Jump to content
  • Kayıt Ol

Noboru Yamaguchi Aramızdan Ayrıldı


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

24727.jpg

Media Factory'nin MF Bunko J editörü Taiji Misaka'nın verdiği habere göre, Zero no Tsukaima ligh novel serisinin yazarı Noboru Yamaguchi 4 Nisan 2013 tarihinde 2 yıldır boğuştuğu kansere yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Kendisi 41 yaşındaydı.

Oyun senaryoları da yazan Yamaguchi, 2000'den itibaren roman ve Anime senaryoları da yazmaya başladı. Kendisinn tanınmasını sağlayan ilk önemli işi 2004'de basılmaya başlayan Zero no Tsuikaima roman serisidir. Bu, sonradan 20 ana cilde, 5 side story cildine ve 2006'dan itibaren 4 Anime sezonuna yayılacaktı. Kendisi ayrıca TV Anime'lerine de uyarlanan Green Green ve Strike Witches'in de yazarıdır. Bunlar haricinde 9 Light Novel ve Canaria, Hoshiuta ve Djibril: Evil Angel gibi 9 VN'nin de yazarlığını yapmıştır.

22. Zero no Tsuikaima cildini 2011 başında yayına hazırlayan ve Ağustos 2011'den itibaren kendi isteği ile kemoterapiye giren Yamaguchi buna rağmen geçen yılın sonunda Zero no Tsuikaima finalini 2013 bitmeden tamamlamak için tekrar çalışmaya geri döndü. Aralık ayındaki son mesajında sağlık durumu ne olursa olsun bu hikayeyi tamamlayacağını fakat hayranların beklemesi gerektiğini, ona yazma cesareti veren tüm hayranlara teşekkür ettiğini söylemişti.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 5
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • AkuTan

    1

  • Unbreakable

    1

  • bydeprem

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

>Novel author Yamaguchi Noboru posted in his twitter that he will be hospitalized tomorrow and will take a major surgery in August. He said he would have been dead if he had missed the chance to take the operation. "The 21st volume of Zero no Tsukaima novel will be delayed at least for two months. Please forgive me! Damn! I'll live on. I had been desperate, but I miraculously got an opportunity to take the operation. There is a possibility of survival. I really want to live."

Türkçeye çevirmeye içim elvermedi,isteyen biri varsa el atabilir.Fakat son twiti gerçekten iç burukuyor,hele "i really want to live" kısmının etkilememesi mümkün değil.Yazar olarak gerçekten sevdiğim bir insandı, belki çok fazla bir eseri yoktu veya efsane yapımlar yapmamıştı ama, insanı güldürüyor eğlendiriyordu.En önemliside sayısız defa zero no tsukaima'yı ne olursa olsun bitireceğine söz vermişti,Okurlarına volume aralarında bu kadar zaman geçmesine rağmen hala ona destek çıktığından sonsuz teşekkür ettiğini,buna karşılık hastalığı ne kadar kötüye giderse gitsin bir şekilde bitireceğini her fırsatta dile getiren bir insandı. Bu sebepten zaten zero no tsukaima'yı okuyanda okumayanda destekliyordu kendisini.Ne yazıkki son 2 volume kala hayatını kaybetti, bitiremedi. Keşke bitirebilseydi, bu son 2-3 yıldır noboru'nun hayat amacı olmuştu, hayatını kaybedeceksede bunu tamamladıktan sonra bi bakıma hedefine ulaştıktan sonra kaybetmesini dilerdim.

Son olarak ünlü veya daha doğrusu diğerlerine oranla ismi biraz daha duyulmuş eserlerini sayıp bitirmek istiyorum; Malesef hastalığından dolayı pek fazla eser veremedi kendisi,Animeye uyarlanan 3 eseri var toplamda; Green Green, Zero no Tsukaima ve Strike Witches kendileri.Visual novel olaraksa genelde FrontWing yapımcısı ile birlikte çalışmaktalardı, Bu alanda 2003 yılında aktifti genel olarak ekibinde bulunduğu oyunların büyük bir çoğu o yılda çıktı, fakat Hoshiuta haricinde pek tutulmadı malesef, tekrar denemeye ise ömrü yetmedi.

Herneyse biraz fazla uzattım ama,bu kadarınıda hak ettiğini düşünüyorum. Söylediğim gibi ölümünün ardından uzun bir süre akıllarda kalacak seviyede zero no tsukaima haricinde birşeyler yazmaya ömrü yetmedi malesef fakat okurlarıyla her zaman iç içe geçinen,hayatını kaybetmeden önce en azından elindeki eseri tamamlayıp okurlarını yarı yolda bırakmamaya defalarda söz vermiş,tekrar tekrar dile getirmiş ve kişiliği ile birçok kişiye kendini sevdirmişti. Başımız sağolsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu kanser ne illet hastalıkmış. Başımız sağolsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten çok fazla üzüldüm. Zero no Tsukaima ve green green izlediğim ilk ve en iyi animelerdi. Allah rahmet etsin, ne diyelim...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

evet bende cok üzüldüm. Zero no Tsukaima ve green green animelerini izlemiştim ve çok beyenmiştim. Allah rahmet eylesin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?