Jump to content
  • Kayıt Ol

Dansai Bunri no Crime Edge


painscream

Önerilen İletiler

45310l.jpg

Kızların saçlarını kesmekten hoşlanan Kiri Haimura isimli bir oğlanın etrafında şekillenen hikayede, Kiri uzun ve çok güzel saçlarıyla "Saç Kraliçesi" olarak bilinen Iwai Mushanokouji ile karşılaşır. Iwai'nin saçları kesilmelerini önleyecek şekilde lanetlenmişlerdir fakat Kiri bu lanetli saçları kesecek gizemli bir makasa sahiptir. Kiri "Ölümcül Ürünler" kullanan katillerden Iwai'yi koruyacaktır.

Kaynak: Animedyum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • painscream

    5

  • Bakayalo

    3

  • ShinigamiKhan

    2

  • Bones

    1

ilgi çekici farklı bir seri gibi gelmişti ilk bakışta ama mangasını okuyanlar vasat bir seri diyince hevesim kursağımda kaldı, çıkınca yorumlarımı yine buradan bildiririm...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

her animeye bir şans verilmeli bence bu kış anımelerinin hemen hemen hepsinde umduğumu buladıysamda bu baharda iyi animeler izleyeceğiz gibime geliyor

konusundan bir şey anlamamış olsamda resimdeki karakterler hoşuma gitti iyi bir aşk hikayesi olabilir ilk bölümü beklemekteyim:011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm çıkmış ve hazır evdeyken izleyeyim dedim.

Atmosfer olarak güzel bir atmosferi var. Bu anime sayesinde bir fetişi daha öğrendik ki o da saç kesme fetişi. Kızımızın saçı kesilemiyor. Bunun yüzüne okula bile gidememiş. Saçı uzun diye sataşmışlar.(Saç uzun diye sataşmak da ayrı bir ilginçlik) Bir de düşman topluluğumuz ortaya çıktı ki ''Killing goods''. Ana karakterimiz, babasını onların öldürdüğünü söylüyor. Bir de bölüm sonunda saç kesilebildi. Ben lanetli saçın lanetini nasıl kaldıracağını ararlar diye düşünürken şimdi katiller ile bizim ikili arasında bir aksiyon serisine dönüşecek. Bir de kızın saçının kesilmesi daha iyi oldu. Böyle daha hoş göründü gözüme en azından.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

İlk bölümün hikâyesinden gayet güzel bir film çıkabilirmiş. Basbayağı kompakt bir film seyrettik. Ama devamından pek ümidim yok.

Hikâyenin içinde dramatik, romantik, trajik ne varsa ilk bölümde anlatıldı. İkinci bölümün fragmanına bakılırsa bu noktadan sonra kahramanımızın makası (ki o da bir killing good) ile diğer killing goods arasındaki savaşı seyredeceğiz. Mangayı baştan sona okumadım ama sıradaki birkaç bölümüne biraz bakındım; edindiğim izlenim bunu destekler nitelikte. Çetboksa yazmıştım: süratle bayır aşağı, yani kötüye gidecek bir anime bekliyorum. Bu animeyi ancak ileri derecede müdahaleci bir yönetmenlik becerisi kurtarabilir. Şimdi baktım kimmiş yönetmen diye; Fate/Stay night'ın (Unlimited Blade Works de dahil) yönetmeni Yuuji Yamaguchi imiş. Beklediğimiz aksiyonu epik bir anlatıma yedirerek beklenmedik dramatik kalitede bir anime çıkarması imkânsız değil. Takibe devam edip görmek lazım.

