Jump to content
  • Kayıt Ol

Far Cry 3


Solid Snake

Önerilen İletiler

Far Cry 3 ilk duyurulduğunda herkesin dikkatini çekti ve merakla beklenmeye başlandı, iyi bir oyun olacağı su götürmezdi ancak sanırım hiç kimse yılın en iyi oyunlarından biri olacağını tahmin etmemişti. 2012'nin oyunlar açısından sönük bir yıl olarak geçmesine hayıflanırken son anda Far Cry serisinin muhteşem dönüşü herkesi sevindirdi.

Hikayemiz esas oğlanımız Jason ve arkadaşlarının tatil amacıyla tropik bir adaya iniş yapmalarının ardından adanın delisi Vaas'ın bu cennet adayı onlara dar etmesinden yola çıkıyor.

Far Cry 3 bol aksiyonlu, bol salçalı bir oyun. Yani bir FPS'den bekleyebileceğiniz her şey var. Bu yönüyle oldukça tatmin edici. Bir de bunun üstüne son yıllarda moda olan RPG ögeleri serpiştirmişler, ama bu RPG ögelerinin bir FPS'ye bu denli dengeli ve sizi sıkmayacak biçimde yedirildiğine ilk kez şahit oluyorum. Örneğin oyunun başlarında yalnızca bir silah taşıma kapasiteniz var, ilk görevlerde tek silah ile idare edebiliyorsunuz ama tahmin edebileceğiniz üzere görevler zorlaştıkça tek silah yeterli olmuyor. Silah kapasitenizi arttırmak içinse çeşitli hayvanları avlayıp derilerini almanız gerekiyor. Bu noktada avlanmanın da en az görev yapmak kadar zevkli olduğunu belirtmek isterim.

Far Cry 3 sürükleyici hikayesiyle, üst düzey grafik ve ses kalitesiyle ve en önemlisi eğlenceli oynanışı ile 2012'nin belki de en akılda kalıcı oyunu olmuş. Hala oynamayan varsa şiddetle tavsiye ederim.

Not: Oyun hakkında bir ara inceleme yazısı da yazıp ekleyebilirim buraya.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Retsamllort

    1

  • Solid Snake

    1

  • İstanbul

    1

En Çok Yazanlar

konu güzel, grafikler iyi, oyun motoruda tadından yenmez bir performan sağlıyor ee daha ne isteyelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeğenlerim için kurmuştum, bitirmişler bile oyunu. Oyun bildiğim kadarıyla Crysis ile aynı grafik motorunu kullanıyordu. Grafiklerinin bu denli çekici olması bu yüzden olabilir. Oynanış olarak 3 farklı modun bulunması da oyunu oynamak için ayrı bir etmen. Hülasa son derece başarılı bir oyun, tavsiye ederim herkese..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?