Jump to content
  • Kayıt Ol

Gokukoku no Brynhildr


CHOBiTS

Önerilen İletiler

Gokukoku no Brynhildr

TANITIM

Murakami henüz altı yaşındayken bile gök yüzünü izlemeyi çok sevmektedir ve uzaylıların gerçek olmasını dilemektedir. Arkadaşı Kuroneko (Kuroha Neko) uzaylıların gerçek olduğunu ve isterse yerini gösterebileceğini söyler. Birlikte barajın yanındaki patikadan karşıya geçmek isterken Murakami'nin ayağı kayar ve aşağı düşerken Kuroneko onu tutar lakin oda beraberinde aşağı düşer. Murakami ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılır lakin Kuroneko hiç bulunamaz.

 

10 yıl sonra Murakami olanları unutmuş lise hayatını devam ettirmektedir. Çok zeki ve çalışkan olması dolayısıyla okulu bitirince araştırmacı öğrenci olarak direk Nasa tarafından çağırılmıştır.

 

Her şey sınıfına Kuroneko adında bir kızın transfer olmasıyla değişir. Unutmak istediği geçmişini geri hatırlamıştır lakin Kuroneko kendi hakkında hiçbir şey hatırlamamaktadır.

Kuroneko'nun okula gelmesiyle iki önemli kazayı tuhaf bir biçimde engeller. İlki okul havuzunda ayağı mazgala sıkışan bir öğrenciyi havuzun duvarını yıkarak boğulmasını engeller. Diğeri ise tepedeki gözlem evinden gelirken Murakami'yi heyelan altında kalmaktan kurtarır. Kuroneko tuhaf güçlere sahiptir. Bu gücünü Murakami fark ettikten sonra peşini bırakmamaya karar verir. Bir gün okul çıkışı Kuroneko'yu takip eder boşaltılmış eski bir köyde harabe halde bir eve girdiği görür. İçeriye baktığında kanepede yatmakta olan sarışın bir kız görür kız felçlidir ve konuşmak için sol eliyle elektronik klavyeyi kullanmaktadır.

 

Kızın tüm bakımını Kuroneko yapmaktadır. İçeriye girer ve çocukluk arkadaşı olup olmadığına kanıt aramak ister ve beninin olup olmadığına bakar. Kız çocukluk arkadaşıdır ama kendini hatırlamamaktadır. Bu esnada Kuroneko'nın boynundaki metal hazneyi görür hazne omuriliğine saplıdır. Aynısından kanepede yatmakta olan Kana'da da vardır. Bunun üzerine ikili gerçeği Murakami'ye anlatmaya karar verir. Kendileri gibi pek çok kız uzaylı araştırmalarında denek olarak kullanılmış ve bedenlerine uzaylı embriyosu enjekte edilmiştir. Bu embriyolar boyunlarındaki metal hazne içindeki tüplerde yaşamaktadır.

 

Bu uzaylılar insana sıra dışı güçler vermektedir lakin bu güçleri kullanmanın bir bedeli vardır. Ama araştırmacılar için sadece üst seviye güçlü olanlar önemlidir. Denek olan tüm kızlar her gün bir adet hap almalıdır aksi takdirde vücut bütünlüğünü koruyamazlar ve 48 saat içinde tamamen eriyip ölürler. Kuroneko ve pek çok düşük seviye denek nakliye esnasında kaçarlar ve şehir etrafına dağılırlar. Yanlarında bir kaç hafta yetecek kadar ilaçları vardır ama araştırmanın ortaya çıkmaması için deneklerin ve iletişime geçtikleri insanların bulunup öldürülmesi emri verilir. Kuroneko'da sıradan bir liseli kız gibi olmak için okul hayatını görmek ister. Kana'nın geleceği görme gücü vardır ve Murakami'nin okulunda yaşanacak kazaları görüp engel olabilmek için özellikle bu okulu seçerler. Murakami kızları kurtarmak için ilaç bulmak ve onları hayatta tutmak zorundadır.

 

KARAKTERLER

Neko Kuroha - Ana Karakter

Kazumi Schlierenzauer - Ana Karakter

Ryouta Murakami - Ana Karakter

Kana Tachibana - Ana Karakter

Kotori Takatori - Ana Karakter

Hatsuna Wakabayashi - Ana Karakter

Nanami Tokou - Yardımcı Karakter

187535.jpg

DİĞER İSİMLERİ

Orijinal: Gokukoku no Brynhildr

Japonca: 極黒のブリュンヒルデ

Diğer: Extreme-Black Brynhildr, Brynhildr in the Darkness

 

BİLGİ

Kategori: Manga

Cilt sayısı: 18

Bölüm sayısı: 181

Yayım: 26 Oca 2012 - 31 Mar 2016

Dergi: Young Jump

Eser: Lynn Okamoto (Hikâye & Çizim)

Türler: Gizem, Dram, Fantastik, Bilim Kurgu, Seinen

 

İSTATİSTİKLER

Puan: 7.81

Sıra: 1522

Veriler 22 Aralık 2016 Perşembe günü 22:15 saatinde MyAnimeList sitesinin şu sayfasından çekilmiştir: manga / 34377

 

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 6
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    2

  • painscream

    1

  • JNXL

    1

  • dark

    1

En Hareketli Günler

En Çok Yazanlar

Konusu ilgimi çekti, anime haberi de gelmiş. Animesini bekleyeceğim o yüzden. Uzaylıların denekleri ve yaşayabilmek için onlara muhtaç olmak... Aksiyonu bol olabilecek bir seriye benziyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ne konu ama. Mangasını okursam tam anlamayabilirim olayı o yüzden bende animesini bekliycem.

Tanıtım için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dramı da fena değil bence.

İlginç bir seri olacak gibi. Tek korkum mangasını özet geçmeleri olur söyle ağır tadinda bir seri izlemek, son günlerde bulunmaz hint kumaşı sanki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu Mangaka'dan sağlıklı insan ilişkileri beklemek hayal sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bi saat kendimi şunu okumak için kastim "Brynhildr" o nedir ya :D

Aslında Brunhilda gerçek ismi. Almanların milli destanının baş kahramanı. Aynı kahramanı geçen sene çıkan Zincirsiz filmi ve Black Lagoon animesinde 5-6. bölümde de değinildiğini görebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?