Jump to content
  • Kayıt Ol

Yowamushi Pedal


Kusogaki

Önerilen İletiler

53211l.jpg

Kısa Tanıtım: Onada Sakamichi, liseye yeni başlamış anime sevdalısı bir gençtir. Fakat onu normal arkadaşlarından ayıran tek özeliği bu değildir. Kendisi ulaşım aracı olarak bisiklet kullanmaktadır; gideceği yer okuldan 45 kilometre uzaktaki akibahara olasa da, okul yolunda kimsenin tercih etmediği ve bu yüzden anime opening şarkılarını bağıra bağıra söylebildiği aşırı yokuş kestirme olsa da.

Birinci bölüm hakkında spoiler içerir.

Bir gün Sakamichi okula yine yokuştan giderken okulun bisiklet klubünün en iyilerinden biri olan ve o sıradan yokuş antrenmanı yapan İmazuma Shunsuke'yle karşılaşır. Eski ve süper dandik bu biskletle, sıfır kondisyon görünen Sakamichi'nin yokuşu gayet rahat ve hatta şarkı söyleyerek kendisiyle başabaş gitmesine şaşıran Shunsuke aradan bir kaç gün geçtikten sonra Sakamichi'nin karşısında belirir.

Başlığı açmışken sıftahı da atayım. Animenin ilk bölümünü dün izledim ve gerçekten bayağı hoşuma gitti. Bir çok açıdan ilginç bir anime olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle temel konunun yarış bisikletleri ve bisiklet yarışları olması farklı bir spor dalında bilgilenme imkanı verdiği için hoşuma gitti. Bunun yanı sıra anlatımında kullandığı espiriler gayet kaliteliydi. Bunun yanında seride bazı yerlerde 3D kullanılmasına rağmen gayet hoş ve yerinde kullanılmışlar. Genelde animelerde 3D biraz fail olduğu için bu kadar iyi kullanılmış olması beni şaşırttı açıkçası. İzlemenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 31
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    6

  • bLueeekun

    5

  • CloudT

    4

  • Kusogaki

    4

gundamaster

Başlığını açmayı düşündüğüm serilerden biriydi. İyi yaptın kusogaki:bir numara:

Onada tedavisi olmayan bir otaku. Anime ve manga seviyor ve ortaokulda hiç kimseyi bulamamış anime ve manga konuşmak için. Sırf bu sebeplerle bile karakteri kenime yakın hissettim. Anime tutkunu olması 45 km'lik Akibahara yolunu bisikletle gitmesine engel olmayacak kadar kolay onun için. Toplamda git gel 4 saat sürse bile. Bisikletiyle o kadar rahat ki sanki onun bir parçası. Okula kimsenin gitmediği o yoldan giderken bisiklet üzerinde anime şarkıları söylemesi sırıtmama neden oldu. Hangimiz sevdiğimiz anime şarkısını yolda kulağımızda mp3 çalarımız varken söylemedik ki? :)

Atletik klüplerden uzak dursa da bisiklet sürmesindeki rahatlık onu bisiklet kulübüne çekecek tahmin ettiğimiz üzere. bisiklet kulübü üyeleri de tam bir şöhretler geçidi.

O uzun saçlı elemanın saçlar bir erkeğin sahip olamayacağı güzellikte saçlardı. bisiklet sürüşü de bir enteresan zaten.

Güzel başladı umarım böylede devam eder.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ben de öyle umuyorum. Hadi bakalım...

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Lan hala izleyemedim ya!!!

Beklemekle kalmayıp, sabırsızlandığım iki üç seriden biri olan Yowamushi serisinin konusunu görmem iyice gaza getirtti ve şu an indiriyorum. Yarın işten çıkar çıkmaz izleyeceğim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

biri fansub yapar diye beklediğim serilerden biriydi. ingilizce altyazıyla idare edicem artık. ilk bölümden sardı :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk bölümü şimdi izledim de ben bu seriye devam ederim. Konusunu okuduğumdan beri başlamayı planlıyordum zaten, sonunda izleyebildim. Hem anime tutkunu bir genç hem de spor serisi olması 2 istediğim öğeyi de bana vermeyi başarıyor.

