Jump to content
  • Kayıt Ol

Initial D Final Stage & Gekijouban Shin Initial D


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

ã€HD】 é**æ–‡å*—D Initial D BLOOD on FIRE by AAA(トリプル・エー) - YouTube

Shiuchi Shigeno'nun 18 yıl önce yayına başlayan Initial D Manga'sının 29 Temmuz'da sona ereceğinin açıklanmasının üzerinden kısa süre geçmişken Comic Natalie'den gelen açıklama Anime severleri sevindireceğe benziyor. Buna göre gelecek yıl yeni bir Initial D TV serisi (Initial D Final Stage) yayına girecek ve 2014 yaz sezonunda da yeni bir Initial D filmi (Gekijouban Shin Initial D) vizyona girecek. Detaylar hakkında henüz bilgilendirilmemiş olsak da Young Magazine'in Shibuya Complex binasında 26 Temmuz'dan itibaren düzenleyeceği sergide filmin biten kısmından kısa gösterimler yapılacağını biliyoruz. TV serisinin bölüm sayısıyla yayın tarihi yada filmin vizyon tarihi gibi net bilgiler içinse beklememiz gerekmekte.

1995'de yayın hayatına başlayan ve geçtiğimiz ay 45. cildine ulaşan Initial D, drift yarışı temalı serilerin önünü açan ve alanında en büyük ilgi görmüş Manga olarak biliniyor. Anime uyarlamasının ilk sezonu 1998'de yayınlanmış, gördüğü büyük ilgi üzerine birkaç devam sezonu ve OVA'lar, bir Live Action film ve çeşitli platformlarda oyun adaptasyonları şeklinde yoluna tam gaz devam etmişti. Anime serinin şu sıralar ayda 2 bölümlük formatta yayınlanan 5. sezonu yayınına tam gaz devam etmekte.

Initial D, sıradan bir liseli olan Takumi Fujiwara'nın gündüzleri bir benzin istasyonunda pompacılık geceleri de babasının Tofu dükkanının kuryeliğini yaparken kısa sürede Akina Dağı Efsanesi olmasını ve ülkenin en büyük Drift takımlarının girilemez sanılan dünyalarını sarsma hikayesi olarak özetlenebilir. Initial D aynı zamanda gerçek Drift jargonunu kullanması ve içinde gerçek markaların/modellerin yeralması sebebiyle yarışlarla ciddi şekilde ilgilenen birçok insanın bile favorileri arasına girmeyi başarmış bir yapım.

Efsanevi bir serinin daha sona eriyor olduğunu düşünmek üzücü olsa da en azından bu serinin adına yakışır prodüksiyonlarla bitecek olduğunu düşünmek açıkçası sevindirici duruyor.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 9
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    3

  • PaarthurnaX

    2

  • VarOlanBiri

    1

  • berker51

    1

Güzel bir haber, hem film hem tv serisi. İnşallah adlarına yakışır bir şekilde güzel bir final stage izleriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslında mangadan sonunu bilsem de, filmini merakla beklicem. 1 yıl uzunmuş yahu, bari ilkbaharda çıkaydı. :002:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Madem final Stage'ın haberi gelmiş o zaman biz de kalan fansub çalışmalarına hız verelim.

Serinin ağızda tat bırakacak şekilde bitmesi çok güzel olmuş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

çok sevdiğim ve baş karakterinede bayıldığım bir seri izlediğim 5 sezona yakışır şaşalı bir son istiyorum umarım hayal kırıklığına uğratmazlar hayranlarını

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Gekijouban Shin Initial D için ilk Teaser yayınlandı.

Yapımın animasyonları Sansigen (TTGL, Black Rock Shooter, Re Cyborg 009, Blue Steel of Arpeggio: Ars Nova) ve Raiden (Black Rock Shooter, Sakamichi no Apollon) stüdyoları tarafından yapılırken gösterim tarihinin Ağustos 2014 olacağı belirtildi.Öte yandan filmin kamera arkası ekibi yada Final Stage ismiyle açıklanan son sezon hakkında herhangi bir yeni açıklama şu an için gelmiş değil.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

Yayınlanan yeni Teaser'le birlikte vizyona girmesi beklenilen filmin adı "Shin Gekijouban Initial D Legend I : Kakusei-hen" olarak değiştirilmiş ve bu şekilde bir film üçlemesine yol verilmiş. Film serisinin yönetmenliğini Masamitsu Hidaka (Kurogane no Linebarrels, Pokemon TV, Sacred Blacksmith) üstlenirken müzikler Akio Dobashi (Sisters of Wellber, Dance in the Vampire Bund, Yozakura Quarted) tarafından hazırlanacak.

Filmle ilgili belki kötü haber olarak düşünebileceğiniz yanı ise seiyuu kadrosunun neredeyse baştan aşağı değiştirilmesi. Her ne kadar yeni isimler eskisinin yanında hiç de hafife alınacak isimler sayılmazlar ama alıştığımız sesler var neticede. Gerçi film üçlemesinin ilk sezonun yeniden anlatımı olacağını düşünürsek o kadar da büyük bir sorun değil bu bence.

İlk sezonun özeti derken, haliyle serinin finali de Final Stage serisine anlatılmaya kalmış oluyor ki bu seriye ilişkin hala bir haber gelmedi.

Filmin Japonya için vizyon tarihi 23 Ağustos 2014 olarak belirlenmiş.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kuso-Oyaji'yi seslendireni sevmedim. Eskiden daha oturaklıydı bu adam. Karizmasını çalmışlar

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

seiyular neden değişti, nedeeeen ლ(ಠ益ಠლ) takumi neyse de keisukeye tomokazu seki süper uyuyordu (ಥ﹏ಥ)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?