Jump to content
  • Kayıt Ol

Yayınlanmadan İptal Edilen Anime'ler


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Bugün biraz Anime şirketlerinin pek bahsedilmeyen yanlarından biri olan resmi olarak duyurulan, hatta kimi zaman fragmanı bile yapılan fakat belirsiz nedenlerle iptal edilen Anime'lerden bahsetmek istiyorum. Elektrik şu sıralar gidip geldiği için bunların hepsinden tek seferde bahsetmeyeceğim ama eminim ki ilginç bir yazı konusu olacak.

-Five Killers

GONZO tarafından Temmuz 2007'de 12 bölümlük bir TV serisi olarak duyurulan Five Killers, her biri farklı özelliklere sahip 5 tetikçinin peşlerindeki bir suikastçi tarafından avlanmasını konu alacaktı. Tomohiro Hirata (Peacemaker Kurogane, Trinity Blood) tarafından yönetilip George Krstic (Star Wars: Clone Wars) ve Mark Waid (Voltron, Kingdom Come, JLA ÇR'leri) tarafından senaryosu yazılıp karakterleri Shigeki Maeshima (Book of Bantorra) tarafından tasarlanan yapım GONZO içerisindeki tam olarak bilinmeyen sorunlar sebebiyle sessiz bir şekilde iptal edilmişti.

-Armored Core: Fort Tower Song

Kasım 2006'da ilk kez duyurulan OVA serisi Armored Core: Fort Tower Song da yayınlanan bir Teaser Trailer'in ardından bir süre sonra kaderine terkedilen projelerdendi. Armored Core oyun serisinin yapımcısı FROM Software 2011'de Anime serisinin resmi olarak iptal edildiğini duyurdu. Öte yandan muhtemelen OVA ile aynı zaman diliminde geçen tek ciltlik bir Manga olan Tower City Blade farklı bir Mangaka tarafından yazılarak Temmuz 2007'de piyasaya sürülmüştü.

-Kihei Senki Legacies

Mobile Suit Gundam ve Votoms gibi sayısız bilimkurgu klasiğinin Mecha tasarımcısı Kunio Okawara ile Tadashi Agi (Kindaichi Shounen no Jikenbo, Getbackers, Tantei Gakuen Q)'nin senaryosunu bir araya getirecek yapım Daisuke Nakayama (Tweeny Witches)'in karakter dizaynları ile hazırlanacaktı. Cencoroll'ü hazırlayan AIT, Tiger & Bunny'de de çalışan Trick Block ve Showa Monotogari'den THINK Corporation tarafından ortaklaşa hazırlanılması düşünülen ve Teaser Trailer'i da hazırlanan 52 bölümlük seri post apokaliptik ve karanlık bir atmosfere sahip olacaktı. Mart 2010'da duyurulan yapımın 2010 bitmeden ekrana gelmesi düşünülmüştü fakat bu da gerçekleşemeyecekti.

justeen.jpgJusteen_key-450x310.jpg

-Justeen

Tenchi Muyo, El Hazard, Ore no Imōto ga Konnani Kawaii Wake ga Nai gibi serileri hazırlayan AIC'in yapımını üstlendiği Justeen retro super robot türüne modern bir saygı duruşu olacaktı. Temmuz 2011'de duyurulan web sitesi hazırlanmış, fragmanı yayınlanmış (maalesef şu an o fragmanı bulamıyorum), hatta amatör seiyuu'ların da girişine açık olacak şekilde kadro alımları bile başlamıştı. Öte yandan bu seri de 2. bir fragman daha yayınlanmadan kaderine terkedilen yapımlar arasında yerini aldı.

dullahan_key_visual-450x208.jpg

Sengoku Gyōjin Dullahan ~Kagen no Keishōsha (The Inheritor of the Crescent Moon)

Mecha teknolojisi ve taktikleri ile Japonya'nın Feodai iç savaş dönemini birleştirerek ilginç bir sentez hedefleyen Sengoku Gyojin Dullahan da Mart 2009'daki Tokyo Anime Fuarı'nda Teaser Trailer'i bile gösterilen bir yapımdı ve Visual Novel üreticisi Ra-Sen'in 2008'deki Sendai-Miyagi Animasyon yarışmasında En İyi Senaryo ödülünü kazanan hikayesinden uyarlanmıştı. 2011'de Showa Monotogari'yi yapan THINK Corporation, bu yapımı uyarlayacak şirket olacaktı hatta yapımın web sitesi bile hazırlanmıştı. Fakat yine bilmediğimiz sebepler bu yapımın sessizce gündemden çıkartılmasına sebep oldu.

