Jump to content
  • Kayıt Ol

Unofficial Sentai Akibaranger


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

"PAIN IS POWER!!"[/b]

2013'e sadece sayılı günler kala 2012'nin en sevdiğim serisini sizlerle paylaşmak isterim. Unofficial Sentai Akibaranger 45. yılını kutlamaya hazırlanan Sentai külliyatına hem saygı duruşunda bulunan hem de bu külliyatı izlerken izleyicilerin kafasında gülümseme yaratan her bir stereotip klişe ile dalga geçen inanılmaz zekice parodiler ve göndermeler taşıyan bir dizi. Akibaranger'in öncelikle bir sequel olmadığını, bizim dünyamızda (en azından teorik olarak) geçtiğini, doğal olarak Super Sentai külliyatından herhangi bir yapım izlemenizi gerektirmediğini, öte yandan izlediğiniz/izleyeceğiniz her bir Super Sentai'nin bu diziden alacağınız zevki en az 2 kat arttıracağını söylersem yerinde olacaktır. Seri tüm bunların yanısıra hepinizin en azından 4-5 serisini izlediği bir dolu ünkü seiyuu'yu ve bunların yanısıra kendi alanından tanıyor olabileceğiniz birçok ünlü simayı da kadrosunda ve ekibinde barındırıyor. Bunlara yazının sonraki kısımlarında değineceğim ama siz siz olun, yazının devamını okumakla bile zaman kaybetmeden bu diziyi indirmeye başlayın. :) Hatta linkini de vereyim, şuradan :D

Hikounin Sentai Akibaranger Opening 1 - YouTube

Akagi Nobuo 30'lu yaşlarına merdiven dayamış bir Super Sentai ve Z Cune otaku'sudur, bu tutkusu yüzünden dünyayı bile bizimkilerden farklı algılamaktadır. Günün birinde Hakase adlı bilim insanı (?) tarafından bulunur ve Unofficial Sentai Akibaranger takımının AkibaRed'i olmak için ikna edilir. Elbette yalnız değildir. AkibaYellow (bir fujoshi ve cosplayer) ve AkibaBlue (bir dövüş ustası genç kız) ona bu görevinde eşlik etmeleri için görevlendirilmiştir. Her ne kadar daha ilk görevinde tüm hayallerinin ötesindeki herşeyi yapabildiğini gören Akagi mutlulluktan yerinde duramasa da çok geçmeden acı bir gerçekle karşılaşır.

Yaptıkları hiçbirşey gerçek anlamda bizim dünyamıza yansımamaktadır zira dövüştükleri düşmanlardan kendi süper güçlerine dek herşey bir tür yanılsamadan ibarettir ve kendi destansı kavgaları bile bir sokak kamerasından bakıldığında boşluğa yumruklarla tekmeler sallayan bir grup şaşkın gibi görünmektedirler.

Akagi bunu anladığında AkibaRed olmaktan vazgeçer ve basit bir otaku olduğu yaşama geri dönmek ister. Fakat hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bir savaş daha yeni başlamıştır ve bunun için diğer Akibaranger'leri tanımalı, savaşlarına birlikte tüm güçle inanmayı öğrenmelidirler.

tumblr_m4x2uuPKZ71qkv2eso1_500.png

Akibaranger'in konusu ana hatları ile böyle fakat klişe yumağı gibi görünen konuyu ustaca senaryo dokunuşları ile boş bir 5 dakika bile barındırmayan, adeta dolu dolu bir seriye dönüştürmeyi başarmış başarılı bir senaryoya ve rejiye sahip. Toei böyle bir konsepti daha önce Super Sentai külliyatından hiçbirşey izlememiş bir insanın bile önceleri gülmekten yarıla yarıla, sonlara doğru /m/anlytears'lerle izlemesi için gerçekten epik bir kadro toplamış.

h8c2f.jpg

/m/anlytears demişken... Bu sahneyi her izleyişimde 1-2 damla gözyaşı süzülüyor gözlerimden :(

Epik bir kadro dedik (ki gerçekten öyle), daha önce hiç Super Sentai izlememiş birine bile kendini izletebilecek kalitede bir dizi dedik (ki en az 4-5 yakın arkadaşım bu diziyi yoğun ısrarlarımla izledi ve şu sıralar Super Sentai külliyatına saygı duruşu modundalar :) ) biraz dizideki kadrodan ve isimlerden bahsetmek yerinde olacak.

