Jump to content
  • Kayıt Ol

Nagi no Asu Kara


calieran

Önerilen İletiler

Uzun zaman önce, insan medeniyeti deniz altında yaşardı. Fakat bir gün, yeryüzünde yaşamak isteyen insanlar, karaya doğru göç etmeye başladı. İnsanlar ilk kez birbirinden burada ayrıldı. Deniz ve kara… Deniz Kasabası’ndan 4 lise öğrencisi; Hikari, Manaka, Chisaki ve Kaname. Okullarının kapanmasından dolayı, yeryüzünde bir okula gitmeye mecbur kaldılar. Bu onların hayatlarının dönüm noktası olacaktı. Bu hikâye, onların yeni bir çevreye ve arkadaşlara nasıl yelken açtıklarının apaçık bir kanıtı…

Benim yorumuma gelirsek:

Çizimleri oldukça tatlı. Fantastik ve farklı bir konusu var. Uzun zamandır böyle güzel bir okul animesi arıyordum. Bölümler ilerledikçe insanı içine çeken, samimi ve saf duygular içeren, bir anime.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • İleti 12
  • Oluşturma
  • Son yanıt

En Çok Yazanlar

  • loykad

    6

  • calieran

    5

  • CHOBiTS

    1

  • Kusogaki

    1

İlk bölümü izlemiştim ilginçbir konusu ve güzel çizimleri var. Lakin karakterlerin yaş kitlesi bana hitap etmediği için devam etmedim.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Gayet hoş bir anime. Başlığı açmaya üşenmiştim biraz başlık için de eline sağlık.

Bölümlerin genel olarak güzel ilerliyor, olayın akışı ve animede dünyasının işleyişi hakkında verilen bilgiler gayet tatmin edici. Karakterler arası ilişkiler de gayet güzel işlenmiş bence.

Son olarak normal de bu kadar karışık aşk meşk ilişkileri hoşuma gitmez ama animenin olayları biraz durgun bir deniz gibi anlatması, olayların küçük dalgalar gibi olması ve hızlı yatışması bitmek bilmeyen fırtınaların ve sürekli bir gerilim havasının olması karışık ilişkileri kabul edilebilir bir hale getiriyor. Yeni bölümleri huzur ve sakinlik içinde gün batımını izler gibi bekliyorum :D

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 ay sonra...

13. bölüm

O NASİL BİR BÖLÜMDÜ ULAN ÖYLE

iyi ki birakmamişim seriyi

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 2 hafta sonra...

14.bölüm

Ya ne yazacağımı bilmiyorum nutkum tutuldu.

O büyük olayın üzerinden 5 yıl geçmiş her şey değişmiş bir an Chisaki ile Tsumugu evlendi sandım ama yanılmışım. Tsumugu uyandı ve o da ne hiç değişmemiş. Sanki Miuna ve Tsumugu aşkı görücez gibi. Şimdi bu liseyede devam eder. Yanarım yanarım Chisaki'ye yanarım evde kalacak kızcağaz. Diğerleride böyle genç gözlerini açarsa kalır öyle ortada.

Ulan 5 yılda hiçmi karakteri değişmez insanın Tsumugu yine aynı Tsumugu ...

Baya güzeldi tatlı animemiz çok güzel bir şekilde ilerliyor.

Edit: Yeni opening de çok güzel olmuş gerçekten. Olucakları az çok anlatıyor.:25550:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Oh be sonunda seriyi takip eden biri çikmiş, Vivid'in çevirmesini bekliyodum ben de izliyim bugün mesajimi editlerim.

15 gelmiş ulan editleyelim bari mesaji

Character development uçtu gençler. Serinin tüm aşklari paramparça edip yeni yelkenler açmasi çok hoşuma gitti, nasil düzeltecekler acaba bu mevzuyu.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

15. Bölüm

Vay be bölümümüzde Hikari'nin yaş farkından dolayı uyum sağlayamamasını gösterdi.

Feci bir aşk çıkmazına girdi Yalan rüzgarına döndü kim kimi seviyor belli değil. Ama Tsumugu&Chisaki aşkı görmek istiyorum. Miuna da gözünü dikmiş Hikariye yav sahibi var onun. Hem dayın sayılır o senin yok illada Hikari! Hikari!... Hikari okula başlıyor baya eğlenceli geçecek bir sonraki bölüm. Kaname dönerse bizim Sayu ile işi pişirebilirler. Ama Kaname süprizlerle dolu yani denizkıyla evlencem denizde kalıcam diyebilir.

Ya Manaka dönücek mi, dönmicek mi, onu çok merak ediyorum. Dönerse tahminimce Tsumugu balık ağına takılır.:gul gul:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 1 ay sonra...

20

ahahahaha o son sahne neydi öyle ya ağzim açik kaldi birden AHA UYANDİ diye.

Of seviyorum bu seriyi ya, insani şekilden şekle sokuyor vallahi

@calieran, demişsin ya Tsumugu hiç mi değişmez diye. Aslinda bana göre seride en çok değişen karakter Tsumugu. O ilk halinden çok farkli yerlere gelmiş, kendine sürekli sorular sora sora epey olgunlaşti bence. Etrafindakiler sağolsun + Chisaki sağolsun çok çok olgunlaştiğini düşünüyorum. Bir diğer değişim de Chisaki'den geldi, tamamen yaşina göre davraniyor.

