Jump to content
  • Kayıt Ol

Kakumeiki Valvrave


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Kakumeiki-Valvrave.png

Gundam, City Hunter ve Votoms serileri başta olmak üzere birçok klasiği hazırlayan Sunrise stüdyosu Nisan ayında "Valvrave The Liberator" adlı ve Mecha türünde yeni bir TV serisi yayına sokacağını açıkladı, ardından çok kısa 3 Teaser de yayınladı.

TVアニメ「�命機ヴァルヴレイヴ� CM2 [Valvrave] - YouTube

Code Geass ve Gundam'ın yaratıcılarını bir araya getirmesiyle de ön plana çıkan serinin sinopsisi kısaca şöyle:

İnsanlığın %70'inin uzayda yaşamaya başladığı bir gelecekte koloni insanları tarafından kurulan Dorushia Askeri Paktı ve dünya yanlısı insanlar tarafından kurulan Atlantik Kuşağı Devletler Birliği (ARUS) arasında ekonomik kaynakların paylaşımı gibi sorunlar yüzünden hızla artan bir askeri gerilim bulunmakta ve bunun bir savaşa dönüşmesi kaçınılmaz görünüyor. Hikayenin odağında Jioru adlı tarafsız bir ülkede yaşayan Haruto Tokishima adlı bir çocuk var. Haruto'nun her liseli kadar sıradan hayatı Dorushia işgali sonrasında bozuluyor ve esrarengiz robot Valvrave ile bu savaşın bir parçası haline geliyor.

Seri için oluşturulan ekip oldukça iyi isimlerden oluşuyor:

Yönetmen: Kou Matsuo (Dead Girls, Kurenai, Millennium Actress, Gundam 00, Z Gundam: A New Translation, Gunpla Builders, Perfect Blue, Red Garden, Rozen Maiden)

Senaryo: Ichiro Okouchi (Negima, Shifogumi, Planet ES, Stellvia, Turn A Gundam, Angelic Layer, RahXephon, Overman King Gainer, Code Geass, Code Geass R2, Guilty Crown)

Karakter Dizayn : Katsura Hoshino (D Gray Man), Tatsuya Suzuki (bölüm bazlı key animatörlük dışında sadece Lover In Law gibi birkaç Hentai'de karakter dizaynı yapmış)

Müzik : Shiro Saegisu (EVA, Bleach, Berserk Movie, Casshern Movie, Orange Road, Megazone 23, Nadia, Skull Man, Macross II, Ushio & Tora)

Mekanik Dizayn : Makoto Ishizawa (Psycho Pass, Robotics Note, Suisei no Gargantia, Blassreiter), Naohiro Washio (Mouretsu Pirates, Soukyuu no Fafner, Soukyuu no Fafner: Right of Left, Soukyuu no Fafner: HEAVEN & EARTH, Gundam 00, Gundam 00 Second Season, Gundam 00 Movie, Tenchi Muyo OVA, Stellvia, The Third, Gundam MS IGLOO), Kunio Okawara (Gundam külliyatı, Votoms külliyatı, SPT Layzner, Brave külliyatı, Round Vernian Vifam, Future Police Urashiman, Yatterman, Dougram, Super Robot Wars: Divine Wars, Gunpla Builders, Gatchaman)

İlk synopsis pek de umut vaad etmese de Mitsuo Fukuda'nın çok inanılmaz hatalarla vasat bir çizgiye indirdiği Mobile Suit Gundam SEED'inin daha yetişkin tonda bir alterasyonunu sağlayabilir. Serinin gece kuşağında yayınlanacak olması da çizimler ve konu ilerleyişi hakkındaki beklentilerimin yükselmesine sebep olan faktörlerden sadece birisi.

Eldeki bilgiler ışığında ayrılan zamanın hakkını fazlasıyla verebilecek bir prodüksiyon gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 16
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    9

  • gundamaster

    2

  • CHOBiTS

    2

  • CloudT

    2

aslında pek mecha sevmem bazıları ariçinde ama city hunter un yapımcısı olduğundan bakmaya değer görüyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İçinde romantizm ve güzel karakterler olduktan sonra mecha olması yeterli. tek şartım mechalar guren lagan gibi olmasın yeter. haber için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ekibi görür görmez, şoka girdim aralarından bazılarına hayranımdır. Ve zaten takip ederim dediğim bir seriye, kesinlik kazandırmış olundu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakterlerde mechalarda güzel keşke yaş kitlesi biraz daha büyük olsaydı. Liseli ve mechalarda birlikteliginden sıkıldım. Acaba dusmanlari kim uzaylilar mi yoksa insanlık kenduli icindemi savaşıyor. birinin bakışları hoşuma gitmesede iki erkek ve kız karakter basrol. Romantizm beklersem suçlu olmam herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Her türden her yapımda romantizm beklemek biraz yanlış olur diye düşünüyorum. Nasıl iyi işlenen drama/trajedi öğeleri kimi konuları çok daha güzelleştiriyorsa bu durum romantizm için de geçerli ama her öyküde illa drama/trajedi görmüyorsak romantizmin de yoğun yer kaplamamasını da doğal karşılamalıyız gibi geliyor bana. Zira kimi serilerde romantizm serideki bazı subplotların hak ettiği denli işlenememesine yada ciddiyet ve odaklanma sorunlarına sebep olabiliyor.

