Jump to content
  • Kayıt Ol

Devil Survivor 2 The Animation


painscream

Önerilen İletiler

47191l.jpg

Septentriones adı verilen gizemli istilacılar Japonya'ya gelmiş ve bir Pazar günü ülkeye saldırmaya başlamışlardır. Devil Survivor 2'deki kahramanlar bu istilacılara karşı koyabilmek için 13. Şeytan Elçileri olma amacıyla Şeytan ile bir anlaşma yapmışlardır. Septentriones her gün en az bir kez ortaya çıkar ve kahramanların onları yenmek için kısıtlı bir süreleri vardır

Kaynak: Animedyum

1. Bölüm.

Beklentilerimin çok üstünde çıktı. Umarım böyle devam eder. O ilk ölü yüz videousunu gördüğümde şaşırdım zaten. Aklıma direkt Mirai nikki geldi. Bir ölümden önce görüp kahramanlarımız önlem alabilirler böylece. En azından öyle olur umarım.

Bir diğer aklıma gelen seri ise Persona 4. Zaten yönetmeni Persona 4' ün de yönetmenliğini yapmış biriymiş. Koruyucu bir ruh çağırıp onun ile dövüştürmek. Umarım bu dövüşlere taktik, strateji ve de akıl yürütmenin hakim olduğu bir şekilde olur.

Bu sezonun önde gelen isimlerinden olabilir. Umarım 12 bölüm ile kesmezler bu konuyu ki 24-26 bölüm izlemek istiyorum bu seriyi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 16
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    8

  • painscream

    2

  • MousassaKanjeri

    1

  • Bakayalo

    1

Bakayalo

Olmuş. İlk bölümün açılışı da harika, bölümün kendisi de dizinin açılışı olarak harika. Tempo çok iyi ayarlanmış; yeterince yüksek, ama aceleci değil. Bol aksiyonlu animelerde sıkça gördüğümüzün aksine, aksiyon anları bölüm içine çok iyi dağıtılmış, dengesizlik yok. Karakterler şimdiden ilginç, zaman içinde daha da ilginç olacaklardır. painscream'e katılıyorum, mevsimin en iyilerinden biri olacak. Şaheser beklemiyorum ama birinci sınıf bi anime olacağını tahmin ediyorum.

1. Bölüm

Açılışı görünce akla Mirai Nikki'nin gelmesi doğal. Nicaea'yı da pekâlâ Deus Ex'e benzetebiliriz ama sonrasında işin içine giren JPs (ki bunu resmen "cips" diye okuyolar) ve onlardan birinin "insanlık ne olursa olsun kıyametten kurtulmalı, gerekirse şeytanları kullanarak" ifadesi, meselenin çok daha kapsamlı olduğunu gösteriyor. Ana karakterin görünüşte hasbelkader böyle bir güce/araca kavuşması ve bir yandan da neredeyse "seçilmiş" biri olduğuna dair bir ima bulunması, bana Code Geass'ı hatırlattı. Code Geass'a göre hafif kalacağını tahmin ediyorum; zira her ne kadar insanlığın kaderi Japonya'nın kaderinden daha ciddi bir mesele olsa da genellikle kıyametli hikâyelerin ciddiyeti bi yere kadar oluyor. Yine de yönetmenin hikâyeyi anlatma becerisi işleri değiştirebilir -ki ilk bölümde epey becerikli olduğunu gösterdi-. Persona 4'ü seyretmedim ama neticede ikisi de Shin Megami Tensei soyundan olduğundan benzerlik normaldir. Bu başladığı gibi iyi giderse Persona'yı seyretme planımı da öne alıcam.

