Jump to content
  • Kayıt Ol

Gundam AGE Yeni Proje


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

579960.jpg

Yapımcı Masakazu Ogawa twitter hesabından, yeni bir Gundam Age projesi yapılacağını duyurdu. Bu proje; Asemu Asuno ve Zeheart Galette ile ilgili olacağı açıklandı.

Projenin türünün ne olacağı açıklanmadı hatta anime olup olmayacağı bile belli değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    6

  • gundamaster

    4

  • CHOBiTS

    1

Sabah görmüştüm ama Anime'ye dönüşüp dönüşmeyeceğinden emin olmadığım için haber olarak girme gereği duymadım ama bundan bir 6-7 ay kadar önce de bu yönde bir Twitter açıklaması yapıldığını düşünürsem 2014'e Gundam The Origin haricinde en az bir yeni Gundam ile girileceğine dair düşüncem desteklenmiş oluyor. Çıkarsa izlemek isteyebileceğim bir yapım olur zira kanımca Asemu ve Zeheart 2. arc'in seyir zevki en güzel kısmının oluşmasını sağlamıştı. Tahminim Gundam SEED "Special Edition" OVA'larında olduğu üzere yeni sahnelerin de olduğu yeniden kurgulanmış bir özet tabii Gundam The Origin'in dışında 2014'e yeni bir TV serisi de sıkıştırılabilirse tadından yenmez.

Haber için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
gundamaster

Mobile Suit Gundam Age'in resmi sitesinden yapılan habere göre projenin resmileştirildiği duyuruldu.

Yeni projenin adı, Gundam Age Memory of Eden olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Az önce ANN'ye de yansımış bazı eklemeleri farkettim. Anladığım kadarıyla OVA formatında ve daha çok 2. arc'a odaklı, yeni sahneler ve MS'ler de içeren bir özet olacak. Yönetmenliği Shinya Watada (Gundam Unicorn, Gundam AGE, Gundam 00 Movie, Inu Yasha Final, Tiger & Bunny, Swort Art Online, Zegapain, Zetsuen no Tempest gibi pek çok Anime'de yardımcı yönetmen olarak çalışmış ama henüz bu ilk gerçek yönetmenlik denemesi olacak) üstlenirken Noboru Kimura (Gundam AGE'in 10 bölümlük kısmı, Amaenaide yo! Katsu!, Bottle Fairy, Dan Doh, Gekitou Crush Gear Turbo, Solty Rei, Spider Riders, Amagami SS ve Amagami SS+, Nyaruko-san ileriki günlerde yayına girecek Haiyore! Nyaruko-san W) senaryo adaptasyonunu hazırlıyor. Ekibin kalan kısmı ise seriyle aynı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundam00 gibi yeni bir yapım lazım. Age hiç sarmadi ve çocuksu geldi bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bugün yapılan açıklamaya göre yapım 1 saatten uzun bir direct-video Movie olacak ve TV serisinde yeralmayan sahneler için 1000 civarında cell çizilmiş. Filmin piyasaya sürülme tarihi ise 26 Temmuz 2013.

