Jump to content
  • Kayıt Ol

Studio Ghibli THE WIND RISES ve PRINCESS KAGUYA STORY’sini Filme Uyarlayacak


CloudT

Önerilen İletiler

[bimgx=500]http://www.animekolik.com/resim/images/1353504229.jpg[/bimgx]

Studio Ghibli Hayao Miyazaki’nin THE WIND RISES ve Isao Takahata’nın PRINCESS KAGUYA STORY’sini

Filme Uyarlayacak

Studio Ghibli’nin hayranları şirketin yapılacaklar listesine iki yeni film eklediğini duyunca sevineceklerdir. İlki Hayao Miyazaki’nin (Spirited Away) The Wind Rises’ı. Miyazaki’nin son çizgi romanından uyarlanan The Wind Rises’da 2. Dünya Savaşı’nda Japon pilotların kullandığı Zero Fighter’ı tasarlayan Jiro Horikoshi’nin hikayesini anlatıyor. Bu manga ile ilgili ilginç bir bilgi verebiliriz: manganın karakterleri insana benzeyen domuzlar.

Studio Ghibli’nin listesindeki diğer film ise yönetmen Isao Takahata’dan (Grave of the Fireflies) Princess Kaguya Story. Film “Bambu Kesicinin Öyküsü” isimli bir Japon halk hikayesinden uyarlanıyor. Bu halk öyküsüne Takahata’nın 1999 yılındaki My Neighbors the Yamadas isimli eserinde de yer verilmişti.

Studio Ghibli’nin yeni filmleri GhibliCon tarafından paylaşıldı. Şirket filmlerin isimleri için alan adı da almış durumda. Miyazaki’nin The Wind Rises mangasından birkaç resmi inceleyebilirsiniz:

windrisesh.jpg

hayaomnin.jpg

miyazakiwi.jpg

KAYNAK: divxplanet Haber: Nisan Benzergil

Yorumum:

Tiyatrosunu izlediğim Prenses Kaguya'nın hikayesinin anime versiyonu olacağını öğrendiğimde cidden çok sevinmiştim. Hala da aynı sevinci yaşatıyorum -ki bir çok açıdan harika bir eserdir. Japonya'nın en eski edebi eserlerinden "Taketori Monogatari"den alan Japonya'nın geleneksel gölge oyunu "Prenses Kaguya'nın Hikâyesi" şöyle bir incelendiğinde cidden harika ve keyifli bir eser olduğu anlaşılacaktır. Eğer eserle ilgili yanlış bilgiye sahip değilsem, 92' yılına kadar uzanmaktadır. O yıllarda Rusya'da dahi perdelerini açmıştır.

Eğer hikayesini merak ediyorsanız; arşivimde bir ara konuyla ilişkin animasyon videosu vardı. Biraz önce youtube'a yükledim. Hemen işleme girip açılır mı bilmiyorum ama izlemek isterseniz işte link;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    2

  • CHOBiTS

    1

  • Shiniori

    1

  • CloudT

    1

Domuza benzeyen insanlar ha :D Zaten bildiğim kadarıyla Miyazaki kendisini hep domuza benzetirmiş. Domuzlara karşı büyük bir ilgisi olmalı çok tuhaf ^^; Studio Ghibli'nin her animesi büyük bir keyifle izlenir özellikle de yönetmenlik koltuğunda Miyazaki-sama oturuyorsa işler tamamen değişir :) İzleyen kişi aldığı keyiften uçmaya başlar. En azından ben öyleyim :) Sabırsızlıkla bekliyorum umarım en yakın zamanda çıkar ve izleriz ^^ Gerçi orada çıksa bile biz çoooook çok sonra izleyebilme fırsatını yakalayacağız orası ayrı tabi :( Belki bi ihtimal Türkiyede de gösterilir. Daha önceden Miyazaki-sama'nın Animelerinin bazıları türkiyede gösterilmişti :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Daha önce haberini duyduğum Zero Fighter'ı içeren filmin adı buymuş demek. İnsnanların domuz olacağını beklemiyordum hayli ilginçleşti.:011: Zaten Miyazaki'nin domuz saplantısını biliyoruz. Diğerini ise Sailor Moon'dan biliyorum üçüncü filmde Snow Princess Kaguya vardı. Ay'da yaşayan insanlar olduğunu anlatan bir hikaye sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlki için hiçbir bir beklentim yok, muhtemelen izlemeden geçebilirim bile. (Neden öyle düşündüğümü merak edenler üstad Leiji Matsumoto'nun Cockpit'ini izleyebilirler) Kaguya Hime hikayesine göz atabilirim ama muhtemelen Bounty Dog'un modern, ani gelişen ve karanlık yorumuyla bende uyandırdığı etkiyi uyandıramayacaktır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...
  • 5 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?