Jump to content
  • Kayıt Ol

Hataraku Maou-sama!


CHOBiTS

Önerilen İletiler

hatarakumaousama.jpg

Konu:

Şeytan Kral Sadao dünyayı hakimiyeti altına almaya çok az kalmışken Kahraman Emilia tarafından yenilir ve başka bir boyuttaki dünyaya kaçmak zorunda kalır. Bu dünyada indiği yer ise günümüz Tokyo'sudur. Güçlerini kaybeden şeytan kralın geriye kalan tek yeteneği dünyayı fethetmektir ama oda yeni yaşamı için oldukça gereksizdir. Çünkü artık yaşamını sürdürebilmesi ve günlük ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak zorundadır.Sadou ve genarali Shirou insanlar dünyasında büyülü güçleri olmadan fakirlik içinde yaşamaktadır. Sadou MC Donald'ta siparişlere bakarken, Shirou'da ev işleriyle uğraşmaktadır. İkiside geri dönmek ve güçlerini yeniden kazanmak hayaliyle yaşamaktadırlar. Ne varki bilmedikleri bu dünyaya onları bulup öldürmek için gelen Kahraman Emilia (Resimdeki kılıçlı kız) ile fazla sürmeden karşılaşacaklardır ama Emilia şimdi Yusa Emi adında bir vatandaş kılığındadır ve aslında durumu bizimkilerden daha perişandır. Oda güçlerinin kaynağı kutsal kılıcını kaybetmiştir. Sıradan biri olsada diğer dünyayı korumak için ekmek bıcağıyla olsa bile Sadou ve yardımcısını öldürmek zorundadır. Ama işler onların sandığı kadar kolay olmadığı gibi bu dünyada kendilerinden başka güçleri olan ve Mahou ve kahramanı öldürmek isteyen bir takım güçler ezeli düşmanları birbirine yakınlaştıracaktır.

Kısa Tanıtım Filmi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    8

  • Bones

    2

  • painscream

    1

  • Kusogaki

    1

Nedense bilmiyorum ama bu mangadan büyük bir beklentim var tanıtım için teşekürler ilk başta bildik bir anime gibi gelsede bence orjinal bir şey olacak

Mahou ve kahramanla ilgili bir cok anime izledim coğu benzer şeyler anlatıyordu bu anime bahar animeleri içersinde bana göre ikinci sırayı alır umarım iyi bir grup cevirir

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. Bölüm

Kendi dünyasında mağlup olan şeytan kralımız yardımcısı ile birlikte Dünya' ya gelirler. Ne dili ne kurallarını bilirlerken polis yardımıyla gerekli bilgileri öğreniyorlar. Maou- sama( Şeytan kral) nın bu kadar yumuşak olması benim hoşuma gitmedi. Daha sert bir karakter gözümde canlanmıştı ki hemen Dünya' ya uyum sağladı ve şeytan kral olmasına rağmen bir kıza şemsiye veriyor. Şartlara uyum sağlamış gibi gözüküyor. Bir de seride gördüğüm bir gönderme vardı: Holy Potter afişi.

Bir de adamlarda deprem oluyor, Maou-sama deprem oluyor diyor. Evet, oluyor diyor o da.Ne kadar rahatlar. Bizde olsa deprem oluyor deyip kapılardan çıkarız 3 saniyede. Neyse, bu konu dışı gerçi.

Son dakikalarda da kahraman da geldi. Bakalım nasıl olacak? 12 bölümlük bir seri olabilecekmiş gibi geliyor bana ama bakalım artık. Devam edeceğim ama o kadar beklentim yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlginçti. İzlenebilir de ama bir baş yapır olmadığı kesin. İzle geç.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm itibariyle

ikinci bölüm son derece güzeldi tek eksiği açılış klibi olmaması sanırım. Emi'nin Maou'dan daha sert olması ve Maou 'nun bunu bir kahramana yakışmıyor diye vurgulaması hoştu. Eve almayınca dışarıda ağlaması ise tam komediydi. Depremlerin gizemi yakında çözülür artık. Mangasi iki bölüm ilerde su an ixin. Yalnız bu sezon izlediğim iki animedeki benzer bir olay dikkatimi çekti. Date a Live ve bu seride isim konusunda begenilmedigi için dünyadaki bu isimdeki herkesten özür dileriz mesajı veriliyordu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir seri, izlemeyenlere tavsiye ederim.

Şeytan Kral, Kahramandan daha dost canlısı bir karakter oldu, Kahraman ile aralarındaki ilişki ise hikâyeyi asıl ilginç kılan şey. Kahraman hafif tsundere olmasına rağmen çok tatlı, kızıl ve o modelli saçları harika beni benden aldı. O kapı onunde ağladığı sahnede dayanamadım ya içim cız etti, bayanların ağlamasına dayanamıyorum...

Ama hikayede şöyle tezat bir şey var, Şeytan Kral ve Kahraman iyi ve kötü tarafların en güçlüleri ise ve insan dünyasında büyü gücü kullanamıyorlarsa bunlara saldıranlar nasıl oluyor da kullanabiliyor? Umarım buna mantıklı bir açıklama getirebilirler. Depremlerle saldırıların bir ilişkisi var, iş ortağı olan kızın da bunlarla uzaktan bile olsa bir ilgisi var gibi hava verdiler göreceğiz ilerki bölümlerde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şu seriye adam akıllı bir açılış ve kapanış klibi uyduramadilar. Yine eğlenceli bir bölümdu. Bu sefer ikinci heroinimiz Chiho karakteri agirlikliydı.

