Jump to content
  • Kayıt Ol

Maoyuu Maou Yuusha


CHOBiTS

Önerilen İletiler

3530_maoyuu.jpg

Konu: Maou küçüklüğünden beri kütüphanede kitap okuyup kendini çok iyi yetiştirmiş bir bilgedir. Çocukluğundan beri masallardaki canavarları yenen Yuusha'ya(Kahramana) hayrandır. Bir gün karşılacaklarını umut etmektedir.Yuusha ise çocukluğundan beri kahraman olma hayalleri kurmuş ve bu amaç doğrultusunda da çok çalışmış ve sonunda kahraman olmuştur. Yuusha yüzyıllardır süren insanlar ve şeytanlar arasındaki savaşa son vermek için şeytan topraklarına girip şeytan kralı öldürüp insanlığa barış getirmeyi amaçlamaktadır. Ama gerçekler Maou (Şeytan Kraliçe) ile yüzleştiğinde değişecektir. Çünkü; Maou beklediği gibi biri çıkmayacaktır.

Yuusha, Maou'nun sarayına geldikten sonra, içeride pek bir direnişle karşılaşmadan her an bir tuzak çıkacakmış gibi temkinli bir şekilde içerde Maou'yu arar. Yuusha, Maou'nun tahtının önüne gelip onu öldürmeye geldiğini söyler ve meydan okur. Yuusha kılıcını çıkarıp üzerine doğru saldırırken Maou maskesini çıkarır ve onu gören Yuusha duraksar. Karşısında kızıl şaçlı, dolgun gögüslü, güzel bir kız durmaktadır.Bunun bir hile olduğunu söyleyen Yuusha'ya inanması için gögsünün arasındaki armayı gösterir. Kendisinin 43. Maou olduğunu söyler. Yuusha utanır ve bakamaz bile. Maou ilkkez bir insan görüyordur helede bu Yuusha iken ona iki tür için yapılacak en büyük anlaşmayı önerir.Ama önce Maou, Yuusha'ya kendisinin olmasını ister.Yuusha bunu reddeder.Biraz canı sıkılan Maou durumu izah etmeye çalışır. Ama Yuusha hala temkinlidir bu işin altında bir tuzak yattığını düşünmektedir. Maou eğer beni yarım günlüğe dinlersen sonrasında canını seve seve vereceğini söyler. Bir kızdan böyle bir söz işiten Yuusha kılıcını kınına sokar ve Maou dinlemeye başlar. Maou ona bir takım dökümanlar ve grafikler gösterir. Geçmişten bugüne yaşanan savaşlar ve onların iki ırka getirdiği ekonomik sıkıntılardan bahsetmektedir. Maou savaşlarda ölenlerden çok savaş sonucu yaşanan açlık ve salgın hastalıklardan dolayı ölümlerin daha fazla olduğunu söyler. Ülkeler kaynaklarını savaşlar için harcadığı için halk bu durumdan daha fazla etkilenmektedir. Yuusha başlarda inanmasada karşılaştığı olaylar aklına gelir soylular ve zengiler zevk ve bolluk içinde yaşarken halk ve askerler canlarını kaybetmektedir. Maou iki taraftan birinin savaşı kazanması durumunda bile sonuçun değişmeyeceğini ve her iki türünde sonunun bu gidişle pek parlak olmadığını belirtir. Gerek belgeler gerekte anlatılanlar karşısında durumun ciddiyetini anlayan Yuusha teklifi kabul eder. Maou buna çok sevinir ve anlaşmayı yaparlar.Ama Maou, Yuusha'dan uzun süredir düşlediği bir şeyi isteyecektir.Maou, Yuusha'ya dokunmak ister.Yuusha izin verir ve Maou elini Yuusha'nın yüzünde gezdirir.Yuusha Maou'nun ellerindeki soğukluğu hissederken Maou'da Yuusha'nın sıcaklığını hisseder.Daha fazla dayanamayan Maou Yuusha'ya sarılmaya kalkar.Utanıp kızaran Yuusha eli verdik kolu kurtaramıyoruz misali uzak durmasını söyler.Maou'nun canı bu davranışa karşı biraz sıkılsa da bundan sonra Maou Yuusha'nın, Yuusha'da Maou'nun olacaktır.İkiside Yuusha ve Maou olduklarının kanıtı olan sembollerini sarayda bırakırlar ve ortadan kaybolurlar. Amaçları ikisininde savaşta birbirini öldürdüğü söylentisinin yayılmasını sağlayarak asıl görevlerini gerçekleştirmektir. Maou zekası ve bilgisiyle bundan sonra Kızıl Tüccar, Yuusha'da onun koruması Shiro no Kenshi (Beyaz Şovalye) olarak yeni bir hayata başlayacaklardır.

Hikaye basit gibi görünsede ekonomik sistemler, sosyal adalet, skolastik düşünce gibi önemli konuları irdeleyerek iki ırkın barış ve refaha kavuşmasını sağlama çabalarını anlatmaktadır.

Tanıtım yayınlanmaya devam eden ve en ileride olan mangadan alıntıdır. Animesinde konu ve cizimsel olarak biraz farklılar bulunmaktadır.

İlk bölümde kraliceyi görünce ecchi seri diyenler olabilir ama seride bu içerik bulunmamaktadır. Hikaye romantizm, dram ve iki ırkın sosyal ve ekonomik sorunları üzerine sekillenen bir yapıda ilerliyor.Animenin en göze çarpan yanı seiyuları olsa gerek ikinci bölümde küçük hizmetcinin konuşmaları gerçekten iyi yansıtılmış izlerken duygulandım bayaa. Seride bir diğer unsur ise isim yok sadece toplumsal statulerinin verdiği unvanlar mevcut.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?