Jump to content
  • Kayıt Ol

Log Horizon


painscream

Önerilen İletiler

Log-Horizon.png

Elder Tale, dünya çapında 20 milyondan fazla oyuncusu olan ve gerçek dünyaya benzerliği ile bilinen bir oyundur. Japonya' dan binlerce oyuncu ve dünya çapında Yüzbinlerce oyuncu oyundan çıkış yapamamaktadır. Hikaye, oyuna sıkışıp kalan karakterlerin mücadelesini anlatıyor.

1. Bölüm hakkındaki yorumum:

İlk bölümden pek istediğimi bulamadım ben. Oyuna sıkışıp kalan ana karakterimiz, oyuna hapsolmak normalmiş gibi gayet sakin davranıyor. Bunu da geçtim, bu duruma komedi sokmaya çalışılıyorlar. İlk bölümden değerlendirmek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama ilk bölüm itibari ile bana, ciddiyetten uzak bir seri gibi geldi. Hayatta kalma mücadelesi gibi gelmedi bana pek. Sword Art Online ile karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama oyuna bunları kim, neden sıkıştırdı? Ne yapmaları gerekiyor gibi şeyleri ilk bölümde anlatmaları konunun oturması açısından daha iyi olurdu bence.

Seriyi takip etmeye devam edeceğim. Seriden beklentim, hayatta kalma mücadelesini görebilmek, karakterlerin ölünce her şeyin bittiği bilincinde olması ve umutsuzluk görebilmek. İnşallah seriden istediklerimi alabilirim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 46
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    19

  • calieran

    8

  • cakiphan

    6

  • bLueeekun

    4

İlk bölüm Sao gibi bir yapidaydi lakin olayların neden ve kim tarafından olduğu gizemini koruyor. Bu dünyanın yaşadıkları şehrin çökmüş bir yapidaki benzeri oomasida garip. Sao online oyun hissini vermeyen klasik fantastik kahramanlık öyküsünden farksızdı. Bunun bu açıdan daha başarılı olcagini düşünüyorum. Son olarak Akatsuki karakteri bir oyuncudan çok chunibyou zihniyetine sahip çok şeker bir karakter olmus.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü fansub çalışmanızdan seyrettim.Hikaye ilk bölüm itibariyle yalın kalmış ,ileri ki bölümlerde daha çok aksiyon ve ciddi duruş görürsek anime zevkli hale dönüşecektir.Karakterlerin çizimleri biraz soluk kalmış gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Anime sonuçta 25 bölüm olacakmış. Bütün cevapları hemen açıklamamaları bence çok iyi. Hemen açıkladıkları vakit SAO gibi batırma ihtimalleri olduğunu düşünüyorum. Daha fazla gizem daha iyi olur. Son zamanlarda online oyun temalı anime olarak SAO'yı bildiğimiz için bu animeyi SOA'ya benzetmemizde gayet doğal. SAO'nın yaptığı htaları umarım yapmazlar ve güzel bir anime sunarlar önümüze. İlk bölüm itibariyle animeye bakışım olumlu oldu. Ana karakterin tek tabanca olmaması, bu oyuna yeni başlamamaları, grup halinde takılmaları güzel. Komedi sahneleri abartılmamış bir şekildeydi. Romantizm olsa bile fazla abartmayacaklarını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkinci bölüm biraz sıkıcıydı. Komedi unsuru olmadığı gibi saçma bir şey için yolculuğa çıkmalarıda cabası. Ölmenin olmadığı bir oyundasın yardıma ne gerek var. Tek artısı akatsuki2nin sevimli tasarımı başka yoktu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Animenin bir kaç soruyu cevaplaması lazım. Ben şu an bu elemanların bu oyunu nasıl oynadıklarını merak ediyorum. SAO gibi kafalarına bir kask mı geçiriyorlar? Yoksa başka türlü mü? Başka türlü olamaz gibime geliyor ama yinede insan cevap istiyor. Birde oyundakiler çıkış yapamamayı gayet sakin karşıladılar. Onuda anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm

Ne olduğunu kimse bilmiyor ve neden geldiğini ama kimse de bu durumu sıkıntı etmiyor. İlk bölümde çok gözüme batmıştı bu durum. Oyunun içindesin, ah öyle mi? deyip devam ediyorsun resmen.

Oyunda ölme yokmuş zaten, o yüzden umutsuzluk, ölüm korkusu gibi şeylerden ümidi kesiyorum şimdilik, oyun kısmı için izliyorum . 1 boss savaşı görmek istiyorum ayrıca, boss vardır elbet online oyun olduğuna göre.

Diğer bir şey 2 bölümdür aynı espri yapılıyor. Akatsuki, şu warrior olan elemana vuruyor, ondan sonra ''lordum yüzüne tekme vurabilir miyim'' diyor. Bunun ardından yüzüne vurulan karakterimiz de ''bunu vurmadan önce söylemeliydin'' diyor. Umarım bu espiri devamlı devam etmez, ben sıkıldım o espiriden.

