Jump to content
  • Kayıt Ol

Magi: The Kingdom of Magic


painscream

Önerilen İletiler

42773l.jpg

Seri 2. sezonu ile devam ediyor.

1.Sezonun konusu:

Hikayemizin ana kahramanlarından olan Ali baba' nın hayali bir zindan keşfedip zengin olmaktır. Bir gün karşısına Alaaddin diye biri çıkar ve ona zindan keşfetmesinde yardımcı olabileceğini söyler. Alaaddin bir magidir ve bir cine sahiptir.

Zindanı keşfettikten sonra Morgianna adlı köle kızı da kurtarıp yolculuk etmeye başlarlar. Seri, bu üçlünün yolculuklarını anlatmakta.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 25
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    7

  • loykad

    4

  • painscream

    4

  • bLueeekun

    3

Eğer mahvetmezlerse bu sezon harika geçecektir yani dolu dolu aksiyon, savaş sahneleri göreceğiz. Ayrıca, tanıtım videolarında da Alaaddin ile ilgili de spoiler'lar edinmiş bulunmaktayız.

Hadi bakalım bu sezon fena geçmeyecek gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Sezon 1'in sonunu filler yapip biraz bozdular falan ama yine de merakla bekliyorum. Shounen insani değilimdir ama beni bile takipçisi yapti çok harikaydi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. sezona yetiştiğim için mutluyum. Eğer filler sokmazlarsa bende umutluyum bu sezondan.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu sezon Magi kulaklara şenlik yaratacak gibi. Kadroya Maaya Sakamato Scheherezade olarak Miyano Mamoru da Mū Alexius olarak katılacakmış.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Shiikiiiiiiiiiii \:D/

/summon meyday

Ben de ek bilgilendirme yapayim. Serinin ilk ve ikinci bölümü özel bi kutlama tarzinda aslen yayinlandi. Ama televizyonda daha yayinlanmadi, resmi tarihi Ekim'de.

Yayinlanana göre OP ve ED kadrosu harika, Opening sid Ending Aqua Timez. Bleach'ten tanirsiniz iki grubu da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

merakla 2 sezonunu bekliyorum ilk sezon tamamına baktığımızda bana göre güzeldi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Yan karaktere düşecek seslendirme sanatçıları mı bunlar, ne israf :P

Ayrıca zamanla edindiğim tecrübelerle farkına vardım ki, Maaya Sakamato "Ryougi Shiki" seslendirmesi ile sanatının zirvesine çıktı, emekli olmalıydı. Artık bu sesi duyduğumda izlediğim yapımın manası kalmıyor, tek aklıma gelen Shiki qdislers

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O karakter baya önemli seride aslinda meyday o kadar düşürme karakteri :P

Ben bi Arakawa'da hatirliyorum ama evet Shiki'de zirve yapti kadin. Başka yerde duyunca ben de aaaaaaa shiki oluyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

Bölüm 01:

İlk bölüm epey hareketli başladı. Alaadin'in güç almış başını gitmiş. Bu sekanstan sonra ilk sezonun bittiği kısımdan yani Zagan zindanının ele geçirilmesinden sonra Sinbad'ın şehrinde kutlamalar hakim ve karakterlerin eğlendiğini görüyoruz. Bir bayram havası var.

Sinbad'ın bir planı var ve bu plana istinaden Alaaddin'i Leam şehirne göndermek istiyor oradaki Magi hakkında bilgi alması için ya da Alaaddin'in ondan bir şeyler öğrenmesi için.

Dunya Sinbad'ın elinde ama esir olarak değil. Daha çok ona bakılıyor. Onun kara element ile bağlı olması daha fazla hastalanmasına sebep oluyor ve neticede kurtarıcısı Alaaddin oluyor. Magnoshdat ile ilgili epey bir şeyler dönüyor ama ilk sezondan çok hatırlamıyorum o kısmı.

Alaaddin'in Leam şehir yolculuğunda bir çok şeyi öğreneceğiz. Açılışta Morgiana'yı bir diğer magi Yunan ile görüyoruz. Her biri farklı yolculuklara çıkıyor belli ki.

Bu sezon sihrin krallığında sihir ile epey haşır neşir olacağız gibi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de izledim dün Magi'yi. Neden bilmiyorum ama ilk sezon geldiği zaman kadar çekmedi bu sezon beni. Daha çok bi Fairy Tail havasina bürünmüş seri, her yerden fanservis firliyor gibiydi suyunu çikardilar. İlk sezon da fanservis görüyoduk eğlenceli de oluyordu ama suyu çikacaği zaman konuyu hemen aksiyona bağliyorlardi. İkinci sezonda baya içim bayildi benim nedense.

