Jump to content
  • Kayıt Ol

Uchuu Kyoudai


WoLcRoW

Önerilen İletiler

[bimgx=600]

http://i.imgur.com/gAbLl1A.jpg[/bimgx]

宇宙兄弟 - Space Brothers - Uchuu Kyoudai

Tür: Komedi, Bilim Kurgu, Uzay, Yaşamdan Kesitler, Seinen

Yayın Tarihi: 1 Nisan 2012'den beridir devam etmekte...

Yapımcılar: Aniplex, Dentsu, A-1 Pictures, YTV, Sentai FilmworksL, Japan Aerospace Exploration Agency, Trinity Sound

Özet: Mutta ve Hibito gökyüzüne ve uzaya meraklı iki gençtir. Bir gün birbirlerine uzaya çıkmak için söz verirler. İki kardeşten Hibito bu sözü yerine getirebilmiştir, astronot olarak yoluna devam ederken abisi Mutta başaramamıştır lakin Mutta'nın hayatı bir an da değişecektir.

CloudTsuchiya

Konuyu açmak için biraz geç kalmış olabilirim ama takip ettiğiniz bir seriyse sizde görüşlerinizi esirgemeyin lütfen. Daha geniş bir zamanda tanıtım kısmını ayrıntılı hale getireceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 11
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • WoLcRoW

    4

  • gundamaster

    2

  • meyday

    2

  • loykad

    2

72. Bölüm

(Uyarı: Eski bölümlerde dahil olmak üzere ciddi spoiler içermektedir! )

Hibito'nun astronot arkadaşıyla birlikte Ay'da iken yaşadığı kazadan sonucu bir krater içerisine düştüklerini zaten önceki bölümlerden biliyorduk. Tüm haberleşme kanallarının kesik olması ve arkadaşını da kurtarmak zorunda olması durumun ümitsizliğini gittikçe arttıran etmenlerdi. Arkadaşını uzay radyasyonundan bir şekilde korumayı başarmış ama Hibito oksijensiz kalmıştı. Can çekişirken hissettiği korkunç duygular ve hisler Hibito'nun bedenine ve hücrelerine kazınmıştı. Buna bağlı olarakta en ufak bir durumda dahi Hibito'nun vücudu alarm durumuna geçiyor ve adete o anı vücudundaki her hücre ile tekrar yaşıyor gibiydi.

72'nci bölümde bu yaşananların Hibito'da oluşturduğu etkilerden kurtulmak ve Hibito'yu tekrar eski haline döndermeye yönelik bir çalışma olacağını tahmin ediyordum. Bu sahneleri izlerken Planetes'deki Hoshino'nun Uzayda Kaybolma Sendromu yaşadığı zamanları anımsadım.

John Hibito'dan bu tesisi Ay yüzeyi, uzay ya da uzaydaki herhangi bir yer olarak değilde Houston'daki devasa ve derin bir havuz olarak görmesini istiyordu. Ama Hibito başlığını takmadan önce bunun bu kadar kolay olmayacağını bilir gibiydi. Suya Hibito'nun vücudunun tamemen girmesiyle birlikte EKG grafiğindeki fırlamalar ve bilgisayarların verdiği deli gibi uyarılar bunu kanıtlar nitelikteydi. Görevlilerin Hibito'nun kaskını çıkarmasıyla yaşadığı şeyler Hibito'nun yüz ifadesinden belliydi zaten. Aynı durum Planetes'deki Hoshino'da da vardı zaten. Hoshino'ya da Duyusal Yoksunluk Odası testi yapmışlardı.

Hibito'nun bu hastalığı onun Ay görevlerinden alınması demekti tabii ki. Ardından Hibito Sharon'u ziyarete gitti ama Sharon ile göz göze dahi gelemiyordu. Sharon'da haliyle bir şeylerin ters gittiğini anlamıştı.

Diğer bir yandan Mutta ay yüzeyi için elverişli düşmeyen buggy yapma çalışmalarını katılmaya başlamıştı. İlk aklına gelen ekstra ağırlık olarak 50 kg eklemekti. Ama Ay'da 50 kg için Dünyada 300 kg olması gerektiğini ve bunu aya göndermenin 200 milyon dolara patlayacağını öğrenince biraz keyfi bozuldu. Mutta'nın aklına hemen yeni bir fikir geldi tabii. ( Adam mucit beyler dağılın! :011: ) Eski şirketinde bıraktığı işine yarayabilecek taslakları göndermek için aradığında Kafa attığı müdürü Matera'da oradaydı. Zidane benzetmesini her görüşümde kahkahayı bastığımı söylemeden edemeyeceğim. :D Bölümde tam en heyecanlı yerinde bitti her zamanki gibi. Mutta'nın yaptığı ve düşündüğü şeyi izlemek için sabırsızlanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

23. bölüme kadar gelip ara vermiştim, biriktirip öyle izleyeyim diye. Artık tekrar izlemeliyim epey birikti ve daha nereye kadar gidecek bilmiyorum ama ne kadar giderse gitsin izlerim.

