Jump to content
  • Kayıt Ol

Uchuu Senkan Yamato 2199 Movie


Akuma_Blade

Önerilen İletiler

Uchuu Senkan Yamato 2199'un bugün yayınlanan son bölümünün sonundaki 15 saniyelik duyuru ekranıyla 2014 içerisinde vizyona girecek yeni bir film duyuruldu. Bunun özet bir film olmayacağını ve TV serisinin sonrasında geçecek bir film olacağını düşünüyorum zira TV serisi halihazırda 8 filmde oluşan bir özet film serisiyle vizyona gelmişti. Tahminim Uchuu Senkan Yamato'nun yeniden kurgulanmış film canon'una ait Warriors of Love yada New Journey yapımlarının bir remake'i olabileceği yönünde ama dediğim gibi bu sadece bir tahmin. Elde henüz resmi bir illüstrasyon yada fragman bulunmuyor ama umarım yanılmam.

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 7
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • Akuma_Blade

    5

  • yakusha

    3

Comet Empire diye bir not geçmişlerdi, facebook sayfasında. Acaba Comet empire ile ilgili olabilir mi.

Yıllar geçti, serinin başını sonunu karıştırıyorum artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Comet Empire diye bir not geçmişlerdi, facebook sayfasında. Acaba Comet empire ile ilgili olabilir mi.

Yıllar geçti, serinin başını sonunu karıştırıyorum artık.

Comet Empire 2. sezon ve "Farewell Yamato: Warriors of Love" (ayrıca Uchuu Senkan Yamato'nun PS2 oyununda) filminde işlenen plot'du.

Kısaca özetlemek gerekirse...

2201 yılına girildiğinde Dünya yeniden yaşanabilir hale gelmiş ve yüzeyde şehirler yeniden kurulmaya başlamıştır. Yeni bir yönetim merkezinde birleşen insanlık Dünya dışında kolonileşmeye hazırlanırken daha konformist bir yapıya bürünmüştür. Yamato'nun kullanımdan çıkartılıp onun yerini alacak gemi serisinin ilki olan Andromeda'nın mürettebata bile ihtiyaç duymaması bunun en bariz yansıması gibidir. Her ne kadar bunu pek de kabullenmek istemese de Yamato'nun geçici kaptanı olarak güneş sisteminde bir devriye seferi yapmakta olan Susumu Kodai, birden bire bu güneş sisteminin dışından bir yardım çağrısı alır ve esrarengiz bir filo tarafından taciz edilirler. Dünya'ya geldiğinde Kodai yardım çağrısının geldiği gezegene bir sefer yapmayı önerir fakat ciddiye alınmaz. Daha birkaç yıl önceki trajik hatıralarını aklından çıkartamayan Kodai artık evreninin barışının dünyanın barışı, dünyanın barışının evrenin barışı olduğuna inanmakta ve çok uzakta da olsa bir zamanlar Dünya'nın başına gelenlerin başka bir yerde benzer bir şekilde tekrarlanmasına izin vermemesi gerektiğine inanmaktadır. Bir tersanede Yamato'nun mürettebatsız hale getirilip modernleştirileceğini öğrenince daha fazla zaman kaybedemeyeceğini anlar ve tayfasını bir araya getirerek Yamato'yu kaçırır. Dünya Federasyonu Yamato mürettebatını kaçak ilan eder ve onların peşinden Hijikata'nın kaptanlığını yaptığı Andromeda'yı peşlerinden yollarlar. Bu yolculuk, Yamato mürettebatını önceki seferlerinde yüzleştikleri tehlikeden çok daha büyüğü ile karşı karşıya getirecektir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

@Yakusha

Uchuu Senkan Yamato'nun destansı ilk sezonu ve tamamen recap olmasına karşın Star Wars'ı gişede geçecek denli yüksek gişe başarısı yakalayan ilk filminden sonra Leiji Matsumoto ve Yoshinobu Nishizaki yapımı seri yada film olarak devam ettirmek yönünde ikileme düştüler. Baskın gelen Nishizaki, Star Wars'dan ilham bulduğu bazı fikirler ile Yamato'yu epik bir space opera yaratarak devam ettirmek istedi fakat yazım süreci boyunca senaryo grimdark bir hal aldı. 1978'deki Farewell Yamato filmi Anime'deki dramatik anlamıtımın en başarılı ve sarsıcı üst noktaları arasdında sayılmaktadır. Öte yandan yüksek ticari başarısına rağmen gerek Leiji Matsumoto gerekse Nishizaki, Yamato hikayesinin devam etmesi yönünde yoğun istek bombardımanına tutulduklarında, her ikisi de bu filmi non-canon ilan etti ve asıl canon'un 1 yıl sonra yayınlanacak 2. sezonda verileceğini söylediler. İkinci sezon büyük ölçüde Farewell Yamato'ya dayanmakta fakat bu kez aynı hikaye zamana yayılmış bir şekilde veriliyor. Öte yandan hikayenin finalini bağlamak konusunda Farewell Yamato'nun çok daha samimi durduğunu söylemeliyim.

Kişisel kanımca TV serisini 25. bölüme dek izleyip sonra Farewell Yamato filmini ardından sadece canon sonu görmek için 26. bölümü izlemek daha iyi olacaktır. TV serisi Comet Empire istilasını zamana yayarak anlatmak, Farewell Yamato da bu hikayeye gelebilecek en iyi sonu göstermek açısından daha başarılı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

570edb94-d683-4bb2-9479-ecdc2861e061_n.jpg

Yamato'nun Dünya'ya geri dönüş yolunda kendilerini Gatlantis olarak adlandıran gizemli bir filo önlerini keser ve onlardan teslim olmalarını talep eder. Atlama yaparak kaçmak istediklerinde ise karşılarına Gatlantis'in ana gezegeni çıkar ve bu noktadan itibaren şu ana dek gördükleri en zorlu düşmana karşı savaşa girmek durumunda kalacaklardır.

Uchuu Senkan Yamato 2199'de varlıklarına dair sadece gönderme yapılan Gatlantis orijinal TV serisinde yeralmasa da klasik serinin 2. sezonu ve Farewell Yamato filmi bu düşmana karşı savaş üzerine kuruluydu. (Öte yandan aradan geçen 2 senelik zaman farkı es geçilmiş, tayfa doğrudan Gatlantis ile karşı karşıya geliyor)

Filmin öncesinde, 11 Ekim'de vizyona girecek özet film "Voyage of Remembrance" serinin bir özeti niteliğinde olacak ve 5.1 ses desteğine sahip olacak. (Yeni sahneler içerip içermediğini ise henüz bilmiyoruz) 6 Aralık 2014'de vizyona girecek "Star Voyaging Ark" isimli film ise serinin devamı niteliğindeki film olacak ve serideki tüm yapım ekibi bu filmde aynı görevde olacaklar.

Bonus:

Kaynak: ANN

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 6 ay sonra...

main-4.jpg

Filmin ilk 9 dakikasını içeren sneakpeek yayınlandı. Kulağım beni yanıltmıyorsa Hajime Saito'yu Hiroki Touchi seslendiriyor ki, tıpkı Rikiya Koyama gibi dinleyene bir komutan hissiyatı veren oldukça beğendiğim bir seiyuu.

Film bugün itibariyle Japonya'da vizyona girdi. DVD/BR tarihi duyurulduğunda sizleri bilgilendireceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?