1995-1998 arasındaki Super Sentai dizilerinde, 2001'den bugüne kadarki Kamen Rider dizilerinde ve Sh15uya'da yönetmenlik yapmış Ryuta Tezaki bu serinin de yönetmenliğini üstlenmiş. İşin merkezindeki bir isim seçildiği için göndermeler direkt yerini buluyor. Serinin senaristliğini yapan Naruhisa Arakawa'yı Seraphim Call, DNAngel, Rizelmine, Steel Angel Kurumi, Jinki Extend, Elemental Gelade, Spice and Wolf, Element Hunters, Yosuga no Sora, Papa no Iu Koto o Kikinasai!, Upotte'den hatırlayabilirsiniz. Mazinkaiser, Karas, ve Tiger 6 Bunny serisinden Keiichi Sato hem karakterleri, hem Mecha'ları hem de serinin içindeki Z Cune serisini tasarlamış. Veteran besteci Kawai Kenji ise serinin OST'unun arkasındaki isim ki kendisini Gundam 00'dan Fate/Zero'ya, Ghost in the Shell'den Higurashi'ye, Vampire Princess Miyu'dan Patlabor'a, en azından beğenerek izlediğiniz bir seride müziklerinden dinlemişsinizdir.

akibaranger_e1_picture_2-620x.jpg

Prince of Tennis live action'larından hatırlanabilecek Masato Wada AkibaRed'i canlandırıyor. Her ne kadar D BOYS aktör grubunun en yaşlı üyesi olsa da (ki radyo show'unda bu serinin başrolü için kendisinin istendiğine kendisinin bile inanamadığını itiraf ediyor) AkibaRed'i büyük bir empati ve mimik performansı ile canlandırmış. "AkibaBlue" Kyoko Hinami ve "AkibaYelow" Karin Ogino sadece 1-2 dizide oynamış olsalar da gravure idol olarak bile yeterince hayran kitlesine sahipler. Hiroyo Hakase rolünde Maaya Uchida, Doctor Z rolünde Kazuki Yao'yu görüyoruz ki bu iki mükemmel seiyuu'yu kanlı canlı görmek için bile bu diziyi izlemek isteyebilirsiniz. Malsheena rolünde Honoka var ki araştırın kendiniz görün diyebilirim ancak :)

HSA-RAWHikonin-Sentai-Akibaranger11704x400-Xvid-Mp3-100004920-58-15.jpg

Bunun yanısıra Tomokazu Seki (ünlü seiyuu), Rika Matsumoto (ünlü seiyuu ve solist), Mitsu Murata (oyuncu), Haruka Momoi ve Yukio Yamagata (serinin intro'undan da duyabileceğiniz ünlü solistler), Keiichi Sato (Karas ve Tiger & Bunny'nin yönetmeni) serinin içinde kadraja giren sayısız ünlüden sadece birkaçı. (DekaRanger'in Dekared'i ve Toei'nin emektar suit acting büyükustası Kazuya Niibori de serideki misafir oyuncu kadrosunda yeralıyor)

Serideki miniboss seslendirmeleri bile epik: Tomokazu Seki (G Gundam'ın Domon'undan Psycho Pass'ın Kougami'sine dek birçok rolden hatırlamanız olası), Kenji Hamada (Bleach'de Hyourinmaru ve Gundam 00'da Patrick), Hikaru Midorikawa (Gundam Wing'den Heero, Slayers'den Zelgadis, Slamdunk'dan Rukawa Kaede, Saint Seiya Omega'dan Pegasus Koga ve Little BUsters'den Ktyousuke Natsume olarak hatırlamanız mümkün), Takaya Kuroda (Yakuza serisinin Kazuma Kiryu'su olarak hatırlanabilir) ve Hiroaki Hirata (Tiger & Bunny'nin Wild Tiger'ı yada One Piece'nin Sanji'si olarak hatırlayabilirsiniz) gibi birçok isim seslendirme kadrosunu güçlü tutan isimler.

akibaranger_e6_image_1-620x.jpg

Göndermelerden tek tek bahsetmeyeceğim zira seri bu açıdan 1 dakikayı bile boş geçmiyor. (Benim bile -bakın, benim bile dedim!- takip etmekte aciz kaldığım göndermelerin tam listesine şuradan Episode Notes linklerine tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ancak şunu da söylemeliyim ki Akibaranger sadece Super Sentai geek'lerin anlayabileceği göndermelerin bombardımanından oluşan bir seri değil. Aksine 4chan poser'larıyla dalga geçen sözlere sahip bir intro şarkısına, waifu kavramına, fujoshi'lere, visual novel çakması Anime'lere, onların fanboy'larına ve çok daha fazlasına dalga geçen entellektüel ve çılgın bir mizah tonuna sahip.

