Jump to content
  • Kayıt Ol

Painted Skin: The Resurrection (Hua Pi 2)


Aurora Borealis

Önerilen İletiler

Painted Skin: The Resurrection

7.9
391
Painted Skin: The Resurrection Afişi
KATEGORİFilm
SÜRE2 saat 11 dakika
ÜLKEÇin
TÜRAksiyon, Dram, Fantastik, Gerilim
TANITIM

“500 yıl önce, bir Tilki zebanisi zebani alemi' nin kanunlarını çiğneyerek, ölümlü bir adamın hayatını kurtardı.

Bunun cezası olarak, buzdan bir tamuya hapsedildi.

Buz kesmiş günler ve geceler içinde işkence gördü.

Bir gün buzdan tamusunun üstünde, bir Kuş Zebani' nin ilgisini çekti.”

Tilki zebanisi’ nin (Xiaowei) şimdi tek bir dileği vardı.

Hissetmek…

Bunu içinse tek gereken kalbini rızası ile kendisine sunacak biri…

 

Çin İmparatorluğu Ak Şehrin Prenses’i Jing çaresizce Kumandan Huo Xin’e aşıktır. Ancak Yıllar önce bir kara ayının saldırısına uğramış, yüzünden yaralanmıştır. Bir maskenin ardına saklanmaktadır. Huo, Jing’e aşık olsa da bu olaydan kendini sorumlu tutmakta ve tüm hayatı boyunca ona karşılıksız aşk ve sadakat ile bağlık kalacağına kendi kendine söz vermiştir.

İkisi arasındaki aşkı fark eden Xiaowei, Jing’ in kalbini elde edebilmek için ona güzelliğini geri verebileceğini ve bu sayede Hou ile birlikte olabileceğini söyler. Kendi bedenine karşılık Prensesten kalbini rızası ile kendisine sunmasını ister..

 

Ancak Çin İmparatorluğu ve Tian Lang Hükümdarlığının arasında savaş patlak vermek üzeredir ve bunu durdurabilecek tek şey Prenses Jing ve Prens Tian Lang arasındaki evliliktir.

“Neden bir Tilki Zebanisi, insan olmak istesin ki?”

 

 

 

OYUNCULAR
Zhao Vicki Princess Jiang
Chen Kun Huo Xin
Zhou Xun Xiao Wei
Yang Mi Que Er
Feng William Pang Lang
Guan Xiao Tong Young Princess Jing

 

Trailer


Kişisel Not:

Gizli İçerik

 

Film 2012 yapımı olup, 2008 de kıtabın başka bir uyarlamısı daha beyaz perdeye aktarılmış.. Bulan izleyen olursa banada haber versin...

Filme dönersem 3D izlenmelik görsel bir büyü diyebilirim. En az avatar kadar kaliteli bir görselliğe sahip..

 

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • darkness167

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Çok Yazanlar

  • 1 yıl sonra...

Her zaman demişimdir; Çin yapımı filmlerdeki görselliğin üzerine tanımıyorum diye. Filmin ilk dakikalarından itibaren, sahip olduğu o büyülü dünyasında yolunuzu kaybediveriyorsunuz, o fantastikliğin verdiği büyülü dünyasında yolculuğunuzu yaparken arka fondan gelen melodisi de işin cilvesi. Masalsı anlatımının süslemiş olduğu o fantastik hikayesiyle izleyicisine ayrı bir keyif veriyor. Karakterlere can veren oyuncuların performansı da görülmeye değer. Çin yapımı filmleri sevişim nadirdir aslında, biz küçüklüğümüzden beri kırdılı dövdülü filmlerine alışmışızdır ama bu dünyaya ilgi duymaya başladığım andan beri Çin yapımı olan filmlerin diğer yüzünü gördükçe ne kadar çok yanıldığımı anlamış oluyorum. Filmde, dişi üstünlüğü tartışılmaz, zira Çinli hatunlar Uzak Doğu çerçevesinde güzel bulduğum dişiler oluyor. Japon ve Çinli hatunların yediği içtiği kendilerine baya yarıyor anlaşılan. :P:D

Konuya geri döneyim en iyisi, filmi 3D izlemek isterdim, zira büyük ekranda izlerken bile keyfime keyif kattım ki 3D'deki keyfini düşünemiyorum bile... Aksiyon bekleyenler filmden mümkün mertebe uzak dursun lütfen, zira ne izledim ne buldum, diye ordan oraya dolanıp duracaklar. Anime yapımları ve Kore dramalarında sıkça işlenen şu 'tilki efsanesi'ne farklı bir işlenişle bakmamızı sağlayan bir film ki benim en çok beğendiklerimden biri oldu. Bu efsaneyi şimdiye kadar izlemiş olduklarım arasında en hoş haliyle işleyen bir isimdi. Fantastikliğin dibine vuran, bu fantastikliği 'aşk, hırs, kıskançlık, güzellik' gibi kavramlarla daha tatlandırmış yapımcısı. Buna, bir de güzel mi güzel bir hayal dünyası eklemiş, bu dünya yanında renkli mi renkli mekanlar sunmuş izleyicisine... Bu renkliliği ile de bu güzel filmi daha da izlenilesi yapmış. Durağanmış gibi bie his veren havası ile sahip olduğu büyüyü aheste aheste işlemiş izleyicisinin bünyesine, bu işlenişle, başlarda sıkılacağınızı düşündüğünüz anda da sizi o Painted Skin dünyasına hapsedivermiş... Sonrası da malum, böylesi güzel bir masalın, efsanenin ekseninde dönüp durmanızı sağlamış.

Uzak Doğu filmleri severlerin beğeneceği bir tarza sahip olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim, zira bu dünyaya adapte olmayıp oyunları ya da büyülü fantastik dünyanın izlerini severlerin de uğraması gerektiğini düşünüyorum. Güzel bir 2 saat geçirmek istiyorsanız ve bu ara nasıl bir Uzak Doğu filmi izlesem acaba, diye düşünüyorsanız bi tadına bakın derim.

Tanıtım ve film için de teşekkürler kuzusu, çok beğendim, ellerine sağlık. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?