Jump to content
  • Kayıt Ol

Osu! Rythm is just a click away!


Hikan-wan

Önerilen İletiler

Öncelikle söylemeliyim ki, bu bir online oyun. Her türden müziğin bulunduğu enteresan bir yapım ve çokta zevkli. Hem müzik dinleyip hem oyun oynamanın tadına varılıyor.

Oyun'da 4 ayrı mod var, standart, taiko, catch the beat ve osu!mania.

Standart : Ekranın türlü yerlerinde beat'ler (nota'lar) slider (top kaydırma) ve spinner (çevirme) çıkıyor. Siz bunlara mouse ile hedef alıp vurmak zorundasınız, fakat zamanında olmalı. Slider'ları baştan sona kadar takip ediyorsunuz. Ve spinner adından belli olduğu gibi çevirip tur attırıcaksınız. Eğer çok fazla tur attırabilirseniz her tur başına extra'dan 1.000 puan geliyor! Oynamanın 2 ayrı yolu var, sadece mouse 2 click ile veya mouse ile yönlendirirken vurmak için Z veya X tuşu.

Bir nota'dan, slider'dan veya spinner'dan alınabilicek maximum puan 300

Oyuncuların çoğu standart oynar ve oldukça zor'dur. Beatmap (Müzik haritası)ndaki zorluklara göre aşırı derecede oynaması zorlaşabiliyor. Ben şahsen bunu oynuyorum, diğerleri ilgimi çekmedi.

Taiko : Davul'la ritim tutturmaya benzeyen bir oyun, 2 farklı rengimiz var, bunlar kırmızı ve mavi. Kırmızı renk için mouse sol tuş (klavyede Z ve C) mavi için ise sağ tuş (klavyede X ve V) tuşları ile oynanıyor. Vurmanız gereken nota'mız geldiğinde rengine göre vuruyorsunuz, dikkat, bu oyunun en zor modu'dur!

Catch the Beat! : Bu mod yön tuşları ve shift ile oynanıyor. Ekranın en altında bir karakter, kafasında bir sepet ve meyve olarak düşen notaları topluyoruz! Eğer yetişemeyecek hızda olursa shift tuşu ile dash kullanabilirsiniz.

Osu!Mania : Piano modu! Denemeye değer!

Gelelim multiplayer. Oyunda bir oda kurup maximum 8 kişi ile aynı şarkıda en çok kim puan kazanacak diye yarışabiliyorsunuzda!

Sanırım bu kadarı oyun hakkında tanıtım bilgisi olarak yeterli. Oldukça zevkli bir oyun, hem müziğe hemde ilginç bir oyun deneyimine sahip olmak isteyenler deneyebilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • Kusogaki

    1

  • ShinigamiKhan

    1

  • Hikan-wan

    1

Ben de oynuyorum bir ara birlikte oynayalım çok pro değilsen. 3- 4 yıldız arasında gidiyor zorluk seviyem ama genel olarak 3. yıldzılarda oynuyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Uzun zaman önce oynardım, o zamanlar yeni çıkmıştı ve sadece tek bir modu vardı, bir ara boş zamanımda indirip denemeliyim yeni halini :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bir ara ben de oynadım bunu. Gözlerimi büyük ölçüde yorduğundan uzun süre önce bıraktım. Çok keyifli bir oyun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

bu oyunu çok severdim.. taa ki map yapmaya başlamadan önce. sonra kafayı onunla bozdum ve doğru-düzgün oynayamaz oldum. ama hala oynamaya ve arada sırada bakmaya çalışıyorum, isteyen eklesin beni :)http://osu.ppy.sh/u/1082210

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

Ben hortlatiyor gibi oldum ama burada bir osu! thread görmek beni acayiiip şok etti. Yaklaşik 3 senedir oynuyorum, her modu denemişliğim epey de deneyim elde etmişliğim var. Şimdilerde de Taiko kasiyorum, epey de iyi olduğumu düşünüyorum :P Map yapma konusunda da baya deneyimim var, 1 tane ranked map'im ve 2-3 tane de Ranked Guest Diff'im var, map yapmak isteyene de yardimci olurum.

#turkish chat kanalimiz da var, ayni zamanda Chat Mod'uyum :P Hala oynayan falan varsa #turkish'te güzelce ağirlarim :D

Yine ayni UnderminE nickiyle oynuyorum https://osu.ppy.sh/u/444223

Edit: Taiko oyunun en zor modudur doğru ama yeni gelen osu! Mania bence şu an için en zor mod. 7K mapleri (insane oluyor) oynamak için klavyede tam 7 tane tuşa basman gerekiyor inanilmaz zor bir şey. Taiko'yla başabaş zorluklari var, taiko'da gözünü dahi kirpamiyorsun ama mania'nin da 7K olayi çok zor özellikle streamlerde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?