Zaten serideki son savaşının herhangi bir Boss'a karşı değil, credit'ler ekrandan akarken oluşacak THE END Kanji'sinin kadraja girmesini engellemek için yapıldığını gördüğünüzde bu konuyu neden açtığımı anlayacaksınız :D

akiba.jpg

Son söze gelirsek, Akibaranger eşi benzeri nadir gelecek işlerden birisi ve kanımca Densha Otoko ile başlayıp Akihabara @ Deep ile eden subculture komedilerinin bayrağını layıkıyla taşıyor ve bittiğinde kendisini kesinlikle özletiyor. Şu sıralar bahar 2013 sezonunda 2. bir sezon geleceğine dair söylentiler olsa da (ve özel bölümün son sahnesinde karakterlerin vurguladıkları üzere :) ) henüz resmi bir duyuru yapılmış değil. Öte yandan dizi şu haliyle bile her anlamda (görsel, işitsel, trivial ve hatta fanservice :) ) izlediğinize asla pişman olmayacağınız gerçek bir şölen vaad ediyor. Kendinizi bundan mahrum etmeyin, önyargılarınızı atarak ilk 1-2 bölümü izleyin, gerisi kendiliğinden gelecek :)

Not-1: Bu yazıyı yazdığım sıralarda nete Akibaranger stage show'unun DVD kaydı da düşmüştü. Henüz altyazısı yok (gerçi seriyi bitirmişseniz buna gerek de yok :D ) ama izlemek isterseniz (ki muhtemelen isteyeceksiniz :D ) sizi şuradan alalım.

Not-2: Super Sentai serilerini İngilizce'ye çevirmek gibi takdir gerektiren bir sorumluluk üstlenmiş gruplardan GUIS Honoka'ya sitesinde tag vermiş, ben link vermeyeyim ama site içerisinden aratabilirsiniz. Çok merak ettiyseniz tabii...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    12

  • darkness167

    1

  • CloudT

    1

  • 3 hafta sonra...

Bu hafta yapılan açıklamaya göre Unofficial Sentai Akibaranger'in 2. sezonuna yeşil ışık yakılmış. Yayın tarihi henüz belli olmasa da sonbahar 2013'den önce geleceğini tahmin ediyorum.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

5 Nisan 2013'de başlayacak yeni sezonun Boss canavarı Dragonball Z'deki Vegeta, LOGH'dan Reinhard Von Lohengramm, Saint Seiya'dan Andromeda Shun ve Gundam 0083'deki Kou Uraki olarak hatırlanabilecek Ryo Horikawa tarafından seslendiriliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

2. Sezon Kamera Arkası Fragman

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Unofficial Sentai Akibaranger 2. Sezon : Bölüm 1

İyi seyirler :)

not: Bölümün başında encode mu bozuk niye takılıyor diye düşünmeyin :) Benzer şekilde Opening de aslında bir tuzak çünkü 1. sezonun aksine "yetişmemiş" izlenimi uyandırmak için Anime çizimler taslak olarak kalmış (!?) ve şarkı bile "yetişmemiş" hissiyatına uyması için nanananana'lardan oluşturulmuş :D Bölümü 1. sezonun bir tür özeti sayabilirsiniz ama öyle değil çünkü çünkü tüm olayların sırası değişmiş, 1. sezonda görmediğimiz bazı olaylar olmuş, Dr Z hiç ortaya çıkmamış ve seri farklı bir finalle bitmiş. İlk bölümün ortalarına doğru Aoyagi Mitsuki'nin Pentagon tarafından işe alındığını öğreniyoruz. Tüm düşmanlarını yendiğini ve rahat bir nefes alabileceğini düşünen Akagi yanılmaktadır çünkü...

...Akibaranger'ın sandığının aksine artık resmi bir Sentai olarak bilindiğini öğrenir. Dahası Akibaranger'in resmi bir Sentai haline gelmesi bir tür paradoksa sebep olmuş ve Akagi'nin o dünyayla ilgili bildiği herşeyin değişmeye başlamasına sebep olmuştur. Elbette 1. sezonun sonunda verilen ipuçlarından, bunun, tüm ipleri elinde tutan Saburo Hatte'nin bir başka oyunu olduğundan emin olabiliriz. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Unofficial Sentai Akibaranger 2. Sezon : Bölüm 2

Önceki serinin (?) fragmanı niteliğinde ilk bölümden sonra ikinci bölümle hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Anime Blu Ray'lerine konulan uncut sahneler ve Kouichi Sakamoto'nun yönettiği yapımlarda dövüş sırasında kadraja girecek şekilde frikik verme gerekmesi klişesi ilgili espri müthiş :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Unofficial Sentai Akibaranger 2. Sezon : Bölüm 3

Akibaranger'ler bu bölümde kendi dünyalarından Dairanger'e ilişkin hatırladıkları anıları deja vu şeklinde onlara yaşatarak hafızalarını geri kazanmalarını bu sayede Akibaranger'in paralel evrende yeniden unofficial sentai haline gelmesini sağlamaya çalışıyorlar. Dairanger açılışının sahnede çakma şekilde canlandırıldığı sahne gülmekten karnınızı ağrıtacak.

