Jump to content
  • Kayıt Ol

2012 En iyi açılış parçası anketi


bedifeci

Sizce 2012'nin en iyi anime açılış parçası hangisidir.  

349 oy

  1. 1. Sizce 2012'nin en iyi anime açýlýþ parçasý hangisidir.

    • Tsuritama Opening
    • Hyouka - "Yasashisa no Riyuu" by Choucho
    • Sword Art Online Opening 2 : "Innocence" by Aoi Eir
    • Sakamichi no Apollon - "Sakamichi no Melody" by YUKI
    • Tasogare Otome x Amnesia - "Choir Jail"
    • Saint Seiya Omega - "Pegasus Fantasy " by MAKE-UP feat
    • Sankarea - "Esoragoto" by nano.RIPE
    • Kuroko no Basket - "Can Do" by GRANRODEO
    • Zetman Anime Opening Mummy-D from Zetman
    • Uchuu Kyoudai/Space Brothers Feel so Moon
    • Accel World Chase the world” by May’n from
    • Fate/Zero“To the Beginning” by Kalafina from
    • Jormungand OP
    • Phi Brain: Kami no Puzzle 2 Opening
    • Eureka Seven AO - "Escape" by Hemenway
    • Ozuma - "Neverland" by FTISLAND
    • Nazo no Kanojo X - "Koi no Orchestra" by Yoshitani Ayako
    • Natsuiro Kiseki - "Non Stop Road" by Sphere
    • TARÝ TARÝ OP
    • Accel World Opening 2
    • Binbougami ga! OP Make my day


Önerilen İletiler

picture.php?albumid=162&pictureid=4245

2012 nin esas alındığı bu ankete 23 seçenek eklenmiştir.Parçaları youtube üzerinden seyredip dinleyebilirsiniz.Birden çok seçme hakkınızın olduğunu da belirteyim.Aktif olan bütün üyelerimizin Ankete katılımını bekliyoruz.

Fujifabric from Tsuritama Opening

Tsuritama Opening - YouTube

Hyouka - "Yasashisa no Riyuu" by Chouch

o

Sword Art Online Opening 2 : "Innocence" by Aoi Eir

Sword Art Online Opening 2 [Fairy Dance Arc] - YouTube

Sakamichi no Apollon - "Sakamichi no Melody" by YUKI

Sakamichi no Apollon Opening sub eng. - YouTube

Tasogare Otome x Amnesia - "Choir Jail" by Suzuki Konomi

Saint Seiya Omega - "Pegasus Fantasy " by MAKE-UP feat. Nakagawa Shoko

Saint Seiya Omega Opening - YouTube

Sankarea - "Esoragoto" by nano.RIPE

Kuroko no Basket - "Can Do" by GRANRODEO

[HD]Kuroko no Basket Opening 1 "Can Do" by GRANRODEO - YouTube

Zetman Anime Opening Mummy-D from Zetman

Uchuu Kyoudai/Space Brothers Feel so Moon op 1

Chase the world” by May’n from Accel World

ACCEL WORLD OP 1 - YouTube

Fate/Zero“To the Beginning” by Kalafina from

ã€ä¸‰è‰²å*‡ç²¤èªžç¿»å”±ã€‘(粤漫社) Fate/Zero OP2『殤命é‹ã€ - YouTube

Amnesia“CHOIR JAIL” by Konomi Suzuki from Tasogare Otome x

Phi Brain Kami no Puzzle 2 Opening and Ending - YouTube

Eureka Seven AO - "Escape" by Hemenway

Eureka 7 AO [ Astral Ocean ] *Fan Made [ SPOILER ALERT ] - YouTube

Ozuma - "Neverland" by FTISLAND

[HD] OZUMA OP -- NEVERLAND BY FTISLAND - YouTube

Nazo no Kanojo X - "Koi no Orchestra" by Yoshitani Ayako

Nazo no Kanojo X opening (sub español) - YouTube

Natsuiro Kiseki - "Non Stop Road" by Sphere

Natsuiro Kiseki OP HD 720p - YouTube

TARİ TARİ OP

Accel World Opening 2

Accel World Opening 2 - YouTube

Binbougami ga! OP Make my day

[貧ä¹ç¥žãŒï¼] Binbougami ga! OP Make my day [HD] - YouTube

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 18
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    2

