Jump to content
  • Kayıt Ol

Guns and Talks


Squaw

Önerilen İletiler

[bimgx=500]

http://i1227.photobucket.com/albums/ee440/squaw2/Guns%20and%20Talks/gunntalks6.jpg[/bimgx]

KÜNYE:

Diğer Adları: Killerdeului suda

Tür: Aksiyon, Suç, Komedi

Yönetmen: Jin Jang

Yapımcılar: Woo Suk Kang, Chi Hoon Kim

Müzik: Jae Kwon Han

Yapım Yılı: 2001

Süre: 120 Dakika

Ülke: Güney Kore

Dil: Korece

Guns and Talks, 4 kişilik bir dünyanın ekseninde yer almanızı sağlayacak yapımlardan biriydi. Dahası da önemlisi kiralık katillerin de sevimli (!) yanlarının olabileceğini ispatlar nitelikteydi. 4 erkeğin, birbirinden kopmadığı, tek dünyalarının bu 4'ü olduğu ama zamanla başka dünyaların da varolduğunu anlatan bir isimdi. Zaman içersinde 4 kiralık katil yanında detektifin de varlığıyla renk kattığı bir seyirlikti. Durağan havası varmış gibi bir izlenim veren atmosferine inat sonlanmayan merak etkisiyle ismini bünyenizde kazıyabilecek gücü olanlardan biri. Bunu, sadece konusuyla değil o muhteşem oyunculuklarıyla da başaran bir yapımdı Guns and Talks. Başrol konumundaki 4 erkeğimizin oyunculuk yeteneğini, az çok bilerek oturdum ekran karşısına. Shin Ha Kyun ve Shin Hyun Joon sevdiğim aktörler listemden silinmeyecek isimlerdir, sonradan bu 4'lüye katılan Gong Hyo Jin ise kadın oyuncular arasında giderek sevilenler listemde yerini kazıyacaklardan biri gibi gözüküyor. The Greatest Love dizisiyle gelen sempatikliği, onu izlemiş olduğum her yapımında biraz daha artmakta. Bu filmde ise yan rolde gözükmesine karşın yine döktüren bir oyunculuk sergiliyordu. Shin Hyun Joon tartışılmayacak yetenekteydi ama Shin Ha Kyun her geçen gün beni daha da etkiliyor, tripleri kullanma yeteneği üst seviyede olan isimlerin başında geliyor. Onu daha çok izlemek istiyorum, dizi oyunculuğunu bir kez tatmış olmama karşın film oyunculuğunu birkaç kez tattım ve her defasında kendisini daha da sevdim.

vlcsnap-2011-03-31-20h28m38s59.png

vlcsnap-2011-03-31-20h28m38s59.png

photo200.jpg

tumblr_map2pt6fJc1r79wtlo1_500.jpg

Aynı evi paylaşan ve aynı işi yapan 4 erkeğimizden Sang Yeon ekibin lideri konumundadır. İşi aldığı andan itibaren ekibiyle birlikte üstlendiği işi en temiz haliyle bitiren bir kiralık katildir. Ekipte kardeşi de yer almaktadır ama kardeşini öldürme işinden uzak tutmaya çalışan bir abidir, o öldürme kısmında yer almayıp daha çok ekibin diğer işleriyle ilgilenmektedir. Hayatlarında sadece bu işi sürdürmüş olan ekibimizin içlerinde başka kimseye yer yoktur. Ne bir kadın ne de bir başka dostu aralarına almayan bir gruptur. Liderimiz konumundaki Sang Yeon'in en büyük hobisi işi aldıkları müşterileri ile bir adet resim çekilmektedir, bir nevi koleksiyoncudur. Bu yönünü baya sevmiştim. :P:D İşlerini devam ettirdikleri herhangi bir günde ekibin içine kadar sokulan liselimiz devreye girer. Normalde işi mail yoluyla alan ekibimizin kiralık katil olduğunu anlayan bir liselidir Gong Hyo Jin ve dörtlümüze iş vermek için evlerine kadar iz sürer. Başından beri, kiralık katil olmadıklarını iddia eden ekibimizden kimse dönüp de vereceği işte kimi öldürtmek istediğini sormaz bir türlü. ((Biri de dönüp senin derdin kiminle nedir diye sormuyor kıza. Ben ekran karşısında meraktan çatlarken, onlar nasıl soru sormadan duruyorlardı çok merak ettim. :D)