Şu yarışta 2. olan arkadaş klasik shounen repliğini kullandı ve dünya' nın en hızlısı ben olacağım dedi. Bakalım onu aşacak biri olacak mı? Bizim ana karakterimiz ile yarışmak istediğini söyledi ama onların yarıştığı bisiklet ile bizim karakterin bisikleti aynı değil:)ne kadar atletik bir kulübe katılmak istemese de, bir şekilde bisiklet kulubüne katılacaktır karakterimiz, o güler yüzlü kız da kendisini çeken faktörlerden biri olacaktır muhtemelen :) Bir sitede 12 bölüm olacağını gördüm ama MAL bir bölüm sayısı vermemiş. Tutulursa devam edebilecek bir seri olduğunu düşünüyorum.

♪Hime, hime hime ♪

♪suki suki, daisuki ♪

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Şarkı süperdi yav, özelikle bir yerde metamorphose diye coşuyordu ya, ona bayıldım, bu arada serinin çevirilerini divxplanetten bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

2. bölüm

Ana karakterimiz ile pro- bisiklet sürücümüz yarışa başladı. Ana karakterimiz bisikletin inceliklerini bilmediği halde o kadar iyi sürerken, bisiklet hakkında daha fazla şey öğrendikçe çok daha iyi yarışlar izleyebiliriz gibi geliyor. Şimdi öteki sürücüye belki yetişebilir ama umarım yenemez, sadece yakalamayı başarsın ama yenilsin. Çünkü daha şimdiden yenerse onu, iyi bir gelişim göremeyeceğiz karakter hakkında.

Bir yerde serinin 12 bölüm olacağını görmüştüm, öyle olursa o 12 bölümde pek bir şey görebileceğimizi düşünmüyorum ama devamı gelecektir 12 bölüm olsa da.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bu Onada bir harika adamım! Karakterin her hareketi öyle sevmli ki çok gülüyorum elemana.

Bölüm 02

Onada yarışmak istemiyorken, diğer karakter "Kaybedersem, anime kulübüne üye olurum." dediğinde nevri döndü çocuğun :) Anime kulübü oluşturmak isterken kendini bisiklet kulübünde bulacak haberi yok. Belki de oradakilere animeyi aşılar belli mi olur. Anime izleyenlerin genel özelliklerinden biridir illa ki etrafındakileri de bu hobiye alıştırmak.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beklediğime değen serilerden biri ve beklediğime de değdi.

Ve izleyenleri görmek öyle mesut ediyor ki...

İzleyin arkadaşlar, izleyin. Yorumları okumak keyifli oluyor.

Her sezon beklediğim iki seri olur ve onlarla ilgili birileri yorum yapsın diye beklerim ama çoğu zaman popüler serilerden dolayı hep arka planda kalırdı. Bu sezon Yowamushi biraz daha ön planda olduğundan keyfim gayet yerinde.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

seri süper ilerliyor. benim de bu sezon ilgimi çeken serilerden biriydi ve kaliteli bir grubun yada işini iyi yapan birilerinin bu seriyi fansub yapmasını çok istiyordum. http://bara-tsuki.blogspot.com dan Mana arkadaşımız seriyi fansub yapmaya başlamış ve güzel çevirmiş. Bölümleri ingilizce izlesem de arşive onun fansublarını ekleyebilicem :D mutluyum o yüzden :) ayrıca Mana nın sitesinde yazdığına göre seri 39 bölüm olacakmış. o yüzden ayrı bi mutluyum

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Dün arkadaşın biri sağolsun ballandıra ballandıra bu seriyi bana anlattı. Bende dayanamayp hemen izledim. Anlattığı kadar varmış. Ana karakterin animeci olduğunu görmek güzel bir şey. Umarım uzun bir seri olur. Kısa olacağını düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

