Jump to content
  • Kayıt Ol

Mobile Police Patlabor Live Action


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

l92lx.jpg

80'ler jenerasyonunun tartışmasız en önemli yapımlarından http://www.animemangatr.com/forum/anime-tanitimlari-ve-incelemeleri/2855-kidou-keisatsu-patlabor-1988-201x/#post46680 , prodüksiyon şirketi Tohokushinsha'nın yayınladığı bir duyuruya göre 2014 içerisinde bir Live Action filme dönüştürülecek. Perşembe günü Patlabor official sitesi güncellenmiş ve "yeni proje yakında" ibaresi eklenmişti. Tokyo Uluslararası Anime Fuarı'nın ilk gününde yapılan duyuruda henüz kadro ve ekip bilgisine dair bir açıklama yapılmış değil öte yandan ileriki günlerde konu hakkında daha doyurucu bilgi sahibi olmak için beklememiz daha doğru olacaktır.

Geçtiğimiz yıl Oshii Momoru ile yapılan bir röportajda, kendisi 90'larda başladığı fakat sonradan vazgeçtiği Patlabor Live Action projesine yeniden dönüp dönmeyeceği konusundaki bir soruyu yanıtsız bırakmıştı.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...
  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    9

  • suke

    1

Oshii Momoru'nun gelecek sene vizyona girecek live action Patlabor filmlerinin kamera arkası ekibinde yeralacağı açıklandı.

Oshii Momoru geçmişte Patlabor OVA serisinin ilkini ve ilk iki filmi yönetmişti.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Bu hafta yapılan basın gösterimiyle Mobile Police Patlabor Live Action'u hakkındaki detaylar da netlik kazandı.

Yeni nesil Patlabor projesi tahmin edilebileceğinin aksine, orijinal Patlabor'un bir remake'i değil bunun yerine Anime serisinin (daha doğrusu tam olarak Mobile Police Patlabor Movie 2'nin) bir sequel'i olarak planlanmış. Basın gösteriminde tanıtılan oyuncular eski seriye ait olmamasına karşın Shigeo Shiba gibi eski karakterleri de görmemiz de mümkün olacak. 2013 yılında geçen hikayede, Section 1 dağıtılmış, Section 2'nin büyük bütçe kesintileriyle görevde kalmasına izin verilmiş ve yeni bir kadro ile yeniden organize edilmiştir.

Eski Hello Project solisti, gravure idol ve aktrist Erina Mano (Kamen Rider Fourze'nin Megamax ve Ultimatum filmlerinden hatırlanabilir) projenin başrolündeki Akira Izumino'yu canlandırıyor. Diğer rollerde ise Seiji Fukushi (Nodame Cantabile'deki Yasunori Kuroki olarak hatırlanabilir), Rina Oota, Shigeo Chiba ve Toshio Kakei yeralıyor.

Oshii Momoru katıldığı sunumda TV dizisinin TV serisindeki slapstick komedi tonunu koruyacağını, fakat filmin önceki Patlabor filmleri gibi karanlık ve ciddi olacağına dair bazı ipuçları verdi. 20 milyon $'lık ilk bütçe öncelikli olarak Labor'ların CGI olmaksızın da görüntülenebilmesi için harcanmış ki bu detaylara verilen önemi göstermekte. Ayrıca önceki Patlabor filmlerini yöneten Oshii Momoru, Kei Yamamura ile birlikte senaryo yazımını da yapan kişi konumunda. Yutaka Izubuchi önceki Patlabor'larda olduğu gibi bu yapımda da Labor dizaynlarını yapacak. Ayrıca önceki tüm Patlabor'larda çalışan besteci Kawai Kenji'nin de bu projeyle geri dönecek olması bir başka sevindirici gelişme sayılabilir.

