Jump to content
  • Kayıt Ol

White Album 2


painscream

Önerilen İletiler

48945l.jpg

Haruki Kitahara hafif müzik topluluğunun dağılması sonucu grupta kalan tek kişidir. Okuldan sonra, pencere kenarında gitarını çalmaktadır. Birden yan odadaki piyano sesiyle çatıdan gelen ipeksi bir ses gitarın sesiyle harmanlanır. Bundan etkilenen Haruki, grubu yeniden kurup devam ettirmeye karar verir.

Diğer White Album serileri ile bağlantılı değildir.

İlk bölüm itibari ile benim hoşuma gitti. VN' si çok iyi puanlar almış(Kaynak Akutan :) ) ve en iyi 5 VN içindeymiş. Bunun üzerine benim de beklentilerim arttı tabii. OST olarak da iyiydi ilk bölüm itibari ile. Beklentilerim büyük bu seriden, umarım o beklentileri boşa çıkarmaz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 22
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    13

  • painscream

    3

  • gundamaster

    2

  • loykad

    2

Chatte Akutan ın oyun hakkındaki görüşlerini gördükten sonra kafeye gidip indirdim. Telefonda izlemek için horrible 480p sürümleri seçiyorum ama çeviri olarak pek beğenmedim. Liseyi üniversite olarak çevirmiş örneğin. Serinin kendine gelecek olursak çizimler ve karakterler açısından cook begendim hatta sezonun en iyisi bana göre hikayeninde fazlasıyla gideri var. Okul, müzik ve romantizmden fazla birşey beklemiyorum. İzlemeye devam.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

İlk bölüm itibariyle bence eh işte bir seri. Bölümler ilerledikçe bir aşk üçgeni göreceğimiz muhakkak..

Romantizm ve dram sevenler için kaçırılmaz bir seri olduğu aşikar fakat fazla romantizm erkek adamı bozar; onu da dip not olarak ekleyeyim :)

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Valla insan uzaktan bakinca 6-7 verilecek bir seri diyor ama işte forumlarda herkes sonunda hiç ummadiğiniz şeyler oluyor diyip duruyor, ki VN'i de Akutan'in dediği gibi en klasik vn'lerden bile daha yüksek bir puan almiş ben de merakliyim açikçasi nolcak acaba :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hazır ismim geçmişken seri hakkında kabadan bilgi vereyim hemen;

Kendisi EGS (Japon vn database,Myanimelistin japonca & vn versiyonu gibi düşünebiliriz)'de 100 üzerinden 95 gibi "aşırı" yüksek bir not alarak Fsn, tsukihime, Higurashi, Umineko, Clannad, Little busters vs gibi birçok efsaneyi bi anda sollamış bir yapım.Reviewlerde aşırı derece övülüyor, daha kötü birşey söyleyen görmedim hakkında bitiren herkesin en az 9 verdiği bir eser yani.

Aynı zamanda Anime yazarı ve animeye yön veren kişi direk olarak vn yazarı olması ayrı büyük bir +.Şimdiye kadar gördüğümüz gibi birçok vn uyarlaması rezaletti,bunun önüne geçmek için "Direk yazarı getirirsek o ayarlar" şeklinde bir yöntem bulmuşlar ki ben başarılı olacağına gerçekten inanıyorum,Nitekim ilk bölümün vn ile birebir olduğu ve "uyarlama" olarak gayet kaliteli olduğuna dair birçok yorum okudum.

Haliyle bu 2 faktör sayesinde benim beklentilerim çok yüksek,Sezonun en iyi animesi olursa şaşırmamak gerek.İlk bölüm gundamın dediği gibi orta seviye bir bölümdü bencede, ancak romance & school life tarzı bir eserden de giriş olarak fazlasını beklemek haksızlık olurdu.Vn ile birebir gitmeleri ve yazarın direk işin içinde olmasını pozitif faktör olarak kabul ettim ben, 4-5 bölüme görürüz neden bu kadar yüksek puan aldığını umarım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
Valla insan uzaktan bakinca 6-7 verilecek bir seri diyor ama işte forumlarda herkes sonunda hiç ummadiğiniz şeyler oluyor diyip duruyor, ki VN'i de Akutan'in dediği gibi en klasik vn'lerden bile daha yüksek bir puan almiş ben de merakliyim açikçasi nolcak acaba :D

School Days gibi olmasın sonu:qhipnoz:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm daha güzeldi. İzlediklerim arasında sezonun en iyi müzikleri bu seride.Müzik kulübüde yeniden kurulma aşamasına geldi.Gelecek bölümde pianist kızımızda katılacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. Bölüm

2. bölüm de güzeldi bence de. Ogiso bu sezon içinde en sevdiğim bayan karakter olabilecek potansiyelde.

