Jump to content
  • Kayıt Ol

Vikings


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

1360242724958_vikings_1920x960_Overlay_590_295_zps538f0d1b.jpg

History Channel'ın yeni dizisi Vikings; çok ses getireceğe benziyor. Vikingler hakkında bilinenler ne kadar doğru dizi buna ışık tutacak.

Vikings yılın büyük bir zamanını denizlerde geçirmiş olan İskandinavya'lı savaşçı ve tüccar Vikingler'in bulunduğu 8. ve 11. yüzyıl arasındaki çağa götürüyor.

Gerçek bir tarihsel figür olan, dönemin en büyük ve en popüler Viking kahramanlarından biri olarak nitelenen, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin başına adeta bela olan Ragnar Lothbrok'un maceraları ve yaşadıkları ekranlara dizi sayesinde yansıyacak.

Odin'in soyundan geldiğine inanılan Ragnar Lothbork'un Viking kabilelerinin liderlliğine uzanan üyküsünü anlatıyor.

Dizinin açılış parçası Fever Ray'e ait. Karin Dreijer Anderson'un hayat verdiği Fever Ray grubunun bu parçası diziye çok yakışmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    3

  • AkuTan

    1

  • CloudT

    1

  • MousassaKanjeri

    1

En Çok Yazanlar

gundamaster

1.Bölüm

Bölüm Ragnar'ın savaş alanında kardeşi ile birlikte dğşmanlarına karşı dövüşmesi ile başlıyor. Dizi tam olarak nerede çekiliyor bilmiyorum ama Kuzey İrlanda tepelerine çok benzeyen mekanlar gibi geldi bana. Yem yeşil alanlar ve puslu dağlarla kaplı alanlar dizinin ortamına fazlası ile uymuş. Ragnar aslen bir çiftçi ve diyarı yöneten Lord Earl araldson'a bağlı.

Ragnar'ın aklı hep Batı'ya yönelip oraları keşfetmek. Oğlunun erkekliğe giden ilk sınavını vermesi için diyarın merkezine gider ve orada oğlu için erkekliğe geçiş seromonisi yapılır. Seromoniden sonra verilen yemekte Ragnar Lrod'una bu seneki keşfinin neresini olacağını sorar. Lord yine doğuya Ruya'ya doğru açılacağını söyleyince Ragnar hayal kırıklığına uğrar ve Batı'ya yönelmeleri gerektiğini ordaki toprakların daha zengin olduğunu söyler.

Lord ile ayrı fikirlere düşen Ragnar Lord tarafından sorgulanır. Ragnar'ın yaptığı Lord'u kızdırmıştır.

Lord ile aynı fikirde olmadığından kendi gemisini yapma fikrindedir ve bu uğurda yelkenli bir viking gemisi yapar. Artık geriye tek kalan şey bir tayfa oluşturmaktır.

Bakalım Ragnar amacına ulaşabilecek midir?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konusu Norse Mitolojisi üzerinden devam ederse efsane diziler arasında yer alabilir. Ama yok biz barbarca savaşlar göstereceğiz derseler izlemelik bir diziden öteye geçemez. Şimdilik biriktiriyorum, ilerleyen dönemlerde alacağım bilgiler ışığında izleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

History Channel'da verildiğinden çok kanlı bir şeyler beklememek lazım. Daha çok Vikingler neler yapmış ona odaklanacak gibi.

HBO'da yayınlansaydı bol savaşlı ve sevişmeli olurdu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 2 bölümü izledikten sonra ki duruma göre söylemeliyim ki;

Atmosfer ve karakterler oldukça iyiydi ama bazı noktalarda tam tersiydi. Mesela o bildiğimiz Viking gemilerinin ilkinin yapımını çok aceleye getirmişler, gemi lazım diyerek çat edene hazırladılar. Bunun yanı sıra, ilk istilaları da aynı şekilde çok aceleye geldi.

Vikinglerin tarihi olaylarını en gerçekçi şekilde anlatmaya çalıştıklarından mı olsa gerek, fazla bir aksiyon ve yerden yere vurdurtan sahneler yoktu. Yani GOT ile kıyaslamamız mümkün değil zaten yapmaya da gerek yok. Bir tanesi gerçekçi bir hikaye üzerine odaklanmaya çalışırken, bir tanesi fantazi dünyasında yer alıyor.

Velhasıl kelam, viking tarihi üzerine odaklanan olabildiğince gerçekçi ve sağlam bir atmosferle dizayn edilmiş hoş bir yapım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Diziyi henüz izlemedim boş bir zamanda izlemeyi düşünüyorumda,Şu Fever ray'in "If I had a heart" tüm dizilerin ortak soundtrack gibi birşey oldu heralde.The following'in kapanışta kullanıyolar, Vikings açılışta, Breaking Bad'de de kullanılmakta.Artık başka dizileri izlerkende "aha yine o şarkı girecek" diye beklemeye başladık.Güzel olmasına güzel gerçi, özellikle the following'de harika oturmuştu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?