Jump to content
  • Kayıt Ol

Ryutaro Nakamura aramızdan ayrıldı


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Bir süredir kolon kanseri teşhisi ile hastanede tedavi görmekte olan 58 yaşındaki Anime yönetmeni Ryutaro Nakamura'nın dün itibariyle aramızdan ayrıldığı açıklandı.

Anime sektörüne 1978'de (sonradan ülkemizde de yayınlanan) Takarajima'nın key animatör'ü olarak giren Nakamura, yine sonradan ülkemizde de yayınlanmış 1986 yapımı They Were Eleven ile senaritliğe de başladı. İlk yönetmenlik denemeleri olan Guskō Budori no Denki ve Legend of Crystania'nın ardından 1998'de senaryo ve yönetmenliğini yaptığı Serial Experiments Lain ile çok derin yankılar uyandırmayı başaran Nakamura, 1999'da Colorful ve 2000'de Sakura Taisen'i yönetti. 2000'lerde Ghost in the Shell: Stand Alone Complex gibi bazı bölüm yönetmenlikleri ve senaryoları ile 2003-2007 arasında Kino's Journey, Rec ve Ghost Hound ile kendine özgü anlatımını korumayı başardı. Serial Experiments Lain'de beraber çalıştığı Yoshitoshi Abe ve Chiaki J Konaka ile yeniden biraraya geleceği yapım olarak lanse edilen Manga uyarlaması Despera'nın yönetmenliğini üstleneceği açıklanan Nakamura 2009'den beri bu proje üzerinde çalışıyordu fakat 2011'de kolon kanserine yakalandığının teşhis edilmesi üzerine Anime hakkındaki diğer çalışmalar belirsiz bir tarihe ertelenmişti.

Anlatacak daha birçok öyküsü varken vakitsiz aramızdan ayrılan Nakamura'yı hala tanımıyorsanız hemen Colorful ve Serial Experiments Lain'i izleyerek bu büyükustaya hakkını teslim etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten kelimelerin yetersiz kalacağı büyük bir kayıp olmasına rağmen şahsen kendisini daima çok ayrı bir yerde hatırlamaya ve değerlendirmeye devam edeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 4
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • darkness167

    1

  • Akuma_Blade

    1

  • zagato

    1

  • Hedon

    1

Ne diyeceğimi bilemedim şu an.Hiç beklemediğim anda böyle bir haber almak ağır oldu benim açımdan.Serial Experiments Lain ve Kino no Tabi gibi hayatımın önemli bir parçası haline gelmiş bu muhteşem eserleri bizlere kazandıran harika insana bir teşekkürü borç bilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Üzüldüm...

S.E.Lain çok sevdiğim animelerdendir.

Colorful u Japon filmleri festivalinde izleyip hayran kalmıştım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?