Jump to content
  • Kayıt Ol

Gundam Senaristleri Aranıyor!


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

e46888a467dda8e7724bbf0a3f9023e41244390563_full.jpg

Sunrise, Bandai ve Shounen Sunday işbirliğiyle hazırlanan bir yarışma geleceğin yeni Gundam senaristlerini (veya karakter tasarımcılarını) izleyiciler içerisinden çıkartacak. Yarışma çerçevesinde "Universal Century" evreninde geçen Gundam hikayeleri yaratmak hedefleniyor.

"UC tarihinde anlatılmamış bir sayfa aralanıyor. Peki tarihin bu sayfasını yazan kişi neden sen olmayasın?"

Kazanan 3 kişinin süpriz Gunpla paketleri ve eserlerini Shounen Sunday'de tefrika ettirme hakkı kazanacağı yarışmanın birincisi ayrıyeten 790 000 Yen'lik bir para ödülünün de sahibi olacak.

Öte yandan websitesinde ülke sınırlaması için birşeye rastlamadım. Yine de katılan kişilerin kesinkes yeterli düzeyde İngilizce veya Japonca bilgisine sahip olması gerekecektir.

Yarışmaya 270 mm'ye 180 mm formatında max. 32 sayfalık yazılı bir metinle katılınıyor. (Manga olarak katılacaklar için 16 sayfa)

Katılım adresi:

Secretariat Award "Shonen Sunday Comics : universal century" Shogakukan 2-3-1 Hitotsubashi, Chiyoda-ku, Tokyo

Katılımcılardan iletişim bilgilerini net olarak yazmaları istenmiş. ( İlk sayfada şu bilgiler olmalı: İsim - soyad, kullanmak isteyenlerin rumuzları, hikayeni ismi, adres, telefon numarası, öğrenim durumu ve yaş ) Ayrıca zarfın üstünde iade edilebilmesi için gerekli adres bilgileri de istenmiş.

Olayların 0079 ile 0093 arasında geçmsi şart konmuş. UC Gundam anime'lerinde ortaya çıkmış birimler üzerine bir öykü yazılabiliyor. Varolan oyun, roman ve Manga orijinal birimleri kabul edilmiyor. Ama katılımcılar kendi karakter ve MSlerinizi yaratabiliyorlar.

Varolan karakterlerin backstory ve özelliklerinde sınırlı müdaheleye izin var. Fakat yazılan hikaye ve yapılan eklemeler canon ile çelişmemeli. (Yani daha önce Anime'lerde varolmayan bir MS yaratan bir yazar sonraki bir zamanda geçen bir Anime'de o MS'in neden varolmadığını da açıklayabilmeli yada eklenen orijinal öğeler UC evreniyle çelişen, şekilde fantastik özellikler taşımamalı)

Yarışmaya katılım için son başvuru tarihi ise 30 Temmuz 2013 olarak belirlenmiş.

Kaynak: Gundam.Info

Katılmak isteyen olur mu bilmem ama bu minvalde Universal Century serileri hakkında bilgi edinip o şekilde katılmak isteyen arkadaşlarımız için sıraya konmuş Download linklerini de vermeyi uygun buluyorum. =Download=

not: Videolar, UC'ye ait serileri izlememiş arkadaşlar için kısaca fikir verme amaçlıdır, spoiler içerebilir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?