Morgiana pek şeker tabi. Ben Morgiana'nin Hakuryuu'yla birlikte gideceğini düşünüyorum aslen, orada da Yunan falan olabilir mi? Açilişta varsa eğer.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben fanservice olayından sıkılmadım ama seride eksik olan bir şeyler var gibi geldi ilk başta nedense. Bölüm sonuna doğru o his biraz daha kayboldu gerçi.

Hepsi bu sezon içinde gelişecek elbet, o ilk dakikalarda gördüğümüz kadarıyla Aladdin baya aşmış olayı :011: Maceradan maceraya atıldığımız, bizi sıkmayan bir sezon görürürüz umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Herkes kendi yolculuğuna çıkıyor yavaş yavaş. Alaaddin büyü okuluna gidiyor. Hem şu kara büyü eşyalarını öğrenmek hem de kendini geliştirmek için. Morg-san da memleketine doğru bir yolculuğa çıkacak. Alibaba ne yapacak bilmiyoruz ama Sinbad yanında kalıp ondan eğitim alabilir.

Sinbad' ın güçlü olduğu belliydi zaten ve bu bölümde tekrar gördük. Prenses ile olan savaşı gayet tatmin ediciydi. Dövüşün sonlarında yandereye bağladı kız karakter :)

Alibaba ile prenses de arkadaş oldu. Ben aralarında duygusal bir yakınlık olmasını bekliyordum. Arkadaşlıktan bir şey doğar mı zamanla göreceğiz. Ayrıca prenses de pek tatlı bana göre. Hemen bir resim ile destekleyeyim bunu :) [bimgx=500]http://p1310.hizliresim.com/1g/g/tktn2.jpg[/bimgx]

Şu Alibaba' nın saç stilini de düzeltsinler yahu, boynuz gibi duruyor saçı, tek bana mı öyle geliyor?

[bimgx=500]http://l1310.hizliresim.com/1g/g/tktqy.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 02:

İkinci bölüm güç gösterisi konusunda oldukça tatmin ediciydi. Sinbad bizi daha çok şaşırtacak sanırım. İkinci cinini kuşandığındaki aldığı hali de epey komediydi. ayrıca o güç :011:

Kou prensesi bence de çok tatlı. İlerideki bölümlerde kendi imparatorluğuna karşı olacak bence o da, aynı kardeşi Hakuryu gibi.

Bir de Alibaba ile benzer yaşam biçimlerine sahip olması ikisini epey bir yakınlaştırdı. Sinbad aşkı imkansız bir aşk onun için daha sonra Alibaba'ya dönebilir. Bu durumda Morgiana ne yapar bilmem. Hakuryu'da sanki ona yaklaştı gibi ama dur bakalım neler olacak?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 4 hafta sonra...

5. Bölüm

Unutmuş millet bu seriyi :) 5. bölüm anne olayının ve onun etkisine girme- çıkma muhabbetleri üzerine kuruluydu. Alaaddin, Ali baba ve kırmızı saçlı kız(unuttum bir an ismini) etkisinden çıkarken Hakuryu etkisinden çıkamadı ve bizimkilere karşı kullandı gücünü. Hakuryu' da gücünü tam olarak kullanabiliyorken -vücuduna giyme şeklinde- bizim Ali baba hâlâ onu başaramıyor. Hakuryu muhtemelen annesini kaybetmesinin verdiği derin acılar yüzüne gerçeği göremiyor. Bakalım onu nasıl etkisinden çıkaracaklar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

Bölüm 07:

Ve Alaaddin Hogwarts'a girer.

Setting fazlasıyla Harry Potter'ı hatırlattı. Her şeyin büyü ile kontrol edildiği bir yer Magnoshtadt. aladdin orada sihir öğrenip Magi skillerini arttıracak muhtemelen ama Magi olduğunu ne kadar gizleyebilecek bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

son bölüm güzeldi garibim Hakuryuu giderek darth vader a bağlıyor

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

23.Bölüm

Vay be demek olaylar bu kadar ilginçleşecekti. Farklı bir dünya, siyah ruhklar falan baya açıklama yaptılar. Ve kou prensininde Alibaba ya yardım edişide dillere destandı. Küre yok oldu yok olmasınada. yine başka bir gücün bişeyler yapıcağı ortada. Hem olaylar bu kadar ilerlemişken Sinbat'ı da görmemek olmaz onunda bu savaşa yetişeceğini düşünüyorum. En azından yetişmesini istiyorum Sinbat fanı olarak.:gul gul:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 23:

Çok ateşli bir bölümdü. Son bölümlere doğru aksiyon artık tavan yapsın diyordum epey de yaptı.

