Jump to content
  • Kayıt Ol

Kyoukai no Kanata


painscream

Önerilen İletiler

54305l.jpg

Light Novel, Akihito Kanbara isimli lise ikinci sınıf öğrencisini konu alıyor. Akihito insan gibi gözükmesine rağmen aslen yarı yōmudur ve çabuk iyişleme yeteneğine sahip olduğundan yaralanmalara karşı da dayanıklıdır.

Bir gün Akihito, okulun çatısından atlamak üzere olan birinci sınıf öğrencisi Mirai Kuriyama ile karşılaşır. Mirai içine kapanık bir kızdır ve kanı kontrol edebilme gücüne sahiptir. Bu özellik, ruh dünyasında bile az rastlanılan bir özelliktir. Akihito'nun Mirai'yi kurtarmasıyla rahatsız edici olaylar ortaya çıkacaktır...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 21
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • bLueeekun

    5

  • CHOBiTS

    3

  • painscream

    3

  • cakiphan

    3

İstediğin kadar aksiyon, süper güçler vs kat. KyoAni farkını yine gösteriyor yani afişe bakmak bile yeterli.

Bu bir yana, megane faktörü Mirai-chan'a çok yakışmış. <3

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

İlk bölümü şimdi izledim

Erkek karakterimiz ölümsüz, gözlüklü kızımız da bu hayalet- gölgemsi şeyleri avlayan bir klana mensup. O clanın hayatta kalan son üyesi anladığım kadarıyla. Fakat, hiç deneyimi yok öldürme konusunda ve korkuyor, bizim ölümsüz karakterimiz üzerinde resmen pratik yapıyor. Openingde görünen kadarıyla işin içine baya aksiyon girecek, iyi bir giriş yaptı bakalım devam ettirebilecek mi?

Görsellik açıdan gayet tatminkar bir seri olacak benim görüşümce ama konu olarak nereye gider, ne kadar içine çeker şimdiden bir şey söyleyemiyorum. Kendini izletecek bir yapım olacaktır ne olursa olsun gerçi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezon içinde yine hoşuma giden animelerden biri oldu. Konusunun ilginçliği bir yana espiri anlayışı çizimleri seiyuları ve moe'si tam yerinde olmuş diyebileceğim bir seri. İşlerin daha da ilginçleşeceği ve animenin geçtiği dünyanın daha detaylı anlatılacağı bir anime olmasını umuyorum. İlerleyen bölümlerde göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu sezonun en iyilerinden olur mu bilemiyorum ama izlenebilecek bir yapım olmuş. İlk bölüm itibariyle beğendim. Bölümün başlangıcı beni bayağı şaşırttı. Ne izlemeye başladığım da ne de izlemeyi düşündüğüm zaman böyle bir şey olacağını tahmin bile edemezdim. Bölümde hafif aksiyon vardı. Komedi sahneleri beğendim. Zorlama olmadan tebessüm ettirdi bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kyoto Animation yapımlarına soğuk olsamda bunu begendim.Bana göre tek dezavantajı kadın basrolun biraz itici olması.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Chu2byo ile K-on'u birleştir al sana Kyoukai no Kanata. Aksiyon sahneleri dışında dialoglar pek bir boştu ilk bölüm açısından.

Açılışı temel alırsak baya da bir aksiyon olacak. Trailerda heroine epey badass görülüyordu ama ilk bölümden epey sakar biri olduğunu gördük. Shounen mantığı ile düşünecek olursak bölümler ilerledikçe kendisini geliştirecek herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

tamda yeni sezonda istediğim türde bir anime aksiyon,yaratık,dövüş hepsi bir arada

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kyoto'nun chu2'de kullandığı aksiyon sahneleri muhtemelen deneme amacıyla yapılmıştı, Sahneler övgü alınca cute girls cute things modundan çıkıp birazda yeni denizlere yelken açalım moduna geçtiler.Fena mı oldu, bence hoş oldu,Sürekli aynı tip karakterleri ısıtıp ısıtıp önümüze sunmalarındansa bu daha tercih edilebilir olmuş.

Tercih edilebilir olmuş olmasına ama,yinede ilk bölümün üzerimde aşırı etkisi olduğunu söyleyemeyeceğim.Giriş sahnesinde verilen atmosferin bi anda bozulup k-on havasına girmesi pek hoşuma gitmedi, biraz infodumping yapıp o dünyadaki youmu nedir, youmu avcıları nedir,ne sıklıkta vardır,ana karakter türünün tek örneği mi ara ara olan bir cins mi vs gibi şeyler hakkında azda olsa dursalardı daha çok tad alırdım.Biraz fazla shounen havasında kalmış sanki "ne yapacaksınız canavarlar var canavarlarla savaşanlar var bunlar size yeter" tarzı, hoş tür shounen olduğundan fazlasını beklemek de ayıp olur heralde.

Bunun haricinde "ölümsüz ana karakter" tiplemesi biraz sıkmaya başladı sanki. Kore wa zombie desu ka & monogatari gibi serilerde ilk gördüğümüzde ilginç gibi bir tepki bırakmıştı ancak son zamanlarda çok kullanılmaya başlandı."Sıktı" diyemem,Ancak muhtemelen bu seriden sonra çıkacak ölümsüz ana karakter animesi hakkında yapacağım ilk yorum "yine mi" olacak.

