Jump to content
  • Kayıt Ol

Death Billiards


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

News32777-600x360_zpsc550f2e9.jpg

Bu genç animeciler nasıl anime yapacaklarını epey iyi biliyorlar. Yine muazzam bir iş çıkmış ortaya.

Animasyon çok güzel, karakterler hiç sıkıcı değil aksine çok enteresanlar. 25 dk.'ya doldu dolu bir hikaye sığdırmışlar ama şöyle 13 bölümük bir şey de çıkardı bu hikayeden.

Animeyi Kaiji, Akagi gibi serilere benzetmek mümkün. İçeriğinde oyunu oyna hayatta kal temasını barındırıyor çünkü.

Hikaye karakterlerin bir bara gelmesiyle başlıyor. Onları karşılayansa güzeller güzeli bir hostes. Bara gidilip içkiler isteniyor barmenden. Barmen de oldukça karizmatik bir şey. İçkiler yudumlanırken barmen karakterlere nasıl geldiklerini soruyor. Karakterler bir yere kadar nasıl geldiklerini anlatıyorlar fakat belirli kısımdan sonrası kafalarında net değil. Barmen hayatlarını ortaya koyacakları bir oyun oynayacaklarını söylüyor ve her şeyi açıkça anlatmadan kuralları iletiyor. Bardan çıkış olmadığı için karakterlerin fazla bir seçeneği yok ve yaşlı adam oyunu kabul ettiğini işaretleyen butona basıyor ve böylece hangi oyunu oynayacakları belirlenmiş olup oyuna geçiyorlar. Oynayacakları oyun elbetteki bilardo.

Buradan sonrası için spoiler kullanmak yararlı olacak.

İlginçtir ki karakterlerimiz oyuna başlayınca iyi birer bilardocu oldukları ortaya çıkıyor. Oyunda 8 numaralı topu deliğe sokan oyunu kazanmış oluyor. Oyundaki topların ise normal bilardo toplarından farklı olarak belirli özellikleri var. Her bir top karakterlerin organlarıyla ilintili. Yani kalp, beyin, ağız, göz gibi organlar toplar üzerinde sembollerle işaretlenmiş ve bu topların deliklere girmesiyle karakterler kısa süreli görüntü kaybı, işitme bozukluğu gibi belirtiler gösterebiliyorlar. Kalp veya beyin topları deliğe girdiğinde hemen ölme gibi bir durumları da yok. Buradan sonra işler iyice kızışıyor ve genç adam ile yaşlı adam arasında ölüm kalım savaşı başlıyor.

Seri bu oyunla ilerlerken karakterlerin ölmek istemeyişi onları hayatta kalma adına başka şeyler yapmaya zorluyor. Genç adam çok iyi bilardo oyuncusu olan yaşlı adama karşı kaybedeceğini anlıyor ve öfke ile yenilginin verdiği endişe ile ona saldırıyor. Yaşlı adamı egale ettikten sonra oyuna devam ediyor ve sekiz nolu topu deliğe sokuyor. Oyunu kazanan kendisi oluyor. Yaşlı adamın daha sonra arkasında dirildiğini görünce şaşırıyor ve Barmenden durum açıklaması istiyor. İstediği cevabı alamıyor ama yaşlı adamdan "Seninle oynamaktan keyif aldım" gibi bir tebrik alıyor.

Bundan sonrasında oyunun asıl amacını anlıyoruz. Çünkü karakterler oraya nasıl geldiklerini hatırlıyorlar.

Büyük spoiler. Canın sıkılsın istemiyorsan açma!

Aslında her ikisi de ölmüş ve cennet ya da cehenneme gidebilmek için bu testi geçmek durumundalar. Genç adam bu sınavdan başarısız oluyor tabi ki çünkü adil bir kazanma olmuyor bu. Fakat kurallar arasında şiddete başvurmamak gibi bir durumda yok. Kendisi iplerle bir köşeye çekilerek ilahi güzergahı için yol almaya başlıyor. O sırada yaşlı adam Barmene bir şeyler fısıldıyor. Genç adamın gidişatı duruyor ve barmene yaşamdaki adaletsizlikler hakkında bir şeyler yakınıyor. Bu söyledikleri neticesinde barmen etkilenip ona hak veriyor ve iplerinden kurtuluyor. Son olarak her ikisi de ayrı ayrı asansölerlere binerek cennet/cehenneme yol alıyorlar. Bu arada önemli olan kısım hangisinin hangisine gittiği. Yaşlı adam üzerinde şeytan işareti olan asansöre biniyor ve kapısı kapanırken sinsi bir gülüş atıyor. Genç adam ise üzerinde ruh işareti olan asansöre biniyor ve yüzünde şapşal bir ifade var. Hostes kız barmene soruyor hangisi hangisine gitti diye. Barmen ser verip yine sır vermiyor. Bu şekilde anime asıl cevabı izleyiciye bırakarak hangisinin nereye gideceğini bizim belirlememizi bekliyor.

Herşey bir sınav. Önemli olan bu sınavın yüküne karşı daynabilmek ve oyunu kurallarına göre oynamak...

Puan:9/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Luna

    2

  • CloudT

    2

  • gundamaster

    1

  • MousassaKanjeri

    1

Yeni indirdim ve gece bir ara izleyeceğim. Merakla beklediğim diğer bir çalışmaydı ve yorumlara göre epey sağlam olmuş. Beklediğime de deyecek gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Wasurenagumo kadar olmasa da ona yakın kalitede bir Young Animator Preject animesi. Tabii bunda Madhouse'un katkısı da çok büyük. Animasyon kalitesi mükemmel.

8.6/10

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hani var ya şimdi yorumlarıda okuduktan sonra, biri yada birileriyle şöyle otursak bir masaya alsak kahvelerimizi ve gün boyu tartışsak. O kadar kişisel yorum çıkacak alternatif gelişim ve sonuç var ki. Bir de simgesel anlatım kullandıklarından her şey iyice detaylanıyor. Evet, belki biz abartıyoruz aslında basit bir çıkarım yapılabilir fakat bu sefer eğlencesi kalmazdı.

Üzerine tartışılacak bir 25 dakika yaşadık. Geçmişe dönüşlerle olsun, hikayenin gidişatı ve karakter gelişimleri. Bir de gönderme yapmalarıda ayrı bir hesap.

Ülkemizde anime gelişiminin en boktan olduğu dönemde olmamızdan dolayı, bir kez daha hoşnutsuzluk yaşıyorum. Şöyle birine hadi gel şunun üzerine konuşalım, hem muhabbet olur diye. Ama nerede o günler...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

böyle animeler çok iyi akagi (gerç altyazılar yarım) kaiiji one outs gibi... bu türde olanlardan tavsiyeleriniz bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?