Düşmanlar kendini göstermeye başladı gelecek bölümden itibaren yüz yüze görebileceğiz en azından Chiho görecek. Anime uyarlmasinea iki hata gözüme çarptı.

İlki Emi kızın elbiselerine bakıp yorum yapıyor lakin o açıdan sırtını anca görebilir ama baştan ayağa herseyini ortaya dokuyor kızın.

İkincisi ise Maou gerçek formuna donusmus hali normalden iriydi lakin bu kadar olacağını sanmazdim. Kas kütlesi Toriko gibi birşey olmuş. Kendi dunysindayken elbiselerden belli olmuyordu lakin bu kadarda hayvansı durmuyordu. Ayaklarida sanırım toynakli Maou nun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ilk bölümünü ilginç bulup 2.bölümünü zaman bulunca izliyeceğim bu serinin :D aslında oldukça nadir bulunan bir seri. maou'lu ve ecchisiz bir seri(!)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk 2 bölümü direk izledim.

Gerçekten güzel bir yapım olmuş. İlk bölümdeki farklı dil gayet hoştu, ayrı bir hava katmıştı. Dünya'daki maceraları baya güzel ve öyle devam eder umarım. Yalnız şöyle bir şey var ilk başlarda Maou asıp kesiyor(Adamları falan) Dünya'ya gelince pamıh gibi oldu:) Bu biraz ters geldi bana. Komedi açısında oldukça iyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Sezon finali havasinda bir bölüm izledik.

Güzelim hikayeyi resmen harciyorlar. Seriye açılış klibi gerçek manada yeni geldi. Son iki bölümdürlü ilk iki bolumden kesilen görüntülerle bir klip yapmislardi çok şükür kurtulduk. Lakin karakter cizimlerine bile yeterli özeni göstermeyen stüdyo kapanış klibi koymak yerine Chiho'nun olgun bir resmini koyup şarkı bitene kadar ayaktan başlayıp kafaya kadar cikariyorlar. Mao Karakteri ekranın önüne gelmedikçe baştan savma bir arkaplan tasviriyle yansitiliyor.

Bölüme gelecek olursak; ortak düşman karşısında. gülünç bir birliktelik sergiliyor. Maou kalan gücüyle Emi ve Ashiya yi kurtarmaya çalışırken ölüyor. Emi duruma inanamıyor nerdeyse ağlayacak sonrasında etraftaki korku ve kederden güç emip normal şekline döndüğünde Nerdeyse ağlayacak olan Emi felaket bir tsundere imajı çiziyor ve kendisini tekrar tekrar kurtaran Maou nun yardım isteğini geri çeviriyor. Yalvar yakar zor ikna ediyor. Kendine gelen Chiho ise olanları bir film edasıyla izliyor. Kahramanlarımız düşmanı yenip ortalığı duzeltecekken Emi nın arkadaşları dünyaya yeni ulaşıyorlar. Hain olan rahip Orba yi alıp geri dönüyorlar. Emi geri dönmek yerine kalıp Maou izlemeyi tercih ediyor. Bundan sonraki bölümler için seri okul türünede yer verecek gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

yeni bölümdeki savaş sahneleri daha şekil bir şey olsa güzel olurdu.

arada mantıksız gelen noktalar vardı eğerbunlar gecit acabiliyorsa emi'nin arkasından kapanan geciti tekrar acmadılar yada niye daha erken yardıma gelmediler ve son gelen grup maou ya hemen saldırmadı ne olursa olsun adamların dünyasını kaosa ceviren kişi illaki bir kin güdüyorlardır yeni bölümü merakla bekliyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

6-7. bölümlerle birlikte:

Serinin tadı bozulmaya başlandı gibi. İkili ilişkilerde bir değişme olmasa da ortak düşman varken daha zevkliydi su an durağanlaştı ve yeni karakterlerle birlikte klişeleşmeye başladı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

7.bölümle birlikte çok müthiş olmasa da ortalama bir espiri anlayışı var konuda ilginç olunca sezonun en iyi komediye dayalı animelerinden biri oluyor.Ben şu an için memnunum.Suzuno da geldi bakalım ne ilginçlikler olacak.

n7hq7.png

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Son bir aydırlı seriden aldığım keyif azalıyor.Nispeten 10. bölüm diğerlerine nazaran daha iyiydi diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

11. bölüm itibariyle

6. bölümden sonra hızla düşen tenpo bu bölüm sonunda artmaya başladı ve gelecek bölümden itibaren son hesaplaşmalar yapılacağından aksiyon acısından güzel bir final izleyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12. bölüm

Seri her altı bölümde bir aksiyon olarak tavan yapıyor ve sonrasında boşluğa düşüyor. Melek Sariel'in Emi'ye yaptığı işkenceler ve sapık kişiliği sonunda cezasını buldu. Bölümde Mao'nun çatıdan düşerken Emi'yi kurtardığı sahneye bayıldım. Emi gözlerini açıyor bitkin bir şekilde Mao'dan kendisini yere bırakmasını istiyor. Maou Emi'nin gömleğinin dügmelerinin açık olduğunu ve sütyeninin göründüğünü söylüyor. Zaten işkenceden bitkin düşmüş Emi'nin yüzü yavaş yavaş kızarırken aynı yavaşlıkta gömleğini topluyor.

Bunun dışında Maou ve arkadaşları zaten Suzuno'nun kimliğini önceden beri bilmeleri şaşırtan tek olaydı diyebilirim. Gelecek bölümde nasıl bir veda olacak merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?