Jump to content
  • Kayıt Ol

Little Busters!: Refrain


painscream

Önerilen İletiler

  • 3 ay sonra...
  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    4

  • painscream

    3

  • ShinigamiKhan

    1

Bir kimsenin yorum yapmamasina çok şaşirdim, anime adaptasyonu o kadar mi kötü oldu ya?

Akşam vn'ini okumayi bitirdim ve çok etkilendim. Mükemmeldi. Refrain'den de bazi sahneler izledim, aktarmalar güzel olmuş ama bi şeyler eksik gibiydi. Duygusal sahneleri çok iyi yapmşlar ama yalan yok. Keşke karakterler bu kadar parlamasaydi.

Hiç takip eden yok mu bunu ortalarda?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bir kimsenin yorum yapmamasina çok şaşirdim, anime adaptasyonu o kadar mi kötü oldu ya?

Akşam vn'ini okumayi bitirdim ve çok etkilendim. Mükemmeldi. Refrain'den de bazi sahneler izledim, aktarmalar güzel olmuş ama bi şeyler eksik gibiydi. Duygusal sahneleri çok iyi yapmşlar ama yalan yok. Keşke karakterler bu kadar parlamasaydi.

Hiç takip eden yok mu bunu ortalarda?

7. bölüm çevirisini yapıyorum şu sıralar ama her şeyi bilince o kadar bayıyor ki; 5 dakikada bir sıkılıp kapatıyorum. :011:

Onun dışında güncelde takip eden pek kimse yok herhalde, çevirisi geriden geldiğindenmidir yoksa izleyen olmadığındanmıdır bilemem. :011:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime 2 güne bitecek (ya da belki de bitti), TEARS diye geziyor her yerde millet. Anime özellikle en çarpici bölümünü (12) yayinladi 3-4 gün önce. Buralar dolar diye beklerken hüsrannnn ;_;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Pek izleyen yok heralde cidden. Ben de yeni bitirdim seriyi. 8.5/10 verebilirim rahatlıkla seriye.

Açıkçası ben mutlu bir son beklemiyordum. Kurtaracaklarını da beklemiyordum ama onları kurtarmaları demek zorluklarla mücadele edip bir şeyleri göze almaları demek oluyor. O yüzden kurtarmaları da lazımdı diyorsun seri bitince. Beni en etkileyen kısmı, şu kayboldukları kısımdı. Masato, Kengo, Kyousuke konuşmaları beni baya etkiledi açıkçası. Angel beats benzettim biraz da bu kaybolma olaylarını.

Sırada EX serisi var. KEY'in yaptığı serileri takip etmeye devam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Son kismin vn'deki versiyonu:

Abi ben de happy end beklemiyordum, ki hala da inandiramiyorum açikçasi vn'den sonra gerçekten mutlu bittiğine.

Şimdi en son Riki gerçekliğe döndüğünde ekranda seçenek var "Rescue everyone" "Run with Rin" diye. İlk seferde mecbur Run with Rin demek zorundasin öbür türlü tam arabanin yaninda narkolepsi ataği geliyor araba falan patliyor. Rin'le kaçiyosunuz, hastane odasinda uyaniyo Riki. Rin de yaninda üzülmüş. Orda işte seni hiç yalniz birakmicam elini birakmicam falan diyo Riki, evlilik teklifi işte. Orda bitiyor Rin route.

Sonra Kyousuke soruyor, is this enough? diye. Loop olmasi gerekiyor çünkü. Seçenek geliyor.

>Enough

>Not Enough

Enough dersek Kyousuke bize goodbye diyor ve yarattiği dünya sona eriyor. Gerçekliğe dönüyoruz herkes ölmüş.

