Jump to content
  • Kayıt Ol

Uchuu Kyoudai / 宇宙兄弟


rico

Önerilen İletiler

l6btq.jpg

Have A Dream?

Tür: Komedi, Yaşamdan Kesitler, Bilim Kurgu

Film Süresi: 129 Dakika

Yapım Yılı: 2012

Yönetmen: Mori Yoshitaka

Senaryo: Kayano Naoki

Eser: Koyama Chuya

Yapımcı: Abe Kenzo, Kawamura Genki, Usui Hisashi

Oyuncular: Oguri Shun (Nanba Mutta), Okada Masaki (Nanba Hibito), Aso Kumiko (Ito Serika), Inoue Yoshio (Makabe Kenji), Tsutsumi Shinichi (Hoshika Tadashi), Shiomi Sansei (Fukuda Naoto), Arai Hirofumi (Mizoguchi Yamato), Hamada Gaku (Furuya Yasushi), Nakano Rei (Mutta’ nın gençliği), Nakashima Kaito (Hibito’ nun gençliği)

Tarih 9 Temmuz 2006. Japonya’ da iki kardeş Mutta ve Hibito, o gece bulundukları bölgedeki doğa seslerini kaydetmek için keşfe çıkarlar. Ancak gökyüzünde daha önce hiç görmedikleri bir cisim… bir UFO görürler. İki kardeş işte o gün astronot olmak için birbirlerine söz verirler. Aradan 19 sene geçer. Nanba Hibito amacına ulaşmış NASA’ nın Ay’ a göndereceği mekiğin takımında ilk Japon olmayı başarmıştır. Ağabeyi Nanba Mutta ise Hibito’ dan farklı olarak bir otomobil tasarımcısı olmayı seçmiştir. Ancak Mutta; patronunun, kardeşi Hibito hakkında atıp tutmasına dayanamayıp kendisinin de patronuna bir kafa atması sonucu işten kovulur.

l6bws.jpg

Umutsızca iş arayan Mutta, bir akşam tam depresyona girmiş sıkıntılı bir hâlde iken kendisine JAXA’ dan (Japon Uzay Araştırma ve Geliştirme Kurumu) sınav kabul belgesi gelir (Mutta bu sınava 5 yıl önce başvurmuştur). Bir an ne yapacağını bilemeyen Mutta, bu işte Hibito’ nun parmağı olduğunu tahmin ederek Hibito’yu arar. Neden kendisi için böyle bir şey yaptığını sorduğunda ise Hibito 9 Temmuz 2006 tarihli kaseti dinlemesini ister. Öyle ki bu kaseti dinledikten sonra Mutta’nın zihninde her şey yeniden canlanır. Geçmişte verdiği söz, gelecekte astronot olmak istemesi ve en önemlisi kardeşi ile ilk “Uzay Kardeşleri” olarak tarihe geçmeleri… Bunları hatırladıktan sonra mülakatlara katılmaya karar veren Mutta bunun da üstesinden gelip 2. sınav aşamasına geçmeyi başarır. Peki ama uzaya sadece özel insanların gidebileceği, kendi gibi sıradan insanlar için böyle bir şansın olmadığını düşünen Mutta bu hayalini gerçekleştirmede ne ölçüde başarılı olacaktır?

l6bxd.jpg

Film, şu ara animesi ve mangası devam eden ve oldukça da popüler olan Koyama Chuya’ nın aynı isimli Uchuu Kyoudai nam-ı diğer Space Brothers’ dan uyarlama bir yapım. Her ne kadar orjinal hikâyedeki her detaya yer verilememiş olsa da; anime serisini hiç izlememiş ya da mangayı hiç okumamış olanlar için keyifle izlenebilecek seyirlik bir film diyebilirim. Yapımda kötü oyunculuğa rastlamazken oyunculuğunu en çok beğendiğim isim hiç şüphesiz Oguri Shun olmuştur. Genellikle yakışıklı ya da cool diye tabir edebileceğimiz rollerde yer alan aktör burada çekingen, çaresiz bir abi rolüyle karşımıza çıkıyor. Doğrusu sevimli kardeş rolünde Okada Masaki ile beraber gerçekten uyumlu bir ikili olmuşlar. Hikâyemizde başta Mutta Hibito’ yu kıskanır gibi bir izlenim bıraksa da aslında bir ”abi” olarak Hibito’ ya rehber olma yolunda her zaman bir adım önde olmaya çalışmıştır. Daha çok Mutta karakteri üzerinde durulurken iki kardeşin çocukluk hayallerini gerçekleştirme çabası göze çarpıyor. Film (duygusal yönünü ve o güzel sıcaklığını bir kenara bırakırsak) yine uzay ve bu konudaki çalışmalara ilgi duymayan insanları bile en azından film bittikten sonra bu âleme bir göz atmasına yetecek nitelikte. Öyle ki hikâyenin başlangıcında Primal Scream’ den Get Your Rocks Off parçası eşliğinde uzay tarihine kısa ama renkli bir yolculuk yaşatması buna verilebilecek en güzel sahnelerden birisi sanırım. Filmi özel kılan bir diğer olay ise müziklerinde (Every Teardrop Is A Waterfall) ünlü İngiliz alternatif rock grubu Coldplay’ in yer alması. Yapım ekibinin gruba teklif götürmesinin nedeni olarak mangaka Koyama Chuya’ nın manga çizimleri esnasında Coldplay dinlemeyi çok sevmesi gösterilmiş. Bu teklifin öncesinde Fuji Rock Festivali’ nde bulunan grup ise şarkılarının ilk defa bir Japon yapımı filmde kullanılmasından onur duyduklarını dile getirmişler. Uzun zamandır böyle güzel bir live-action uyarlaması izlememiştim. Hiç vakit kaybetmeyin derim. :)

Trailer

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 2
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • crows005

    1

  • rico

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

gundamaster

Animesini beğenerek izliyorum, Live_Action'ı da izlemeyi düşünüyordum; bu tanıtımla beraber kesin izlemeye karar verdim. Güzel tanıtım olmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animesini her hafta takip ediyorum, özellikle Mutta'nın konusmaları ve hareketleri çok hosuma gidiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?