Jump to content
  • Kayıt Ol

Hangi Telefon


loykad

Önerilen İletiler

Şimdi bayrama doğru yeni bi telefon almayi düşünüyorum. Bütçem de işte maksimum 900 lira, fazlasini vermek istemiyorum. Smart phone / Akilli telefon istiyorum ama elbette ki bunlarin hepsi dişaridan göründüğü gibi mükemmel olmuyor. Kimisi şarja taktiğinda, açildiğinda falan donuyor, kimisinin başka bi sorunu oluyor vesaire. Bunu anca uzmani ya da kullanani bilir diye buraya başlik açayim dedim.

Benim gözüm Nokia Lumia 720'de aslen, nasildir kullanan var midir? Neden 720, çünkü geniş bi ekrani var ve diğer ucuz Lumia'lara kiyasla daha ince. KİZ ELİNE YAKİŞİYOR :D Ve menü vesaire uygulamalari acayip akici. Ayrica Office uygulamalari da çok hoş. Kamerasi da idare eder neticede dakika başi her anin fotoğrafini çeken bi insan değilim. Ama yine de emin olamadim, belki sakat bi yani vardir diye şöyle bi genel görüş alayim dedim.

Cevaplari bekliyorum \:D/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 28
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    8

  • dcmbr

    6

  • gundamaster

    2

  • özz

    2

gundamaster

Etraf android tabanlı telefon kaynarken neden windows 8 tabanlı bir telefon seçtin? Tabi kişisel tercih meselesidir ama uygulama kolaylığı falan bunları düşündün mü? Nokia eskisi gibi pazarda pek sözünü geçiremiyor her ne kadar arkasına Microsoft'u alsa da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şöyle ki, Microsoft'un boş durmayacağini biliyorum. Şimdilik bir nanesi olmasa da, her gelen güncellemeyle kendilerini geliştirebileceklerine inaniyorum. Uyumluluk açisindan gayet çaliştiklarini gördüm, en basitinden Whatsapp için şu siralar epey uğraşiyorlar, bug'larin tamirleri vesaire.

Ayrica Android denince akla direk Samsung falan geliyor ki hiç hoşlanmiyorum Samsung telefonlarindan. Başliği da biraz onun için açtim, Lumia 720 tadinda orta halli bi telefon var midir Samsung haricinde? Sony Xperia'nin var bi tane ama arkadaşim kullandiğini söyledi, şarja falan takinca donuyormuş telefon direk eledim :/

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Android için akla Samsung gelmesinin tek nedeni ülkemizde Samsung'un çok revaçta olması. Bana kalırsa en iyisi HTC'dir. Tabi bu da beni cezbetmesi ile alakalı biraz.

HTC Desire X var ya da illa Windows tabanlı olsun istiyorsan HTC'nin de öyle bir telefonu vardı fiyat olarak ne kadardı o bilmiyorum gerçi.

Edit:1500 tl imiş fiyatı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Aslen HTC de düşünmüyor değilim, Android tabanli ucuzundan var midir sence ;_; Şöyle kiz eline yakişan :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ben lumia 920 kullanıyorum memnunum. lumialar hem içindeki yazılım hem de dış görünümüyle bayanların oldukça dikkatini çekiyor gerçekten :)

ben de sizin gibi düşünerek windows telefon aldım, bir süre sonra hepsinin önüne geçeceğinden eminim. işim gereği sürekli navigasyonunu kullanıyorum mesela, nokianın kendi uygulaması "here", internete gerek kalmadan kullanılabiliyor. ne iphone ne android kullanan arkadaşlarımda böyle internetsiz bir navigasyon uygulaması yok, ya da onlar bilmiyorlar :P diğer os'lara göre mağazadaki uygulama sayısı daha az ama yetişiyor. böyle iphone kullandıysanız, şu şu uygulamaları sürekli kullanıyorum onlarsız yapamam diyosanız tavsiye etmem. ama ilk kez akıllı telefon kullanacaksanız güzel ve çok kullanışlı.

edit: bu arada çok deli gibi kullanmazsanız şarjı rahatlıkla 2 gün gidiyor. diğerleri 1 günü zor geçiriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hah içime su serpen bi yorum geldi <3

Ben Samsung monte kullandim, yarim akilli telefon benimkisi :P Eski telefonlardan ve hani ne bir whatsapp'tir ne başka şeydir hiç kullanmadim daha telefonumda. Sadece Facebook uygulamasini kullaniyordum kisacasi bu "mağaza" olaylarina falan acayip yeniyim. Öyle şu uygulamayi çok severim kafasinda değilim ben, Whatsapp olsun yeterli şu siralar işime en çok yarayacak uygulama o açikçasi. Bir de dediğim gibi üniversite öğrencisi olduğumdan Office uygulamasini çok hoş buldum, hizli gelmişti.