Yetişkinlerin başrolünde olduğu bir Mecha görmek biraz zor zira yapımcıların ve ekibin en baştan hedef kitle olarak dar bir kulvara göre birşeyler ürettiklerini kabul etmeleri gerekiyor. (Bkz. Armored Trooper Votoms OVA'ları, Zone of Enders, Big O, Getter Robo, bazı Gundam OVA'ları vs) Liseli karakterin başrolünde olduğu bir Mecha üretmek ise risksiz olduğu gibi senaristlere ergenleşme üzerine birşeyler anlatma, karakter gelişimi subplot'u ve drama oluşturmak için daha geniş bir alan da yaratabiliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Kakumeiki Valvrave - YouTube

Yeni bilgilere göre Kakumeiki Valvrave'in açılış şarkısı T.M. Revolution ve Mizuki Nana tarafından seslendirilecek, kapanış şarkıları ise Angela ve Elisa tarafından hazırlanacak.

Serinin Facebook sayfasından ayrıca karakter dizaynlarına ilişkin görseller de yeraldı.

60782_428389423910996_790766292_n.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Karakter tasarımları sıradan geldi. Hep aynı tiplerle karşılaşıyoruz. Yine de seriyi takip edeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...

Bu tarz renkli olan Mecha'ları ayrı severim, bu sevgimin getirisi olarak yeni yapımlar arasında dikkatimi en çok çeken isimlerden biriydi. Kırmızının her tonuna ait olan o sevilesi güzellikleri yansıtacaklar gibi bir duruşu var serinin, afişinden belli. :) Karakter tasarımları ve forma dizaynlarını da ayrıca sevdim, konusu bilindik Mecha klişeleri içerse de izlenebilirliği en yüksek olan yapımlardan biri gibi duruyor. Seiyuu kadrosu çok bilindik isimlerden oluşmuyor ama böylesi daha iyi, yeni seslere açlığımız var ama orda bir tanıdık görüyorum sanki; Nakamura-sannnnn! embarrassed.gif

http://myanimelist.net/character/79423/Raizo_Yamada

Haber için teşekkürler Akuma_Blade, ellerine sağlık. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Konusu Gundam Seed rip-off'u gibi. Bazen bu kadar benzerlikte fazla diyebiliyorsunuz. Seriyi izlemeyi düşünüyorum. CGI tabanlı animelerden çok hoşlanmasam da eğer Tİger&Bunny gibi olacaksa hayır demekte mümkün değil.

Kapanış parçası da Angela'danmış. Bu anime kendini en çok müzikleri ile izletecek herhalde. Başarılı müzisyenler tarafından desteklenmiş.

11 Nisan'a da bir şey kalmadı ayrıca.

Güzel bir mecha pek çıkmıyor. Kakumeki Valvrave ile bu açlığımızı giderebiliriz umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu arada... Son fragmanı yeniden izlerken farkettim de (0.27) seri muhtemelen bir Dyson Küresi fikri üzerine geçiyor olabilir. Bu, kısaca özetlemek gerekirse kendi içine çöken bir yıldızı solar panellerle kaplayarak enerjinin kornumunu sağlamak ve bu şekilde bir başka galaksiye geçiş sağlanana dek popülasyonun devamını sağlama amaçlı bir tasarıymış ve araştırdığım kadarıyla SETI programı için üzerine olasılık hesaplamaları yapıldığı bir yapı tipiymiş. Bu, ister istemez Gundam 00'ı ve yörünge platformlarının hikayedeki yerini akla getiriyor. Öte yandan fragmanın sonundaki yazıda "Dünyanın arkasında yatan saklı gerçeğin açığa çıkması"ndan hareketle bunu Gundam 00'ın bir adım ilerisi olarak da düşünebiliriz. (Tabii Dyson Küresi değil de bir koloninin dış yüzeyi de olabilir fragmanda gördüğümüz sahne fakat bu bile senaryonun her halukarda uzaydaki enerji anlaşmazlıkları üzerine bir seri olmasını değiştirmiyor. Gideri var yani :) ) Muhtemelen neşeli başlayan hikaye ileride yerini ağır ve derin bir kurguya bırakabilir yada en azından öyle bir önsezi edindim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

TVアニメ「é©å‘½æ©Ÿãƒ´ã‚¡ãƒ«ãƒ´ãƒ¬ã‚¤ãƒ´ã€PV3 [Valvrave] - YouTube

Gelişmeler açısından verimli bir gün oldu. Yeni bir fragmanımız var gün itibariyle. Önceki PV'de kesinleşen Asami Seto , Haruka Tomatsu, Ryohei Kimura ve Daisuke Namikawa'ya ek olarak kadroya Daisuke Ono, Jun Fukuyama, Mamoru Miyano, Yuuki Kaji, Nana Mizuki ve Yuichi Nakamura eklenmiş. Forumdaki Mecha-hater arkadaşlar, üzgünüm ama bu kadro için bile oturup izleyeceksiniz, kaçarı yok yani. :D

Ayrıca serinin backstory'siyle ilgili 3 Manga ve 1 Light Novel projesinin yolda olduğu açıklanmış yine gün itibariyle. 1-144 scale maket line'ının hazırlanmakta olduğu daha önceden kesinleşmişti. Sunrise bu seriyi gerçek manada Gundam'ın 35. yılı öncesi bir nevi prestij serisi olarak görüyor olmalı. Aynı anda teorik olarak 9 yada 10 farklı proje ile uğraşabilecek kadar iyi donanımlı ve zengin bir stüdyodan da bundan azını beklemiyordum yaklaşık 2 aydır ama son fragman gerçek manada iyiydi. Bakalım TV serisi çıtayı daha ne kadar yükseltecek?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?