Jump to content
  • Kayıt Ol

Rusya'da, Death Note'un yasaklanması istendi


ozman

Önerilen İletiler

Rusya’nın Ural Federal Bölgesi’nde Ebeveynler Organizasyonu, çocuklarda kötü etkiler bıraktığı için Başkan Vladimir Putin’e açık mektupla Death Note mangasının yasaklanması talebinde bulundu. Mektupta aynı zamanda Death Note animesinin ve live-action filmlerinin de yasaklanması istendi.

Yerel medyanın haberlerine göre, 20 Şubat’ta Yekaterinburg’da 15 yaşındaki bir kızın 13. kattan atlamasıyla konu gündeme geldi. Kızın odasında Death Note’un dört cildiyle beraber “Artık yaşayamıyorum” yazılı bir not bulundu. Polis manga ile intihar arasındaki bağlantıyı araştırıyor.

nuWfeFe.jpg

Manga serisi 2005 ve 2007 yıllarında Çin’deki bazı okullarda yasaklandı. Ayrıca 2007′de Tayvan eğitim bürosu, yasaklamak yerine mangaların kötü etkilerine dikkat edilmesi konusunda öğretmenleri uyardı. 2010′da Meksika devlet okullarında seriyi yasaklamak için girişim başlatıldı, ama gerekli oy sayısına ulaşılamadı.

14 yaşındaki bir Rus çocuğun Naruto Shippūden animesindeki bir karakterin ölümü üzerine intihar ettiğinin haberini de daha önce burada sizlerle paylaşmıştık. UNICEF ve The New York Times araştırmalarına göre Belarus ve Kazakistan’dan sonra Rusya, en fazla genç nüfusun öldüğü ülke olarak kayıtlara geçti.

a.fantastica

ingilizce kaynak:

http://www.animenewsnetwork.com/news/2013-04-25/russian-parents-group-appeals-to-putin-to-ban-death-note-manga

kişisel not:russian otakus are very hardcore maniacs!!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • ozman

    1

  • fake

    1

  • kLowNq

    1

Bu tür olaylar gerçekten insanı üzüyor ve bu tür kaliteli anime yahut mangalar kötü olarak anılıyor umarım bir daha böyle bir saçmalık yaşanmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yerel otakular da az değil hani. "Ben pikaçuyum" deyip camdan atlayanlar vardı. Pikaçu'nun, 783 bölümdür uçmadığı ise apyarı bir gerçek.

Edit: Yalnız, otaku diyoruz da bu tür haberlerde bahsi geçenlerin hep küçük yaşta kişiler olması çok üzücü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Çocukların hiçbir suçu olduğunu düşünmüyorum bu gibi durumlarda. Ebeveynlerinin onları yanlış yönlendirmesi ya da eksik bilgilendirmesi sonucunda çıkıyor tüm bu olaylar.

Çocuk bu hayal dünyasında olması çok normal. Gelişimi açısından da gerekli. Fakat hayal ile gerçeği ayırt edebilmesini sağlamakta büyüklerinin işi.

Ne kadar yasaklama, kısıtlama getirilirse getirilsin bir şekilde bu veya benzeri bir çok olay yaşanmaya devam edecektir. Üzücü olsa da bu bir gerçek.

Ayrıca sadece bu materyallerle ileişkilendirilmesi de olayın eksik bir bölümü. Belki bunun altında daha başka sebepler var ama gerçek sadece görünenle kısıtlı olduğundan hemen yaftalanıyor bu materyallere.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kızın “Artık yaşayamıyorum” diye bir not bırakıp atlaması kesinlikle manganın suçudur canım ailenin hiçbir etkisi yoktur ailesiyle bu kadar mutlu mesut olan çocular nasıl olurlar da ölmeyi göze alırlar (!) Tamamen yetiştirilme tarzı. Bu tarz aileler çocuklarını sürekli baskı altında bırakarak onları kendi dünyalarına çekilmeye iterler,mutluluğu farklı yerlerde aramaya çalışan çocuklar ise daha farklı alanlara yönelip bunalıma girip intihar ederler.Aileler artık bilinçlenmeli çoğusu çocuğuna ne izlettiğini bile bilmiyor, çocukların gerçekle hayal arasındaki farkı ayırt edebilmelerini sağlamak da ebeveynlerin görevidir .

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

nedenlere takılmadan önce , insanların ruh halini bilmemizde gerekir , Çoçuk diye düşündüğümüz diğer insanlar 12 yaşında bir çoçuk bile 26 yaşındaki bir ergen kişiden daha zekidir , durum ve anlar farklılık göstersede, bu konularda hep sakın ve tebbirli davranmakta fayda var ...

arkadaşlarımıza snopi verelim , eğitelim :D daha yenilikçi bir otuku projesş yapalım .. bilinçi kardeşlerimiz doğsunlar :D :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aileler kendi yanlışlarını başka şeyler üzerine yıkmaya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonuçta hiperaktif ve hayalperest karakterler öyle yada böyle bir şekilde geberiyor pikaçu yüzünden olmasaydı bakkal yüzünden camdan atlayacaktı bu şahıs. Bu tür haberlerden iğreniyorum çünkü bunların bir etkisi olsa bile tepki saçma, çözüm yanlış. Bununla birlikte ben bu animeden hoşlanmamıştım çünkü suçluları öldürerek kahraman olan bir karakter var bu da yanlış bir şey yaaa...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yerel otakular da az değil hani. "Ben pikaçuyum" deyip camdan atlayanlar vardı. Pikaçu'nun, 783 bölümdür uçmadığı ise apyarı bir gerçek.

Edit: Yalnız, otaku diyoruz da bu tür haberlerde bahsi geçenlerin hep küçük yaşta kişiler olması çok üzücü.

Gerçek otaku olsa en azından çalizardım ben diyerek atlardı :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?