Jump to content
  • Kayıt Ol

Sidonia no Kishi


CHOBiTS

Önerilen İletiler

33938l.jpg

KoC.png

Yayınlandığı derginin kapak notuna göre "Sidonia no Kishi" mangasının animeye uyarlanacağı duyuruldu. Hala devam eden manganın yayınlanmış 9 cildi bulunuyor. Henüz animeyle ilgili ayrıntılar belli değil.

Mangayı gecen sene okumaya başlamıştım ve baya da sevmiştim lakin bazı gelişmelerden sonra devam etme fırsatım olmadı.

Konu:Hikaye dış uzayda ve çok uzak bir gelecekte geçmekle beraber. Dünya uzaylılar tarafından yok edilmiş, bir kısım insanlar koloniler halinde uzaya kaçabilmiştir. Bu kaçıştan 10 asır sonra koloniler arası bağlantılar kopmuş ve hayatta kalan insan sayısı bilinmemektedir. Hikaye Sidonia adlı bir koloni gemisinin uzay yolculuğunu ve uzaylılarla olan savaşlarını konu ediniyor.

Mangayı okuyalı çok olduğundan karakterleri pek hatırlamıyorum ama asıl tanıtım başrol üzerine yazılmalıydı.

Kaynak:

http://myanimelist.net/forum/?topicid=601125

Sitemizde yapılan haberleri paylaşırken AMT Fansub'tan alıntı olduğunu belirtmeyi unutmayın. Yazan: CHOBiTS

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    6

  • CHOBiTS

    3

  • Unbreakable

    1

  • givemebaby

    1

konusu sanki battlestar galactica yı anımsattı.haber için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İnternetim kesildiği için haberi 1 dk sonra paylaşmak isterdim ama yapamadım maalesef ama yine de Chobits'e teşekkürler. Knights of Sidonia'nın benim için en önemli yanı en sevdiğim Mangaka'lar içerisinde ilk 3 yada ilk 5'de sayabileceğim Tsutomu Nihei'nin kaleminden çıkmış olması ki Blame!, Biomega ve Abara gibi yapıtlarının yanısıra Digimortal, Zeb Noid, Noise! ve Wolverine: Snikt! gibi oneshot'ları okuduysanız Nihei'nin ne kadar detaycı bir deha olduğunu ve neden insanları eğlendirme amacında olmayan karanlık tarzına da aşinasınız demektir. Fazla zamanım olmadığından şunu söylemek durumundayım: Knights of Sidonia her Nihei yapıtı gibi sert bir yapım. Hatta dostum Unbrekable, Knights of Sidonia ile ilgili çıkan her bir yan ürünü haber verdikçe içimde günün birinde bu yapıma dair "Acaba günün birinde bu da Anime olur mu?" şeklinde bir düşünce düşüp dursa da dürüst olmam gerekirse Nihei'nin sert, karanlık ve kaotik tarzından dolayı kendimi buna ancak haberi gördüğümde inandırabildiğimi belirtmeliyim. Dizaynlar bana Five Star Stories ve Juusenki L Gaim'i bir ölçüde anımsatsa da oldukça özgün sayılırlar. Konu bildik gibi görünüyor ama işleniş çizgisel işlenebilecek bu tarz bir konuyu oldukça dallandırıp budaklandırabilme potansiyeli taşıyor. Temel beklentim bu yapımın 12-13 bölümlük bir TV serisine adapte edilmesi yada karakter dizaynlarında değişime gidilmesi gibi bir hata yapılmaması gerektiği yönünde, bu şekilde Manga'yı az biraz kırparak da olsa tümüyle işleyebilir ve Mangaka'nın eserlerinin genelinde kullandığı sert, kaotik ve karanlık havayı kaybetmemiş olurlar.

Yapımın bir diğer anlamı, şimdiden bile Mecha türünün meydan savaşı olarak geçeceğine kesin gözüyle baktığım 2014'ü daha da kızıştıracak olması. Soukyuu no Fafner 2. Sezon, EVA 4.0, Gundam The Origin, Gundam Unicorn ve Code Geass Gaiden finali ile aklıma şu an gelmeyen pek çok yapım bu dönem için gün sayıyor olacaklar. Elbette bu bolluk kesinlikle kalite olarak genele yansıyacaktır. Bu yapımlardan en az birkaçı başarı kazandığında da yapımcılar izleyicilerin gözüne girebilmek için mispeten zahmetsiz yöntemlere artık daha az başvurabileceklerini görecek ve bu da bize emek harcanmış, türce çok daha çeşitli ve sağlam Anime sezonları görmemizi sağlayacaktır düşüncesindeyim.

sidonia_no_kishi_c03_p18-19.png

0o34Th7w_Ksp4xvb8darng.jpg

Mecha konsepti hakkında fikir sahibi olmanız için Aralık 2012'de piyasaya sürülen 1-144 Guardian'a göz gezdirebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanırım ilk defa Nihei'nin bir eseri anime'ye uyarlanıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sanırım ilk defa Nihei'nin bir eseri anime'ye uyarlanıyor.

BLAME! 2000'leirn başında Anime'ye uyarlanmıştı fakat bu kısa metrajlıydı ve konudan ziyade ambians hakkında fikir verme amaçlı, sadece karşılıklı birkaç cümle barındıran deneysel bir Anime'ydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu adamın çizim tarzı acayip değişti. Artık Blame'i çizdiği kadar güzel çizemiyor bence. O karalamalar gidince geriye hiçbir şey kalmıyor. Bu adama dağınık çizmek yakışıyor, aksi halde pastelle boyamış gibi bir his veriyor. Biomega'da mangaka son numarasını yapmıştı. Bu mangayı sırf çizimlerinden okumadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

Teaser'den doğru dürüst birşey anlamadım mangasını okuyordum en azaından olaydan haberdarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 7 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...

Yeni Teaser yayınlandı. Böylece Angela'nın da bu seriye şarkı hazırladığını öğeniyoruz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Teaserlardan gördüğüm animasyon tarzı çok hoşuma gitmese de uzun vadede bakalım nasıl bir şey olacak?

Her zaman 90'ların çizim ve animasyonunu beğenmiş biri olarak fazlasıyla 3D barındıran animasyonlar pek hoşuma gitmiyor.

Angela'nın güzel sesini bu seride de duymak güzel bir artı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Bu yıl aldığım en güzel haber bu olsa gerek. Sağolasın @meyday

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gerçekten çok güzel bir haber. 2. sezonu kesinlikle hak eden bir seri.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 ay sonra...

Yeni sezon Nisan 2015'de yayına başlayacak. Yeni sezon Anime içinde Anime mantığıyla hazırlanıyor ve içerisinde Tsutomu Nihei'nin bir diğer klasiği Blame'in Anime'sini de içerecek.

Ayrıca Mart ayında gösterime girecek 1. film özeti, seride yeralmayan sahneler ve farklı sanal kamera açıları içerecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk sezondaki ses efektleri ve slow motionlar insana çok keyif vermişti, her ne kadar mangasına bağlı kalmasalar da. Umarım ikinci sezon da bu kaliteyle devam ederler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?