Jump to content
  • Kayıt Ol

Date A Live


CHOBiTS

Önerilen İletiler

Date_A_Live.png

Konu:

Itsuka Shido liseli bir erkek öğrencidir. Bahar tatilinin son gününde şehiri harabeye çeviren bir patlama olur ve sonrasında Shido'nun önünde zırhlı bir kız belirir. Shido'nun üvey kız kardeşi Kotori; bu kızın "Special Disasterous Designated Creature: Spirit " adıyla çağırıldığını söyler uzay zaman sarsıntılarına neden olmaktadır.Kotori anti-ruh örgütüne bağlı bir kumandandır ve görevi Shido'nun bu ruh kızla çıkmasını sağlamak üzere emir almıştır.

Kotori Shido'ya sadece şunları söyler "Sana ruhu yenmeni söylemiyoruz, sadece bırakta o sana aşık olsun ve dünyayı kurtarabilelim."

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    8

  • painscream

    3

  • Akuma_Blade

    1

  • Kusogaki

    1

İlk bölümü çok düşük kaliteli raw ve fff grubu iki defa izledim. Kızkardeşin külot sahnesinden tut evdeki haliyle komutankenki hali acaip tezat. Diğer bir eksi olarak karakterlerin beden ölçülerini göstermeleri yapıma gölge vuruyor. Asıl hikaye ikinci bölümde başlayacağı için konu olarak fazla bahsetmeye gerek yok.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kaliteli versiyonu bugün gün içinde çıkacak, ben onu bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümde klişe okul hayatı dışında evangelion havası hakimdi. Spirit kizimizda fazlasıyla FSN de ki saber e benziyordu. Tek fark gogus ve etek dekolteleriydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seveceğim bir yapım olacak muhtemelen. Esprileri, davranışları sevdim serinin. Zırhlı kızı özellikle beğendim. Vücut ölçülerini yazmak biraz garip olmuş evet ama iyi bir seri olacaksa tek eksiği bu olsun. Bu sezon severek takip ettiğim serilerden olacak muhtemelen. Umarım beklentilerimizi boşa çıkarmaz.

MAL' a göre seri 12 bölüm olacakmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Konu güzel, echhi yerinde, tezzat komedisi hoş, grafikler ve savaş sahneleri yeterli ama bana göre en büyük eksisi ostleri. Hem ost'yi ne kadar koymaları gerektiği konusunda sıkıntı var ( 5 dakika aynı ost durur mu ya?) hem de ost'nin kalitesi (daha doğrusu kalitesizliği) çok vahim durumda. Ostyi kapatmanın bir yolu varmıdır dedirtecek kadar kulağa rahatsızklık veriyor. (Özellikle komedi sahneleri)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Telefon hızıyla iki günde bölümü zor indirdim. Her ne kadar mangaya kıyasla iyi bir uyarlama olsada bazı farklılıkları vardı. Üvey kardeş olsalarda heroinlerden birinin kız kardeş olması canımı sıkıyor. Bölüm başındaki oyun route bu konuda baya sinyal verdi. Serinin açılışı güzel ve akıcı bir klip mavi saçlı gizemli kizimiz hariç tüm karakterleri gösteriyor. Ama kapanış gerek şarkı gerekte klip olarak kötü. biri sağda diğeri solda Tohka resmi ortadanda cast ekibi adları geçiyor. Tahminim her bölümde yada bir kaç bölümde klip veya şarkıda değişiklik olur gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

3. bölüm

Farkındayım 4. bölüm çıktı ama ben daha anca 3. bölümü izleyebildim. Bölüm boyunca Tohka ile randevu izledik - ben oldukça eğlendim bu randevudan- ve de bizim esas olanın ölme olayında Tohka' nın verdiği tepkiyi gördük.

Açıkcası elemanın yeniden dirilmesi pek hoşuma gitmese de (hiç öldürülmeseydi veya yaralansaydı olurdu) yine bölümün sonu onu unutturdu. Tohka, bir şey olduğunu görünce kendinden geçti ve az kalsın öldürüyordu diğer karakteri. (Öldürtmezler öyle kolay kolay haremde gerçi)

Bu seriyi bana sevdiren Tohka. Sebebi ise hem tsunderemsi hem de yanderemsi tarafları ile çok hoşuma gidiyor. O son sahnedeki öpüşme sahnesi ile de öpüşmenin ne olduğunu bilmese de vücudunun bildiğini bize anlattıklarını düşünüyorum.

Konu nasıl gidecek bilmiyorum ama öncelikli olarak Tohka olsun istiyorum ve umarım öyle olur. Gelecek bölümlerde göreceğiz neler olacağını. Merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4-5. bölüm itibariyle

Aşırı Spoiler içerir.

