Jump to content
  • Kayıt Ol

Silver Spoon - Gin no Saji


gundamaster

Önerilen İletiler

gundamaster

Ailesinden uzakta yaşamayı düşleyen Yugo Hachiken, ziraat lisesine kaydolmaya karar verir. Ders çalışmadaki üstün becerisi sebebiyle bu okulda da başarılı olacağını düşünüp, hiçbir sorun olmayacağına kanaat getirir. Kısa zamanda çok büyük yanılgı içinde olacağını görecektir. Şehirli bir genç olarak tarım hayatının zorlu şartlarını keşfedecektir. Çiftlik yaşamı konusunda hiçbir bilgisi olmayan Hachiken bu zorlu maceradan kurtulabilecek mi? Bol çamurlu, komik, ara ara göz yaşlarıyla dolu bu hikaye artık başlamış durumda.

Hachiken ve arkadaşalrının okula geliş amaçları birbirinden farklı olması bir çok konunun da işleneceğini göstermekte. Biri veterinerlik konusunda uzmanlaşmak isterken, öteki ailesinin de çiftliği olması sebebiyle bu konuda tahsisini gerçekleştirmek istiyor. Bunlar arasında Hachiken sıyrılıyor ve belirgin bir amacı olmamasına rağmen bu okula geliş amacı aslen ailesinden uzaklaşmak. Derslerde çok başarılı olduğunu düşünmesi bu okulda onu başarılı kılabilecek mi göreceğiz.

Bölüm boyunca kendisinin ziraat ve tarımcılık konusunda bilgisinin sıfır olduğunu görüyoruz. Buna en iyi örnek yumurtanın aslen nereden çıktığını dahi bilmemesi :)

Sezonun slice of life etiketine en çok yakışan animelerden biri olduğunu düşünmekteyim. Öğrenciler bu değişik okulda tarım ve hayvancılıkla uğraşırken bir yandan banyo sırasına giriyorlar, bir yandan zorlu hava şartları ile uğraşarak yemek saatlerini bile kaçırabiliyor. Günlük yaşamda çıkacak zorlukları güzel işlemiş açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 1
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    1

  • CloudT

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

En Hareketli Günler

1. bölümü izledikten sonra, neden isminin Gin no Saji olduğunu daha iyi anlamış oldum. Hoş bir gönderme yapmışlar.

Hachiken-san karakteride şehir çocuğu ünvanını hiç elinden bırakmıyor. Köy yani tarım hayatına adaptasyon süreci biraz zor olacak gibi -ki sınıftaki neredeyse herkes zaten o süreçten geçmiş, aile işleri dolayısıyla gelmiş kişiler olduğundan Hachiken-san gibi bir sorun yaşamayacaklardır.

Neyse bu teferruatlar bir kenara, o tavuk sahnesi neydi lan öyle?! Çat diye kellesini vurdu. O.o

Ve anüs muhabbeti bir an beni bile bir garip hale getirdi. Her ne kadar bilindik bir şey olsa bile o karakterin durumu neydi öyle. Fakat sonunda yumurtayı yediğinde yüzündeki etki acayip bir şekilde tebessüm ettirdi.

Kapanış şarkısı da çok hoş olmuş. Dinlemeyi ihmal etmeyin.

Bunun dışında, o buzağı ne kadar tatlıydı öyle? *-*

Son olarak aklıma takılıp duruyor, niye hep Hachi ile başlayan isimlere denk geliyorum. Bu kadar moda mı acaba? Bizde ki Ali, Veli gibi olabilir mi...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?