vlcsnap-2011-03-31-20h43m27s245.png

vlcsnap-2011-03-31-20h17m53s244.png

vlcsnap-2011-03-31-19h48m25s199.png

Sahneye çıkan birinci dişimizden sonra diğer dişimiz de spot ışıkları altında yerini almıştır. O da iş verenden ziyade işi aldıkları bir müşterinin kurbanıdır, yani Jung Woo'nin öldürmesi gereken kişidir ve Jung Woo üstlendiği bu işi bitirme amaçlı göreve çıktığı gece kadını izlerken, ikinci kadınımıza dair dikkatini çeken tavırlar olur ve böylece, bu hatunumuz da filmin ayrılmaz parçalarından biri haline gelir. Bir mafya işi peşinde olan detektifimizin üzerinde durduğu bu işi de, dörtlümüzün başrol göstereceği olaylar diziniyle bu iş berbat bir hale gelir ve bu kez detektifimiz de dörtlümüzü gözüne kestirir. Bir taraftan üzerinde durduğu işteki lideri yakalamakla uğraşırken diğer taraftan da dörtlümüzü kıstırma peşine düşer. Birbirlerini tanımayan insanlarımız yaşanılan bu olaylar dizininden sonra kimi zaman bir araya gelir, kimi zaman yüz yüze gelir, kimi zaman da birbirlerine ihtiyaç duyarlar, Hatta bir ara ''Run Forrest Run'' sahnesi bile çevirirler, onlar Forrest Gump çeviredursun, ekibin en dikkat çekici kişisi olan Jung Woo'muz ekipten habersiz Leon çevirmeye hazırlanmak üzeredir. xD Böylece, suçlular dünyasında suçsuzların da yer alabileceğini ve hiç umulmadık anlarda rastlayacağımız olaylar dizininin kötü sonuçlar doğurabileceğine tanıklık etmiş oluruz. Daha da önemlisi kiralık katillerin ve mafyanın ortasında eğlenceli olayların da işlenebileceğini görürüz, kiralık katillerin de aşkı tadabileceğini öğreniriz, hatta güzelce dans edebileceklerini de kabullenebiliriz.

Guns+and+Talks+photo+05.jpg

Guns+and+Talks+photo+02.jpg

vlcsnap-2011-03-31-21h03m36s21.png

Komedi, suç ve aksiyon üçlüsünün en iyi şekilde harmanladığı filmlerden biriydi Guns and Talks. Adından anlaşılacağı üzere silahların cirit attığı bir ortamda izleyicisini eğlendirebilecek dünyalardan biriydi. Durum komedisinin lanse edilmesinde, en iyi yeri kapanlardandı hatta. Oyunculukların daha çok öne çıktığı, konununsa bilindik, alışıldık tarzda olmasına karşın izledikçe seyircisini meraklandıranlardan biriydi. Filme yerleştirilmiş olan isimlerin, yerini layığıyla koruduğu bir yapımdı. Yeri geldiğinde eğlendiren yeri geldiğinde hüzünlendiren bir yapısı vardı. En çok da karakterlerin içsel dünyasını göstermesiyle dikkat çekenlerdendi. Bana göre karakter gelişimlerini bu kadar kısa süreye sığdırmış olmasıyla mimlenmesi gerekenlerdendi, üstelik bunu sadece bir karakter üzerinden yapmayarak diğer geriye kalan üç kişiyi de işleyen yapısıyla takdire şayan isimlerdendi. Bilindik bir konu üzerine oturtulup da çeşitli öğelerle süslenen ve bu süsleriyle izleyicisini avlayıveren bir yapımdı Guns and Talks. Beklenmeyen çıkışlarıyla da sıradan esprileri bile eğlenceli hale getiriyordu; zekice çıkışlar değildi bunlar, gayet doğal gayet sıradandı ama asıl güzelliği de ordaydı bence. Oyunculukların döktürüldüğü anlardı çünkü. Bu camiada yerlerini daha da sağlamlaştırmaya doğru giden isimlerden örülü bir dünyaya sahipti.

vlcsnap-2011-03-31-20h04m59s135.png

vlcsnap-2011-03-31-20h03m08s88.png

photo36341.jpg

Giriş sahnesiyle çoğu kişinin vazgeçebileceği bir filmdi ama bu girişe aldanılmamasına dair yapacağım uyarım bu film için vereceğim ilk ikazım olacaktır. Zira o giriş sahnesinin ardından gelen bölümleriyle girişin vazgeçirme gücünü silip süpürebilecek güzelliğe sahipti. Çok fazla şey beklenilmemesi gereken bir film fakat bu beklenilmeyecekler yanında size fazlasını da sunabilecek kapasitede. Konunun verdiği keyif yanında güzel kapanışıyla da izleyicisinin gönlünü çelmeyi başarabileceklerdendi. ''Kiralık katillerin dünyası bu kadar eğlenceli mi olur?'' diye ikilemde kalanlarımız varsa eğer uzakta aramayın çünkü cevap tam karşınızda; Guns and Talks.