Proje Nisan 2014'den itibaren yayına girecek her biri 48 dakikalık 8 + 1 bölümlük bir TV dizisi ve 2015'de vizyona girmesi tahmin edilen 100 dakikadan uzun bir sinema filmi olarak düşünülüyor. Öte yandan çıktığında adaptasyon sorunu yaşamamanız için Mobile Police Patlabor külliyatına başlamanızı şimdiden hayati önemde görmekteyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

28052.jpg

Yeni haberler gelmeye devam ediyor. Yukarıda görebileceğiniz üzere 30 saniyelik bir pre-teaser hazır mesela. Bunun haricinde... İyi haber: Bölüm sayısı 8 + 1'den 12 + 1'e çıkmış ve 48 dakikadan aşağıya çekilmemiş durumda. Kötü haberse 10 dakikalık Pilot bölüm haricindeki tüm bölümler sinemada yayınlanacak ve sonradan ev sinemasına çıkacaklar. Ev sineması gösterim tarihleri belli olmasa da ilk bölümün 5 Nisan 2014'de yayınlanacağı ve ilk 6 bölümün 2014 bitmeden vizyonda olacağı kesinleşmiş durumda. Filmin (yani 150 dakikalık, uzun metrajlı ve "ciddi" Patlabor filmi) yayın tarihi 2015'in Golden Week haftası (29 Nisan - 6 Mayıs) arasında bir günde premier yapacağını gösteriyor. Acaba o tarihlerde orada olabilir miyim diye düşüncelere dalmadım değil :|

72aa7276-s-1-.jpg

2e4cf588-s-1-.jpg

Projenin çekimleri harıl harıl sürerken Oshii Momoru'nun setinden görüntüler gelmeye devam ediyor. Buradan şu ana kadarki tüm set görüntülerine ulaşabilirsiniz.

Bir diğer doğrulanan haber filmdeki çeşitli sahnelerde gerçek KURATA'ların da görünecek olması.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...

En son 1 sene önce falan bundan haberim olmuştu, sonrasında hiç dikkatimi çekmedi ama aradan geçen sürede süper gelişmeler olmuş.

Öncelikle Patlabor animesini keyifle izlemiştim, hikayesi sıradan gibi gelse de gerek karakterleri gerekse hikayede yer alan bir takım unsurlar sayesinde animeyi çok beğenmiştim. Live action yada drama mı diyeyim bilemedim şimdi, beni epey heyecanlandırdı.

Her ne kadar Kamen Rider gibi haftalık yada hiç olmazsa iki haftalık birşeyler isterdim, ev sineması durumu tam olarak nasıl olacak bilmiyorum ama yine de sinir bozucu.

Trailerdaki Ingram şahane gözüküyor. Oyuncu seçimlerini epey beğendim, ama anladığım kadarıyla yeni karakterler orijinal seridekilerden baz alınmış ve seri çıkana kadar bana göre sadece ismen farklılar. Başroldeki abla Izumino Akira'yı canlandırıyormuş ama ben eski karakterlerden gideceğim. Yani Izumi Noa'yı canlandıran abla bana yeterince tomboy gelmedi hatta baya dikkat dağıtıcı derecede güzel geldi, ama sıkıntı yok yani. :D Diğer başrol Asuma Shinohara cuk oturmuş, aynı şekilde Goto-san bu kadar mı uyar bir karaktere, on numara seçim olmuş. Serideki favori karakterim Kanuka Clancy'ydi. Onun da saçlar falan tam olmuş, sırf o abla için bile izlenir. Baş mühendis ise tek olmamış diyebileceğim kişi, şahsen animedeki karakterin hakkını Clint Eastwood gibi biri verirdi, ama o kalitede Japon aktör yoktur heralde. :)

Çıkması için hergün dua ettiğim Hero Yoshihiko'nun 3. sezonundan bile daha cezbedici duruyor şu anda Patlabor live action. Sabırsızlıkla bekleme moduna geçtim. :)

Edit: Şimdi en son trailera tekrar baktım da baş mühendis ölmüş sanırım. Diğeri animedeki ikinci mühendismiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...

Bölüm 2 fragmanı. Raiden Densetsu, Tekken ve Gunbuster göndermesi çok çok iyi! Erina Mano bir harika!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?