Toparlayacak olursam, malesef ilk bölümün üzerimde "aşırı kaliteli" bir seri olacağı izlenimi uyandırmasa da izlemeye değecek bir seri olduğunu düşünüyorum, Aksiyon sahneleri arttıkça daha zevkli hale gelme ihtimali de yüksek.En azından sonuna kadar takip edeceğim bir seri olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bu sezon en çok hoşuma giden 2. yapım bu oldu, chunibyo-deadmanwonderland-k-on'u birleştirip anime yapmışlar sanki! Begendim. Belki de, moe moe sevdam depresti bilemiyecem bu arada anakarakteri ben pek iticide bulmadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gözlükleriyle yeterince itici kızımız sakar ve başına buyruktu birde mal oldu artık izleme zevkim kalmadı. Başrolümüzde saolsun yardım amaçlı peşinde pervane olacak sonra romantizm falan derken klişe bir finalle bitecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Zaten bölüm sayısı, konusu klişe olacağı ve klişe bir şekilde biteceğini belli ediyor. Yine de başladığım bir seriyi sıkmadığı sürece izlerim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Görsellik olan bir şölen sunan bir seri Kyoukai no Kanata ama daha fazlasını beklememek lazım muhtemelen. Gözlüklü kızımız hem sakar hem de biraz aptal denilebilecek biri. Kendini izletiyor mu sorusuna evet denilir ama fazla beklentiye girildiğinde insanın beklentisini yıkacak gibi hissettiriyor. Erkek karakterin de söylenilenlere çıkışması ve kızması üzerine komedi yapılmaya çalışılıyor sanırım ama benim pek hoşuma gitmedi o şekilde bir komedi. 2. bölümde gözüken anne de beni düşüncelere itti, böyle bir annem olsun istemezdim kesinlikle. Animedeki karakterlerin neden anneleri hep bir garip olur ki? Son sahnede de kız karakterimiz(isimleri öğrenemiyorum maalesef) birisini öldürdüğünü söyledi. Bana ailesinden birini öldürmüştür gibi geliyor ama bakalım artık. 3. bölüme de devam edeceğim muhtemelen.

Bu seri çıkmadan ciddi bir seri olabileceğini düşünmüştüm lakin Kyoani' den öyle bir seri çıkamıyor sanırım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3. bölüm

Bu gözlük sevdası ve aşırı klişe karakterlerimizle başına buyruk ilerliyor. Devam etme isteğim kalmadı belki ilerde unutmazsam bakarım artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 4

Ya ne bölümdü yazarımız sanki gözlükleri yüzünden hiç bir erkekle birlikte olamamışta lanetlendiğini düşünüp böyle bir anime yazmış. Çekilmiyor artık şu kızın tripleri ile baş karakterimizin "Gözlüklü güzel kız" lafları. Eli yüzü düzgün ilerleseydi bişeyler olabilirdi ama fazla insanı bayan konuşmalar var.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. Bölüm

Başına buyruk, klişelerle dolu gözlüklü kızımız yine klişe yapmaya devam ediyor. Ama erkek karakterimizden böyle bir şey beklemiyordum. Sanki anime finali gibi geçti bölüm. Ama finalini bile şimdiden tahmin edebiliyorum. Erkeğin youmu gücünü kontrol edemeyecek şehri yıkıp geçirecek. Diğer elemanlarda onu kurtarmaya çalışacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

7. Bölüm

Derin gölge'yi alt ettikten sonra gözlük kızımız bizim gruba katıldığından beri grupla beraber oldukları her sahne eğlenceli olmaya başladı. Bu bölümde intikam isteyen kızımızı iyi durdurdu. Oda bizimkilere katılacaktır. Ama bir bela bitti derken diğeriyle karşı karşıya kalacaklar. Gözlüklü adamda bir şey olduğunu sezmiştim. Derin gölge'yi tekrar canlandıracakmış. Bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

9.Bölüm

6.bölüm 13 bölümlük bir serinin parçası olamayacak hafiflikteydi. Bunları genelde OVA olarak serinin akabinde verirlerdi, böylece hikayenin ahengi bozulmazdı. Hoş serinin böyle bir derdi yok, lakin bu halde bile uymamış.

7.bölüm ise neyin ne olduğu birbirine bağlanmamış, ne yaptıklarından haberi olmayan karakterler vardı. Tutarlılık arayan birini gerecek akışta idi. Şimdi bu Sakura neye kızgındı, amacı neydi ve ne yaşandı da Mirai ile suları eritip ardından kanka oldular? Burada duygusal bir gelişim olması gerekmiyor muydu? Ben ucu bağlanmamış bir gelişme silsilesi, sanki kesilip kesilip izleyicinin önüne atılmış bir bölüm buldum.

9.bölüm keşke ana karakter olsa dediğim Nase Izumi ile kısa da olsa keyifli bir seyir izledim. Akihito'ya bi'şey olacak derdinde değilim, çünkü hikaye bunu vermiyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Seri bitti sanırım (herkes öyle diyor) yada bir bölümü kaldı . Gelecek hafta sonu hepsini izlerim artık . +bu serinin kapanışı çok güzel yahu : D daisy , Daisy

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Seri bitti. Klişe bir yapımdı ama son bölümlerde ki olaylar ve gidişatını sevdim. Ana kızımızın Fuyukai des demesine hayranım. Devamı olursa da izlerim. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben kapanışını çok sevdim. Ilk bölümden beri acayip hoşuma gitmişti

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Finali akkey sabah evde kahvaltı yapacağı sırada rüyasında mirai'nin yaptığı yemeği bulsa küflenmiş birşekilde ve ağlaya ağlaya salya sümük bir şekilde yese , sonra okulun çatısına çıksa ilk karşılaştıkları anı gözleri dolarak hatırlarken yediği şeyden dolayı midesi bulanıp mirai yi kussa ve üstü başı berbat halde arkası dönük otururken omzunun üstünden bakarak "fuyukai des , kimoçi varui fes" dese daha vurucu olurdu.

Nasıl geldi yahu bu kız geri

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?