Jump to content
  • Kayıt Ol

Diamond no Ace


Kusogaki

Önerilen İletiler

54235l.jpg

Kısa Tanıtım: Sawamura Eijun ortaokul beysbol takımının atıcısıdır. Takımı ortaokuldaki son maçlarında yaptığı bir hata yüzünden çok kritik bir anda maçı kaybederler. Bu olaydan sonra ortaokul takımlarının dağılmaması için tüm takım aynı liseye gitmeye karar verse de Eijun pek de iç açıcı notlara sahip değildir. Arkadaşlarıyla aynı liseye gitmek için ders çalışmaya başlıyan Eijun'un evine birgün Japonya'nın en iddalı beysbol takımına sahip elit bir okuldan temsilci gelir ve onu kendi okuluna davet eder...

Bakalım Eijun arkadaşlarını bırakıp bu okulamı gidecek yoksa arkadaşlarıyla kupayı mı hedefleyece?

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 20
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • gundamaster

    7

  • Nel

    4

  • Kusogaki

    4

  • ademania

    2

gundamaster

Evet spor animesi müdavimlerindenim. Spor yapmayı da severim.

Madhouse ve Production IG ortaklığında ortaya çıkan bu animeden biraz daha iyi bir animasyon beklerdim fakat ilk bölüm itibariyle ortalama bir animasyonunun olduğu aşikar. Bunu bir kenara bırakırsak baş karakteri beğendim. Tam spor animelerine gidecek türden bir karakter. Arkadaşlarını gaza getirmeyi bilen onlarsız pekte hareket etmeyen birisi. Başarı için herkes ona bel bağlasa da onun da hata yaptığı zamanlar var. İlk bölümde önemli bir anda atışı kaçırması gibi.

Kendisne gelen teklifi de hemen öyle kabullenmiyor. Tesisi görmesi için ikna edildiğinde de tesisin lüks olduğunu gördüğünde beyzbol oynamak için tüm bu şaşalı şeylere ihtiyaç olmadığını söyleyebilecek kadar da küstah bir karakter. Azimle taşı delen tiplerden.

Seri hoşuma gitti kısacası. Ooukuki ve One Outsdan sonra nasıl bir beyzbol animesi izleyeceğiz görelim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası ben one outs nedeniyle beysbol hastası ve colver nedeniyle yanke hastası olduğum için seridekibu unsurları beni çekti. Beklediğim kadar yanke çıkmadı yani afişteki kadar ama olsun.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İzleyen arkadaşlardan öğrenebilir miyim, One Outs ile herhangi bir şekilde benzeşmesi yok değil mi, o tarzda ya da o havada değilse hiç başlamayacağım.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster
İzleyen arkadaşlardan öğrenebilir miyim, One Outs ile herhangi bir şekilde benzeşmesi yok değil mi, o tarzda ya da o havada değilse hiç başlamayacağım.

Hiç değil. İlla ki benzeteceksek Ouukuki Furikabutte gibi diyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

O zaman hiç bulaşmıyorum, ahhh ah One Outs'u özledim! esngge

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Beklediğim diğer serilerden biri ve niyeyse beklediğim serileri izlememişken, eften püften bütün serileri izledim. Ah ulan zaman!

Neyse, hazır iniyorken, yarın iş çıkışına Diamond no ace'ide ekleyeyim.

Ulan sınavlarda yaklaşıyor ya... Ve ben hala anime derdindeyim. T_T

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

İlk açıklandığı zamandan beri dört gözle beklediğim bir seri Diamond no Ace T-T

Açıkçası animesine olan beklentim çok korkunçtu. Yani korkuyordum çok kötü olacak falan diye ama kendimi stüdyo meselesinde güçlendirmeye çalışıyordum. Açıkçası beklediğimden iyi oldu *kötü olmasından korkuyordum, yani doğal olarak kötü bekliyordum* Uzun soluklu olabilir diye düşünüyorum Q.Q çünkü mangasını okuyan birisi olarak gidişatın yavaş olduğunu söyleyebilirim. (hoş aslında japonyada 30+ cilt yayınlanıyormuş, daha 16. cilt mi ne çevriliyor ingilizceye ^^' -en son 128. bölüm çevrildi işte) ama tabi uzun soluklu olmazsa da şaşırmam gibi geliyor, sadece uzun soluklu olması gereken bir seri olduğunu düşündüğümü dile getiriyorum Q.Q