Bölümde Ogiso, ana karakterimiz ile buluşmadan önce bu sefer her şey yolunda olacak dedi. Ne kast ettiğini merak ediyorum. Geçmişte bir şey mi oldu ne oldu öğreneceğiz muhtemelen onu.

Diğer bir şey, ne kadar yüzünü saklamaya çalışsalar da piyano çalan kızın, o olduğu belliydi bence. Yani o kadar yüzünü kapatıyorlarsa odur diye düşündüm direkt. Zaten ilk bölümde de göstermişlerdi ilk dakikalarda. Neyse, o kadar önemli değil o :)

Sakin bir şekilde ilerliyor seri, benim beklentim yüksek bu seriden daha önce de söylediğim gibi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Romanı araştırdımda 2 kısımdan oluşuyor. Bu 12 bölüm açılış kısmı sade asıl güzel olan kapanış bölümüymüş.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Bakayalo

Adına bakıp Beatles'ın "White Album"ü ile alakalı olduğunu sanmıştım, Beatles'tan da pek hazzetmediğimden tereddütle yaklaşıyordum; meğer başka "White Album" imiş :P

Dakka bir gol bir spoiler vererek başlama cesaretlerini takdir ettim. Gerçekten. Hikâyelerine ve o hikâyeyi anlatma becerilerine güvendiklerini gösteriyor çünkü bu. İlk bölüm hakikaten de aman aman değildi, ama yine de baştan sona kendini ilgiyle izletecek kadar iyiydi. Başlangıçtaki spoiler'ı hesaba katarsak büyük başarı. Karakterlere ilgi, hikâyeye merak duymamızı sağladı sonuçta. İkinci bölüm bunun üstüne koyarak karakterleri biraz daha ilginçleştirdi, hikâyenin merak unsurunu ise azalttı. Anladığım kadarıyla gidiş yolundan puan toplayacak, dokunaklı bir hikâye bizi bekliyor.

Müzikler harika, seslendirme gayet iyi. Animasyonda ve çizimlerde olağanüstü bir durum yok; karakter çizimlerine yer yer özenilmiş, arkaplan çizimleri ise onun yanında basit kalıyor; ama o basit kalan arkaplanlar her hâliyle VN havasına sahip olduğundan hiç yadırgamadım şahsen, bilakis sevimli buldum.

Sezonun en iyisi olmaya aday görüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. bölüm itibariyle yine güzel bir bölümdü.

Grubu yeniden kurmak için piyanist kızımızı kandırmaya uğraştılar. Son ana kadarda şansları yoktu lakin Ogiso'ya acıyıp kabul etti şartlıda olsa. Birde bölüm açılışlarındaki sahneler bölümde ağırlıklı olan karaktere göre görünme sayısı değişiyor.Ogisa ve Touma zıt tipler fakat güzel işler çıkaracağı umuyorum. Açılış şarkısı olarak en begendiğim şarkıya sahip farklı tür olsada Samurai Flemenco açılışta en iyilerden. Oyunu ve karakterleri araştırdım biraz spoileri göze alıyorsanız okuyun

Oyunda 3 ana karakter daha var ve bunlar anime klibinde henüz görünmüş değil. Acaba ikinci sezonda mı görücek desemde bu kızlarda başrolle sevgili olan ana karakterler 3. karakterin ikisinin yaşı büyük oğlana göre.Okul bitiyor üniversitede tanışacaklar belkide. Seriyi izlerken korktuğum bazı sahneler var romanda cinsel içerik var tüm kızlarla yani animede bunu yansıtırlar ve sonrasında bir kızdan diğerine geçerlerse tüm yananlardan sonra baya can sıkıcı ve izlemesi güç olur benim için. Açılış klibinde iki çıplak el bir birine kenetleniyor bu sahneden cinsel içerik çıkabilir. Güncel ve yayınlana bir seri olduğundan sahneler geri planda ve gösterilmesede yapıuldığı belli edilecektir diye bir korkum var.