Guns+and+Talks+photo+03.jpg

Shin Hyun Joon, Cain and Abel sonrası zaten mimlediklerimdendin ama Shin Ha Kyun, her geçen gün daha da seviyorum seni, hele de tek başına götürdüğün No Mercy For The Rude filminden sonra tam mimliyorum seni, hatta mimlemekten ziyade bayılıyorum sana. ♥~

Guns+and+Talks+photo+06.jpg

~Katiller de Aşık Olurmuş, Üstelik Dans da Edermiş: İşte O Guns and Talks Sahnesinde Boy Gösterenler~

Shin Hyun Joon - Sang Yeon

62834189218680550_11da11fe_m.jpg

Meslekleri adam öldürmek olan kiralık katil ekibimizdeki lider konumunda olan kişidir. Mesleğine göre fazlasıyla sakin olan yapısıyla grubun en sempatiklerinden biridir. En büyük hobisi iş verenleriyle fotoğraf çektirip koleksiyonuna yeni bir anı eklemektir. Adamımsın Sang Yeon. :)

Shin Ha Kyun - Jung Woo

12870409461266310_4735c850_m.jpg

Ekibin ikinci adamı konumunda olan kişisidir. Edindiği mesleğe rağmen içinde insancıl bir yan saklamaktadır ve zaman içersinde bu yönünü ortaya çıkaran ilk kişi olur. Sempatik, konuşkan ve vicdan sahibi biridir. Kiralık katillerdede vicdan ne arar diye düşünmeyin sakın, ben de olmaz sanıyordum ama Jung Woo sayesinde olduğunu öğrenmiş oldum. :P

Yukarıda da eklediğim şu silah tutuşun var ya, işte o an mimlenecek kişiydin Shin Ha Kyun. (Tabii Leon sahnesini söylemiyorum bile, dansı anlatmama gerek yoktur herhalde. ♩☆♬♡♪

vlcsnap-2011-03-31-20h43m27s245.png

Jung Jae Young - Jae Yeong

JungJaeYoung.jpg

Ekibimizin 3. üyesidir. Onun da diğerlerindne pek bir farkı yoktur aslında; jae Yeong da insancıl yön saklayan bir kitalık katildir. (O nasıl oluyorsa artık bana sormayın, direk filme yumulun. :D) Seni asıl Park Shi Hoo'muzun yanında merak ediyorum Jae Young. XD

Won Bin - Ha Yeon

13604801701419258_234e0185_m.jpg

Lider olan Sang Yeon'nin kardeşidir. Grubun en küçüğü olan Ha Yeon, diğer iki eleman için de kardeş gibidir. Henüz kiralık katil ruhu taşımayan biridir, bu ruhu taşımadığı için de insancıl yönünü daha çok ortaya çıkarmaktadır.

Jeong Jin Yeong

12914347458540418_aa1cc46d_m.jpg

Ekibimizi enselemek isteyen detektiftir. Hırslı, görevini en iyi şekilde sürdürmek isteyen detektiflerdendir. Tüm özellikleri yanında öne çıkan en önemli özelliği güzel bir şekilde kullandığı kurnazlığıdır. Bu adamın oyunculuğunu izlemeyi de çok seviyorum, tarihi dizilere de çok yakışıyorsun Jin Yeong. :)

Gong Hyo Jin

14831927196717560_ad6b9dc5_m.jpg

Liseli kızımızın tek derdi ekibimizden birini öldürmesini istemesidir. Fazla konuşmayan ama emelleri için sonuna kadar gidebilecek bir görünüme sahiptir. İz sürmede de üstüne yok gibi. :P:D (Bu hatunun oyunculuğunu da baya sevmeye başladım. :) )

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Squaw

    1

  • Aurora Borealis

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

çok bomba bir kadroydu. nerdeyse sevdiğim izlemekten keyif aldığım bütün oyuncular toplanmış. benim için tabiki izlemesi oldukça keyifli bir filmdi. film bazılarına sırdan gelebilir ama ben çok keyif almıştı. süper bir tanıtım olmuş ellerine sağlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?