  • Ungoend

    2

  • Lyss

    1

  • Hellworld

    1

O kadar seçenek olmasına rağmen, hiç tereddüt etmeden oyumu Sakamichi no Apollon - "Sakamichi no Melody" by YUKI verdim. Beni ilk dinlediğimde baya etkilemişti, birkaç kez geri alıp dinlemiştim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tasogare otome x amnesia ve Dusk Maiden Of Amnesia bu 2 sini aynı anime zaten :D oyların bölünmesine neden olur bence birini cıkartın

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1 senedir müzik listemde çaldıkça dinlediğim Jormungand'a verdim. Hâlâ da dinlerim. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ozuma - "Neverland" by FTISLAND bu parçadaki anime neverland diyemi geçiyor hiç görmedim gibi geliyorda animesini bulabileceğim bir link ya da benzer bişey varmı neverland yazınca anime dışında herşey çıkıyor gibi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Milet en güzel parçaya oy vermiyor ki en sevdiği animelerin müziğine oy veriyor. Binbougami öndeymiş. O serinin açılışında hiçbir estetik duygu yoktu bence geride bırakacak onca op var yukarıda. İzlemediğim 2-3 seri var. Tek tek dinleyip oyumu vereceğim sonra :3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Ozuma - "Neverland" by FTISLAND bu parçadaki anime neverland diyemi geçiyor hiç görmedim gibi geliyorda animesini bulabileceğim bir link ya da benzer bişey varmı neverland yazınca anime dışında herşey çıkıyor gibi

Offtopic:

Animenin adı Ozuma.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oyum Kuroko'ya gidiyor, GrandRodeo'yu hep sevmişimdir, güzel işler yapıyorlar. Diğer oyum ise Fate-Zero. Yalnız seçenekler arasında Shana'nın son sezonu olsa oyum başka hiçbir yere gitmezdi. Acaba 2012 kategorisinde yer almıyor mu...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çoğunu dinlemedim malum telefondan çok zor ama oyumu izlediklerim içinden Hyouka, Sword art Online ve Fate zero ya verdim. Geçen yıl için kapanislari açılışlardan daha çok sevdiğimi belirteyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fate/Zero ve Saint Seiya Omega'ya gidiyor oyum. Açıkcası Saint Seiya'nın ilk opening'ini daha çok seviyorum. Sanki şarkı paylaşım konusu gibi olmuş oldu ama neyse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tasogare otome x amnesia ve Dusk Maiden Of Amnesia bu 2 sini aynı anime zaten oyların bölünmesine neden olur bence birini cıkartın

Gözden kaçırmışım bunun nedeni youtubede linkleri ararken 22 animenin açılış parçasının dikkatimi dağıtmasıdır.Durum düzeltilmiştir.

Neden gintama yok?

2012 de başlayan animeler esas alınıyor.Naruto ,onepiece ve gintama gibi uzun soluklu animelerin parçalarını listeye almadım.Bu da benim kişisel kararımdır.

Arkadaşlar anime opening seçerken dinleyelim.Arkadaşlarında dediği gibi seyrettiğiniz animeye bakıp , o bir parçaları es geçmeyiniz. .Kulağınıza en hoş gelen parçaları seçiniz.Bir zahmet youtubedeki bütün linkleri araştırıp ekledim.Sizlere de dinleyip oylamak kalıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Fate zeronun opening'i çince miydi bana mı öyle geldi. Ben kuroko ve fate zero arasında kaldım 2 side hem çok sevdiğim hemde açılışları hoşuma giden seriler. Oyumu kuroko veriyorum canlı müzikler daha çok sevdiğimden.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Offtopic:

Animenin adı Ozuma.

Cevap için teşekkürler bir bakayım animeye

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Evvela saygıdeğer admine teşekkürlerimi arz ederim. Sayesinde çok güzel şarkılar dinledim, daha fazla gecikmeden izlemem gereken animeler öğrendim. Allah razı olsun, Bedifeci.

Gördüğüm kadarıyla doğu cephesinde pek de yeni bir şey yok. Eh, müzik dünyasında uzun süredir kayda değer bi yenilik olmadığından, bunda şaşılacak bir şey de yok. Müziğe değer veren biri olarak bana şaşırtıcı gelen; onlarca, yüzlerce örneği olan formüllerin standart uygulamalarının dinleyici nezdinde hâlâ muteber olması. Yine de bir teselli var: Listedeki iki istisnai parça desteksiz kalmamış; biri orta sıralarda, diğeri başaltına güreşiyor.