İlk sezon için açılış klibinide baz alırsak Ogisa, Touma'ya kıyasla asıl kızımız olacak anlaşılan.

Açılış şarkısı oyunu için hazırlanmış 2,5 dklık kısa anime PV sinde de mevcut. Klip baya spoiler içerir aklınızda bulunsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm için

Başrolümüz trenden inerken fazla etkilediki kız aşağı çekip evine çalışmaya davet etti.Genelde erkeğin evi kullanılırdı bu durumlarda fakat Touma baskın çıkıp olayları ilk elden yönlendirmeye başladı. Ogiso başta fark etmesede aynı evdeki erkek diş fırçası takımını gördükten sonra baya bi sendeledi. Bakalım gelecek bölüm nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

5. bölüm için

Ogiso başrolümüzün touma'nın evinde çalıştığını öğrendikten sonra tiriplere girip herkesin şevkini kaçırdı uzun bir telefon konuşmasıyla başrolün yanındaki yerini sağlama almayı geri başardı. Sonrasında sınıf öğretmeni ve Touma'nın çatışması ilerde karşılarına bir sorun çıkartacak mı göreceğiz. Konsere 3 gün kala Touma işleri evde son noktayı koyuyor lakin yoğun çalışma temposu da kendini harab edip hastalanmasına sebep oldu. Bakalım konsere yetişene kadar kim başında terini silecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

5. bölüm

Defter Kitahara' nın olarak gözüküyor ve Touma için önemi bu yüzden olmalı. Ogiso konusuna gelirsek, arkadaşlığa çok önem verdiğini görüyorum ve bizim baş karakterimizi kıskanıyor ve seviyor bence. Zaten o diş fırçasını gördükten sonraki tepkilerini gördük. İlk isimle hitap ve sonsuza kadar senin yanında kalma meseleleri zaten bu sevginin temellerini atıyor bence. Touma' da çok boş değil gibi görünüyor. Bakalım neler olacak? Daha önce çok ters köşe yapan bir VN' ye sahip olduğu söylenmişti, o yüzden merakla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

6 ve 7. bölüm için

Geçen bölümde konserinin son hazırlıklarını yaparken Ogiso ve Kitihara okulda yanlış anlaşılmaya sebep olmuşlardı. Lakin bu bölüm sonunda yanlış anlaşılma gerçeğe döndü ve sevgili oldular.Bölümün yarısı konsere ayrılmıştı. Orjinal parcayı dinlemeyi istiyordum ama onu arka planda çalındı göstererek dinleme fırsatı bulamadık. Konser sırasında Ogiso'nun Touma ya imaları ve aralarında geçen sessiz diyalog güzeldi. Touma hislerinden bir haber olsada Ogiso'nun Kitihara'ya sevdiğini söyleyeceğim demesi kızda bir şok yarattı.Geçen bölümde de Touma neden Ogiso ile çıkmıyorsun diyordu bakalım kendi nasıl sahneye çıkacak. Son olarak sahne kıyafetleri oyuna uygun lakin lise için fazla acık geldi bana.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

8. bölüm

Bölüm genel itibariyle güzeldi. Okul bitti ve bizim grup tatile kaplıcalara gitti.Ogiso, Kitihara ile çıkmasına rağmen Touma ile birşey olmamaış gibi devam diyor. Özellikle sevgilisiyle Touma'yı aynı havuza sokması ilginç bir entantene idi. Sonrasında hiç olmazsa her yıl buluşalım sorusuna Touma olumsuz yanıt verince Ogiso çok üzülüyor. Touma'nın siz çiftsiniz ben tekim ve bir erkek arkadaş bularak katılırsam sözüne Ogiso'dan çok Kitihara içerliyor. Touma Ogiso uyuduktan sonra Kitihara'ya sevgilinin kıymetini bil gibisinden uyarılar yaparken Kitihara Touma'yı sonsuza kadar en iyi arkadaşım ol gibisinden bekleyişteler ama bakalım işler ne zaman tersine dönecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. bölüm