Not Enough dersek Kyousuke çok zorluyo bizi işte Rin'le beraber mutlu olun, bizi kurtaramazsiniz imkani yok falan filan. O an bi çan sesi duyuluyo, ekrana ripple geliyo su damlasi gibi. Rin'in kafasindaki çan olduğunu anliyoruz. Rin kurtarmak istediğini belli ediyo yani. O an Episode: Rin açiliyor. Rin'in gözünden görüyoruz olaylari, siniflar falan bomboş. Komari'nin yaptiği defteri buluyo vs animede gördüğümüz çati sahnesi hep aktarilmiş aynen. Aslen karakterler önünde belirmiyo o şekilde de, Rin herkesin mekanina gidiyo tek tek. Hatirliyo her karakterle yaşadiği sahneleri. Ağacin oralar falan. En son çatiya gidiyo işte Komari'yle vedalaşmalar. Rin işte daha güçlü olmaya söz veriyo.

Sonra Episode: Riki geliyor. İşte Riki taa doğumuna kadar götürüyo olayi. Aslinda Riki doğmak istemiyo, ben burda iyiyim vesaire diyor. Ama sonra Rin'in gölgesini görüyo bi an. "Seni tanimak, seninle buluşmak istiyorum" diye geçiriyo içinden. Sonra herkesle yaşadiklarini hatirliyo bir bir. İşte birilerini kaybetmek çok üzücü, bu aciyi yenmem gerek diye tekrar ediyor. "Yeni bir dünyaya doğdum" dediğinde uyaniyor. Ve gerçek dünyaya dönüyor. Bu sahneden sonrasi Rin'i falan otobüsün yakininda bulma sahnesi.

Rin'le beraber çalişip kurtarmaya başliyolar. Komari falan yok aslinda vn'de, direk Kyousuke'yi görüyolar ilk. Onu öylece birakip otobüse daliyolar, Riki Masato'yu falan taşirken baya zorlaniyo. O ara Rin'e bagajlara bakmasini söylüyo işte ilk yardim çantasi vesaire. Riki o ara Rin'in ne kadar değiştiğini falan düşünüyo.

Herkesi taşidiktan sonra son Kyousuke kaliyor işte. Bi kizin cekedini alip tikiştiriyo oraya. Animede Kyousuke baya gözlerini açip elini falan kaldiriyo ama aslinda yok öyle bir şey. Kyousuke ağzini bile kipirdatmiyo. Riki sadece teşekkür ediyo ona orda. Riki kaldiriyo Kyousuke'yi, bakiyo ki ceket tutmiycak hemen Rin'i çağiriyo. Beraber taşiyolar. Orada otobüs patliyo. Riki işte kendini kardeşlerin üzerine kapatiyo, saçinin yandiğini falan hissediyo.

Sonra siyah ekran, Kyousuke'nin sesini duyuyo "Seninle gurur duyuyorum, bi mucize yarattin bu kadarini ben bile yapamazdim. Teşekkürler, can dostum" tadinda bir şeyler söylüyo. Gözlerini açtiğinda da Rin'i siranin üzerinde şarki söylerken buluyoruz. Gerisi animede malum zaten.

Aslinda vn, denize giderlerken bitiyodu o deniz kenarindaki sahneler falan sonradan eklenmiş ama tatli bi hava katmiş bence.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sonradan eklenmiş olsa da yapmacık durmamış, yerinde olmuş bence o deniz sahnesi. :) Genel olarak VN'ye göre gitmiş. 1-2 farklılık var sadece, onlar da Kyousuke' nin gözlerini açmaması falan. Bad end i de öğrenmiş oldum sayende. Arkadaşlık nasıl olur öğretiyor resmen insana. Arkadaşlarını kurtarmak için kendini feda etmek, onları güçlendirmek için kaybedeceğini bile bile devam etmek. O arkadaşlık mesajını verdikten sonra sonu o kadar farketmedi benim için :)