Öte yandan Horrible'ın altyazısı tercüme hariç felaket olmuş. Font berbat, yerleştirmeler o kadar kötü ki hiç yerleştirmeseler daha iyiymiş, renklendirme zaten yok, kocaman yazan oyuncu kadrosunun isimlerine altyazı yapılmamış (ki seiyuular da yazdığından basbayağı gerekli)... İnşallah bu animenin potansiyel değerinin farkına varılır da doğru düzgün fansub gruplarından biri dalar buna.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Commie de üstlenmiş. Hadena ve ota diye bir sub da var ama Hadena' yı eledim. Başlangıçtaki isimleri çevirmemiş ama şarkıyı ve yazıları düzgün yazmış Commie. Commie death video/image derken horrible dead face diyor. Commie daha iyi bir seçenek olabilir gibi, Commie' den izleyebilirim gelecek bölümü muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animede yaratılan karanlık atmosfer oldukça hoş. Birkaç tane iyi yanı da var. Özellikle ''Dead Face'' fikri oldukça hoş. Ama geriye kalan her şey klişeden ibaret. Yeni bir şeyler sunarlar diye umut ediyordum ama karşımıza sundukları benzer animelerin karışımı gibi bir şey. Muhtemelen bundan sonra izlemeyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dikkat izlemeyenler için yüksek derece tehlike barındırıyor olabilir, belki. :022:

Mirai Nikki'nin akla ilk gelen olması bence de gayet doğal. Ölüm imgesi olayı olsun Nicaea olsun son zamanlarda gördüğümüzden olsa gerek klişe olmaya başladı gibi geldi. Henüz gerçekleşmeden gösterdiği için ölüm imgesi demek daha doğru olur sanırım.

Bakayalo kendisine Code Geass'ı hatırlattığını ve Code Geass'dan hafif kalacağını düşündüğünü belirtmiş. Bence Code Geass ile karşılaştırılamaz bile. Sonradan fikrimin değişeceğini sanmıyorum.

Aksiyon anlarının bölüm içine iyi dağıtılmış olması konusunda hemfikiriz sanırım. İzlerim fakat bir beklentim yok henüz. Nedense bir sonraki bölümde ne olacak acaba diyemedim.

Bir tane de farklı bir bakış açısından izleme sebebi göstereyim. :D

[bimgx=325]http://blog-imgs-52.fc2.com/g/a/r/garethbale/48Hnbv8d9k3oE.jpg[/bimgx]

HorribleSubs'dan izledim, font ve yerleştirmeler konusunda olsun tercüme konusunda olsun bakayalo'ya katılıyorum.

Şarkılar konusunda açılışı da kapanışı da sevmedim. dftgrtr

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İki hafta önce mangasina baslamistim ilk bölüm birebir olarak uyarlanmış. Yalnız Nikki adlı kızın yüz çizimi çok iyi olmamış. Hikayesi persona tarzı lakin bu kendini daha fazla izlettiren bir yapıda. İki bölüm sonra mangayi geçecek anime bakalım devamında ne olacak merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu animeden çok umudum yoktu aslında ama izlediğim trailerlar ve tanıtım videoları sayesinde beklentim biraz da olsa artmıştı. Biraz mırın kırın etmemin sebebi de Persona serilerini sevmemiş olmak, Shin Megami Tensei oyunlarından zevk almamak olarak söyleyebilirim.

Akıllı telefonların artık hayatımızı ele geçirdiği şu dönemlerde bir animede, telefonla girilen bir sitede görülen imajlar üzerine birilerinin ölmesi ve sonucunda hayata tutnabilmek için yeniden şans sunulması ve bunun sonucunda demon applicationlar sayesinde koruyucu bir ruha sahip olmak ve başka demonlarla savaşmak teknolojinin geldiği son nokta olsa gerek.

Animasyonlar güzel. Seiyu seçimleri de başarılı olmuş. Özellikle kadroda Sakurai Takahiro ve Kamiya Hiroshi'yi duymak epey etkileyici.

Müzikleri beğendim özellikle kapanış çok iyi. Anime içi müziklerde oldukça başarılı. Genelde kulağım anime içi müzikleri çok ayırt etmiyor ayırt ettikleri de benim için çok başarılı olan müzikler oluyor.

