Jump to content
  • Kayıt Ol

Yotsuba to!


Önerilen İletiler

(düzenlendi)
Yotsuba to!

TANITIM

Yotsuba (ismi 4 yapraklı yonca anlamına gelen) babası Koiwai ile beraber yaşayan yeşil saçlı, deli dolu, enerjik 5 yaşında küçük bir kızdır.

 

Gün gelir yaşadıkları kırsal bölgeden ayrılıp şehre taşınan Yotsuba ve babası burada üç kızı (Ena, Asagi, Fuuka) olan Ayase ailesi ile komşu olurlar. Yotsuba hiçbir şeyden haberi olmayan ama bunun yanı sıra oldukça da meraklı bir kızdır. Bu merakı ve neşesi sayesinde komşuları tarafından çok sevilir.

 

Hikaye Yotsuba, babası Koiwai, Ayase ailesi, Miura, Takeda ya da takma adıyla Jumbo ve Yotsuba'nın can düşmanı (!) Yanda etrafında geçmektedir. Böylece ilerleyen zamanlarda hikayeye başka isimler de katılıp onlar da Yotsuba'nın merakına, heyecanına ve neşesine dahil olurlar. Günlük ama bir dizi komik olaylar onları beklemektedir.

 

KARAKTERLER

Yotsuba Koiwai - Ana Karakter

Fuuka Ayase - Ana Karakter

Yousuke Koiwai - Ana Karakter

Takashi Takeda - Ana Karakter

Asagi Ayase - Ana Karakter

Ena Ayase - Ana Karakter

Yasuda - Yardımcı Karakter

57369.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Yotsuba to!

İngilizce: Yotsuba&!

Japonca: よつばと!

Diğer: Yotsuba and!

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: Bilinmiyor

Bölüm sayısı: Bilinmiyor

Yayım: 21 Mar 2003 - ?

Dergi: Dengeki Daioh

Eser: Kiyohiko Azuma (Hikâye & Çizim)

Türler: Komedi, Gündelik Hayat

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 8.89

Sıra: 17

Veriler 23 Aralık 2016 Cuma günü 19:45 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 104

 

KİŞİSEL YORUM:

Spoiler

 

Bizim kimi zaman sıkıcı diye tabir ettiğimiz günlük yaşantımızın Kiyohiko-sensei'nin bu mangasında aslında hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Yotsuba isimli bu küçük kız sayesinde hayatın her yönünden zevk alınabileceğini ispatlayan mangaka ''Enjoy everything!'' mesajı ile bunu okuyucusuna en saf biçimiyle aşılamayı başarmış. Manganın her sayısı,bölümü hayattan farklı bir kesit sunuyor. Lakin bu kesitler komedi ile harmanlanınca tadından yenmez bir hal alıyor. Öyle ki Kiyohiko-sensei çok basit olaylardan ince espriler yakalıyor. Bu kadar çok hayranı olmasına rağmen Kiyohiko-sensei'nin serinin animasyona uygun olmadığını düşünmesi sebebi manga henüz animeye uyarlanmış değil. Bence uyarlanmasın da böyle iyi gidiyor. Yine serinin çizimleri de kendine has günlük yaşamdan manzaralarla bezenmiş, çok hoş. Bu anlamda mangakanın çizimlerini beğeniyorum detayları çok iyi yansıtıyor. Ne diyeyim seriyi okudukça benim de Yotsuba gibi bir kızım olsa diyorum.

Ayrıca seriyi okuduktan sonra öğrendim ki benim de çok sevdiğim son bir kaç senedir dünyada ve Türkiye'de de benimsenen ''danbo'' (karton kutu) resimleri ve oyuncakları aslında mangada yer alan bir robot kahraman (mangasında yine bu hikaye oldukça esprili bir dille anlatılıyor. Yotsuba'nın saflığını izlerken oldukça gülmüştüm). Japonya'da Amazon firması sayesinde de oyuncak olarak piyasaya sürülmüş vaziyette.

 

 

Düzenlendi: (Aurora Borealis)
Güncelleme
Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • AkuTan

    1

  • rico

    1

  • ShinigamiKhan

    1

En Çok Yazanlar

Uzun zamandır en iyi ilk 5imde olan,uzun zaman dahada öyle kalacak gibi görünen bir yapım. Aşırı seviyorum kendisini, insan okurken keşke böyle bir kız kardeşim, çocuğum, komşum, bi yakınım olsun diyor içinden pek şirin birşey. Hem yer yer güldürüyor,hemde insanın içinde nasıl diyeyim hoş duygular uyandırıyor.Ayrıca sırf seri daha tutsun diye saçma sapan dramlar veya yok işte babasının romantik ilişkileri falan tarzı klişelerden kaçınmaları çok daha mükemmel olmuş,bildiğiniz her chapter başında söylenen "as always today is most interesting day" mantığıyla devam ediyor manga.Yan karakterleride pek bi sevdim ben,yan komşunun 3 çocuğu olsun, anneleri olsun , tora olsun, babası olsun , jumbo olsun çok güzel supportlamışlar seriyi,ana karakterimiz ile konuşurken ona ayak uydurmaları falan çok kaliteli olmuş.sırf yotsuba olsaydı bu kadar sevemezdim heralde.Ağır birşeyler aramayan herkese öneririm,3-4 chapter okuyun şunu zaten devamı kendiliğinden gelir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bir ara okumaya başladım çokta sevmiştim sonra ne olduysa ara verdim. Tekrar okumayı elbetteki düşünüyorum. İş yerinde okurken sürekli sesli gülüyorum ve arkadaşlarım hep merak eder ne okuyorsun da gülüyorsun diye. Güldürebilen nadir yapımlardan biri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hep okumayı düşündüğüm bir mangadir. Günlük yaşam ve uzun oluşundan dolayı usendim açıkçası. Tanıtım için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Otobüste giderken sesli gülmeme ve rezil olmama sebep olan manga serisidir. İlk 2 cildini japonca okumuştum.( Kütüphanede vardı da :D) Devamını da japonca okumak istediğimden beklemeye almış durumdayım. Ya kütüphanaeye diğer ciltleri de gelecek yada japonyadan sipariş etcem :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...

Okuduğum en sevimli ana karaktere sahip seri. *-* Güncele gelmeyeyim diye çok uğraştım ama kendimi tutamayıp geliverdim günceline. -_-

Bazen öyle sözler çıkıyor ki Yotsuba'nın ağzından "büyümüş de küçülmüş" sözü yanında zayıf kalıyor. Özellikle Yanda ile olan diyalogları gülme krizine sokan cinsten. :D

Ben de güldüğüm birkaç sahneyi paylaşayım;

tumblr_mjwk8wLxf61qig2f4o1_1280.png

tumblr_mj254rTJie1qhtkcyo1_400.png

kiyohikoazuma-yotsuba-10-01.png

image-%5B126063%5D.jpg

image-%5B251213%5D.jpg

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?