Mutlu son beni tatmin etti zaten. EX nasıl olacak bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Arkadaşlik duygusunu çok iyi aşiladiklari bir gerçek. İşin gerçeği ben animede o sicakliği pek yakalayamadim. Bu da sanirim vn'nin farki oluyor. Çünkü vn'de gerçekten LB'nin bir parçasi gibi hissediyorsunuz kendinizi. Beyzbolun bir parçasi olmak, dövüşlere katilmak vesaire vesaire. Kengo mesela malum sahnede "Little Busters! forever" dediği zaman sizi öyle bir vuruyor ki. Animede de o sahneyi güzel yapmişlar ama etkileyicilik bakimindan arada fark çok fazla :D

LB: EX ve Kurugaya True End

Şimdi normalde Refrain'e kadar okuduğumuzda, tüm karakterlerin route'larini bitiriyoruz. Fakat Kurugaya'ninki yarim kaliyor hep. Biz en son tarihin hiç değişmediğini farkediyoruz. Kurugaya'nin günlüğünde de "i'm dating with Riki" "he told me we went to this restaurant" diye notlar buluyoruz. Biz mevzuyu çaktiktan sonra işte Kurugaya ana karakter oluyor, onun gözünden okuyoruz. İşte "eminim beni kurtarmaya gelecek" falan diyor Kurugaya, piyanonun başinda bekliyor. Burada bitiyor.

Sonra Refrain'i okuyoruz ve onun route'a bir kez daha girmemiz gerekiyor. Bu sefer True end görüyoruz, Kurugaya bizden hoşlandiğini falan söylüyor. Farkediyoruz ki sonbahar gelmiş vesaire. Yani zaman akmaya başlamiş demek oluyor bu. Gerçek dünyada Kurugaya da çikma teklifi ediyor yani. RikixRinxKurugaya olabilir :P

EX biraz karişik. Sasasasasasasegawa Sasasaami, Futaki ve X (Spoiler) route'lari var. İlk route'un zaman dilimi o kadar önemli değil.

Futaki'nin route epey akil kariştiriyor acaba Refrain'den sonra mi oldu yoksa tamamen hayali mi diye. Anime Suki'de mesela Refrain'den önceki Futaki'nin sadece Haruka'nin bir hayal ürünü olduğunu söyleyenler var. Neticede herkes ölmeden önce pişmanlik duyduğu şeyleri halletmeye çalişiyor ve Haruka'nin tek pişmanliği ablasi. Riki sayesinde Haruka bir şekilde ablasini affetmeyi başariyor mesela. Futaki route'ta Haruka, ablasina çok yakin davraniyormuş. Bunu da şöyle bi şeye bağlamişlar: Refrain'den hemen sonraki kisa bir sürede kendi route'unda olanlari hatirliyor ve gerçek dünyada da ablasini affediyor.

Tabi bunlar hep teori, EX vn'si daha çevrilmediği için pek bilmiyoruz ne olduğunu. Animesinde güzelce akarirlar umarim. Futaki o hayali dünyaya nasil geldi, otobüste yoktu. Yine ayni şekilde Futaki Riki'yle ayni siniftaymiş EX'te. Acaba o yüzden mi Haruka sürekli "keşke seninle ayni sinifta olsaydik" diyip duruyor? Gibi gibi sorular çok, umarim key direk "key-magic" diyip kestirip atmaz :P

En son yazdiğim X route ise bambaşka bir şey. Aku'nun dediğine göre aslinda o route'taki karakter serinin başindan beri varmiş, karakterlerle falan takiliyormuş. Ama işte vn'i bi yerden kesmek zorunda kalmişlar daha fazla satiş yapmak için. Kesince de kizi direk silmişler Refrain'e kadar. Jun Maeda'nin bile en sevdiği karaktermiş bu route'taki heroine. O yüzden önemli epey.

Umarim EX 3 bölüm olmaz çünkü o X route'u, Refrain'den falan baya uzunmuş. En az 3 bölüm sadece o X route için geçerli olmali. Ki daha Sasasegawa ve Futaki de var. Beklemedeyiz :P

--

Bu da VN'deki ending klibi:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?