YouTube'de fragmanını bulamadığım yapımın Teaser'ını buradan izleyebilirsiniz.

gsd1.jpg?w=300&h=224

-Gundam SEED DESTINY The Movie

Mayıs 2006'daki Sony Music Anime Festivali'nde duyurusu yapılan ardından Sunrise'in websitesinde de doğrulanan yapım bir fragman yada resmi bir artwork'e sahip olamadan askıya alınmıştı. Mart 2008'de Animage'e konuşan Chiaki Morosawa, filmin senaryo taslağına karar verdiğini öte yandan kanser tedavisi sebebiyle bunu tamamlayamayacağını söylemişti. Öte yandan projenin iptal edilmeyeceğini ve hayranlardan beklemelerini istediğini iletti. Fakat bu açıklamanın ardından hiçbir resmi bilgi gelmedi. Stella Louissier'in seiyuu'su Houko Kuwashima filmde bir başrol karakteri söyleyeceğini Blog'unda yazdı ve hala hayattaki tüm karakterlerin geri döneceğini söyledi. (Kuwashima'nın açıklamasına göre Kira, Athrun, Dearka, Yzak ve Lacus PLANT altında, Shinn ve Lunamaria ise hala ZAFT bünyesinde olacaktı, öte yandan son bölümü 8 Şubat 2007'de OVA olarak yayınlanan ve TV ile Final Plus'un birleştirilip elden geçirilmiş hali olan Gundam SEED DESTINY "Special Edition"a eklenen alternatif final segment'i ile birlikte bu açıklama da "canon" olmaktan büyük ölçüde çıktı) Filmin kaderi hala belirsizliğini koruyor öte yandan bazı kaynaklar Gundam 00'ın geç de olsa sonradan artan popülaritesi ile bu projenin iptal edildiğini, bazıları ise Gundam SEED DESTINY HD Remaster'ın 2014'deki yayının tamamlanmasından sonra 35. yıl etkinlikliklerine süpriz şekilde açıklanabilecek bir koz olduğunu söylüyorlar. Kimin haklı çıkacağını zaman gösterecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 8
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    3

  • CHOBiTS

    1

  • animedyum

    1

  • Hedon

    1

Sadece bu 3 yapıma bakarak yazık olmuş diyebilirim.Daha iptal edilmiş ne güzellikte animeler vardır acaba.Onlarca gereksiz seri çıkarken bu tip serilerin iptal edilmesine anlam veremedim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Alive. the final evolation haberi yıllar önce duyuruldu lakin animesi çıkmadı. Fragmanı varmı bilmiyorum ama mangasini okuyan biri olarak yazık olmuş diyebilirim. Haber yazan biri olarak başlığa katkı yapmak isterdim ama telefondan çoğu şeyi yapmak zor oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Five Killers döneminde Gonzo iflas açıklamıştı; en azından iflasa doğru sürüklendiğini açıklamıştı. Projenin iptal edilme nedeni bu ama hala anime üretiyor olması ve bu kadar beklenti yaratmış bir animeyi diriltmemesi gerçekten tuhaf.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Bugün web geçmişimi araştırırken farkettim. Sizinle de paylaşayım dedim.

GIGAZINE'e göre uluslararası Tokyo Anime Fuarı'nda yeni anime filmi "Ichirin-sha" 2010 yılında duyrulmuştu. Filmin yaratıcısı aynı zamanda "The Place Promised in Our Early Days" filminin sanat yönetmenliğini ve karakter dizaynını yapan Tazawa Ushio idi. Prodüksiyon stüdyosu ise Nomad olarak belirlenmişti. Aksiyon, mecha, bilim kurgu ve seinen türündeki film iptal edildi. Trailer bile yayınlanmıştı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ichirin-sha, "keşke uzun metrajı çıksa" dediğim bir yapım. Hâlâ diyorum, "keşke uzun metrajı çıksa" :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Sengoku Gyojin Dullahan anime olucağını duymuşdum :) Er yada geç anime yaparlar diye umuyordum iptal etdilmesi kötü olmuş :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

-Ninja Scroll: Burst

İptal edilip edilmediğinden emin olmasam da duyurusu 2008'de yapılmış bir yapımdan 7 yıldır ses çıkmalıydı diye düşünüyorum. Geçen sene gibi bir Teaser yayınladılar ama bu gerçekten Teaser mı yoksa iptal edilmiş bir projenin ardından elde biriken görüntülerin Teaser gibi internete düşürüp fan'lara dedikodu malzemesi çıkartarak filmin promosyonunu gerilla metotlarıyla yapmak mı, onu bilemiyorum işte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 8 ay sonra...

A5105-12.jpg

Appleseed Genesis:

Appleseed Manga'sının Mart 2008'de duyurulan uyarlaması Appleseed Genesis, hikayenin başlangıcını 26 bölüme yayılmış şekilde anlatacaktı fakat yapım maliyetlerinin ABD'li yapımcıların belirlediği kotayı aşması sonucu açılan dava ile prodüksiyon durduruldu ve olayın adli kanallara taşınması sonucu Temmuz 2008'de proje resmi olarak ölmüş oldu. Eğer seri yayınlanabilseydi karakter tasarımını Haruhiko Mikimoto yapacak ve başrol karakteri Deunan'ı Romi Paku seslendirecekti.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?