Jump to content
  • Kayıt Ol

Rozen Maiden 2013


AkuTan

Önerilen İletiler

BYY0R7g.jpg

Bu konuyu benim açmam en uygunu olacak sanırım,Çünkü animemiz hem Remake, Hemde remake değil aslında.Baya bi karıştırmış yapımcımız deen.Bölüm hakkında yorum yapmaya geçmeden önce şu açıklamayı yapalım hemen.Kafanız biraz karışabilir,lütfen dikkatli okuyun.

Rozen Maiden Mangası 2 parçadan oluşmakta.1. Parça 7 volume sürmüş ve bitmiş durumda,2. parça ise ilk parçanın ardından bittiği yerden devam ediyor ve hala yayınlanmakta.

Rozen maiden Anime olarakta şimdiye kadar tamamlanmış 2 sezon var. Bu 2 sezonluk anime serisi Manganın 7 volume'lük 1. parçasını neredeyse yarı yarıya denilecek kadar fillerle harmanlamış bir şekilde uyarlamış bulunmakta. Manganın 2. parçasına ise hiç bulaşmamış bu animemiz.

ve Son olarak elimizdeki Bu Remake serisi.Bu ise ilk bölümde manganın 1. parçasını kabataslak (hemde baya kabataslak) bir şekilde özetliyor,ardından manganın 2. parçasının başlangıcından düzgün bir şekilde devam ediyor.Kısacası bu sezonu izleyip anlamak için 2 seçeneğiniz var;

Ya 7 Volume'lük manganın ilk parçasını okuyacaksınız ki en doğrusu bu aslında,böyle yaparsanız anlamanızda hiçbir sıkıntı olmaz;

Yada 2 Sezonluk animeyi izleyip bundan devam edeceksiniz.Ancak yukarıda da kalın bir şekilde söylediğim gibi 2 sezonluk anime bol miktarda filler sokmuştu, yani bunu izlerken o bilgilerinize dayanmamanız lazım,birbirlerini tutmadıkları veya orda yaşayan bir karakterin burda ölmüş olduğu tarzı durumlarla karşılaşabilirsiniz.Remake animemiz ilk bölümünde önemli farklılıkları gösteriyor zaten ama, yinede ilerde birbirini tutmayan durumlar olursa bu remake'de söyleneni asıl olarak kabul etmeniz lazım çünkü direk olarak manganın 1. parçasına bağlı bir şekilde devam ediyor kendisi.

Açıklamamızı yaptıktan sonra 1. bölüm hakkındaki görüşlerimi paylaşayım fazla uzatmadan;

Açıkçası ben aşırı memnun kaldım.Tüm izleyiciler gibi tabi ki bende de "keşke 2. parçadan başlamasalardı da sıfırdan sağlam bir remake görseydik" hislerine sahibim o başka bir mesele ama,Çizim-Ost ve Seslendirme üçlüsünün 10 üzerinen 10a yakın olduğunu görünce hemen bastırdım bu hislerimi. Teknik açıdan bence mükemmele yakın, Umarım hikayeyi işleme hızları veya aktarmada da bir problem yaşamazlar da her ne kadar tam remake olmasa da en azından bitirdiğimizde sağlam bir anime izledik diyebilelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    2

  • AkuTan

    1

  • Ronnie92

    1

En Çok Yazanlar

gundamaster

Bu konuyu açacaktım ama sana bırakmıştım AkuTan. Böyle detaylı bir açıklama geleceğini bildiğimden.

İlk seriyi izlemiş olmama rağmen ben deilk bölümün hızına ve olanlara bir "Ne oluyoruz" dedim.

Direk bebekler birbirleriyle aksiyoan girdiler daha neyin ne olduğu tam olarak anlatılmadan. Belki sonraki bölümlerde yavaştan anlatırlar ama anlatmazlarsa şayet mangayı okumalı veyahut ilk sezonu izlemeli.

Tam bir reboot bekliyordum ben de fakat öyle bir şey yapmamış Deen.

Deen demişken karakter çizimleri neredeyse her seride aynıdır bu yapımcı firmanın ve direk bu Deen dersiniz. Bu seriye de güzel bir çizim ve animasyon seçilmiş fakat genel Deen konseptinden biraz farklı.

Seslendirme kadrosu ilk serideki ile aynı en azından kulağıma öyle çalındı. Sawashiro Miyuki'yi de Shinku ile tanımıştım yine kendisi başrolde.

Ostlar ise epey güzel ve kaliteli.

Konu hızlandırılmazsa her şekilde güzel bir anime olacak fakat 13 bölüm gözüküyor. Malum bu da beni korkmaya itiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...
gundamaster

Biraz fazla ağırdan mı alıyorlar ne? İki bölüm Shinku'yu tamamlamak sürdü. 3 bölümdür de Kirakishou muhabbeti geçiyor ama tam atraksiyonunu göremedik.

Galiba 4. bölümle beraber biraz hızlanma olacak. Seri bu kadar ağırdan aldığına göre muhtemelen ikinci bir sezon yapacaklar gibi geliyor bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...

Tamam aralarında fazla yıl farkı var ama keşke eski tarza daha yakın bir çizim tarzı olmasını dilerdim. Bu arada Ali Project yine opening şarkısında döktürmüş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?