Tabii bu da, bu kez Luna'nın Akibaranger olmakla ilgili motivlerinin formatlanmasına sebep oluyor. Devamı haftaya elbette.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Unofficial Sentai Akibaranger 2. Sezon : Bölüm 4

Luna'nın nasıl recruit edileceğini gelecek bölüme bırakan bu bölümde Yumeria'nın evlilik hikayesini ve B&L doujin'i çizdiği çalışma masasını görebiliyoruz. (Kadir İnanır ve Müjdat Gezen'in Uyanık Kardeşler filmindeki malum sahneyi hatırlıyorsanız bu bölümde ayrıca güleceksiniz) Bu bölümde otaku'ların zayıf noktasının spoiler yemek olduğunu keşfeden Dr Pain, karşısındaki kişiye spoiler vererek hayatını zehir eden bir kaijin yolluyor. Akagi de çareyi waifu'suna duyduğu sevgiye sarılmakta buluyor: Evet, bugüne dek birçok yapımda gördüğünüz midseason upgrade kavramını bu bölümde gerçek manada anlam kazanıyor!

NDVD_765.jpg

Malshina'nın yeni formu Dark Delusion'un yanısıra (zukyuuun! sesi biraz daha şuh olabilirdi. Kınadım seni Uchida Maya :) ) bu bölümde kısa da olsa bir Anime segment'i de görebiliyoruz.

Bölümün en büyük süprizi ise oldschool hayranları için geliyor: Nobody's Boy Remi'de Remi'yi ve Sailormoon'da Sailor Galaxia'yı seslendiren seiyuu'yu bu bölümde bizzat görebiliyorsunuz.

Kısacası kaçırılmaması gereken yeni bir bölüm daha!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

536879_533338970051719_8651135_n.jpg

Unofficial Sentai Akibaranger 2. Sezon : Bölüm 5

Luna'yı recruit etmek için uğraşan takım onun bir Akibaranger olmayı Idol kariyerinde ilerlemek için bir engel olarak görmesiyle hayal kırıklığına uğrarlar. Geçen bölümdeki yaratık yeniden diriltilince, üstüne de paralel evrenin tarihi yeniden değişip de Zyuranger'in kırmızı ve yeşil Ranger'i, Zyuranger değil de Power(ful) Ranger olarak bilinmeye başladığı için değişim geçirip Akibaranger'a karşı Malshina'nın yanında savaşmaya başlayınca, onlara kim olduklarını anımsatmak yeniden Akagi'ye düşer.

Power Rangers ile dalga geçen bu bölüm yine bu hafta kahkaha tufanı için birebir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

akibaranger_s2_e6-620x.jpg

Unofficial Sentai Akibaranger 2. Sezon : Bölüm 6

Bölümün açılışında, baş kötü adam Dr Pain'i Akibaranger'deki meşhur Türk dönercisi Star Kebab'da kuyruğa girmiş şekilde gösterdiği için kafadan +1 puanla başlıyor. Kafasına geçirdiği moe karakter resmi çizilmiş karton kutuyla dolaşan fangirl'i döven Dr Pain, o an bulduğu ilhamla Akagi Nobuo'nun moe robot kızlara olan zaafına göre bir Baros LOL canavarı üretir. Luna'ya sentai otaku eğitimi verip onu kendilerinden biri haline getirmeye başlayan Akagi Nobuo bu yeni tehdide karşı tamamen savunmasızdır ve tahmin edilebileceği gibi ona karşı defalarca dayak yemekten kurtulamaz. Akagi olanlardan sonra travmaya girer çünkü moe robot kız fantezisi ta ilkokul yıllarına dayanmaktadır. Takımın yeni sidekick'i Choco-tan bile onun bu zayıflığı yüzünden yenilir ve şeklini kaybeder. Bu olayla birlikte gerçek dünya Delusion World'da olanlarla bir kez daha değişim geçirmeye başlayınca Hakase, son kozunu sahaya sürmeye karar verir.

Yuru-Chara Jigen'in Seto no Hanayome'den San Seto ve Stein's Gate'den Feiris Nyannyan'dan hatırlanabilecek Halko Momoi tarafından seslendirildiği ve eski toprak fan'ları memnun edecek şekilde bağlanan bölüm bir rüyayı daha gerçeğe dönüştürüyor. Kısaca sonuna dek kahkaha tufanı bir bölüm daha.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

Gezi olaylarından dolayı bölüm incelemelerini kestiğim sonra da geri dönemediğim için konuyu up'lamama şaşırmış olabilirsiniz ama üçüncü sezonu beklediğim şu günlerde hayatımda izlediğim en sağlam "inception" sahnesini paylaşmak istedim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?