Jump to content
  • Kayıt Ol

Anime/Manga/VN İnternet Siteleri


ademania

Önerilen İletiler

Hep merak ettiğim bir konuydu, hepimiz anime, manga vb. konularla haşır neşiriz ve bununla ilgili de internette sık sık takıldığımız siteler mevcut. Ben de belli başlı sitelerde geziyorum fakat belki de ilgimi çekecek başka siteler olduğu halde onlardan haberdar değilim. Burada herkes bu konuyla ilgili ne tür siteleri hangi amaçla kullandığını yazarsa hem benim hem de diğer üyelerin yararlanabileceği bir bilgi bankası oluşabilir diye düşündüm. Öncelikle kendi gezdiğim siteleri ve ne amaçla kullandığımı yazayım.

Her ikisi de izlediğiniz animeleri ve okuduğunuz mangaları kaydedip takip edebileceğiniz, ayrıca diğer anime izleyen kişilerle konuşabileceğiniz, bu işlerle uğraşan kişilerin olmazsa olmaz sitelerinden.

http://myanimelist.net/

http://anidb.net

Görsel romanlar (Visual Novel) için kullandığım veritabanı.

http://vndb.org/

Her türlü absürd tartışmayı bulabileceğiniz, konuların takip edilemeyecek bir hızda aktığı, canım sıkıldıkça girdiğim ünlü image board.

https://boards.4chan.org/a/

Torrent indirmek için kullandığım siteler.

http://www.nyaa.eu/

http://bakabt.me/

Manga indirmek için kullandığım bir site.

http://www.mangatraders.com/

Online manga okumak için kullandığım siteler.

http://mangafox.me/

http://www.mangareader.net/

Anime, manga, VN ile ilgili resim aradığımda kullandığım iki site. Danbooru'da hentai resimler de mevcut.

http://www.zerochan.net/

http://danbooru.donmai.us/

Arada sırada yabancı ve türk sub sitelerine girdiğim de oluyor, özel olarak takıldığım bir tanesi yok. Forum olarak da bildim bileli AMT'yi kullandım.

Siz de bu konularla ilgili her türlü kullandığınız siteyi bu başlık altında belirtirseniz sevinirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • ademania

    1

  • gundamaster

    1

  • AkuTan

    1

  • Ryuga

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

gundamaster

İnternette anime üzerine tek yer aldığım forum:

AMT

Liste tutma ve sohbet manasında:

MyAnimeList

Liste yedeği, daha çok fansub yorum ve bilgileri ayrıca anime incelemeleri için

AniDB

Torrent:

Tokyotoshokan

Nyaa

Bakabt

Manga Download

Mangatraders

Daha iyisi var mı bilmiyorum. Varsa bilgilendirin.

Online manga okumak için

Mangareader

İş yerinde yasaklı olsa da uzun zaman buradan faydalandım. Yeni bir yer bulmalıyım.

Arşivi epey geniş olduğundan yer yer kullandığım;

Mangafox

Bu da yasaklı. Her şekilde önümü kapıyorlar ama yılmak yok!

Wallpaper

Anime Paper

Zero-Chan/

MiniTokyo

Anime Haberleri

ANN

Senin bahsettiklerinden pek farklı değiller.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir konu olmuş,hemen paylaşayım bende birkaç site.Gerçi hemen hemen hepsi visual novel ağırlıklı gibi ama olsun,zaten anime-manga üzerine gerekli siteleri diğer arkadaşlar doldurur yakında :D

http://fuwanovel.org - Visual novelde yeni olan, daha doğrusu ingilizce okumayı düşünen arkadaşlar için mükemmel bir site. Şirin bir teması ile ingilizceye çevrilmiş tüm oyunların tanıtımları - örnek resimleri - puanlamaları vs mevcut.Ayrıca tüm oyunlar için bol seed içeren torrent bulundurması da çok büyük bir artı. Kısacası vndb'den oyunun konusuna bakıp başka siteden resimlerini inceleyip ardından link aramak yerine bu hepsini bi noktaya toplamış.

www.anime-sharing.com - Visual novel adına Download kalesi desek abartı olmaz. visual novellerin internete ilk düştüğü yer burası oluyor, güncel takip eden biri olarak büyük nimet benim adıma.Bunun haricinde bi türlü çalışan link bulamadığınız eski oyunlar içinde bir request açmanız yeterli oluyor, 1-2 gün geçmeden anında upload ediyorlar.Ayrıca forumuda kullanmaya çok müsait, çok sıcakkanlı insan mevcut konuştukça konuşası geliyor insanın. Yalnız sitenin bazı bölümlerinde +18 içerik olduğunu belirtmem lazım, sonuçta eroge üzerine bir forum.

http://omochikaeri.wordpress.com/ - Visual novel üzerine Mükemmel bir blog.Diğer sitelerin aksine bunda hiçbir erotik resim veya içerik yok, gönül rahatlığı ile girebilirsiniz.Blogun en öne çıkan özelliği; yazarların önümüzdeki ay çıkacak tüm visual novellerin triallerini okuyup,ay başında trial'e dayalı olarak kısa kısa tüm oyunları tek tek yorumlaması, "June 2013 Eroge Releases" gibi başlık altında.Ben okuayacağım visual novellere bu arkadaşın yorumu doğrultusunda karar veriyorum,Okumaya meraklı olmasanızda en azından "nasıl şeyler çıkıyor" vs gibi merak edenler bi göz atabilir.