Bugüne kadar hem çok iyi hem de vasat animelere imza atmış olan Yuuji Yamaguchi'nin notunu vermemize yardımcı olacak. Seyredelim bakalım, elinde F/SN gibi harika bir hikâye olmadan da epik bir anime çıkarabilecek kalibrede miymiş yönetmen. Bu işi becersin, bi daha elinden ne çıksa seyrederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölüm için bakayalo'ya katılıyorum ve şimdilik beklemedeyim. Çok hızlı girdiler bakalım nasıl işin içinden nasıl çıkacaklar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel devam etmesi tek umudum. Girişi hoş yaptılar bence. Hızlı olduğu bir gerçek ama hızlı olması bu olayları bir daha asla göstermeyeceği yada derinlerine inmeyeceği anlamına gelmez. Farklı yönetmen teknikleri var sonuçta. Denk gelirde çok iyi bir şekilde devamını getirirse sezon içindeki diğer iyi seriler içinde sıyrılma imkanı var. Kesinlikle merakla ve ümitle bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm

2. bölüm biraz karanlık bir atmosfer ile giriş yaptı. Kızın devamlı saçımı garipsemediler, normalmiş gibi dokundular demesi canımı sıkıyor açıkcası. Okulda da saçı uzun diye dışlamışlar. Garip geliyor bana. Ama kısa saç ile çok tatlı bir anime karakteri oldu o ayrı bir mevzu :)

Kan sahnelerini gösterecekler diye düşünürken, anne- baba ölümündekileri göstermediler. Devamı nasıl olur bilmiyorum.

Gözlüklü kız ablasına iğne yapıp yaralarını yalıyor ve de kız da kendinden geçiyor. Fanservis mi denir ne denir bilmiyorum ama benim hoşuma gitmedi.

Kızın saçları bir gecede eski haline geliyormuş, bizim oğlan da sabahları kesiyormuş saçlarını.

2. bölümden kaçırdığım yerler oldu, belki daha sonra tekrar izleyebilirim. (Baş ağrısı ve de göz ağrısı birleşince ve de ingilizce de de yeni olunca )

Fena ilerlemiyor seri. Sonunu kestirebilmek zor ama izlettiriyor kendini bir şekilde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

İkinci bölüm hiç fena olmamış. Hikâyenin ilk bölümdeki hissiyatından fersah fersah uzaklaşacağından korkuyordum ama çok da uzağa gitmedi. Olaylar, beklediğimiz gibi, çok değişiyor; ama hikâyenin tonu tutarlı gidiyor. İşin içine, beklediğimiz gibi, aksiyon girdi; ama hikâyenin dram tarafı aynen yerinde duruyor, trajedi bambaşka bir boyut kazandı, romans da derinlik kazandı. İkinci bölümün artıları olarak gördüklerim bunlar.

Artı mı eksi mi olduğuna karar veremediğim bir de ilginç durum var: Bir filmlik malzemeyi 20 dakikada kullanan ilk bölümün ardından ikinci bölüm de epey hızlı gitti. Ne oluyor orda diye baktım, manganın ikinci ve üçüncü bölümleri animenin ikinci bölümüne sığdırılmış. Böyle giderse 12 ya da 13 bölümlük sezonda manganın (henüz 18 bölüm, 7 cilt) bütün malzemesi biter. Manga aylık bir dergide düzensiz aralıklarla yayımlanıyor. Bu saatten sonra düzene girse bile ayda bir yayımlanır, en iyi ihtimalle bir sene sürer yeni bir sezon için malzeme biriktirilmesi... Karışık işler; seyredip görelim bakalım nasıl olacak, nereye gidecek.

İkinci bölümün eksileri ise yersiz ve yakışıksız duran mizah ve fanservice. Fanservice bildiğimiz fanservice'lerden değil gerçi, esprili ve kendi başına çok güzel; ama hikâyeye katkıda bulunmuyor, bilakis akışı bozarak zarar veriyor. Onun peşine gelen mizahi anlar ise sırf bulunsun diye eklenmiş gibi duruyor; üstelik bugünlerde her üç vasat animeden ikisinde gördüğümüz türden, klişe bir mizah... Gerisi spoiler olacak, ikinci bölümü seyretmiş olanlar baksın.