3. bölümü izlerken hem eğlendim hem de heycanlandım. Bayağı aksiyonlu bir bölümdü. Üstüne son dakikalarda gelen kırmızı saçlı karakter de ilgi çekici bir tip. Bakalım neler yapacaklar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Uvah Q.Q seri bayağı iyiye benziyor Q.Q açıkçası izlemeye başlamadan önce biraz gergindim, acaba zamanı boşuna mı harcayacağım diye ama açıkçası izlemeye başladığıma pişman değilim. Bisikletlere ayrı bir sevgim var, Onoda-kunun bisikletini gördükçe aklıma eski bisikletim geliyor. [WRONG]-artıkhurdacennetindegeziniyor-[/WRONG] Bisiklet sürme isteğimi kabarttı anime yia... Çizimlerde çok hoşmuş yalnız... Özellikle Onoda-kunun çizimi çok hoşuma gitti XD gözlerinin büyüklüğü falan çok şirin göründü gözüme :P Bunun dışında... Naruko-kun karakterini sevdim *o* o osaka lehçesi beni öldürüyor zaten~ biraz yorum yapmak istemiştim, anime hakkında ama, bölümlerin hepsini ardarda izlediğimden pek bir fikrim kalmadı~

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. Bölüm

Bu bölümle beraber Onoda'nın hem yeni arkadaşını hem de kulüp ve bisiklet hakkında değişen düşüncelerini gördük. Bu animede bana bayağı samimi geliyor. Birkaç bölüme kalmaz bizimki bisiklet kulübüne katılır yarışlar başlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...
gundamaster

Bölüm 06

Ka ka ka ka...

Şu Naruko ne eleman ya seriye girdiğinden beri epey hareket getirdi. İmaizumi ile olan rekabetleri günden güne ivme kazanmakta.

Bisiklet klübüne artık katılan Onoda ufak alıştırmalardan sonra nihayet ilk yarışına çıktı bu bölümle. Destek aracının erken gelmeyişi nedeniyle büyükanne tipi eski bisikletiyle yarışa katılmış olsa da gösterdiği azim ve yarışı bırakmamak adına çabalaması oldukça etkileyiciydi. O bisikletle yarışı sürdürmesinin mümkünatı yoktu zaten. Sonunda kendisi de düzgün bir bisiklet alınca tam gaz yarışa arkadaşlarıyla birlikte olmaya koyuldu. Eski bisikletiyle gösterdiği yoğun çaba karşısında etkilendiğimi söylemeliyim. Kararlı yapısı sonunda ona mükafat olarak geri döndü neyse ki. bir sonraki bölümde yarışın alacağı hali merak ediyorum. Acaba naruko'nun Onoda'nın taklidini yaptığı şekilde gelişecek mi? Onlara da epey iyi süpriz olur açıkçası.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

"Ezik gibi görülebilecek bir karakter, kişiliği hiç değiştirilmeden nasıl bir hikaye kahramanına dönüştürülür" dersi veren bir seri. Onoda'nın otakuluğu devam ettirilir ama sadece satır aralarına indirgenirken bisiklet sporunun sayısız güzellikleri nasıl detaylıca işlenir dersi de cabası. Sporun içindeki çeşitli rekabet biçimlerini (rakiple, kendinle, hava ve/veya zemin koşullarıyla vs.) kümülatif bir anlatımla yansıtırken takımdaşlığın da nihayet devreye sokulduğu bitirme tezi de kendinden menkul bir seri Yowamushi Pedal. 38 bölüm sürecek ama hiç bitmesin, hemen ikinci sezonu başlasın hatta şimdi başlasın istiyorum.

[bimgx=450]http://i.imgur.com/FmTGt7b.jpg[/bimgx]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Yowamushi Pedal'ın stage play gösterisi de gelecek olduktan sonra ikinci sezonda gelir bu güzelim seriye. İzleyipte hakkını verenler olduğunu görmek güzel.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 ay sonra...

Evet seride son 3 bölüme geldik.

35. bölüm itibarile

Ne yalan söyliyim bisiklet yarışlarıyla ilgili hiç bir şey bilmeyen beni fena halde donattı. Şuana kadar olan yarışlar beni baya heyecanlandırıyordu. :gul gul:

Bu bölümde de Orochimaru kılıklı veledi görmek acayip sinirimi bozdu. :aglama3:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

[bimgx=350]

http://i.imgur.com/eL6VIuD.jpg[/bimgx]

Ve ilk sezon en heyecanlı yerinde biter. Bu kadar saf, rafine ve pirüpak bir spor hikayesi... Yok, öyle olmayacak. Sporun böylesine ruhuna inen bir görsel anlatım... Yok, böyle de olmayacak. "Takımdaşlık" kavramının karşılığı olarak dünya literatürüne geçen... Abartıyorsun diyecekler.