__________________________________________________________

Visual novelden biraz uzaklaşayım yoksa dayak yiyeceğim forumdan.

http://neregate.com/ - Blogda pek fazla birşey yok, nedense hiçbir zaman aşırı incelemedim ama gördüğüm kadarıyla blog sahibi random resim paylaşıyor sadece.Peki paylaşmaya değer noktası ne? Anime chartları. Bildiğiniz gibi önümüzdeki sezon çıkacak animeler hakkında fake, yalan, yanlış birçok chart yayınlanıyor. Bizim türk arkadaşlarda bunlara aşırı inanıyor, nitekim birkaç ay önce yayınlanan fake bir charta herkes inanmış,hatta oradan çevirecekleri projeleri açmaya başlamıştı. O açıdan bu site gayet güzel,Burada eğer chart varsa kesinlikle inanabilirsiniz gayet güvenilir kaynaklardan topluyor haberleri blog sahibi.

http://tenshi.ru/anime-ost/ - Ost üzerine pek kaliteli bir site. Download hızının yüksek oluşu & 1 soundtrack için tüm albümü indirmek zorunda bırakmayışı, yani albüm içindeki şarkıları tek tek indirebilme imkanı sunması aşırı gayet kullanışlı yapıyor kendisini.Tek problem site pek güncellenmiyor, yeni yapımları bulamayabilirsiniz yani.Ancak 2011 ve öncesi için (yıldan emin değilim, kafama göre bir yıl verdim) kesinlikle tavsiye ederim.

http://gendou.com/ - OP-ED için en güzel sitelerden bir tanesi. Güncel animelerin openinglerini buradan çekebilirsiniz,Ancak yanlış bilmiyorsam sadece op - ed üzerine çalışıyor, anime içindeki başka bir ost için faydalanamazsınız gibi.

http://www.mangaupdates.com/ - Son olarak bunu da paylaşıp bitireyim mesajı.Kendisi Manga Database görevi gören bir site,mal veya anidb'deki manga hakkındaki bilgi eksikliğini burası gideriyor. Manganın konusu, Manganın içerdiği Taglar, Hangi yıllar arasında yayınlandığı,Hangi gruplar tarafından çevrildiği,En son hangi chapterın çevrildiği, Mangakası, Çizeri, Yayınlandığı dergi vs gibi üç aşağı beş yukarı gerekli her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz.

Aklıma geldikçe devam ederim ben bu konuda, şimdilik bu kadar yeterli gibi. Zaten site yazmaktan çok sitelerin tanıtımını yaptım sanki bir link vermekte bile bu kadar yazı çıktı :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

fuwanovel.org'un temasını çok sevdim ben de. :D

Ben de bir kaç tane söyleyeyim bari yazmışken:

Torrent:

AnimeTorrents

Animebytes (Üyelik için girişte bir takım soruları cevaplamanız lazım. Değişik ve güzel bir şey yapmışlar davetiye sistemi yerine)

Asiandvdclub - Sadece ham dvd ve bluraylerin paylaşıldığı site. Encoderların çok işine gelir özellikle.

3arbya Arap torrent sitesi. Yer imlerinde duruyor ama hiç kullanmadım. Bir köşede kalsın, lazım olur belki :D

Manga:

Batoto - Online okuyacaksanız kesinlikle batoto'yu tercih edin derim. Diğer online siteler gibi kaliteyi düşürmüyorlar. Orjinal kalitesi ile yüklüyorlar.

Manga Download ve Okuma:

Domdomsoft manga downloader

MMCE manga okuyucusu

Domdomsofttan indirip okuyucu ile okuyorum, çok rahat oluyor.

Müzik:

Sadece anime şarkıları değil, genel olarak kore ve japonya müzikleri üzerine siteler:

Jpopsuki- En kaliteli japon & kore müzik trackerıdr. Ne ararsanız vardır. (Davetiye gerekir ama)

Jpopasia - Uzakdoğu müzikleri adına her şey

Vocaloidp3 - Vocaloid şarkıları üzerine site

Resim:

Render-graphiques - Render (arka plansız karakter resmi) sitesi. İçeriği baya geniş.

Deviantart Her türlü renklendirme, fan artı bulabilirsiniz.

Forumlar:

SoutenSubs - Her ne kadar aktif olmasa da, ara sıra bekleriz :P

Anime.web.tr

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?