Karakterimiz strateji uzmanı, 6 kişi gitseler de yapamazlar diyor ama kendisi 3 kişi ile halledecek. Neden? Çünkü, iyi bir stratejiye sahip olursan yapamayacağın şey yok.

Böyle göze batan noktaları olsa da 2-3 bölüm daha devam ediyorum seriye. 25 bölüm olacakmış, bir yerde açılacaktır elbet. 5. veya 6. bölüme kadar bir şey olmazsa bırakma ihtimalim yüksek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

1. bölümü yeni izledim. ShinigamiKhan'ın da dediği gibi oyuda neden sıkıştıklarını en baştan açıklamamaları iyi olmuş. İleriye yönelik bölümlerin daha cazip olmasını sağlıyor. Komedi sahneleri fazla zorlanmamış ve akıcıydı. Yalnız içinde bulundukları haritayı hiç sevmediğimi söylemeliyim.

Painscream'in birinci bölüm hakkındaki yorumunda dediği karakterlerin oyunda hapsolmalarını normal karşılaması durumunu bende fark ettim ama karakterleri biraz daha yakından irdeleyince sanki 20 milyon Elder Tale oyuncusundan en gamsız adamları bir araya toplamışlar gibi geldi. Söylemeye çalıştığım oyun yahut gerçek olmasından ziyade oyunda ne gibi güncellemeler yaptıklarıyla daha çok ilgileniyorlardı.

Sanırım Debauchery Tea Party olayı üzerinden bir şeyler dönecek ileride. Muhtemelen o adamları bir araya toplamaya çalışabilirler. Her ne kadar oyunda neden sıkışıp kaldıkları açıklanmamışta olsa bug yüzünden çıkış yapamadıklarını da sanmıyorum. :)

İzleyenlerin çoğu SAO tarzı bir şey beklediği için 1. bölüm itibariyle kimsenin beklentisini karşılamadı sanırım. Lakin anime hakkında kesin bir şeyler söyleyebilmek için 1. bölüm çok erken. 3-5 bölüm daha izler sonra devam edip etmeyeceğime karar veririm.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Çıkış yapamadıklarını anladıklarında kimse ortalığı velveleye vermedi. "Yeni gelen update'in bir sorunu vardır nasıl olsa düzeltirler" diyerek vermemiş olabilirler. Yeni bölümle birlikte ölmeyeceklerini öğrendiklerinde herkes bir "Oh" çekmiştir. Nasıl olsa bildiğin bir oyun, sorun çözülene kadar takılacağız diyorlar. Birde şöyle bir şey aklıma geldi. Elder Tale online oyun değilde gerçek dünya olmasın? Hani fantastik dünya dediğimiz şey.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü izledim daha da izlemeyeceğim. Kötü bir yapım. Dandik bir shounen olmaktan öteye gidemeyecektir kanımca. Zamanında SAO'nun ilk bölümünü izlediğimde çok beğenmiştim ama o da sonradan çok düşürmüştü kaliteyi, dandik bir shounendi. Bunun da pek farkı olmayacaktır. Bazılarınız abarttım diye düşünebilir ama ben shounenleri çok zor beğenen biriyim. Ao no Exorcist olsun, Kuroshitsuji olsun, SAO olsun, Fairy Tail olsun, endless shounenler olsun hiçbirini sevmem.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu animeyi takip etmeyi düşünmüyordum hala da düşünmüyorum. Birden op op op edilince birinci bölüme bir bakayim dedim. Yanılmadığımı fark ettim. Hiç ilgimi çekmedi.

Yine online oyunda sıkışan ve neler olduğunu anlamaya çalışan oyun müdavimlerini anlatıyor.

Bir şey tutunca illa ki benzerleri çıkmalı zaten. İstediği kadar farklı şekillerde anlatsın. Üstüne daha değişik özellikler katarak farklılaştırmaya çalışma söz konusu. SAO ne kadar büyük beklentiyle çıkıp fos çıktıysa, bu da benzerini yaşayacaktır çok bir farkları olduğunu görmedim açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

4. bölüm itibariyle

Sonunda kızı kurtardılar lakin kurtarmasalar ne olurdu ölmek yok bir amaç yok (belki ilerde olur) online oyunların ne kadar malca yanı varsa sergilemeye meyilliler herhalde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm

Olaylar güzel ilerliyor açıkçası kızımızı kurtardılar. Bizim süper grubun party başkanı olacak herhalde o adamı öğrendik. Benim gibi online oyun sevenleri çekmek için birçok PVP de rastlanan genel özellikleri detaylı açıklıyorlar.

İyi bişey mi. Bence bazen çekilmez olabiliyor ama yinede izletiyor kendini. Ölme olayının olmaması insanın canını sıkıyor, o da olsa SAO'nun aynısı olurdu. Bir an evvel kendine bağlayacak yeni şeyler açıklasalar iyi olur 4 bölüm oldu. hala bir şey açıklanmadı.

