Jump to content
  • Kayıt Ol

Coppelion


painscream

Önerilen İletiler

26218l.jpg

2036 yılında geçen hikâyede, yaşanan nükleer bir kaza sonucu meydana gelen radyoaktif kirlilik Tokyo'nun kuşatma altına alınmasına neden olur. Üç liseli kız bu ölü şehre gönderilmiştir. Genetik mühendisliğin yardımıyla bu üç kız radyoaktiviteye karşı bağışıklı olarak doğmuşlardır. Bu kızlar "Coppelion" adı verilen Japon Kara Kuvvetleri'nin 3. Bölümü adına çalışmaktadır...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 10
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • painscream

    3

  • Kusogaki

    2

  • CloudT

    1

  • Sensou

    1

Sabırsızlıkla beklediğim serilerin başını çekiyor. O kadar beklenti, yorumlar, araştırmalar, okumalar fasalor fisolar... Hadi bakalım, umarım beklentileri fazlasıyla karşılar. En azından tanıtım videoları hoş bir etki bırakacağını garanti edercesine sahnelere sahip ama yine de ne olur ne olmaz önce bir izleyelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

İlk bölümü izledim.Ortalama bir anime.Okadar tatmin etmedi beni işin açığı..

Mekan çizimleri inanılmaz canlı ve güzel.Gerçekten mekan çizimlerine bayıldım desem az kalır.Ancak karakter,insan çizimleri bu mekana yakışmamış.İnsan çizimlerinden daha özenmişler mekana.Tabi yinede insan çizimleride okadar kötü değil..O mekan kesinlikle müthiş..

Animede opening yoktu.Üstelik neredeyse hiç ost yok.Anime sessiz sessiz devam ediyor.Resmen sessiz sinema izliyor gibiydim :D ... Ostlar benim için çizimlerden daha önemlidir.Ost bir sahnede duyguyu en iyi yansıtan şeydir.O yüzden ost konusunu çok yadırgadım..

Konu idare eder.İkinci bölümü izlemeye değer diyelim en azından.İzlemeye devam edicem ama çok beklentim yokiBakalım ilerde ne olacak..

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü yeni izleyebildim. Herkesin dediği gibi arka plan çizimleri beni de etkiledi. Karakter çizimleri o kadar gözüme takılmadı ama sönük kalmış arka plana göre ama aşırı da insanı rahatsızlık etmiyor.

İlk bölüm ile birlikte bir çok soru oluştu kafamızda. Buraya ne oldu? İnsan oğlu pandora kutusunu kendi elleriyle açtı ve kapatmayı kimse bilmiyor dendi. Buna sebebiyet veren ne? Bu kıyafetsiz gezebilen insanları kim oluşturdu? DNA sı farklı ve bu koşula uyum sağlayabilecek nitelikte. Zamanla hepsi açıklanacaktır elbet. MAL 13 bölüm olacağını belirtmiş. 13 bölümde umarım istediğimiz her şeyi verebilen bir seri olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası çizimleri hoşuma gitti. Hatta karakter çizimleri özellikle hoşuma gitti. Neden derseniz sanki sahnenin içinde orayla aşırı uyumlu hatta kamofle (böyle mi yazlıyordu?) olmuş gibiydiler. Doğallık kattığını düşünüyorum bu nedenle. Konusu aman aman bilinmedik bir şey değildi, felaket sonrası bir şehir gibi gibi... fakat konuyu anlatırken vurguladığı nokta çok da üstünde durulmuş ve iredelenmiş bir nokta gibi görünmedi bana. Bununla birlikte üstünde durmak istediği şeyi de güzel bir şekilde bana ulaştırmayı başardı. Benim izleme tarzım biraz daha hissiyata dayandığından bana bir şeyler hissetirdiği an beni kazanır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Bu bölümde bir şeyi anlamadım, kadın düşerken Miku' ya sarılmış durumdaydı, hiç bir atılım yapmadı Ibase ama çocuğu kurtarmış. Çocuğun elini tutacak olsa zor ama tuttu diyelim bize niye göstermiyorlar kurtarırlarken?