Seninki 920 daha bi iyidir gerçi de, 720'nin de pek bi farki yok galiba. Kamerasi falan düşük sadece.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tabi canım öyle ahım şahım bi farkı yok, içindeki işlemci falan daha iyi galiba ama o da o kadar farkettirmez zaten. yine de iyi araştırın, ben memnunum ama sizi kötü yönde etkilemek istemem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

HTC'yi bir dönem kullandım ve çok memnun kaldım. Eğer bütçene uygun bulursan hiç daha fazla düşünme, marka olarak HTC'yi tercih et diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşım Nokia Lumia almıştı ama pek memnun kalmamıştı. Kamerası takılıyordu, ekranı donuyordu falan. Benzer bir şeyi bir başkasından daha duymuştum.

Benimki olumsuz bir yorum oldu ama iyi araştırmalısın, dünya kadar para verip pişman olma sonra.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bütçen yüksek ise HTC önerebilirim, android yazılım olarak büyük vaatler sunuyor ama Windows Mobile 8'de atılım yapacak gibi bana sorarsan, adamlar Nokia'nın tüm haklarını satın aldı. iOS gördüğün yerde kaç zaten. :011:

Diyeceğim o ki kendi zevklerine/bütçene/aradığın özelliklere en uygun ne düşüyorsa onu al, hiç başkasından tavsiye isteme. Modeller arasında kararsız kalırsan teknik özellik/garanti/kullanıcı yorumu gibi şeylere göz atıp net bir fikiri edinebilirsin. Şimdiden hayırlı olsun. :cicekq:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sıkı bir Nokia kullanıcısı olarak damlayayım hemen, bu seneye kadar değişiklik yaptığım tüm telefonlarım nokia idi, ilk cep telefonu macerasına da nokia ile atılmıştım. Bir nevi benim için nostaljinin diğer adı nokia. :D Kendisinden asla vazgeçemem, dediğin modelin de görünüşüne hayranım. embarrassed.gif

Bu sene ise sıkı bir dönüşümle Samsung deneme kararı aldım, benim aldığım ay (temmuz) 800 tl gibi bir bütçeye sahip olunması lazımdı. Tek şikayetim şarjının çok az dayanması ama telefoncum da nedenini çok güzel açıkladı sağ olsun; ''elinde şıkkıdı şıkkıdı, bi face, bir kakaotalk, bir Line bir orayı burayı kurcala, olmadı resim alayım diye dolanıp dur... Sonra da gel şarjım dayanmıyor diye yakın'' Çok da haklı aslında, ben şarj dışında (donma, kamerada takılma, aniden kasma gibi) hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Kullanımı da çok pratik. Telde olan tüm konuşma programlarını da çok rahat kullanıyorum, hatta öyle ki artık gözüm skype filan görmüyor, tel yetiyor bana. Sohbetine doyum olmayan arkadaşlarımla kaynatabilmek için pc aç kapa derdinden kurtuldum, android için bilinmiş isimler, daha doğrusu bilinmiş isimden daha çok bu pazarda kendine sağlam yer edinmiş isimler tercih edilmeli bence. Bütçen de buna gayet uygun, ha LG hiç kullanmadım ama android delisi olan bazı arkadaşlarımın ilk tercihi LG bu arada, bir de onun ürünlerine göz at derim. Görünüşleri de gayet kibar, bir bayana yakışmada sınır tanımıyor gibi. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ Squ, ben de bu zamana kadar Nokia kullanıcısıydım, ilk telefonumu hiç unutmam, 3210. :D Bir daha onun gibisi gelmedi. :/

Samsung akıllı telefonların dediğin gibi şarjı çabuk bitiyor. Ben bir ara çıldırmak üzereydim ama nedenini öğrenince rahatladım. wifi acayip tüketiyor şarjı, kullanmadığımda internet bağlantılarını kestiğimde baya dayanıyor şarj.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ailenden otobüsle 12 saatlik uzakta* bi yerde tek başina yaşarken telefon kullanmama gibi bi lükse sahip olamiyorum maalesef :D

Ya şimdi abimde Samsung var alirsam onun telefonundan alirim ki ayni telefondan iki tane olsun istemiyorum biraz çeşitlilik olsun :P

LG telefonlari da aslen çok sağlam oluyor da pek modellerini beğenemedim.