bazı kişiler, Diamond no Ace'i Major serisine benzetip duruyor ^^' öncelikle Major ile benzerliği anca 'beyzbol' animesi olmasıdır. Hoş çoğu kişi, beyzbol animesi olduğundan herhangi diğer bir beyzbol animesiyle başka bir beyzbol animesini karşılaştırma moduna girer. Benzetmek zorunda kalırsam Oofuri'ye daha çok benziyor diyebilirim ama tam olarak buna bel bağlayarak takip edilen ya da direk kafadan atılmaması gereken bir seri olduğunu düşünüyorum... Gelecek bölümlerde de Furuya-Eijun-Miyuki senpai anlarını görmek için sabırsızlanıyorum XD gerçekten komik ve eğlenceli bir seri olacak gibi geliyor ama nasıl desem... 'vaaay be bunu izleyeyim müthiştir kesin' ya da 'iğrençtir kesin bu' diye yüksek hislerle takip edilmesi gereken bir seri olduğunu söyleyemem... Ama yine de ben umutlarımı kaybetmek istemiyorum XD mangasını severek ve heyecanla okuduğum bu animenin gelecek bölümlerini dört gözle *ciddendeöylehani* bekliyorum ve daima bekleyeceğim *-* [WRONG]*biraz dramatik oldu sanki ama neyse*[/WRONG]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

ilk bölüm eğlenceliydi. fansub ını yapan biri olursa zevkle arşivime ekleyebileceğim bir seri :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Uvaah T-T 2. bölüm çok güzeldi Q.Q

Pekâla, izlerken çok duygulandım... hani heyecanlı olmasaydım, neredeyse ağlayacaktım. Öncelikle Eijun'un Seidou'da yaptığı atışlardan sonra orada olma arzusunun oluşması oldukça normal. Kendi yaşadığı küçük yerde zaten çok iyi yerlere gelemeyecekti, yani demek istediğim oradaki takım arkadaşlarının zayıflığından ötürü... Eijun'un onlarla birlikte beyzbol oynamak istemekte diretip arzusuna yenilmeme çabalarını takdir ediyorum. Başka birisi olsaydı, tereddüt etmeden Seidou'ya gitmeyi kabul edebilirdi. Hoş kendisi ana karakter, bu biraz tuhaf olurdu ama ahaha neyse... Eijun'un arkadaşlarına hayranım, cidden yani. Onlar nasıl arkadaş ya Q.Q kendi gerçek duygularını Eijun'dan saklıyorlar Q.Q Pekâla, saklamasalar, Eijun Seidou'ya gitmeyi reddecekti, açık ve net belli oluyor bu bölümde. Sonra hayatı boyunca pişman yavrucağız? İşte arkadaşlarının son anda yaptığı veda konuşmaları beni benden aldı hani... o 6 ay boyunca kimbilir neler hissetmiş ama Eijun'a söyleyememişlerdir :/ Son anda söylemeleri de aslında Eijun'a cidden de iyi oldu XD Önce söyleselerdi, akıllı Eijun kendi yer bitirirdi, belki de --- hani illâ Seidou'ya gitmek zorunda kalacaksa da onlardan özür dileye dileye giderdi. Ama tabi bu az ihtimal, çünkü göründüğü kadarıyla Eijun arkadaşlarına oldukça önem veriyor...

Bu tavrı Miyuki-senpaiin ona 'ortak' dediğinde verdiği tepkiden net olarak görünüyor. Ondan çok etkilendi akıllım. Ahaha~ Miyuki -senpai de az değildi tabi XD Eijun'un onu reddetme girişiminde tek başına mı beyzbol oynayacağıyla ilgili söylediği şeyinde etkisi vardı elbet...

Bakalım 3. bölüm nasıl olacak *o* Bu arada galiba uzun soluklu olma ihtimali artıyor gibi... Beklediğim gibi yavaş ilerliyor. Şöyle bir düşünüyorum da, neler oldu diye... sanki hepsi tek bir bölüm ya da tek bölümün yarısıymış gibi geliyor. Tabi bir an böyle düşündüğümden yanılıyor da olabilirim ahaha Bu arada... açılış klibinde görünen şu arkadaşı animede görmek için sabırsızlanıyorum ↓↓↓

tumblr_mu8milLofb1rnfg28o7_400.gif

İsmi Takigawa Chris Yuu. Açıkçası onun hakkında spoiler vermek istemiyorum ama en saygı duyduğum karakterler arasındadır Chris-senpai. Önünde eğiliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 02

Bayıldım bu bölüme.