Bir de kızlar çok ağlıyormuş gibi geliyor bana ve pek hoşuma gitmiyor. Serinin ciddiyetini bozuyor gibi geliyor.

Seriye devam edip etmemek de kararsızım. Böyle mi devam edecek veya üzerine ne katacak hiç bir bilgim yok. Seriden pek bir beklentim de yok açıkçası. Pek hevesle izlediğim bir seri de değil, izliyorum geçiyorum şimdilik. Belki 1 bölüm daha şans verebilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bir bölüm daha izlemiş olduk. Olayları yavaş yavaş kavramaya başlarken karakterlerin de birer kukla değil insan olduğunu vurgulayan harika sahneler vardı. DEvamını heyecanla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

@painscream

Anlaşılmayacak bir şey yok, korkunç yönetmenlik deniyor buna. Bizim hatunun tek eli (galiba soldu) platforma dayalıydı, sağ eliyle de üvey anneyi tutuyordu. Yani tek elle hem anneyi bıraktı hem de kızı kurtardı. Karakterler genetik açıdan üstün olunca haliyle bunları da yememiz lazım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Coppelion hoş seri sanırım Q.Q Aslında ben bu seriyi 2 yıldır bekliyordum... Ama o 2 yıl heyecanı yok tabi şimdi...

(2.bölüm hakkında)Ben o kısıma uyuz oldum yalnız <-< nasıl becerdiyse artık tek eliyle kurtarmayı... Neyse herhalde 'ayrıntılara takılmayın' mesajı veriliyor Kendimi bu ayrıntıdan kurtarmak için herhalde kızı kadın karşısında bulunan -varsa tabi- bir çıkıntıya falan koymuştur diye düşündüm Q.Q o karı aşağı düştükten sonra almıştır falan diye ahaha... ama şimdi düşünüyorum da şöyle bir şey olabilir; kadın düşmeden önce zaten kızı Ibara'ya vermiştir. -tabi asıl problem burada, Ibara onu nasıl alacak? neyse anormal birisi ya o da olur, ayrıntıya takılmamak lazım. Sırf bu kısımı merak ettiğim için mangasını okuyacağım <_<

Neyse bunun dışında seri iyi hoş ama ne kadar tatmin eder emin değilim. Böyle olsa bile Q.Q açıkçası kızların can sıkıcı olmamalarını sevdim. Yani nasıl desem... karakterlerii öyle ahım şahım değil, klasik tiplerdeler. Ama bazı animeler vardır ki, oralarda karakter yansıtmaları çok can sıkıcı oluyor. Coppelion'u izlerken kızların zırlamalarını görünce 'haa ne çok acı veriyor onlara herhalde' diyorum, lakin tabi kuru kuru. Hissettiklerini hissettiğimi söyleyemem <_<

Bunun dışında, izledikçe bir ayrıntıya hep takılıp duruyorum. Ibara, osaka lehçesinde konuşuyor *o*

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

Olgun bir Ibara Naruse her bölüm ortalama kaç defa ağlayabilir? adlı serimize hoş geldiniz. 6 bölüm izledim, sanırım pek izleyeni de kalmadı serinin, ki normaldir çünkü seri inanılmaz derecede kötü, şaka gibi adeta. Serinin kötü yanlarını açıklamaya tek tek uğraşmayayım, kısacası her yeri kötü, elle tutulur en ufak yanı dahi yok, sırf başladığım için bitireceğim.

Yalnız ayrı bir konuya değinmek istiyorum, keşke seri olaylara pembe panjurun arkasından bakmak yerine bir Jormungand, bir Black Lagoon gibi hayatın gerçek penceresinden yaklaşsaydı, o zaman elimizde dişe dokunur bir seri olabilirdi belki de. Başlamayan arkadaşlar da boşuna başlayıp böyle bir seriye zamanlarını heba etmesinler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hanazawa Kana'nin saçma sapan bir karakterde harcanmasindan başka bir şey değil.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?