En ve kardeşlerinin savaşa girmeleri epey bir hareket kattı seriye. En Kouha'nın bilgiye aç tutumu ve nihayetinde gelen güç gösterisi muazzamdı. Kollektif çalışmaları ile 10000 siyah cinin de üstesinden gelirler elbet.

Alaaddin'in önceki bölümlerde Scherezade'a anlattığı öteki dünya konusu bu bölümde cinler tarafından da kısa olsa da anlatıldı. Benim merak ettiğim öteki dünya bu hale gelmişken al Thamen'in bu dünyayı da neden o hale getirmek istediği? ellerine ne geçecek karanlık bir dünyadan başka. Yönetecek kişi bile olmayacak. Amaç sadece yıkım ise çok anlamsız geliyor bana.

Alaaddin de Solomon'un reenkarnasyonuymuş meğerse. Ben direk diğer magiler gibi düşünüyordum onu. Cinlere bu kadar hükmü olduğuna göre anlamak gerekirdi.

Küre'nin de tam olarak yok edildiğini düşünmüyorum ikinci bir tabaka ya da içinden başka bir şey çıkacak gibime geliyor. Savaşa daha katılacakalr olacaktır. Hakuryuu gelmedi daha. Alibaba onu merak ediyordu. Bir de En Kouha'nın bu savaştan sağ çıkmayacağını düşünüyorum Alaaddin sırrı bir şekilde anlatmaktan kurtulacak böylece.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 23

Bu sezon gidebildiği kadar gider diye düşünüyordum ama malesef öyle olmayacakmış. Sona kaldı 2 bölüm. Bu bölümde efekte ve aksiyona bol bol doyduk. İster kişisel dövüşler olsun ister En ve kardeşlerinin dövüşü olsun bol bol seyir zevki yaşadık. Genelde bazıları güç ister En ise bilgi istiyor. Tabi bilgisiz bir şey yapmak istemiyor. Küre bencede yok olmadı. Farklı farklı durumlarla karşılaşacağız gibime geliyor. Ya küreden ya da onun üstündeki duran cisimden bir canavar çıkacağını düşünüyorum. Alaaddin'in mimikleride süperdi ya. Yavrucak bayağı bi gerildi. Ayrıca hatırlıyorsanız ilk bölümde ilk dakikalarda gördüğümüz sahnelerde Sinbad oraya doğru geliyordu. Eğer mantık hatası yapmazlarsa Sinbad'dıda göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 24

Müthiş bir bölümdü.

Geçen bölümde küre ile ilgili düşündüklerim bu bölümde fazlasıyla kendini gösterdi. Dokunduğu her şeyden rukh toplayan bir yaratıkla baş etmek çok zor. Eğer kalabalık ve sürekli atak halinde olmazsanız yenemezsiniz bile. En, kardeşleri ve Alibaba da yetersiz kaldıkları için onun karşısında tam bir baskı kuramadılar. Adamların tüm kas ligamentleri ortaya çıktı, derilerinin yanmasıyla. Baya ciddi yaralandılar.

Bu arada Al Thamen'i yönlendiren, Hakuryu'nun annesinin de diğer boyuttaki Magi'lerden biri ve Solomon'un hizmetkarı olduğu gerçeği ortaya çıktı. Güç istersin, servet istersin anlarımda dünyayı niye çöle çevirmek istersin be kadın, anlayamadım seni. Gerçi kadınları anlamakta pek mümkün değil :)

Her şey umutsuzluğa doğru giderken, karizması, yardımcıları ve 7 krallığın diğer elemanlarıyla Sinbad harika bir girişle savaş alanına dalar. Bundan daha cool bir giriş olamazdı herhalde.

Yunan'ın da her şeyi Sinbad'a haber vermesiyle epey de hazırlıklı gelmişler. Şimdi al Thamen düşünsün.

