Jump to content
  • Kayıt Ol

En İyi 50 Dizi arasında 4 anime serisi


bedifeci

Önerilen İletiler

Dünyadaki sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgileri paylaşan internet sitesi IMDb tüm zamanların en çok beğenilen TV dizilerini seçti. İşte o listedeki animeler.

Cowboy bebop (1998 tv series) 9.1/10

Death Note (2006 tv series) 9.0/10

Fullmetal Alchemist 8.8

Code geass 8.8

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 13
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    2

  • painscream

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • AkuTan

    1

En Çok Yazanlar

Code Geass'ın hala aşırı abartılmış, vasat bir seri olduğunu düşünsem de her 3 serinin de her halukarda önerilebilecek klasik bir yapım olduğuna katılabilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aşırı abartıldığını bende düşünüyorum zaten sıralamada code geass diğer üçüne göre daha arka planda.Cowboy bebop'un filmini seyretmiştim fırsat olursa serisine geç olduğunu bilsem de başlamam gerektiğine inanıyorum.50 bölümlü seriler ortalıkta pek yok ,bir anime serisini tadında bırakmak gerektiğine inanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Belki çoğu kişi karşı çıkıyor ama ben code geass sevgimi her yerde belirtirim. Mecha yönüyle değil karakterlerin kişilikleri, finali, gelişen olaylar. Death note ile code geass genel olarak karşılaştırılır hep. Ben code geass' ı daha çok beğenmiştim death note dan. İlk serim death note olmasına ve o kadar etkilenmeme rağmen. Tabii, yine zevkler ve renkler olayı devreye giriyor. Size göre vasat bir seri ama benim için izlediğim iyi serilerden biri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri olarak değilde genel yorumlamak daha hayırlı bence bu konu üzerinde.Anime dünyası çok gelişti şu son 4-5 yılda,daha doğrusu kendine bir yer edindi.O zamanlar ciddi anlamda animenin ne olduğu bilmeyi geçtim göz aşinalığı olan insan sayısı bile çok azdı, Şuan için animeyle ilgilenmeyen insanların çok büyük bir bölümü en azından "anime nedir" sorusuna cevap verebilmekte.Buda onunla alakalı bir durum olarak görülebilir bence,Şahsen bu olay 2006-2007 yıllarında yapılmış olsa ilk 50de hiç anime olacağını düşünmüyorum veya tam tersi 3-4 yıl sonra tekrar yapılsa belkide ilk 50de 10-15 anime görebiliriz. Uzun lafın kısası serilere takılmamak gerek,iyi bir olay işte.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Imdb gibi bir site kullanıcı oylarıyla işlediği için Akutan'ın dediği gibi hangi animelerin listeye girdiğinin çok bir önemi yok. Benim beğendiğim oradadır senin beğendiğin yoktur, uzar gider.Önemli olan o listeye artık animelerin de girebilmiş olması. Daha fazla da olacaktır ilerde belki de olmaz ama anime gibi bir hobi artık alt kültür olmaktan çıkıyor yavaş yavaş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Listeye baktığımda kesinlikle çok doğru seçimler olduğunu görüyorum ancak iki tanesinin etkisi azımsanamaz. benim etrafımdaki arkadaşlarım çok anime izlemezler beni'de izlerken gördüklerinde yinemi çizgi filim izliyorsun derler ancak onlar bile Cowboy bebop ve Fullmetal Alchemist gördüklerinde izlediklerini ve hayran kaldıklarını söylüyorlar bu iki anime geçekten çok iyi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bence hak ettikleri yerdeler FMA benim gözümde hep birinci o ayrı

neden 4 bu arada? üç ya da 5 olur genelde

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bence hak ettikleri yerdeler FMA benim gözümde hep birinci o ayrı

neden 4 bu arada? üç ya da 5 olur genelde

Ne 3'ü 5'i, ilk kez anime girdi imdb'nin ilk 50'sine :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Code Geass konusunda ben de painscream gibi düşünenlerdenim, her daim tek taraflı giden yapımlardan belli bir noktadan sonra soğuyorum ama Code Geass öyle olmayan, çıtasını her daim yükselten bir seri. Evet, fanservise oynadığı yönleri yok değil ama karakter gelişimleri olsun, olay örgüsü olsun hiç beklenmedik şekilde gelişen olayları olsun, bu tip yapımlar arasına girebilecek türde. Listedeki 4 yapımı da izledim, 4 yapımı kendi içinde değerlendirecek olursak çoğu seri barındırdığı etiketin, yani Shounen'in klişeleriyle dolu, Code Geass da etiketinde Mecha barındırıyorsa bu tip klişeleri taşımak zorunda. Olay sadece Mecha açısından görülmemeli, bir de şu açıdan düşünmek lazım; bir yapım, ''Ben asla Mecha izlemem!'' diyenlere bile Mecha türünü izlettirebiliyorsa -benim açımdan- bu yönüyle bile takdir edilmeli ki Code Geass yerinde saymayan olay örgüsüyle, yani dinamik yapısıyla kendini sevdirebilecek kapasitede olan bir yapım.

Liste içersinde en çok Code Geass ve Cowboy Bebop yapımlarını severim, FMA ve Death Note'u o kadar çok aramıyorum. Death Note'un bendeki en büyük yeri, her animeseverde olduğu gibi ilk izlediğim yapımlarımdan olması. Acemiliğimde, başka yapımların tadını almamışken izlediğim için baya severdim ama şimdi düşündüğümde fanı olabileceğim bir yapım değil. Tabii, her ne kadar kullanıcı oylarıyla oluşan bir liste olsa da 'anime' adının bu tarz bir listede yer alması açısından 4 seriyi de takdir ettim. Bir de, şu oylamalarda ya da bu tarz konularda artık şu bilinen isimlerin dışına çıkılsa çok sevineceğim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Listedeki animeleri hepsini beğenerek izledim. İlk 50'de olmaları IMDB gibi bir sitede güzel bir başarı. Akutan'ın dediği gibi anime dünyası genişliyor, her gün izleyici sayısı artıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Deat Note izledim ama Code Geass gibi bi etki vermedi bana.Code Geass'ın yeri ayrıdır bende...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

code geass aralarında en sevdiğim anime diğerlerine göre daha başarılı buldum acıkcası :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 9 ay sonra...

Bebop güzel animeydi ama abartılacak bir yani yoktu. Animeye özellikle faye valentine karakterini görünce başlamıştım. Ama bir bölümde Türk şehri gibi bir yere geliyorlar ve orada gösterdikleri saçma ve art niyetli sahne nedeniyle izlemeyi bırakmıştım.

Onun dışında diğerleri gayet hakediyorlar. Üçü de en sevdiğim anime listesindeler. Yalnız code geass'ın puanıyla bebop yer değiştirmeliymiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?