Anime açılış ve kapanışlarında seyrek görülen iki özellik vardır: 1- şiir olarak okunabilecek derinlikte sözler; 2- orijinal, prozodiye uygun ve sofistike müzik. Bu iki özelliği birden taşıyan bir anime açılışı yukarıdaki listede maalesef yok; ama ikisinin de birer örneği var.

Yukarıdaki liste dâhilinde 2012 yılının en iyi ikinci açılış parçası olarak gördüğüm Fate/Zero 2nd Season açılışı, anime jeneriklerinde görmeye alışkın olmadığımız kadar seviyeli ve derin sözlere sahip ("seviyeli" ve "derin", sözlük anlamları itibariyle ters oldu ama ne demek istediğim anlaşılmıştır sanırım). Beste bakımından aman aman bir orijinalitesi yok, ama Kalafina her zamanki gibi güzel melodiler ve birinci sınıf bir düzenleme koymuş ortaya. Natsuiro Kiseki ve Tari Tari açılışları gibi aynı güzellikte besteleri olan başka parçaları ise ancak sözlerinin oturaklılığı sayesinde gölgede bırakabiliyor. Yerli yerinde kullanılmış vokal armonileri de parçayı tekrar tekrar dinleme isteği uyandırıyor.

Yukarıdaki liste dâhilinde 2012 yılının en iyisi olarak gördüğüm ise Tasogare Otome x Amnesia açılışı "Choir Jail". Anime jeneriklerinde yılda bir defa ya görülen ya görülmeyen orijinallik bu parçanın paçalarından akıyor. Parçanın başlangıcındaki nakarat özeti zaten alışılmadık bir müzik dinleyeceğimizi müjdeliyor. Devamında baştaki ürpertici tondan uzakta ama yine esrarengiz havaya sahip bir melodi eşliğinde ilk kıtayı dinliyoruz. Köprü kısmı, kıtadaki ılımlı esrarengizlikten nakarattaki ürperticiliğe hem düzgün hem de özgün bir geçiş sağlayarak "köprü" görevini layığıyla görüyor. Tam nakarat ise baştaki özet nakaratın tekrarı olmakla kalmıyor (ki anime jeneriklerinde bu da nadirattandır), o ürpertici ezgiyi daha da çeşitlendiriyor, daha da ürpertici kılıyor.

"Choir Jail"ın tek meziyeti melodi akışının orijinalliği de değil. Düzenleme kayda değer bir yenilik sunmasa da akışı çok iyi destekliyor, yer yer alışıldık ritimleri alışılmadık yerlerde kullanarak dinleyiciyi ayık tutan bir tazelik havası veriyor.

En önemli meziyeti en sona sakladım: Bestenin sözlerdeki prozodiye uyum sağlamasına öyle bir özen gösterilmiş ki hiçbir hece sırıtmıyor; mısralar yerli yersiz birbirine bağlanmıyor, kelimeler ve ekler net bir şekilde ayırt edilebiliyor, ezgideki vurgular sözlerdeki vurgulara mükemmelen oturuyor. Anime jenerikleri bir yana, bütün bir Japon pop-rock müziğinde bu derece özenli prozodiye son derece nadir rastlanır.

Parçanın tek kusuru, sözlerin son derece harcıâlem ifadelerden oluşması. Kullanılan kelimeler basit, çoğunlukla ilkokul seviyesinde (ben anlayabildiğime göre daha üst seviye olamaz, öyle söyleyeyim :)). Ezgi ve düzenleme itibariyle en azından liselilere ve üstüne hitap eden bu kadar kaliteli bir parçanın sözleri de ona göre olsaydı, herhalde bütün diğer J-pop ve J-rock sanatçılarının dükkânı kapatıp gitmesi icap edecekti. Bu açıdan düşününce, belki de böylesi daha hayırlı olmuştur :D

Elhasıl bu seçmede benim için özellikle değerli iki parça var; ikincisi Kalafina - "To the Beginning", birincisi Konomi Suzuki -"Choir Jail". Türkiye'min muhterem animeseverlerine saygılarımla arz ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Benim öncelikli tercihim Hyouka yönünde oldu her bölümde hiç atlamadan dinledim opening'i gerçekten çok güzeldi =) 2. tercihimde Binbougami ga oldu çünkü oldukça eğlenceli bir opening i vardı aynı şekilde ending'i de baya hoştu Binbougami ga'nın. ama SAO'ın listede olmasına bile şaşırdım doğrusu >_> Anime'si ne kadar muhteşemse, opening'leri de bir o kadar felaketti serinin :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?