Olgunlaşma siralarina göre şöyle diyelim:

Tsumugu = Chisaki > Hikari > Sayu > Kaname = Miuna > Manaka (daha görmedik :P)

Hiç ilerletmeyen biri varsa o da Kaname'dir bence, hep o sessiz kişiliğini devam ettiriyor. Artik onun da bi adim atmasi şart diye düşünüyorum. Ben hala Kaname'den bi twist bekliyorum serinin ilk bölümünden beri ama bakalim.

Çiftler de şöyle olsa güzel olur:

SayuxKaname -> Enasiz x Enali

ManakaxHikari -> Artik Enasiz x Enali

TsumuguxChisaki -> Enasiz x Enali

Miuna'nin allah belasini versin ahaha

Miuna sacrifice mi olacak acaba eğer böyle giderse.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Manaka'yi ilk bölümlerde pek sevmiyordum da, animasyonun iyice gelişmesi + Hanazawa Kana + mekanin güzelliği sağolsun Manaka'yi şu an alip ölümüne gidiklamak sarilmak istiyorum bu kadar mi tatli olur bi karakter ya. Diğer karakterler + izleyici dahil gerçekten hepimiz Manaka'yi izledik uzaktan, "nasil farkedemiyor, nasil gerçeğin farkina varamiyor" diye düşünüp sonra durup onun çocukça sağa sola ziplamasini, yere düşmesini izliyoruz, endişeleniyoruz. Chisaki iyice anne moduna büründü zaten.

Hoş gerçi şu her şeyi özetliyor Manaka'yla ilgili:

7f7wQ.jpg

Bence Manaka "hatirlamiyorum" diye rol kesiyor, garanti aşağida oldu bi şeyler.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

22. bölüm

Uroko-sama güzelce izah etti her şeyi. Deniz tanrisinin Manaka'dan aldiği şeylerden birisi Ena'si, diğeriyse "aşik olma yetisi." aslinda saçma gibi gözükse de, Erkek bir deniz tanrisindan bahsediyorsak güzel bir yere bağlandi.

FAKAT

Hafiza kaybi ile ilgili hiçbir şey söylemedi Uroko. O niye oluyor hala anlamiş değilim. Acaba "aşk" ile ilgili ne varsa her şey silindi mi? Çünkü bacağindaki balik hakkinda yalan söylemesinin sebebi Tsumugu'ya olan aşkindandi. Hikari'nin peşinden atlamasi falan da yine bu tarz şeylerden olabilir. Ve Manaka'nin önceki bölümlerdeki hali tavri (özellikle Tsumugu'ya karşi) gayet mantikli geliyor şu an.

Seri aslinda çok güzel bağladi her şeyi ama "bir kişinin tekrar sacrifice olmasi gerek yoksa seneler sonra dünya gene yok olacak" kafasina girmesini anlamadim. Gene mi Manaka ölecek ;_;

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

  • 3 hafta sonra...

25.bölüm

Vaybe 6 aydır sever izlediğim bir seri daha sona yaklaştı. Deniz tanrısı bu sefer miunayı aldı, ama bu kez yem etmezler. bizim heykel oraya inince bişeyler olacak gibi duruyor. Güzel bir final olacak.

finalde keşke aradan 7 8 yıl geçtiği bölümleride gösterirler umarım.

chisaki ile tsumugu denize gitmiş yaşamak için çocukları olmuş falan, hikari ve manaka evlenmiş falan denizde yaşıyolar vs vs...

ahh... finali düşünmek hem üzüyor hem sevindiriyor.

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

25. bölümün sonunda ben: AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

O kadar çok sövüyorum ki izlerken ama bi yandan da merak ediyorum deli gibi. Bir de üstüne harika görsel şölen sunuyorlar (seramoni <3) birakamiyorum. Of Miuna ya ne kadar gereksiz bir karaktersin, kal denizin altinda sen. :D

Preview'de siyah uzun saçli birisi vardi. İster misiniz ilk kurban edilen kiz olsun? Uroko-sama'nin ondan bahsetmesi, daha sonra "this presence..!" diye kisa süreliğine şok yaşamasi falan bana yeni birinin geleceğini işaret ediyor.

Bitsin artik şu seri da, her hafta içimi kemiriyor vallahi.

7PlkN.jpg

Tsumugu ve Chisaki çok tatliydi ayrica "May i hold you?" >///<

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

26. Bölüm

"The Son" vay be sonunda bitti animemiz. Her hafta ilgiyle izlediğim bir seriydi bitince içimde ukte kaldı. Final hakkında söylenicek pek bir şey yok bizim deniz tanrısı hikayesini tamamını öğrendik. Manaka ile Hikari, Chisaki ile Tsumugu falan filan... Onlar erdi muradına biz çıkalım kerevetine. Başta türüne bakmadan konusunu okuyarak başlamıştım seriye 3 4 bölümde birden izleyince seride ki romantizm beni etkilemişti. sakin tatlı havasında bitti serimiz.:hosqcakal:

Yorum bağlantısı
Hemen paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Forum Kuralları'mızı okudunuz mı?