Bölüm 01

Tam karakterleri tanıyacağız derken tanıdığın kişilerin ölümünü gösteren bir site sayesinde en yakın arkadaşının nasıl öleceğini bile görmenin mümkün olacağını öğrenmekle beraber bir gerilim havası yaratıldı. Derken baş karakterimizin en başta nasıl öldüğünü gösteren bir video izledik. Tabi bu ölümler bir başlangıçtı aslen. Her karakter ölüp dirildikten sonra bir koruyucu ruha sahip oldular. Bu ruhlar sadece onları korumakla kalmayıp daha önceden salınmış olan diğer demonlara karşı savaş partnerleri de ayrıca.Daichi'nin ikinci kez ölümüyle ya da o kazadan kurtulmuşta olabilir o kısım çok net değildi ikinci bir demona sahip olduğunu da gördük. Belki de içinde bulundukları durum bir oyundan ibaret.

Jp's gurubunun amacı Nicae sayesinde ortama dağılan bu demonları ortadan kaldırıp huzuru sağlamak gibi gözüküyor ama son kısımda ortaya çıkan Ureu Mono karakterine karşı birleşmiş bir gurup da olabilirler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Serinin ilk bölümü keyifliydi oldukça hoş bir atmosfere sahipti. İzlerken sıkıldığımı hatırlamıyorum. 12-13 bölümde bitirmezlerse uzatırlar ve senaryo konusunda cimrilik yapmazlarsa ortaya hoş bir seri çıkabilir.

Seriyi de çeviren çevirene ne bereketli bir seriymiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası bu serinin ismini ilk duyduğumda ki ilk tepkim bu serinin ilk sezonu nerede oldu :D sonradan fark ettim ki Devil survivor adında bir sürü bir birine bağlı manga ve oyun serisi varmış. Diğer seriler hakkında hiç bir fikrim yok fakat bu seriyi beğendiğimi söylemeliyim animasyonu oldukça hoşuma gitti bu tür animasyonları seviyorum. Sahne çizimleri de oldukça etkileyici. Karakterlere gelince seslendirmeler çok güzel olmuş bazı serilerde sesler ve görüntüler zıt olabiliyor insanın o sesi kabullenmesi zor oluyor ama bu seride o sorunla karşılaşmadım karakterlerin seiiyuları çok iyi olmuş. Seride ki aksiyon sahneleri de bölümün içine dağıtılarak hoş bir atmosfer yaratılmış hiçbir şey abartı ve fazla gibi durmuyor. Gelelim ilk bölüme:

Çok etikileyici bir bölüm açılışı oldu diyebilirim ilk sahnede ana karakterin ölüm videosunun gösterilmesi serinin biraz karanlık bir atmosferde geçeceğini gösteriyordu bir sonraki sahne ise normal ve eğlenceli bir atmosfer yarattı bu tür atmosfer değişimleri benim çok hoşuma gidiyor.Beni bu şekilde memnun etti diyebilirim. Karakterlerin ölüm videolarını izledikten bir süre sonra bu olayın gerçekleşmesi bu tür geleceği önceden görme fikri son zamanlar oldukça sıkça kullanılıyor serilerde yine de izlemeye devam ediyoruz.

Konu oldukça güzeldi seçilmişlerin çağırdığı şeytanların diğer şeytanlarla savaşmaları yada o yaratıkları nasıl adlandırırsanız. Bu durum animede dengeyi sağlamış yani kötülerde direk bir avantaj yok. Ana karakterimiz genelde olduğu gibi en güçlü şeytanlardan birini çağırarak güzel bir açılış yapıyor. Benim sevdiğim noktalardan biride bu olaylarda cep telefonu kullanılması hayatımızda telefona o kadar çok yer kaplıyor ki bu fikrin kullanılması oldukça güzel.