HTC vs Nokia diyorum, HTC modellerine bakinayim biraz gerek W8 gerek Android olsun. Forumda da epey bileni varmiş hee :P

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

100 lira daha koy sıfır İphone 4 al derim yani. Performans ve uygulamaların buluştuğu tek telefon markası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben elmacıyım ^^ Iphone 5 önerimdir beklersen 5s de alabilirsin.. Hayal kırıklığına uğradım 5 de ama yinede güzel telefondur

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@ Squ, ben de bu zamana kadar Nokia kullanıcısıydım, ilk telefonumu hiç unutmam, 3210. :D Bir daha onun gibisi gelmedi. :/

Samsung akıllı telefonların dediğin gibi şarjı çabuk bitiyor. Ben bir ara çıldırmak üzereydim ama nedenini öğrenince rahatladım. wifi acayip tüketiyor şarjı, kullanmadığımda internet bağlantılarını kestiğimde baya dayanıyor şarj.

özz ben de 3210 kullanmıştım ama ondan önceki 5110'du (öyle bir model adı vardı değil mi? :D), babam kendine diye almıştı ben el koymuştum, ben de hiç unutmuyorum. Neyse daha fazla deşmeyelim, yaşımız ortaya çıkacak şimdi. :P

Cep telefonu gerektiği şekilde kullanıldığında en önemli buluşlardan biri bence, tabii tüketici olarak işi biraz abartıyoruz ama ailenizde sağlık durumu ciddi olan biri varsa eğer elinizin altında her an olması gereken en önemli aygıt bence. Çoğu kez kimliğimden daha çok dikkat ettiğim şey telefonum oluyor. :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3310 al <3

Kalan paraylada harici hard disk alırsın, yemek yersin, tatile gidersin ve dahası...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Lumia 720 gayet iyi bir telefon. Akıllı telefon denen şey de neticede cepte taşınabilen bir bilgisayar olduğundan, işletim sisteminde düşünmeden tercih edilecek olan Windows'tur. Geçen sene Windows telefonlar birazcık ucuzlamış olsaydı ben de onlardan alacaktım ama çok pahalılardı, Sony Ericsson Xperia Neo V'e kaldım, türünün son örneklerinden.

Azami 900 lira bütçe düzeyinde daha iyi bir telefon alman pek muhtemel değil. HTC'yi hararetle tavsiye edenler olmuş, ikisi de boş konuşmayan adamlar olduğundan bir bildikleri vardır elbet, ama bu bütçeyle alabileceğin en iyi HTC telefon Desire X ve Lumia 720'nin GPU'su fena halde ezer Desire X'i. Öte yandan Desire X'te 768 RAM var ve bu saatten sonra 512 RAM ile yetinmek pek de iyi bir fikir olmayabilir.

Lumia 720'nin zayıf kalan 4 özelliği var. Kamera ve RAM sayıldı. Üçüncüsü sesi; telefonu walkman olarak da kullanmayı düşünüyorsan pop ve punk'tan başka bir şey dinleyemezsin, yani dinlersin de zevkle dinleyemezsin. Dördüncüsü de işlemcisi; maalesef İnternet'te gezinme haricinde her şeyde biraz yavaş kalan bi işlemci.

Ayrıntılı bi incelemeyi şurada bulabilirsin: http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_720-review-919.php

Elin değmişken gsmarena'nın phone finder aparatından 1 GB ve üzeri RAM sahibi, bütçeni kasmayacak telefonlara da bir bak derim. İstediğin her özelliği seç, 250 euro altında neler varmış bak. Misal, ağırlığı 130 gramın, fiyatı 250 euronun altında, 768 MB ve üzeri RAM sahibi, GSM 900 ve 1800 bantlarında (Türkiye'deki operatörlerin 2G bantları) çalışan 41 telefon varmış, seç beğen al :P Daha fazla seçenek için de yukarıda sağda "Full View"a tıkla, telefonun ebatlarını bile teker teker seçebilirsin.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ya abi ben telefonda oyun oynayan bi insan değilim, bana whatsapp kaldirsin yeter RAM'e o kadar ihtiyacim yok. Ama Lumia'nin akiciliği hoşuma gidiyor diye destekliyorum, yoksa kamerasi şusu busu yeterli yani.

Ses konusunu anlayamadim? Hoparlörden dinlemem zaten hiç de, kulakliğa ses veremiyor mu?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

valla ben sesinden falan çok memnunum da, pop ve punktan başka bişi dinlemediğim için merak ettim şimdi arkadaşın cevabını :D

nokia müzik diye bişi var bi kere ya. green day listesini indiriyosun mesela, içinde green daye benzer tarzda 100e yakın şarkının olduğu listeyi dilediğin zaman dinleyebiliyorsun. her ay güncelleniyor. hastasıyım ya. :25550:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?