Epey bir duygu yaşattı bu bölüm açıkçası. Atış yaparken heyecanı hissettim, eve geri dönüp odasına kapandığında kararsızlığı hissettim, arkadaşlarıyla vedalaştığında da hüznü hissettim. Hepsi de yoğun duygulardı.

Miyuki karakterine bayıldım. İşini çok iyi biliyor. Eijun'u çok başarılı bir atıcı yapacak olan kişi de o. İnanılmaz bir destek sergiledi. Bir anda da eijun'u kazanıverdi ona söylediği sözlerle. Aibou demesi ayrı bir olaydı ve başarıydı zaten.

Eijun ne yapsa bilemedi bir yandan Seidou'ya gidip kendini geliştirmek istiyorken bir yandan da arkadaşlarını düşünerek onalrı soktuğu bu yolda yalnız bırakmak istemiyordu. Fakat kendini geliştirmek istiyorsan bir şeyleri geride bırakmalısın. Babasının söyledikleri ve onun hikayei onu briaz ateşledi ve gecenin bir köründe arkadaşlarıyla konuşmaya ve hissettiklerini anlatmaya koyuldu, deli çocuk.

Aradan 6 ay geçti ve artık onlardan ayrılmaya geldiği sırada, 6 ay boyunca hissettiklerini saklayan arkadaşları bir tanesinin çabuk kırılmasıyla Eijun'a asıl hissettkilerini söyleyiverdiler. Baya duygusal sahneydi. Bundan sonra Eijun onları temsil edeceğini düşünerek oradan ayrıldı ve kendi ayakları üzerinde duracağı Seidou'ya doğru yol aldı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Açıkçası 2. bölümü izlemeden önce yorumlarınızı okumuştum bundan dolayı kötü bir huyum olan inanmama veya beklenti içine girmeme durumu önyargıya dönüştü Yani bölümün hiç iyi olmayacağına ve hiç duygusal olmayacağına kendimi şartlamıştım. Buna rağmen önyargımı çatır çutur ikiye böldü cidden harika bir bölüm oldu. 2. bölüm birinci bölümü 2 ye katladı desem yeridir. İnanmama konusu tamamen inatla alakalı olduğu için yorum yazan arkadaşlar alınmaz diye umuyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Ookiku Furikabutte ve Cross Game gibi beyzbol temalı animeleri izledikten sonra, bu spora ayrı bir ilgim oluştu. Bu yüzden hemen çıkarçıkcamaz bunu da izledim. Bana biraz, @Ookiku Furikabutte tam zıttı bir anime gibi geldi. Anakarakterin kendine güveni falan çok fazla, diğer yandan Ookiku'da böyle bir güvenden söz edilemez. Beğendiğim serilerden biri izlemeye devam edeceğim. Mutlaka!

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

He evet, aslında Oofuri, Major, Cross Game, Touch ya da diğer beyzbol animeleriyle konunun içeriği (beyzbol dışında) açısından karşılaştırılmaması gerektiğini düşünüyorum Q.Q Çünkü DnA=Oofuri cidden komik oluyor ahaha~ *kendi ilk yorumumda karşılaştırmak zorunda kalırsam oofuri ile karşılaştırabileceğimi söylemiştim, ama bu tamamen takım olayıyla alakalıydı... yoksa ana karakter vb. açısından cidden alakasız yani~ ama olay oofuriden kayıyor, Major'a... DnA ile Major'u karşılaştıranlar var, gördükçe sinir oluyorum.

Ve evet Q.Q 2. bölüm 1. bölümden çok çok güzeldi Q.Q elbette 1. bölümde çok güzeldi, 2. bölüm hayal edilmez yaşanır tarzı falan XD [WRONG]*neyse saçmalamaya başlamadan kapatayım çenemi*[/WRONG]

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

gundamaster

Bölüm 03:

Uzun zamandır bu kadar gülmemiştim. Bu bölümde karnıma ağrılar girdi :011:

Oda arkadaşları da çok matrak tiplermiş. İlk karşılamaları zaten muazzamdı. Tam da bölümü izlerken yurda geldi acaba muzur bir şeyler olur mu diye düşünürken ilk dakikadan patlattılar olayı. sonra neredeyse sabaha kadar oyun oynadılar. Eh sonucunda da o kadar erken kalkmaya alışık olmayan Eijun sabah ki antrenman ve merasime geç kaldı. Merasim yerine askerdeki gibi sabah taburu desek daha doğru herhalde. Onlara geç kalacağına yerin dibine gir daha iyi zaten.

