Jump to content
  • Kayıt Ol

Machine-Doll wa Kizutsukanai


CHOBiTS

Önerilen İletiler

52801l.jpg

Hikaye:

20. yüzyıl başlarında teknoloji,bilim ve büyü bir araya gelerek Makinot adır verilen kuklalar yaratmayı başardılar.Büyüyle hayata gelen bu kuklalar hatta kendi kişiliklerini bile kazanmışlardır.Büyücüler büyü güçleriyle yarattıkları kuklaları kullanarak çalışır ve savaşırlar.Tabi bu savaş hem ustası hem de kuklası açısından son derece ölümcül olabilmektedir. Raishin’in ailesi de Japonya’nın saygın kuklacılarındandır. Özelliklede ablası yetenekleriyle oldukça tanınmıştır.Ama ne var ki Raishin’in kukla kontrol açısından pek yetenekli değildir ama dövüş sanatlarında çok yetenekledir. Bir gün Raishin evde yokken evleri saldırıya uğrar ve tüm aile fertleri öldürülür.Hiç bir şeyi kalmayan, büyü konusunda da çok yetenekli olamamış Raishin kış ayında evinin yıkıntıları arasında üstü başı parçalanmış ölümü beklerken. Yanına iki tane güzel bayan gelir. Yetişkin ve bir gözü bantlı olan bayan ona bir teklif sunar. “Ya burada donarak ölürsün yada sana vereceğim kuklayla benim adıma çalışıp ailenin intikamını da alabilirsin” der. Bu kadın ünlü kukla ustası Karyuusai’dır.Yanında duran genç kız soyunup kendisinin ustasının kuklası olduğunu gösteren damgayı gösterir. Karyuusai, Raishin’e “Hayatın bundan sonra bana ait bu kızda sana emanet” der. Kızın ismi Yaya’dır. ”Yaya’yı sev ölene kadar ona bak ve ilgilen” diyerek sözlerini bitirir.

Böylece ikilimiz ailesinin intikamını alabilmek için en uygun yer olan İngiltere’deki Liverpool Royal Akademisine kayıt olur. Burada hem eğitim alacak hem de üstün büyücüler arasından ailesinin katilleri bulmaya yada onlar hakkında bilgi elde etmeye çalışacaktır. Raishin okula giriş sınavında 1236 kişiden 1235. olmuştur. Derecesini duyan herkes ona gülüp geçmektedir.Raishin’in hedefindeki ilk amacı ilk 100 büyücünün girebildiği Night Party’e katılmak olacaktır.Ama bunu başarmak hiçte kolay değildir.

İlk bölüm büyük oranda romana uygundu. Serideki görsellik biraz alısılmışın dışında 3D vari bir tasarıma sahip karakterlere birde yuvaklak hatlı çizimler eklenince mangasını takip edenler için garipsenmeyecek bir durum değil.

Seride ecchi vari espiriler yer alsada görsellik açısından fazla ön plana çıkmıyor. Yaya'nın tüm kızları Raishin'den uzat tutmak için yaptığı boş laflardan ibaret.Serinin en kötü yanı 12 bölümde kalması olacakki açılış klibide göz önüne alındığında 2 arklık roman kısmından ötesi çıkmıyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 15
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • CHOBiTS

    12

  • cakiphan

    3

  • darkness167

    1

İkinci bölümde biraz dedektifcilik içerikli Char ve Raishin yakınlaşması konu edildi. Yaya'nın kıskançlığı izlemeye değer. Her fırsatı değerlendirmesini biliyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

3. bölüm itibariyle devam ettiğim seriler içerisinde orjinaline en sadık ilerleyen anime diyebilirim. Garipsediğim tek sorun 3D kullanımı ve baş rolün yüz çizimi diyebilirim. Bölüme gelecek olursak

Mangasını okuduğum için fazla bir beklentim olmasa da geleçek bölümle Char karakterinin arkı bitiyor. Tsundere kızımız lakin Yaya' da yandere fazlasıyla meyilli. Kızla randevuye gitti diye yemek sahnesinde tahtaları oynadı resmen. Raishin'in tepkisini fazla bulsamda mangada duymadığım bazı gerçekleri Shoko'nun ağzından duydum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

4. bölümiçin

3D görüntülerin hakim olduğu bir savaş izledik lakin sıkıcı değildi. Char'ın üstündeki süpheleri ortadan kaldırdıktan sonra Night Party'e katılmayı hak kazandı. Char yardımları için tsundere vari bir teşekkür etsede yeterli değildi. Gelecek bölümde yeni heroine adayımızda geliyor. Raishin kendi kanını dökmeden bu işleri bitiremiyor işin kötü yanı bu gidişle kansızlıktan ölecek.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

5. bölüm için

İkinci arka Raishin'in Night Party'a katılması konulu lakin olası ilk rakibi sakar kızımız onu öldürmeye çalışsada aslında ne istediğini bilmeden dolanıyor. Yeni kızımızın gögüsleri Yaya Ve charl'ın canını çok sıkmış ki ikiside onu görünce cin tutuyorlar.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