Geldiğim kısma kadar hikayeyi epey beğendim. İki kardeşin küçükken kurduğu hayalleri, birinin daha önce gerçekleştirmesi; ötekinin ise 30 yaşına gelse bile vazgeçmeyip üzerine gitmesi sonucu oluşturulan güzel bir hikayeye sahip.

Mutta dışarıda günlük hayatta rastlayabileceğimiz karakterlerden biri. Her işte çok başarılı değil. belirli idealleri var ama onlardan başkaları uğruna vazgeçmiş bir karakter. Yaşı ne olursa olsun zaman onun için de kapıyı tıkladığında fırsatı da değerlendirmesi bilen biri.

Uzaya çıkmak isteyen astronot olma yolunda verdiği sınavlar çok güzel işlenmişti. Astronotluk ve uzay bilimleri konusunda güzel bilgiler de içeriyor hikaye. Tüm bunları günlük hayatın olmazsa olmaz hikayeleriyle harmanlayarak epey güzel bir seyirlik çıkarıyor ortaya. Detaylı işlenen karakterleri sayesinde onlara empati kurabilmekte olası.

Az biraz da olsa uzay ve astronotlukla ilgileniyorsanız ya da ilgilenmeseniz bile hayattan kesitler sunan yapımları seviyorsanız uchuu kyoudai seçimleriniz arasında olmalı.

Kısa zaman içinde kalan bölümleri de izleyip bölümlere ait yorumlar yapabilmeyi de planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de geçen meyday'le konuştum o da izliyormuş, ben de senin gibi biriktirerek izleyenlerdenim gundam. Ara vererek izleyince nedense seri gözümde daha bi gerçeklik payi kazaniyor, "sahi Mutta astronotluk sinavlariyla falan uğraşti napiyodu o ya" diye sanarsin bi tanidiğin oğluymuş gibi birden aklima geliyor izliyorum :D 20'lerdeyim ben de senin gibi, şu siralar bi maraton yapip 50'lere kadar falan gelmeyi düşünüyorum.

Aslinda bizim AMT tayfasindan epey takipçisi var bu serinin, hepimiz günceli yakalayip muhabbetini edelim bari :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

En son 30. bölüme kadar izledim. Bölümde roketin uzaya fırlatılışı konu alıyordu. Roket etrafında herhangi bir canlı olduğunda dahi fırlatışın ertelendiği gibi konulara yer verilmişti. Bugün ise haberlerde enteresan bir şey ile karşılaştım. Nasa tam da animede olduğu gibi bir roket fırlatış süreci içerisindeydi ve roket fırladığı anda o kocaman toz bulutunun içinde havada süzülen bir kurbağa vardı. Dün animede bu konuya eğilimi izle bugünse birebir yaşa. Enteresan bir tesadüftü.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

73. Bölüm

Son olarak Mutta, sunumunun başarılı bulunması halinde ay görevine dair eğitime katılma hakkı istediğini belirtmişti. Buggy'yi yapacak olan ekibin lideri Peter olduğundan önce onun konuşmaya başlaması gerekiyordu ve başladıda. Mutta Peter'ın salakça bir şey söylememesini ümit ediyordu. Peter öyle bir konuşma yaptı ki Mutta adeta içinden sövüyordu.

Neyse sıra Mutta'ya geldi ve Mutta kafasındakileri anlatmaya başladı. Mutta'nın düşmeyen buggy yapmak için tasarladığı her şey yaşadığı tecrübelerden edindiği bilgilere dayanıyordı. Sunum bittiğinde herkes şaşırmış haldeydi. Adeta bunu yapmayı başarabilirsek muhteşem olur diyorlardı.