Tam da burada düğüm kopuyor. Eijun gibi tabura geç kalan Kazuya hemen Eİjun'un arkasına sıvışıp ona nasıl sıraya girebileceğini söylüyor. Saf eiju'da hemen inanıp dediğini yapınca gülme krizine sokan sahneler ardı ardına geliyor :011: (Hala gülüyorum)

Tabi iki senpai ve Kazuya'da paçayı sıyırdıklarını düşünürken enseleniyorlar ve onlarda eijun gibi sadece koşu yapıp cezalarını çekiyorlar.

Takıma girmenin kolay olduğunu sanan Eijun askeri disipline sahip koçuyla başını derde soktu. 100 tane yedek oyuncusu olan ve beyzbolda sadece 9 pozisyon olduğunu düşünürsek takıma girmenin hiçte kolay olmadığını bilmek gerek. Nitekim senpaisi güzel bir örneklemeyle ona nutuğu çekti ve gazı alan eijun sabahın ilk ışıklarında sahada koşarak yerini almış.

90 metrelik alanda fasolu top atmakta neyin nesi kendi bile şaşırdı bu duruma. Daha çok fırın ekmek yemesi gerek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Güzel bölümdü açıkçası. İşlerin umulduğu kadar kolay gitmemeis serinin uzun soluklu bir seri olma ihtimalini artıyor. Gelcek bölümleri heyecanla bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölüm çok hoştu *o*

Furuya'nın bu bölümde kendince havalı bir girişi olması güzeldi. Amma velâkin Eijun direk onu rakip belledi kendine, ki zaten Furuya açısından da öyle olacak gibi görünüyor, gözünü Miyuki-senpaiye dikmiş [WRONG]-mangayıokumamışvarsayıyorumkendimi-[/WRONG] Bunun dışında... Eijun'un kendi başına sahada oynamaya kalkması bana çok komik geldi. Ahaha yani rezil mi acınası mı? gdsfgsdggsd O kadar heyecanlı ki, yani o kadar acıdım ya... neyse ki Furuya yetişti-ki ne kadar iyiyse artık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...
gundamaster

Bölüm 14

Spor; dostluk, mücadele, azim, kararlılık ve çok çalışmadır.

Bu bölümde de fazlasıyla yukarıda bahsettiğim kavramlar mevcuttu. Chris gibi bir oyuncuyla bu takım inanılmaz şeyler başarabilir. Yeni oyuncuları eğitmekteki yeteneği takdire şayan. İkinci bir koç gibi kendisi.

Sanırım Eijun balık burcu. Her olaya duygulanıp bazen göz yaşı dökmesi oldukça samimi geliyor bana. Takım kendini eğite dursun böylece biz oldukça güzel maçlar izleyeceğiz ileride.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 11 ay sonra...
gundamaster

En son 60. bölümü izledik. Seri Nationals bölümleriyle devam edecek mi bilmiyorum ama şu an oldukça yoğun bölümler izliyoruz. Epey heyecanlı oluyor Inashiro maçı. İki takımın üyeleri de kazanmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve bu mücadele sahaya inanılmaz yansıyor.

Baya sağlam ve sürükleyici bir spor serisi oluyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 yıl sonra...

S2 39. bölüm

Şu noktada izlesem de artık sinir olarak ve hoşuma gitmeyerek izliyorum. Ana karakterin geri planda olması, hiçbir şey yapamaması, ace furuya muhabbetleri, maçlardaki gereksiz ve sinir bozucu flaşbekler ve daha nicesi sevmediğim noktalar. Ya hiç ana karakter oluşturmadan yapmalılar hikayeyi ya da doğru dürüst kullanmalılar.

Yukarıdaki paragraftan biraz farklı olarak söyleyeyim, spor animelerinden anladığım en güzel nokta mangakalarının spor yapmaktan anlamıyor olduğu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...
gundamaster

S2B51 Final.

Son bölümünde koç Kataoka ile birlikte ben de ağlıyordum neredeyse. Bölümün başındaki müzikle başlayan o epik final sonlardaki duygusal sahnelerle dolu dolu geçti.

2.5 senedir harika bir serüven oldu bu seri. Yokluğunu kesinlikle arayacağım çünkü bu kadar keyif aldığım seri sayısı çok az.

Manganın ikinci partını artık ne zaman animeye uyarlarlar bilmiyorum ama dört gözle bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?