@Chobits

Bu yazdığımı değişik başlıklarda ve değişik mekanlarda birkaç kez yazdığımı hatırlıyorum ama tekrarlamam gerekirse, Gundam AGE'in en büyük talihsizliği Gundam 00 gibi bir yapımın ardından gelmesi oldu, birçok izleyici daha izlemeden bu seriden nefret etti. Haksız oldukları yanlar olmadığını söyleyemesem de Gundam AGE'in çocuksu bir seri olduğuna katılmıyorum (kill ratio'sunun gayet yüksek olması bile yeterli bir açıklama olur, kaç çoluk çocuk serisinde bu kadar kill ratio yada grimdark atmosfer sayabilirsiniz?), bana göre denenmesi gereken bir konseptti fakat daha başlamadan dalga geçen ve flame'a alan bir fanbase (!) ile bundan iyi olması mümkün olamazdı. İzlenimlerimi ilgili başlıkta yazmıştım ama son tahlilde bu serinin zaten birçok Gundam serisine referanslarla dolu olduğu ve serinin zaten 15 yaş altı izleyicilerin kardeşleri/abileri yada babalarıyla izleyebileceği bir seri olarak yapıldığının açık olduğu görülebilir zaten yapımcıların hiçbir zaman "Bildiğiniz herşeyi unutun, destansı bir seri yapıyoruz!" tarzı bir açıklama yapmadıklarını göz önünde tutmak gerekiyor. Sonuç olarak güzel ve yenilikçi dizaynlar, parlak bir VA cast'ı, zaman zaman ortalama üstüne çıkan animasyonlar, az sayıda ama akılda kalıcı karakterler ve bir alternatif evren Gundam serisi için fazlasıyla yeterli bir hikayeye sahip, illa karşılaştırmak gerekirse G ve Turn A'dan çok daha fazla iyi vakit geçirdiğim ama sonuç olarak öncelikli hedef kitlenin diğer serilerden farklı olması nedeniyle girişilen promosyon politikasının yanlışlığı yada (V yada X'de olduğu üzere) özgün yanlarını ve artılarını rating'e yansıtmakta başarısız olduğunun farkında olduğum bir seri, bu nedenle bardağın dolu tarafını görmezden gelinmemesi yararlı olacaktır sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Age'i ilk çağ ile kıyaslayan kesim seriyi beğenmiyor. Bunun sebebi de Flit Asuno'nun yaşının çok küçük olması. Ben de izlerken yadırgadım açıkçası. Bir çok Gundam'da küçük pilotlar var ama Age'de ilk çağda Flit Asuno epey küçük görünüyordu. Fakat seri içerisinde epey yeniliklere de ver vermiş .Age sistemi çok başarılıydı bana kalırsa. Serinin ilk kısmına dayanıp diğer çağları izlendiğinde bu handikapından kurtulduğunu görmek mümkün. Sonuçta mecha türü herkese göre değil seveni izleyip beğeniyor ama sevmeyene de beğendirmek ne söylersen söyle çok zor.

Gundam Age'in Victory ve Turn A Gundam'dan çok daha başarılı olduğunu üstüne basa basa söyleyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@Bahamecha

Birçok sebep yüzünden Victory Gundam'ın en kötü Gundam serisi olmaktan oldukça uzakta olduğunu düşünüyorum (bazıları nesnel bazıları öznel sebeplerle) fakat -sen de eminim kabul ediyorsundur ki- Tomino'nun Sunrise'ın o dönem kendi elinden alınmak istediği Gundam'ın dönüştürülmeye çalışıldığı şeye karşı bir öfkesinin sonucudur o seri. (Ki dikkat edersen Tomino'nun V Gundam'dan Unicorn'a dek yapılan yapımlara karşı hiçbir şekilde yorum yaptığını göremezsin, şu yada bu şekilde yoksayar o serileri) Tabii bunu, internet dışındaki bir yerde karşı karşıya konuşabilmeyi isterdim ama benim o seriden anladığım şeyler AU serilerin yapmaya çalıştığı yada anlatım tarzı olarak seçtiği metotların çok dışında olması. V'yi olumlu yada olumsuz yönleriyle bir seriyle karşılaştırılmasını bu yüzden anlamsız bulurum.

Gerçi evet, Turn A'yı sırf Syd Mead dizaynlarını, Yoko Kanno da müziklerini yapıyor yada "Gundam evrenlerini birleştiriyor" (!?) diye göklere çıkartan batılı izleyicilerin aksine Turn A'nın yapılmış ve yapılabilecek en kötü non-SD Gundam olması düşüncene katılabilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

1111.jpg

Gundamguy'un haberine göre Zedas elementleri de taşıyan kırmızı bir Legilis "Memory of Eden" filminde görünebilir. Legilis'in normalde 3. çağda geldiğini düşünürsek kurguda bir değişikliğe gitmiş olabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Zehart MS imiydi bu? Bu renkleri de çok beğendim. Gundam'ı en çok zorlayan modeldi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?