Aşka dönüşür korkusu olanlar vardı. Bence dönüşme bu seri bu party yakında üstte olan clanlara meydan okur uçar giderler. PVP ağırlıklı bir anime olacağa benziyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

5. bölüm

Küçük kızımızı kurtardılar eve dönüş yolunda Shirou'nun aklına geçmişte yardım ettiği ikiz oyuncalarımız gelir ve direk hikaye onlara kayacağı belli oldu. Sıradaki kurtarma ekibini onlar için kuracakları belli. Bunun dışında oyunlardaki en mal diyologları izliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

7. bölüm

Yeter ya harbiden iyicene bozdu anime oldukça boş bir bölümdü hiç vermeselerdi daha iyiydi. Yemek tadı olan restoran aç ama topu topu dakikalık içi dolu sahne vardı ya. Anime hala yeni oyuncu modunda ilerliyor, kendimi ilk eğitim oyunundaymışım gibi hissettim.Bir an evvel toparlasalar iyi olur.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

bence fazla takıldınız bu ölmeme olayına ve sao ya benzetme olayıda yersiz çünkü sao bu türün iyi örneklerinden biri değil sadece yakın zamanda çıkmış güncel bir örneği o kadar CHOBİTS demiş "Sao online oyun hissini vermeyen klasik fantastik kahramanlık öyküsünden farksızdı" diye %100 katılıyorum misal burda rpg ögeleri çokça varken sao da kirito sağolsun tüm sınıfları bünyesinde topladı tek başına bir ordunun tanklayamadığı yaratıkları ve adamları tanklayıp üstüne birde saldırıp alıyordu aşağı . Aşağı alamadıkları da asuna ile senkronize olsunlar konulmuş yaratıklardı ama LH de en azından bir karakterin yapıp yapamayacağı şeyler belli gibi görünüyor. Ölüm olayında ise ölüm yok diye umutsuzluk olmayacak diye bir şey yok . Burada da esaret var (acı hissi var mı hatırlayamadım ama vardı galiba) ,neredeyse kölelik diyeceğim sistemler var , bizim shiroe biraz büyük ama bu oyunu oynayıp hapis kalan küçük çocuklarda var onlarda bayağı çaresizler zaten kullanılıp duruyorlar isyan eden kendini kilisede bulup tekrardan düzenin içine sokuluyor güçlü bir elden yardım gelmedikçe de bu böyle sürüp gidiyor. Shiroelerin normalde nasıl bi dünyada yaşadıklarını zaten bilmiyoruz belkide sao nun geçmişte kaldığı bi evrende yaşıyorlar yada bu tür olayla hakkında çok film yada anime izlemişlerdir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

6. bölüm

HErkesin beklentisini karşılayıp Shirou guild kurmaya karar verdi lakin bunun aşırı büyütülmesi ve hatta dost guild lideri kızımızın duygulanıp ağlaması inandırıcı gelmedi. Her bölümde olduğu gibi oyun hakkında bilgi verirken bu bölümde yüksek lvllerin hızlı lvl kasmak için düşük lvlli çömezleri sömürmesi ve buna bir dur demek isteyen kahramanlarımızın mücadelesinin başlangısını gösterdi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

7. bölüm için

Seriden bir beklentim yok laf olsun diye izliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

8-9 bölüm

Guildimiz ilk büyük adımını attı ve en büyük mekanı kendine binası yaptı. Tüm büyük guildleri barışa zorlamaya çalışıyor bakalım yanaşmayanlarla nasıl bir savaş yaşanacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Temposu gittikçe düştü animenin iyicene bozdu bir sonra ki bölüm tekrar hızlanacak gibi (umarım hızlanır.) sitkom dizi izliyormuşum gibi hissetmeye başladım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

10. bölüm

Şehirde düzen sağlandı ama bunu bozmaya calışan dışarıdan gelenler var. Bu japonlar verilen görevlere ne kadar bağlılar gm lerine kral gibi davranıyorlarki biri zaten kral bile olmuş. Gelecek bölümden itibaren hikaye o tarafa kayacak bakalım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11.bölüm

Bu bölümle hikaye gerçek rayına oturdu ve SaO gölgesinden kurtuldu diyebilirim. Hikayesi derinleşti ve NPC denilen oyundaki botların hayatlarına ve oyuncularla olan ilişkilerinin ne denli gelişeceği üzerine durmaya başladı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Benim gözümde zaten hiçbir etkisi yada gölgesi yoktu saonun ama biraz daha aksiyona ve güncelde iyi bir çevirmene ihtiyacı var serinin

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12.bölüm

Acemilerimiz zindanda lvl atlamaya uğraşırken. Asıl kahramanlarımız sarayda diplomasi peşindeler. anlaşılan saraydan kız kaçıracaklar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

13.Bölüm

Seri hala aynı havada devam ediyor. Sürekli çene çalıp, oyunla ilgili bir şeyler açıklıyorlar. Sanki bir animeden ziyade Elder Tale diye bir oyunun tanıtım filmini izliyormuşuz gibi hissetmeye başladım. Son bölümde de aksiyon geliyor sandım ama yok. Başka bir büyücü gösterdi kendini bakalım ne sırlar dökecek, neler gösterecek Shiroe'ya...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?