Morgiana sen hep arada kaybol. Her geri geldiğinde ayrı bir taş oluyorsun. Hatun bomba olmuş. Kullandığı household vessel ile harikalar yarattı. Ona çok fazla kaptırıp hayvani olmasın, o güzelliği kaybetmesin de.

Yalnız Household Vessel sahipleri cin ekipmanı taşıyanlardan daha güçlü gözüktü bölümün son dakikalarında, ne iş?

Bir sonraki bölümde Sinbad aksiyonu göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bölüm 24

Gerçektende mükemmel bir bölümdü.

Küre için yaptığımız tahminler tuttu ve bir canavar çıktı. Hatta diğerinide çekmeye çalıştı. Büyük ihtimal ikisi birleşme aşamasına girecek gibi. Diğer dünya, soloman ve hizmetkarları hakkında azda olsa bilgi aldık. Kadın diğer dünyayı karartmış şimdi bizimkilerinkine gelmiş. Valla gundam senin gibi düşünüyorum bende. Güç, para falan anlarımda karanlığa sürükleyince dünyadaki her şeyi yok edince eline ne geçecek?

Sonunda beklediğimiz kişi geldi. Yanında daha güçlü ve tanıdığımız kişilerle birlikte geldi. Morgiananında gelmesiyle ekip tamamlandı. Haftaya cümbüş var. Morgiana hem taş gibi olmuş hem de güçlenmesine rağmen daha fazla güçlenmek istiyor. Haftaya Hakuryu görür müyüz acaba?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

24.Bölüm

Herkes yazmış yazacağını kesinlikle katılıyorum. Sinbat'ın giriş fenaydı. Herif gösterişli giriş yapmayı biliyor. Kou imparatorluğunda ki prenslerin ağzı açık kaldı. Vay be en azından şuana kadar takip edipde pişman etmeyen bir seri oldu. Bir sonraki bölüm seri biter herhalde. Ahh üzülücem bitince ne güzel heyecanla izliyoduk. Fairy tail başlıyor onu izleriz artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Haftaya da diğerleri savaşırken Hakuryu da anasını keser hepimiz rahatlarız.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

25 Final

İkinci sezon da bitmiş oldu. Cevaplarla birlikte yeni sorulara da kapı açan bir son oldu.

Yorishiro'yu 13 nihai büyü ile alt ettikleri sahne ve beliren mühür baya güzeldi. Sinbad'ın orada son sözü söylemesi de Sinbad'ın karizmasına ayrı bir hava kattı. Sırf o hareketi bile finali güzelleştirdi.

Mogamet'te meğerse Yorishiro'nun içindeymiş ruhsal olarak. Saldırı sonrası da iradesiyle ve tabi Titus'un baskın ruhu ile Yorishiro'nun ortadan kalkmasına sebep oldu.

Yamraiha ve Mogamet sahneleri de epey dramatikti.

Burada verilen mesajalr da insanlık için önemli mesajlardı. Kimse kimseden üstün değil, kimse kimseyi ezemez vs. Tabi insanlığın olduğu her yerde bu sözler çok sarf edilse de uyulmadığı da aşikar. İnsan bencil ve gücü olunca direk karşıdakini ezen noksan bir varlık olduktan sonra bunlar boş laflar.

Titus yeni Magi olarak Leam imparatorluğuna gönderildi. Shcherezahde'ın erkek versiyonu oldu tamamiyle. Titus'u kaybettiklerini düşünürlerken onlar için süpriz oldu. Peki Titus'u oraya gönderen Alaaddin'in arkadaşı olarak bildiğimiz Ugo aslında Solomon'un kendisi mi yoksa baş cinlerinden biri mi çok merak ediyorum. Bir imparatorluğa magi bahşedebiliyorsa epey önemli biri olmalı.

Sinbad ve Kou savaş sonrası karşı karşıya gelince bir barış olacak diye düşündüm ama her iki tarafın güçlü lideri vaz geçmek niyetinde değil. sinbad toprak genişletmiş gibi gözükse de En'in söylediği gibi onun altında çok başka sebebpler var. Aladdin'in Kou tarafına geçmesiyle, Kou imparatorluğunu da daha yakından tanıyacağız demektir. Kou içinde Judal ve Hakuryu'nun annesi olduğunu düşünürsek Aladdin daha zor anlar yaşayacaktır.

Hakuryu'da yeni Saskemiz, Darth Vader'ımız olmuş ve tamamiyle karanlık tarafa geçmiş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?