Genel olarak seriyi beğendim umarım konuyu bozmadan devam ederler ilk bölümün sonunda gelecek bölümü merak ettiğimi itiraf etmem lazım.Bu sezon güzel başladı bakalım nasıl devam edecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Vay bea, bizim zamanımızda bu yaratıkları antik eşyalardan falan çağırırdık. Şimdi ele düşmüşler cepten uygulama ile çıkıyorlar. Teknoloji nasıl bir şeysin sen ya... XD

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bugün manga yeni bölüm çıktı diye 6-7. bolumleri okudum bu karaterler neyin nesi derken devil surviver ilk sezonu okuyormusum ilk beş bölümü okumadan biraz sazanlik ettik. İlk sezonunda animeye uyarlanacak potansiyeli varken direk ikiden basladiklari için şimdi yadırgıyorum. Hikaye benzer 3 ana karakterle başlıyor bir kız iki erkek. Bu sefer cep telefonu yok özel bir oyun konsolu var. Ölüm videosu yok yerine o gün olacak olayları komple gösteren mesaj var. Basrol ikinci sezondaki gibi piyango vurupta kutsal byokko çağıran tarzda biri değil daha sağlam. İlk hikayenin en büyük artısı seytan cagirirsan onunla kontrat yapman lazım ama bu çok zor çünkü seytan özgür olmak için ilk iş çağıran kişiye saldiriyor ve yiyor. Yani kişi önce çağırdığı şeytani yenecek yada uyguladığı sınavı geçmenin gerekecek. Gerek kendi, gerekte düşman tüm şeytanlar konuşuyor. Amaç hayatta kalabilmek ikinci sezondaki gibi ölüp te ikinci sanslarini kullanmak değil.İkinci sezonda Nitta adlı kızın iki seytani Ogre ve pixie bu sezonda da başrollerin komutasında.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezonun izlediğim animeler içinde en sağlam çizim ve sarkilara sahip serisi. Özellikle kapanış klibi çok iyi. Bleach gibi tek basrol agilikli gitmez umarım. Zaten piyango vurdu Byakko yu cagirarak. Umarım arkadaslarida güçlü şeytanlar çağırır. Birde tersime giden Jp sefinin basrollerden yaşça küçük olması ilginç. 17yaşında ama 30luk sesi var. Özellikle aradıkları profösor ve dansçı kızımız serinin erkek izleyici potansiyelini artiracak gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. bölüm itibariyle

Yeni karakter süper sexy profesör de öyle. Önemli yan karakterlerden birinin geldiği bir bölümde ölmesi cok şaşırttı. Gerek açılışta gerek kapanista karakterler önem airasina göre gösteriliyordu. Bu kadar erken ölmesi serinin kısa süreceği ve kimseye gözümüzün fazla alismayacagi izlenimi verdi. İkinci basrolun adam akıllı bir şeytani yok umarım onunda kutsal bir yaratığı olur tek karakter ağırlıklı gidipte Kurosaki İchigo gibi ben herkesi korurum moduna sokmazlar inşallah.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Perşembe günlerinin vazgeçilmez serisi olarak gördüğüm Devil Survivorı Hataraku Maou-sama ile birlikte takip etmek büyük keyif. Güzel ve sempatik karakterlerin bol olduğu lakin zamanın kısa olduğu bir yapım olması vesilesiyle olaylar hızlı ilerliyor ve animede karakter tanıtımı falan bir şey göremiyoruz. Serideki en büyük beklentim ikinci baş rolümüzün ne zaman pasiflikten kurulacağıdır. Herkes normalin üstünde şeytan çağırırken normalin altında tek o var ve konuşmaktan başka elinden bir şey gelmemesi sinir ediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

10. bölüm

Serideki ikinci başrolümüzle ilgili tüm umutlarımı kaybettim ve bölümde gösterdiği ölçüde Hibiki x Nitta çiftini başta istemesemde artık kabullendim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

11. bölüm

Son düşmanıda yenen kahramanlarımız tanrının karşısına çıkma fırsatı buldular lakin bölüm itibariyle tüm yan karakterleri de kaybettiler.Bölümün en iyi yanı ezik olan ikinci karakterimizin sonunda çok güçlü bir şeytan çağırması sayesinde düşmanı yenebildiler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12. bölüm

Hikayedeki farklı düşüncelere sahip iki karakter Tanrı'nın huzuruna çıkma fırsatını buldular lakin diğer tüm insanlık yok oldu. Güzel bir karakter yelpazesinde karakterleri yeterince tanıyamadan seri bitmiş oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?