İkinci sezonu 3 ay beklemek mi? İkinci sezonu değil ki, 3 ay sonraki o tek günü bekliyor olacağım. Hayatımın en güzel günlerinden biri beklenmez mi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Yaklaşık bir sene boyunca detaylı bir bisiklet sporu analizi yaptı seri. Takım olmanın, olabilmenin bisiklet sporu için de ne kadar önem arz ettiğini adeta kafamıza vura vura anlattı.

Son bölümde diğer bütün bölümlerde olduğu gibi çok keyifliydi. 3 ay beklemek elbette zor olacak ama ikinci sezonun geleceğini bilmek içime su serpiyor ve beni rahatlatıyor.

Yowa yowa yowamushi pedalu dai suki. suki suki dai suki.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Uzun zamandır bu kadar heyecanla izlediğim 2. spor animesi olmamıştır herhalde. Yahu işi-gücü bıraktım peş-peşe bölümleri izliyorum :D durduramıyoruz efenim :D 2. sezon yanlış hatırlamıyorsam ekimde çıkacak. Ekimi büyük bir heyecanla bekliyorum

Hime hime hime

suki suki daisuki

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

Bu animeye yürek dayanmaz!

3 aylık aradan sonra YowaPedal bildiğimiz gibi: (Ultra) Heyecanlı bir spor müsabakası, kurallar dahilinde sonuna kadar mücadele, ansiklopedilere geçmesi gereken bir takımdaşlık anlayışı, her biri azami ölçüde detaylandırılmış karakterler... O kadar özlemişim ki 23:52 süreye sahip bölümü izlerken her saniyesini özümsediğim için saatler sürmüş gibi geldi, doyamadım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İkinci sezon nihayet başladı. Hasretimiz sona erdi.

Yowamushi pedal ilk sezonundaki aynı heyecanla başladı. Belki ara verdikleri için o heyecanı tekrardan yakalamamız gerekecek ama bu durum hiçte zor olmayacak. Cidden bu müsabakaya yürek dayanmaz. Son 1 kilometre. :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Kaldığı yerden devam etmesi, heyecan kavramını yeniden ateşledi. Sezona ait en sevdiğim serilerden biri olması, 2. sezonu merakla beklettirdi. Ve beklediğimize değmiş.

Kyoto Fushimi takımının aslında sadece Midousuji Akira tarafından idare edilmediğini, diğer sürücülerin de bir şeyler yapabildiğini ve hatta Midousuji 'nin etkisiyle çok daha fazla iyi işler başarabildiğini de gördük. Diğer türlü tek bir bireyin bir takımı sırtlaması bir çok seri de karşımıza çıkan ben tek siz hepiniz kavramına bürünecekti. Bu yüzden, serinin artı bir yanı da bu olsa gerek. Her bir birey/karakter kendi dünyasını çok iyi bir şekilde yönetip, öne sürüp, yapması gerekeni çok iyi yapıyor. Yan ve ana karakterler arasında bir uçurum yer almıyor. Görüldüğü üzere, Mizuta Nobuyuki 'nin kendine seçtiği kahraman/idol uğruna yaptığı fedakarlıktan tutunda, Ishigaki Koutarou 'nun 3. sınıf ve asıl kaptan olmasına rağmen, yerini bir başka bireye vermesinden tutunda, diğer takım arkadaşları için yaptıkları ve bir açıdan nefret etmesi gereken Midousuji 'yi ace kabul edip, onun için yolu açması ve işini kolaylaştırması da için cabası...

Seride, tek bir takımın bile analizi yapılsa, bir çok etkili faktör çıkacağından seriyi öve öve bitiremeyiz diye düşünenlerden yalnızca bir tanesiyim. Spor serilerinde olması gereken, takımdaşlık kavramını çok iyi lanse eden bir seri olan Yowamushi Pedal bu ve bir çok açıdan gönlümüzde taht kurmuş bir seridir.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?