6. bölüm için

Seri romana oldukça sadık gidiyor keşke golden Time'da böyle olsaydı. Bölüm finali geçen bölümdeki gibi bu sefer Raishin'in kendini feda etmesiyle noktalandı.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

7. bölüm için

Geçen bölüm ağır yaralan Raishin bu bölümde kardeşlerin arasına girerek yeni heroinimizin önüne atılmayı başarıyor. Raishin hastanede yatarken Yaya'nın tanrıya verdiği sözler eğlenceliydi. Charlda rahat edemedi oda hastanede sabahladı. Geçen bölüm kü düşmanı Loki bölüm sonunda Raishin'e yardıma geldi bakalım babasına karşı şansları ne kadar olacak. Bu sezon ki uyarlamalar içinde en sağlamlarından suanlık.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

8. bölüm ve 2. arcta bitti.

Frey ve köpeklerini kurtarmak için Raishin ve Loki babalarına karşı ortak savaşıyorlar. Savaşı kazandılar ama klasik shounen kahramanları gibi harab oldular. Hastane sahnesi güzeldi. Frey Loki'nin önünü kesip kavga etmeyin Raishin ilerde aileden biri olabilir dedi ve utandı kaçtı. Sonrasında Yaya ve Loi kudurdu ve Raishin'i öldürmek için ortak harekete geçtiler. Bölüm sonunda Charl kızımızı görmedik derken yeni arcın arka planda asıl heroine olduğunu gördük. Charl'ın kız kardeşi de ablasını kurtarmak için kendini öldürmeye çalışıyor. Raishin daha ne kadar kurtaracak onu acep.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. bölüm sonunda mangayla eşitlendi artık seyir zevki ikiye katlanacak. Umarım bu hikaye güzel bir finalle noktalanır.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

9. bölüm sonunda mangayla eşitlendi artık seyir zevki ikiye katlanacak. Umarım bu hikaye güzel bir finalle noktalanır.

evet mangaya nerdeyse yetişti bakalım tam yetiştikten sonra mangasını okumayı bırakacam herhalde animesi varken

pazartesi çıkacak bölümle mangayla aynı olacak

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

10. bölüm için

O büyük patlamdan yaralanmadan herkesin kurtulması sevindirici lakin inandırıcı değil. Seri mangayı geçtiğinden Raishin'in düşmanın neden ailesini yok ettiğine dair ip uçlarıda öğrenmiş olduk. Raishine birde nişanlı çıktı bu haber tüm bayan karakterlerimiz için büyük şok olacak. Charl ve Henri çaresizce Felix'in kuzeninin elinde oyuncak oldular. Bakalım Raishin'in planları başarıya ulaşıpta kız kardeşlerimizi kurtarabilecek mi acaba.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

11. bölüm

Son derece güzel bir bölümdü Raishin güçsüz olmasına karşın Charl kurtarmak için elinden geleni yapıyor. İlk mücadelede Loki ve Frey sayensinde kurtuldu bu sefer kim kurtaracak ikilimizi.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

12. bölüm

Herkes için güzel bir final ve yeni soru işaretleriyle ilk sezonu kapattı. Yaya'nın gizemli güçleri ve düşman gibi kusursuz machine doll olması şaşırttı. Düşmanın insanüstü yetenekli bir kız olması acaba ilerde bizimkilerin tarafa geçer mi sorusunu verse de raishin'in zaten haremi kalabalıklaştı. Yaya'nın pek izin vereceğini sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

Ilk bölümü çıktığında . Siyah ekrandan ilk önce yaya'nın artık bana itici gelen ses tonundan sonra siyah ekranın aydınlanmaya başlamasıyla itici hareketlerini gördükten iki 3dk daha izleyip bırakmıştım . Dün akşam tekrar izlemeye başladım ve bende Raishin gibi Yaya'nın bu tipitip hareketlerini görmezden gelmeye başlayınca seri hoşuma gitmeye başladı 3 bölüm izledim. Yaya'nın birtek başka kızlardan bahsedilince çocuğun boğazına yarışmasını sevdim. Birde bu Shoko'yu daha oturaklı daha güzel ve mekanin uzmanı kılıklı biri bekliyordum , bu direkt kerhane maması olarak çıktı karşıma pek hoşuma gitmedi. Hoşuma giden diğer şeyde şu ejder oldu

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

8. Bölüme kadar izledim ve en çok beğendiğim , aklımda kalan yegane sahne olan Raishin ve Loki'nin yerde yatarken birbirlerine laf sokmaları oldu . Özellikle Rai yerde yüz üstü yatarken yıldızları izliyorum gibisinden birşeyler dediği kısım

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Evveeeet ve seri bitti . Sonuç olarakta izlediğim animeler listesine bir seri daha eklenmiş oldu . Nedense bu animeden egzantrik şeyler beklemiştim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?