Bölüm Kitahara'nın gitgelleri üzerine diyebilirim. Ogiso'yu seçti lakin aklının bir köşesinde hala Touma var. Touma, Ogiso'nun iyiliği için uzak durmaya çalışıyor ama Kitahara buna pek yanaşmıyor. Buluştukları bir sahnede Touma Kitihara'ya son kez doya doya bakmak istiyor ve bu şekilde herşeyi aklıma kazıdım diyordu. Ogiso'nun doğum günü geldi ve arkadaşlar bir araya gelmesi zor gibi. Touma gelemeyeceğini bildirsede Kitihara evine gidiyor bu sırada Touma'nın annesi sexappael bir halde dışarı çıkıyor ve Kitihara'yı tanıyınca içeri davet ediyor. Kitihara istediğine ulaşmasada Touma'nın annesinin istedikleri neler merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

10. bölüm

Kitihara'nın Touma'dan vazgeçememesinin nedenleri öğrendik ve göz yaşları içinde birbirlerine itiraflar geldi. Touma hala Ogiso için üzülüyor ve kaçmak istiyor. Kitihara'nın Touma'nın hislerini öğrenmesi 3 arkadaş için nasıl gelişmelere yol açacak acaba. Touma'nın annesinin birşeyler sözlememesi ve hatta bölüme dahil edilmemesini garipsedim. Ogiso ise herkesi göndermiş evde Kitihara'yı bekliyor lakin Kitihara'nın neler karıştırdığından bi haber. İki arada bir derede kalan erkek karakterleri sevmiyorum bu açıdan. Bölüm çoğunlukla Touma ve Kitihara ağırlıklı flasback şeklinde geçti bakalım bu bölümde de ne kadarı flashback olacak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11. bölüm için

Geçen bölüm başlayan flashbackler bölüm sonuna kadar devam etti. Yaşananlar gösterdiki asıl hakedenin Touma olduğu ve bu duygularını kelimelere dökmediği için yaşadığı pişmanlığı yansıttılar. Kitihara kendisini sevdiğini anladıktan sonra Ogiso'yu bir anda silecek bir hamlede bulundu lakin Touma kendini kaptırmaktan alıkoyarak bir tokatla cevap verdi. Hiçbir şeyden habersiz Ogiso ise evde Kitihara'yı bekliyor bakalım son gelişmelerden sonra Ogiso'nun yanına dönebilecek mi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12.bölüm

Uzun flasbacklerden sonra Ogiso'nun bencilliğini mezuniyet öncesi kendi ağzından duymuş olduk. Çatıdaki sahnede intihar falan edecek diye korkmadım desem yalan olmaz. Kitihara ve Touma'nın büyük aşkları sonunda dile geldi ve kavuştular. Ogiso finalde geri planda kaldı. Touma'yı kaybetmemek için Ogiso gei planda kalmayı tercih etse de hala sevgililer bakalım gelecek sezonda neler olacak. 3 heroine daha geliyor romana baktığımda. İlk sezon finali beklediğimden iyi oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

13. bölüm

Sezonun en sevdiğim yapımlarından biri oldu hem çizimleri hemde müzikleri harikaydı. Buna hikayede eklenince zevkle izledim ama yer yer gelişmeler içimi sıkmadı desem yalan olur. Gelecek sezonu iple çekiyorum. Bölüm başlangıcı Kitihara ve Touma'nın ilişkiye girmesiyle başladı. Ogiso'nun arkasından yapılan bu iş her ikisinide üzsede arzularına direnemediler.Sonrasında Touma Viyana'ya gitmek için ayrıldı. Ogiso yalnız geçirdiği geçenin ertesi Kitihara'nın evine gelerek Touma'yı yolcu etmeye gitmek için zorladı. Trenle havalanına giderken Kitihara suçluluk duygusuna dayanamadı ve olanları anlattı ( ilişki hariç) Ogiso beklenmedik bir şekilde kabullendi ve kızmadı aralarına girdiği için af bile diledi. Yalnız Kitihara'yı teselli etmek için söylediği sözler doğru gibi görünsede hava alanında ikisi öpüşürken kendini tutamayıp ağlaması sempatimi kazandı.

Gösterilmeyen konserdeki orjinal şarkıyıda görmüş olduk. kitihara sezonun en çok ağlayan karakteri oldu. Bir Touma'nın yanına gidiyor ağlıyor bir Ogiso'nun yanına gidip ağlıyor. Final olarak ilişkiye girmeseler daha iyi olurdu ama iç burkan bir yalnızlıkla güzel final oldu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de çok beğendim ya, normalde pek sevmem romance ağirlikli şeyleri ama güzel yapildiğinda gerçekten izlenebilir oluyor.

2. sezon baya coşacaz zaten :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?