Jump to content
  • Kayıt Ol

"Arslan Senki" yeniden!


Bakayalo

Önerilen İletiler

Bakayalo

90529l.jpg

başlık formatını Bahamecha'dan çarptım :P

Fullmetal Alchemist'in mangakası Hiromu Arakawa, aylık manga dergisi Bessatsu Shounen Magazine'in Ağustos sayısından itibaren yayımlanmak üzere, Ginga Eiyuu Densetsu (Legend of the Galactic Heroes) ve Souryuuden (Legend of the Dragon Kings) gibi efsanevi fantastik ve bilim-kurgu roman dizilerinin yazarı Yoshiki Tanaka'nın daha önce shoujo manga olarak uyarlanmış olan Arslan Senki (Arslan'ın Kahramanlık Hikâyeleri) roman dizisini yeniden mangaya uyarlıyor!

İlhamını ve birçok karakterini 19'uncu yüzyıl İran hikâyecisi Nakîb'ül-Memâlik'in "Emir Arslan-ı Namdar" hikâyesinden alan Arslan Senki romanlarının, ilki 1986'da, sonuncusu 2008'de yayımlanmış 13 cildi bulunuyor; Wikipedia'ya göre devamı gelecek, myanimelist'e göre gelmeyecek. Büyük rağbet gören romanlar 1991 ve 1992'de birer film ve 1993-1995 arasında 4 OVA olarak animeye uyarlanmıştı. 1991-1996 arasında ise shoujo manga dergisi Asuka Fantasy DX'te Chisato Nakamura'nın elinden manga olarak yayımlanmıştı.

Bu sezon BetsuMaga'dan iki manganın (Aku no Hana ve Shingeki no Kyojin) animesini gördük, belki iki üç seneye yeni Arslan Senki animesi de çekilir diye ümitlensek mi ki?.. :P

KONU (romanın konusu)

İhanete ve kara büyüye uğrayan Pars orduları, kadim düşmanları Lusitanya'ya mağlup olur; Pars Krallığı'nın başkentini alevler sarar. Tahtın genç vârisi Prens Arslan, sadık komutan Daryoon, eski askerî stratejist Narsus ve çırağı Elam kaçmayı başarırlar. Onlara kısa süre sonra gezgin ozan Gieve, Narsus'a âşık olan hırsızlar ülkesi vârisi Alfreed ve doğduğundan beri Arslan'ı korumaya adanmış güzel rahibe Pharangese katılır.

Ülkesini ve tahtını almaya kararlı olan Arslan, hem Lusitanyalı işgalcilerle hem de kendini tahtın tek gerçek vârisi ilan eden Gümüş Miğfer şövalyesi Hermes ile savaşmak zorundadır. Doğduğundan beri savaştan nefret eden genç Arslan'ın, ülkesini esaretten ve halkını aristokrasinin prangasından kurtarma yolundaki uzun ve hazin mücadelesi böylece başlar...

haber kaynağı: Bessatsu Shounen Magazine, Haziran sayısı; myanimelist

konu özeti kaynağı: myanimelist

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Bakayalo

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?