Bence Mutta'nın önerisi kabul edilecek. Ama yeterli bütçemiz yok gibi bir bahane ile bir süreliğine askıya alınan bir proje olabilir belki. Mutta'yı Ay ekibinin eğitim sürecine alacaklar muhtemelen. Bir sonraki bölümü izlemek için yine sabırsızlanıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

Bu seriyi uzaya ve benzeri konulara ilgi duyanların kesinlikle izlemesi lazım *o* ilgi duymayanlarda izlese hiçbir şey kaçırmaz, çok keyifli bir seri *-* ben çok seviyorum bu animeyi *-* Mutta başlı başına çok komik ahaha kıvırcık saçlarına da hayranım :P

75. Bölüm hakkında yorumcuk

Şeyde çok güldüm gsadgsdg... Mutta'nın uçuş şeysinde adama o dikleme zımbırtıyı yapabildiğini göstermesi çok güzeldi ama sonraki yaptığı kalbi adamın üzerine alınması çok komikti... ahaha bir de Mutta sonra adama yapışkanlık yapıyor XD hihih aklıma geldikçe gülerim artık.

Seride güldüğüm bir şey var XD şu Mr. Hibbit meselesi ahaha...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Mutta bir karakter abidesi. Doğallığı bir karakterde aranan samimiyeti bulduğunuzu hissettiriyor. İlk bölümden son bölüme gelene kadar yaşananları gözümde canladırınca ne kadar kıymetli bir hikaye olduğunu tekrar tekrar anlıyorum.

Bölüm 75

75. bölümde yaşananlar beni de izlerken epey eğlendirdi. Uçakla yaptığı tırmanışı göstererek Ay yolcuğu için hazır olduğunu ıspatlama planı yetmemiş Mutta'ya ve Serika içinde gösteri hazırlamış. Mesaj yanlış yere ulaşmasa, yanlış anlaşılmasa olmazdı zaten :D

[bimgx=300]http://i1238.photobucket.com/albums/ff499/maeyday/mp0025.jpg[/bimgx][bimgx=300]http://i1238.photobucket.com/albums/ff499/maeyday/mp0026.jpg[/bimgx][bimgx=300]http://i1238.photobucket.com/albums/ff499/maeyday/mp0027.jpg[/bimgx]

Aslında son kapanışını da burada paylaşmak isterdim ama bulmak pek mümkün olmadı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

74. Bölüm

Bölüm başındında kararın daha sonra açıklanacağı belirtilip ekibimiz odadan çıkartıldı. Projenin olup olmayacağına karar verecek kişiler fikir alışverişinde bulunmaya başladılar. Ardından Şef ve adını unuttuğum diğer Japon astronot arasında Hibito konusu açıldı. Şef kendinden 6 yaş küçük bir alt devresinin hikayesini anlatıp konuyu bağladı.

Mutta'nın Alexander'a yürürken herkes bize bakıyor dediği sahne gayet iyiydi :D

[bimgx=400]http://i.imgur.com/VbNAC9v.jpg[/bimgx]

Sharon'un yazısı da gittikçe kötüleşiyor. Gerçi bu bölümün ilk 10 dakikasına bakarak bile yan karakterlerin hikaye gelişimine de ne kadar önem verildiğini anlayabiliriz. Animenin bu yönünü seviyorum.

Ellington Havaalanı üzerindeki dikey tırmanış hareketi çok iyiydi.

[bimgx=400]http://i.imgur.com/B2HajyE.jpg[/bimgx]

Bu da bölüm sonundaki Mr.Hibbit'den bir kare. :)

[bimgx=400]http://i.imgur.com/Y12U9Ai.jpg[/bimgx]

75. Bölüm

Bölüm başında Mutta ile Alex'in Deniel Young'ın Max'ine bindikten sonraki konuşmalar çok iyiydi. Özellikle Deniel'in uçağın manevra kabiliyetini aşırı hassas yapmasını nedeninin tembel oluşu olduğunu söylediğinde epey güldüm açıkçası. :D

Serika için yaptığı kalbi Butler'ın yanlış anladığı kısımda gülmekten yarıldım. :011:

[bimgx=400]http://i.imgur.com/75NHDfF.jpg[/bimgx]

[bimgx=400]http://i.imgur.com/SBde5rZ.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 ay sonra...

yeni başladım ve bu kadar muhteşem bir seriyi geç farketmeme çooooooooook üzüldüm! :aglama1:

en kısa zamanda güncele yetişmek dileğiyle :011::qegenmis:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

99. bölüm ve bitti.

Anime kavramının içini dolduran nadide bir örnek. İzleyecek seri çıkmıyor diyor ama bunu izlemiyorsanız, haksızsınız. Uzay sevgisi üzerine torbası dolu, ayakları yere basan, öğreten, hissettiren sımsıcak bir yapımdı. Umarım ileride yeniden bu maceraya devam etme şansımız olur. Mutta, Hibito ve onlarca kişinin yolculuğu daha bitmedi.

http://vimeo.com/87505606

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?