Jump to content
  • Kayıt Ol

Magi - The Labyrinth of Magic


painscream

Önerilen İletiler

42773l.jpg

Hikayemizin ana kahramanlarından olan Ali baba' nın hayali bir zindan keşfedip zengin olmaktır. Bir gün karşısına Alaaddin diye biri çıkar ve ona zindan keşfetmesinde yardımcı olabileceğini söyler. Alaaddin bir magidir ve bir cine sahiptir.

Zindanı keşfettikten sonra Morgianna adlı köle kızı da kurtarıp yolculuk etmeye başlarlar. Seri, bu üçlünün yolculuklarını anlatmakta.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    3

  • painscream

    2

  • bLueeekun

    1

  • MousassaKanjeri

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

gundamaster

Her shounen gibi ilk bölümlerde çektiği anlatım sıkıntısını diğer bölümlerle affettiriyor. Büyülü bir dünyaya sahip tabi bunun sebebi arap ezgileri ve masal kahramanlarını içermesi.

Konu olarak fena değil. Çok çeşitli karakterleri var ve bu da seriye bir dinamizm katıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2011'de HxH'nin başladığı yoldan Magi de devam ediyor. Mangasını daha önceden okuyan biri olarak çok güzel bir anime olacağını söyleyebilirim. Diğer shounenler gibi gaza gelmiş kahramanlar barındırmasa da işleniş ve konu bakımından bana göre DB, OP, HxH'nin ardından 4. sırada geliyor.

Ayrıca ders programım yoğun olmasa çevirisini yapmaya yayınlanmasından 6 ay önce karar verdiğim anime. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben gayet eğlenerek izliyorum. 17. bölümü yayınlandı ve sonbahar sezonunun en iyi serilerinden olduğunu düşünüyorum. Aladdin gibi eğlenceli bir karaktere sahip bir seri ilk önce.

17. bölüm hakkındaki görüşüm:

Duygusal bir bölümdü diyebiliriz. Ali baba ile Kashim' in arasındaki diyaloglar ve Kashim' in ölmesi. Son sahnelerdeki ölenlerin yakınları ile yeniden buluşmasıyla birlikte tam bir duygusal bölümdü. Aladdin ise yeni güçler elde etmiş. Gelecek bölüm yeni bir arc başlayacağı söyleniyor. Umarım seri iyi bir şekilde sonlanır. Şu ana kadar gayet güzel gitti benim görüşümce.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 17

Ne yaptılar bu bölümde böyle. Neredeyse beni bile ağlatacaklardı Kashim ve Alibaba dialogları ve ölenlerin sevdiklerinin yanına gitmeleriyle.

Alaadin'in solomon'dan aldığı güçler epey yararlı oldu. Tam olarak neler öğrendi acaba. Muhtemelen rukh akışını öğrendi ve insanların ölmediğini görünce daha da pozitif oldu kendisi.Beni,m asıl merak ettiğim siyah rukhu yöneten ve olayların akışını kötü yönde etkilemeye çalışan şu gizemli ekip. bir sürü üyesi de çıktı. Ellerinde sadece bir tane de Black Magi yoktur herhalde.

Yeni arcta neler göreceğiz bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Magi ilk bölümlerde beni kendine bağlamadı. Hatta son 16. bölğmde ağzım açık izleyip, işte bu dedim. İlk bölümlerde yaşanan şu duruma uyuz olmuştum.

3. ya da 4. bölümde karakterler birbirinden 6 aylığına ayrılıyorlar. İlk bölümlerde olmasını hiç iyi bulmadım ama son bölümlerde Kassim ortalığı dağıtmaya başladı. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...
gundamaster

25 Final

Nasıl sonlanır derken iyi bir şekilde bağlayarak bitti. Bölüme dair konuşulacak çok şey var aslında ama hikayenin geri kalanını bilmeden konuya girmek eksi,k kalmasına sebep olacak. Alaadin2in Solomon'un yaşayan görüntüsü olması. Siyah rukh'a sahip olan kişinin Solomon krallığının döneminden gelen bir şahsiyet olması ve o zamandan beri dünyada süre gelen savaşlarda sebep olması/olmaları. Şu an gördüğümüz tüm cinlerin Solomon döneminde yaşamış olmaları. Bu sorularla kafada ne olacak şeklinde bitti yeni sezonda bri çoğuna cevap alacağız artık.

Sinbad'ın o tansform hali neydi öyle. Çok karizma olmuştu. Ayrıca kendisi zaten içinde bir lanet barındırıyormuş. Bu da şaşırtıcı bir gelişmeydi.

Bölüm bitince en sevdiğim seiyularsan Ishida Akira'nın seslendirdiği bir karakter ortaya çıktı şimdiden favori karakterim diyebilirim. Hem seiyu seçimi hem de karakter tipi çok sağlam.

Bu kısa sezonla ağza bir parmak bal çalar şekilde bitti. Yeni sezon için beklemedeyim.

Genel not:9/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?