Jump to content
  • Kayıt Ol

Final Fantasy VIII


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Final Fantasy VIII, Square firmasının 1999 yılında PSX için piyasaya sürdüğü bir J-RPG oyunudur. Gördüğü yoğun ilgi üzerine 2000 yılında bir PC portu da yapılmıştır. Hikaye anlatımındaki başarıyı gösrsel olarak sağlayamayan Final Fantasy VII'nin bayrağını bir adım öteye taşıyan yapım, özellikle Japonya dışındaki birçok oyuncunun seriye girişini sağladığı söylenebilir.

Her ne kadar SNES'deki Final Fantasy oyunlarını bir süre oynamış olsam da Final Fantasy VIII çok kısa sürede öğrenilen bir dövüş mekaniğine ve kolay kontrollere sahip. Balamb Garden isimli hareket edebilen mekanik bir adaya benzer dev bir akademi şehrinde yaşayan ve gerçekle ayırd edemediği tuhaf düşler gören Squall Leonheart'ın hikayesi, onun Galbadia Garden'ina karşı okulunun kahramanı olacağı bir dizi mücadeleye, ardından gelecekten gelen esrarengiz bir büyücüye karşı insanlığın kaderini belirleyecek bir varoluş savaşına dönüşür. Elbette her Final Fantasy yapımında olduğu gibi dostluk ve aşk temaları hikayenin ilerleşinde önemli yere sahip.

Final Fantasy VIII hakkında yazacaklarım eminim asla tükenmez ki bu yazı böyle kalmayacak zamanla daha da genişleyecek, bundan emin olabilirsiniz. Bu yazıyı yazma gereği duymamsa güzel bir haber verebilmek için girizgah oluşturmak: Squarenix firması birkaç gün önce yaptığı bir açıklama ile çok yakında bu oyunu görsel olarak ewlden geçirerek yeniden piyasaya süreceklerini duyurdu. Bu Remake sürümün İngilizce olarak da piyasaya sürülüp sürülmeyeceğini bilmiyorum fakat eminim onlarca saatini ve gecelerini bu oyunun karşısında geçiren birçok arkadaş için sevindirici bir haber olacaktır bu.

Kaynak: Jefusion

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    1

  • dante33

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Final Fantasy serisi muhteşem bir seri Online oyunları ve PS3'e çıkan oyunları dışında bütün oyunlarını bitirdim (maalesef abim PS3 vermediğinden son oyunu oynayamadım :D) Gerçekten RPGyi seven insanlara öneririm özellikle Final Fantasy VIII muhteşem bir oyun mutlaka oynanmalı ilk oynadığım Final Fantasy oyunuydu :) ayrıca psp olanlara Dissidia 012: Duodecim Final Fantasy öneririm. Emeğin içinde teşekkürler :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?