Jump to content
  • Kayıt Ol

Silent House - "Sessiz Ev"


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

images?q=tbn:ANd9GcT1LOQtardu8wevTbnV4lBHcNW3GRwyzHMlQweJWlFtZeY9ypkTzg

Güzel ve gizemli kızımız Sarah (Elizabeth Olsen), yazlık evlerinin satışı için babası ve amcası ile birlikte uzun zamadır kullanmadıkları bu eski evlerine gelmiştir...

Ev satış aşamasında olduğundan dolayı bir çok tadilat yapılmakta ve darmadağın bir haldedir. Elektriğin de kesik olduğu evde aydınlamayı kullandıkları fenerler sağlamaktadır.

Ortalığın epey dağınık olduğu evde bir takım sesler duyulmaya başlanır ve Sarah evde yalnız olmadıkları izlenimine kapılır...

images?q=tbn:ANd9GcQDnwW88MLD6xv5qcek7hgCs_jsaFm61wtchsQUcOkvG6mfFMLR

Babası ve amcası ile evi toparlamaya çalışan Sarah amcasının da evden ayrılması ile babası ile evde yalnız kalır. Daha sonra yaşayacağı bir takım olaylar silsilesi sonucu evde sonu kanlı biten durumlarla karşılaşır.

Akıl sağlığının da olaylar neticesinde iyice dengesizleştiği Sarah acaba evden ve bu yaşadıklarından kurtulabilecek midir?

La Casa Muda adlı Uruguay yapımı filmin ABD versiyonu olan bu filmin özelliği kesintisiz tek bir planda ve gerçek zamanlı olarak çekilmiş olmasıdır.

Filmde kamera sürekli Sarah'ı takipte olduğu için izleyici sadece Sarah'nın görebileceği alan kadar ortamı görebiliyor. Bu filme karakterle empati kurabilme özelliğini katmış.

Filmin ilk yarım saati genelde durgun seyrediyor ve ortamı tanımaya çalışıyoruz. Daha sonra ise gelişen olaylar neticesinde gerilimin dozu artıyor ve finale kadar nefessiz bir seyir yaşatıyor. Aktüel kamera sayesinde ve Elizabeth Olsen'ın güzel oyunculuğu ışığında gerilim yeterli düzeyde verilebilmiş.

images?q=tbn:ANd9GcQgdcUldUWBbEzaVXPImBnd9_PbirayP1EV7Ng0JLZAA0n-SzHDRw

Karanlık ev ortamının kendine has korkutucu ve geriliminden yararlanan film, Sarah'ın evde birilerini görmesi fakat sizlerinin görememesiyle merak uyandırmasının yanı sıra bir süre sonra can sıkıcı olabiliyor.

Film sonunda öyküdeki bazı kısımlar domino taşları misali yerine otursada asıl vurucu kısmın atlanması filmin en büyük eksiklerinden olmuş.

Kendine has çekim özelliği ve ortam ambiyansından faydalanarak iyi bir gerilime imza atan film kolay tahmin edilebilir senaryosu ve boşlukları ile orta sınıf bir gerilim filminden fazlasını vaad etmiyor.

Türü sevenlerdenseniz bu filmi de denemenizi tavsiye ederim ama büyük bir beklentiniz olmasın.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 0
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?