Jump to content
  • Kayıt Ol

Ookami Kodomo no Ame to Yuki


bedifeci

Önerilen İletiler

r2t.png

"Kurt Çocuklarım Yağmur ve Kar"

AniDb | ANN | AGT

İlk öncelikle böyle bir anime filminin sitemizin çevirmenlerinden crows005 tarafında iyi bir şekilde çevrilmesi ve anime severlere sunulması bu animeyi yeni seyreden biri olarak beni memnun etti. Umarım bu bunun gibi animelere daha önce , şimdi el attığımız gibi gelecekte de el atarız. Yeter ki böyle çalışmaları Japon şirketleri desteklesin bizlerin önüne koysun.

Filmimize gelecek olursak hikayemiz crows005 arkadaşımızın kısa tanıtımında belirttiği gibi peri masalı tadında başlıyor. Kızımız Hana üniversite eğitimi için Tokyoya geliyor ekonomik durumu iyi olmayan Hanna eğitimini devam ettirebilmek için park time iş olan Kuru temizlikçide çalışıyor. Üniversite de farklı bulduğu bir gençle ders çıkışında bir şekilde iletişim kuruyor ,ancak bilmediği bu adamın çok çok farklı olduğu. Bilirisiniz sevginin önünde eğilmek lazım ,hiçbir engel sevgiyi engelleyemez. İkili arasında duygusal birliktelikten sonra , kızımız karşısındakinin bir kurt adam olduğunu öğrenmesine rağmen oğlanı kabulleniyor bundan sonra bu sevginin iki meyvesi ortaya çıkıyor. İlk önce kız çocuğumuz Yuki sonrada erkek kardeş Ame dünyaya geliyor.

[iGAUCHE]http://3.bp.blogspot.com/-Qatyp90yMuU/UXGOMH1CzlI/AAAAAAAADCw/lHRSnly2jfk/s320/okami-kodomo-no-ame-to-yuki_2012-4-1500x843.jpg[/iGAUCHE]

İkinci çocuktan sonra Kurt adam bir şekilde vefat ediyor.(şehir hayatı kurt adama uymadı) Yalnız çocuklarıyla kimsesiz kalan Hana çocuklarının diğer insanlar tarafından fark edilmemesi ve elinden alınmaması amacıyla şehirden uzak tarımın yapıldığı insanların pek uğramadığı köylülerin bile az uğradığı bir mekana taşınır. Olay tezattır tersine göç yapana pek rastlanmaması köylülerin dikkatini çekmiştir. Ana evin çok eskidiğini görür ancak yılmaz zaten reddetme diye bir ihtimalde yoktur. Aile evin eksikleri kapatıp geçinmek için tarım yapmak zorundadır. Çocuklarımız yuki ve amme evin çevresinde birbirleriyle eğlenirler ,öğrenirler; sorun tek başlarını nereye kadar yalnız kalabilirler. Hanna elinde kalan belli bir miktar parayla tarım kitapları alarak çiftçiliğe başlar ancak pratik olmadığı için çok zorlanır. Yavaş yavaş Nirasaki dayı (iç yumuşak dışı sert dayımız) ve diğer köylülerle karşılıklı iletişim kurulması üç kişilik ailenin işlerini kolaylaştırır. Zaman hızlı bir şekilde geçiyor ve yuki büyüyor , artık okul zamanıdır yuki okula alıştıkça arkadaşlar edindikçe insanı tarafından daha çok hoşlanmaya başlıyor ,yine belli zaman sonra amme okula başlıyor amme ise yukiden farklı olarak doğayı seviyor okulda tutunamıyor ve kurt tarafından hoşlanıyor işte iki çocuk ilerde bir şeçim yapma arifesine geliyor. Bu durum anneyi üzmesine rağmen çocuklarının seçimin saygı gösteriyor.

Hikâyemiz bu şekilde devam ediyor. Çizimler kimi yerlerde tavan yapmış müzikler yerli yerinde. Konu fantastik olsada gerçeklikle bezendiği için ağzımda güzel bir tat bırakıyor. Her anime severe önerebileceğim düzeyde fırsatınız olduğunda mutlak anlamda izleyiniz. Puan olarak da 10 üzerinden 8.6 veriyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 3
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bedifeci

    1

  • KirikAlita

    1

  • Hilda

    1

  • Fingolfin

    1

En Çok Yazanlar

İlk izlediğim zaman çok beğenerek baktığım animelerdendi. Yuki'nin ve Ame'nin ne kadar büyüyüp de geliştiklerini görebiliyordum. Ancak sonunu beğenmemekten çok aslında içim burkularak izlemiştim. GErçekten kabullenmek istemediğim bi şeydi. Fakat biliyordum ki gerçek hayat başkadır ve acılarıyla beraber mutlulukları da vardı *-*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 5 hafta sonra...

Ben ki filmleri uzun bulup bölerek izleyen bir insanım ama bu filmi tek oturuşta izleyiverdim; öyle güzel, öyle huzurlu, öyle tatlı bir film işte ama bir taraftan da iç burkuyor, etkisinde kalıyor insan.

Animenin çizimlerini çok beğendim ben, özellikle kurtcuklarımızın çizimlerini. Arkaplan çizimleri ve detaylar da harikaydı tabii. *-*

Ame ile Yuki de beni cidden ters köşe etti; zira ben Yuki'nin kurtlukta, Ame'nin ise insanlıkta karar kılacağını düşünmüştüm. Neyse...

Puanım, 9/10.

İzleyin bu filmi, forum ahalisi. ^^

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 yıl sonra...

Öncelikle puanımı vererek başlayayım. 8/10

Mesajda yer yer spoiler olabilir o nedenle okumadan önce dikkatli olunuz.

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Animenin ilk yarısında kurtadam ölene kadar olan kısmınını sevmedim. Son yarısında da Yuki'nin okuluna transfer bir çocuk geldikten sonraki kısımları sevmedim. Bunun pek çok nedeni var kendi açımdan. Arada kalan kısımlar ise çok güzeldi. Aslında beğenmediğimi söylediğim kısımlarda da beğendiğim yerler var elbette. Ama genel olarak böyle.

Arada kalan kısımlar olarak nitelediğim yerde bir annenin, hem de çok iyi bir annenin, çocukları için verdiği yaşam mücadelesini çok güzel şekilde gördük. Hem de normal çocuk sahibi olmak zaten çook zor olmasına rağmen bir de çocukları yarı kurtadam. Olaya yapılan bu fantastik ekleme kadının işini maksimum zorluğa çıkartıyor.

Küçüklerimiz de çok şirinler. Büyük olan Yuki çok da yaramaz. Ben Ame ve Yuki'nin animenin sonundaki gibi değişim göstereceğini tahmin etmiştim. Çünkü böyle şeylerde genelde kızlar sonunda böyle şeyleri seçerler. Yuki'nin seçimini beğendim ama bildiğim halde Ame'nin annesine biraz destek olmasını beklerdim.

Genelde kurtadamlarla ilgili hikayelerde, doğrudan kurda dönüşme şeklinde kurt adamlık türünü sevmem. Ama burada takılmadım buna. Hikayenin boyutu farklıydı çünkü.

Çizimler genel olarak ortalama sayılırdı. Ama yüze odaklanırsak çizimi beğendiğimi söyleyemem. Zaten animasyon tekniği CGI destekli olduğundan sıkıntılar normal. Ses ve müzikleri ise beğendim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?