşa atması olayı bitirdi beni. Mangada 1 tane attıktan sonra kavrıyordu direk nasıl kullanması gerektiğini, animedeyse bildiğin kuş beyinli yerine koymuşlar. Zaten 2. bölümde olacaklara hiç girmek istemiyorum, manganın 30. bölümünde olan şeyi 2. bölüme çekmek pek akıl kârı değil. İleri ki bölümlerde ilk bölümdeki gibi ilginç hatalar olmaması tek temennim. Yönetmen yaptığı hataların farkına varır inşallah.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölümü henüz izlemedim ama suç muhtemelen senarist yada yönetmende değil. Eğer bir kusur varsa Anime'ye o kadar yayın slot'u veren TV yöneticilerinde yada seriyi o bölüm sayısı ile yayınlatmayı kabul eden yapımcılarda.

Yoksa 100+ bölüm üstü bir manga'nın TV'de 50 bölüm üstü şekilde ve seinen formatta yayınlanabilmesi zaten imkansız gibi bir şey.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manga aylık çıkıyor ve 50. bölümdeler daha.İlk sezon için 24 bölüm falan olacak seri zaten.Ama son olarak ya uydurma bitecek yada yarım kalacak.Mangakanın ikinci sezon için malzeme hazırlaması 2-3 yılı rahat bulur ki yapımcılar tekrardan yeşil ışık yakar mı seriye oda muamma.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Serinin 12 bölüm olacağı haberinden sonra ilk sezon için uygun bir son bulamıyorum açıkcası.

Baş karakter mangada daha karizmatikti burada fazla mala bağlıyor.Yine animede yaptıklarıyla söyledikleride çelişiyor.Bu oyunu oynayan biri olmasam çoktan ölmüştüm diyor.Oyunu bilen biri 8 bombasının 4 nü nasıl kullanılacağını bilmeden boşa harcarmı.Animede torpil geçecekler anlaşılan Türk sinemasında kurşunu bitmeyen kahramanalr gibi bundada bomba bitmeyecek gibi.Diğer adamın bombasını aldı ama adam bombaların nerdeyse hepsini kullandı.Son iki tanesi elindeydi patlamadan önce.Ama uçurum kenarında ceset parcalarıs uya düşerken bombalar düşmemişte almış. Yine çip olayında 6 kişi daha mı öldüreceğim diyor ama önceki adamın çipini almadı zaten.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

mangasının senaryosunu izlemesi güzel ama başkarakter mangaya göre biraz soluk kalmış bakalım ilk sezonu nerede bitirecekler çok merak ediyorum güzel bir yerde biteceğini zannetmiyorum ama

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Telofonun torrentinden en küçük boyutlu videolari indirip izlemeye devam ediyorum.ilk bölümdeki sacmqliklari ve ikinci bölümün zaman sıralamasını unutabilirsek fena gitmiyor.Mangasi 50.bölümde son için bir kapı aralasada 51.bölüm daha erken olduğunu gösterdi. Umarım animeye devam sezonu gelir çünkü diğer sezon daha yüksek bir çıta dan baslayacak ve başrolün ilk bolumlerdeki malligini unutacagiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Baş karakterin ilk bölümdeki aptallığını bir kenara bırakıpta seriye genel olarak bakarsam oldukça güzel gidiyor. Bana fazlasıyla Battle Royale'ı hatırlatmaya da devam ediyor. Özellikle bazı oyunculara verilen enteresan bombaları ile.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

2.sezona göz kırpar gibi bitti. Gerçi gerisi gelse de gelmese de mangasını okumaya karar vermiştim ilk 3-4 bölümde. Bana öyle geliyor olabilir ama animede karakter gelişimi çok saçma gitti. Ne yani dışarıda terör estiren Ryouta adaya gelince 2 günde melek mi oldu? Umarım mangada daha ciddi, daha psikopat savaşlar, karakterler vardır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Valla güzel bitti. Ben bir jeton daha atıp yes demek istiyorum :)

@Aequitas, hayatta kalma mücadelesi verilen bir yerde Ryouta aydınlanma yaşadı her şeyi göz önüne almasıyla. Kimseye değer vermeyip herkesin düşman etmektense etrafındakilere önem verip dost kazanmanın mantıklı olduğunu öğrendi. Zor bir dünya dış dünyadaki özgür seçimlerini bruada veremeyebilirsin. Yine de daha oturaklı bir gelişim göstermesini ben de isterdim senin gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir sezon için bundan tatmin edici son olamazdı. Ama ikinci sezon için malzeme yok 5 yıllık mangadan 12 bölüm çıkardılar mangada fazladan bir bölüm yayınlandı anime final sonrası ki muhtemelen bd son volume ova çıkartılarak 13 bölüme tamamlarlar. Serhat mangada ilk bölümler gantz havası veriyor insan psikolojisi açısından sonra rayına giriyor.ben bir günde okudumdu guncele kadar ki mangasi daha iyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ewet magayla nerdeyse başbaşa mangada zaten seri ilerlemiyor

sezon sonu güzeldi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?