Tohka nın güçlerini muhurledikten sonra sakin bir bölüm olurda az alışma tarzı bir bölüm beklerken hemen ikinci ruha atladılar. kız kardeşi Tohka yi önce aynı sınıfa sonrada kaldiklari eve yerleştirdi. Bunun sebebi gücü muhurlenen ruhun mühre yakın kalmasının gerekli olması aksi takdirde gücün geri ruha dönmesi durumu yasanabilir. Kurabiye verme kisminda Tohka nın Tobiichi ile yarışması ve o sahnedeki verdiği tepkiler çok çocuksu ve eğlenceliydi. Gelgeleim evdeki Tohka ya Shido Tohka nın gelmesiyle evdeki huzuru bozuluyor. Kız kardeşi yakınlaşması için sürekli oyunlar planlıyor. 4.bölüm ikinci yarısında İkici ruhumuz Hermit kod adlı Yoshino devreye giriyor. ART timi bile çok küçümsüyor bu ruhu zayıf ve korkak Hermit diye nitelendiriyorlar. Küçük ve sevimli kızımız sürekli ART den kaçıyor ve bu zorbaliga dayanamayan Shido yarsim etmeye gidiyor ve böylece ikinci randevumuz başlıyor. Tohka yi sığınakta bırakıp. Yoshino yu bulmaya gidiyor. Lakin dışarının çok tehlikeli olduğunu öğrenen Tohka da. Shido yu bulmaya gidiyor. Nihayet Shido saklandığı yerde Yoshino yu buluyor lakin Yoshino, nun kendini korumak için oluşturduğu kukla karakteri var ve tehlike anında o ikinci kisiligine bürünüyor. Tama sohbet koyulasirken Tohka onları buluyor ve Shido yu buluyor ve kendini kandrdigini düşünerek kiskancliginda etkisiyle Yoshino ya ateş puskuruyor. Bu arada Tohka nın duygusal bunalimi bir iisim güçlerinin geri gelmesine neden oluyor. Yoshino da olaylara benzin dökerek Tohka yi çileden çıkartıyor. Sonrasında kuklasini kaybeden Yoshino melegini çağırıp ortalığı dagitip kaçıyor. Tohka tek taraflı olarak bir süre Shido ile konuşmuyor. 5. bölümde bu durumu Reine -san in Tohkaya verdiği tavsiyelerle atlatiyoruz. Shido ise Yoshino yu aramakla meşgul ART nın kıza daha fazla eziyet etmemesi için elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor. İlk önce Yoshino ile kuklayi arıyorlar sonra kızın aç olduğunu görünce evine götürüp yemek veriyor. Kukla hakkında ki gercegi ogrendigi sırada basbasayken Tohka yaptıkları için özür dilemeye geliyor ama ikiliyi öyle görünce Yoshino korkup kayboluyor. Tohka yine sinirlenip kapıyı vurup çıkıyor. Sonrasında kuklanin yerini kızkardeşinin yardımıyla buluyor ve diğer heroinimiz Tobiichi nın evinde kendini buluyor. Tobiichi ruhsuz ama istekli tavirlariyla Shido yu koseye sıkıştırmaya baslasada kız duş alırken kuklayi bulup alıyor. Bu sırada uzay depremi oluyor ve farklı amaçlar doğrultusunda ise koyuluyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkinci ruhtan sonra biraz tempo düşer normal bir bölüm izleriz diyordum ki o kadar uyduruk ve zorlama bir bölüm yapmislarkî seriyle alakasi yok. Birde ruhlar 3-4 yaşındaki çocuk zihniyetiyle yansıttılar resmen. Yoshinon adlı kukla kayboluyor hemen kız ağlamaya başlıyor sempatii bulduğum karakteri harcadilar. Bölüm ART takımı ve lideri üzerine kaplicaya ulaşmak için yapılan savaşları konu alıyor. Neyse gelecek bölümde yeni bir ART uyesi geliyor beraberinde ne hikmetse 3. ruhta öğrenci olarak okula geliyor. Yeni gelen ART üyesi kizimizin madolyonuna bakmak bölümü özetlemeye yetiyor. 5 yıl sonra hiç hatırlamadığı abisine kavucak kızcağız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yeni bölüm cok zorlama bir bölüm olmuş. Yok bir kaplıca yüzünden şehir savaş alanına dönüyor. bölüm icin ne omik diyebilirim nede ilgi cekici arada bir iki konuşma var göze carpan güldüren onun dışında boş bir bölümdü

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Son bölüm

Seri bitti lakin yarım kaldı.İki önemli karakter son iki bölüm hiç görünmedi ve gelecek sezona kaldılar. Acaba ova devam niteliğinde mi olacak yoksa özel bölüm gibimi olacak doğrusu.Çizimleri ve karakter kişilikleri açısından pek begenmedim ve romanın fazlasıyla hafife alınarak kötü bir uyarlama olduğunu belirtmeliyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

son bölümde seri yarıda bırakıldı. güzel bir seriydi ama yarıda bırakmalarını sevmedim .. bir karakterin kim veya ne olduğu ortaya çıkarmadan bıraktılar

:D çok merak ediyorum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

Ova icin fazlasiyla gereksiz bir bolum tek artisi gelecek sezon ilk ruh kizlarimizdan ikizleri oyun salonu arka planda gorebildik. Buna bakaraktan ikinci sezonun bahar olmadi en gec yaz sezonuna cikacagi kanisindayim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Tohka'nın seiyuu'su değişmişti, umarım ikinci sezonda da ilk sezondaki kişi seslendirir.

Ova icin fazlasiyla gereksiz bir bolum tek artisi gelecek sezon ilk ruh kizlarimizdan ikizleri oyun salonu arka planda gorebildik. Buna bakaraktan ikinci sezonun bahar olmadi en gec yaz sezonuna cikacagi kanisindayim.

Ne bekliyordun ki abi? Seri de normalde hep bu ayardaydı. Yaz sezonuna çıksa da ben de kasmadan çevirsem. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?