O kadar dramatik giden hikâyeyi bir anda kızkardeşin ablasının koluna şırıngayı dayayıp çıkardıktan sonra açılan deliği yalaması ile bölmek kabul edilebilir bir kurguydu; ama kardeşin basbayağı zevkle uzun uzun yalaması, ablanın değme hentaiye taş çıkaracak bir yüz ifadesiyle başını arkaya atması (fanservice'ten kastım buydu, bölüm fragmanında bu sahnenin de gösterilmiş olması da fanservice'i gözümüze sokmaktı resmen), tam o anda uyanmış olan oğlanın bu sahneyi görünce verdiği tepki (kayan ter damlası standardı), kapıyı dank diye açıp içeriye giren profesöre verilen ortak abartılı panik tepkisi, ablanın ekstradan oğlana verdiği panik-öfke karışımı tepki vs. şeklinde olayın iyice suyunun çıkarılması bütün atmosferi yerle bir etti. Suçlu mangaka da olabilir diye mangaya da baktım; abartılı tepkiler yine var ama tek karede geçilmiş, şehvet imalarına da hiç yoğunlaşılmamış. Bu dengeye sadık kalınabilirdi. Alternatif olarak mangadan biraz uzaklaşılıp ablanın yüzüne makul bir acı-tedirginlik karışımı ifade koyulabilir (madem ki "instead"in böyle hayati bir görevi/sorumluluğu var), profesöre verilen tepki köşeli ağızlara kadar götürülmeden âni bir toparlanma ile sınırlanabilir, oğlanın uyandığını gören ablanın yüzüne ölçülü bir utanma ya da yılların "instead"i olmanın verdiği rahatlıktan kaynaklanan kayıtsız bir gülümseme ifadesi kondurulabilirdi mesela. Profesörün gayriciddi karakteri rolüyle gayet uyumlu, ama sırf o gayriciddi diye bütün dramayı rayından çıkarmaya hiç gerek yoktu. "Konu absürt, son zamanlarda da absürt mizah revaçta, mizahi sahneleri gazlayalım da biz de bu dolmuşa binelim" denilmiş gibi duruyor. Mizahın kendisi absürt olsa belki işe yarar, ama öyle bi durum da yok... Beğenemedim.

Kızı öldürmenin laneti kaldıracağına inanılıyor. Öte yandan kız oğlanın "instead"i. Oğlan şimdilik olanca saflığıyla "ben sana mecburum" modunda takılıyor, kızı kendisi öldürse lanetten kurtulacağını aklına getirmiyor; ama birkaç dövüşe daha girip şimdiki saflığından uzaklaştığında çok sağlam bir duygusal gerilim çıkabilir burdan... İzlemedeyim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo ve Painscream, ayrıntılı incelemeleriniz için teşekkürler. Müsait olursam çevirisine el atmayı düşünüyorum müjdeyi vereyim. :P

Edit: seriyi izleyince bu düşüncemden vazgeçtim, çeviren arkadaşlara kolay gelsin. :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo
Bakayalo ve Painscream, ayrıntılı incelemeleriniz için teşekkürler. Müsait olursam çevirisine el atmayı düşünüyorum müjdeyi vereyim. :P

Kim tutar seni!:962129:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3. bölüm

Bu haftaki bölüm fena değildi, kendini izlettirdi. Ama kızın devamlı benim suçum, benim suçum diye gezmesi can sıkıcı oluyor bir süre sonra.

Ana karakterimizin kızın saçlarını okşarken kızın çıkardığı sesler hiç hoşuma gitmedi. Alt tarafı saçıyla oynuyor. Serideki böyle şeyler seriden soğutuyor beni.

Ayrıca, bir yer kaçırdım mı bilmiyorum ama bu adam çekici nerede buldu da çıktı hapishaneden? Koskacaman alet, nereye saklayacaksın onu? Dışarıdan biri çıkarttı muhtemelen ama orayı anlayamadım.

Aksiyon yönünden doyurucu bir bölümdü. İş ciddiye binince ana karakterimizin de kişiliği değişti ve sadist bir kişiliğe büründü bir anda. İleriki bölümlerde nasıl aksiyonlar izleyeceğiz bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

5. bölüm

İyice sıkıcı olmaya başladı seri. İlk başlarda iyi gibi geliyordu da artık zoraki geliyor. Bu bölümle birlikte ümidim pek kalmadı seriden, artık rutin bir şekilde ilerleyecek bana göre. Kızın da devamlı aciz bir şekilde olması sıktı tabii ki. Saçımı kes, beni koru. Gerisi önemli değil diyormuş gibi geliyor bana. Seriyi yarıda bırakmayacağım, sonuna kadar neler değişecek bekleyip göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?